Binnenland
  • 6
Het extreem-rechtse gedachtengoed groeit, en daarmee mogelijk ook het geweld. Want extreem-rechtse mensen hebben, zeggen veiligheidsdiensten, bijzonder vaak een fascinatie voor wapens en geweld. ...

5 dagen geleden door Diederik82

REAGEER MET EEN EMOJI
18
1
3
5
2
1
LEES MEER OVER

Dat komt omdat het extreem linkse gedachtegoed ook groeit.

1 van Keulen    
5 dagen geleden door van Keulen
12
Meld

Iets met ZwartePietendiscussie? question

2 Wild Rover    
5 dagen geleden door Wild Rover
8
Meld

Zat er aan te komen.

3 Bets Muts    
5 dagen geleden door Bets Muts
9
Meld

Komt allemaal door die allochtonen en linksen. Wat zou Nederland toch een vredig land zijn zonder die twee groepen.

4 Anti-links    
5 dagen geleden door Anti-links
14
Meld

Doodstraf invoeren voor alle vormen van binnenlandse terreur ongeacht afkomst of ideologie.

5 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
25
Meld

Omdat het niet stopt. Niet vanzelf ... Europa wordt niet bestuurd, maar vernietigt met dat huidige beleid. Wie laat zijn huis slopen terwijl ie er woont. Niemand lijkt me.

6 sparta    
5 dagen geleden door sparta
11
Meld

Kunnen die Linkschen en de rechtschen niet hun vote tussen elkaar ergens afgelegen in een Bos twisten, ver weg buiten de normale maatschappij zodat burgers die er niks mee te maken hebben er niet de dupe van worden.
Er bestaan ook nog neutrale mensen mocht het nog niet zijn overgekomen.

7 techcenter    
5 dagen geleden door techcenter
5
Meld

De politici zijn verantwoordelijk voor een klimaat waarin extremisme in het algemeen en in dit geval extreem rechts kan groeien. Het lijkt er steeds meer op dat de politici er voor de multinationals zitten en niet voor de mensen. Kennelijk is bij een bepaalde groep mensen de woede zo groot dat ze bereid zijn naar wapens etc te grijpen. Mensen, die dichterbij wapens en geweld staan zullen als eerste naar deze middelen grijpen. Een andere reactie is het opzetten van schaduw economien en gemeenschappen.

Ipv dit te constateren zouden de politici zich moeten afvragen waarom ze de maatschappij voor grote delen verloren hebben en hier iets aan gaan doen.

8 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
5 dagen geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
7
Meld

En wat vinden de veiligheidsdiensten van de fascinatie voor geweld van dat antifa- volk :-/

9 foshizzle    
5 dagen geleden door foshizzle
7
Meld

@7 Hek erom wapens erin en alleen de laatste die overblijft krijgt een prijs. Levenslang cel.

11 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
9
Meld

@5 Niks doodstraf!! Dat doen ze maar in het land van jouw roots.... Gezellig op zaterdagmiddag met z'n allen naar het marktplein (Vrouwen natuurlijk niet.... die moeten thuis blijven)... En dan "genieten" hoe mensen opgehangen worden of onthoofd worden.


Rot op, man!!!

12 LoydMorris    
5 dagen geleden door LoydMorris
7
Meld

@9 Ook aanpakken. Geweld is voorbehouden aan politie en leger. Burgers die het recht in eigen hand nemen, van welke kleur, ideologie of geloof dan ook, en geweld gebruiken verdienen een kogel. Maar omdat ik niet zo voor de doodstraf ben neem ik genoegen met een stevige celstraf.

13 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
2
Meld

@1 Kom nou. Echt links is zo dood als een pier. Wat je als links noemt is omgekocht links wat niets meer is dan een "ethische" facade van het neoliberalisme.

@2 Wat de blokkeerfriezen deden deden linkse activisten ook in de jaren '70 '80 en '90. Ik vind niet iets om hier echt over geschokt te zijn. Ik zie dit niet als geweldadig in de context van dit artikel. Hier zijn GEEN wapens gebruikt.

@5 Over geweld gesproken. De meest geweldadige ideologie is het westerse imperialisme met de macht van de multinationals. Daar is extreem links en extreem rechts vandaag de dag niets bij.

@7 Het extreme midden (de neoliberalen) lachen zich alleen kriek als 2 betrekkelijk marginale groepen elkaar de kop inhakken.

14 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
5 dagen geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
4
Meld

@12 Nee man terroristen moet je definitief stoppen, spuitje erin.

15 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
3
Meld

Afmaken die linkse handel....

16 Moszkowicz    
5 dagen geleden door Moszkowicz
6
Meld

Nepnieuws.

17 B55    
5 dagen geleden door B55
5
Meld

@5 @11 in 5 minuten van doodstraf naar levenslang? gelukkig dat gekken als jij hetniet voor het zeggen hebben. en wat van al je moslimjihadistenvriendjes? allemaal de kogel? en je antifa vriendjes? allemaal de kogel? wel vreemd, al jarenlang komt het geweld van links of vd islam, maar nu rechts groter word moet er hardworden opgetreden ongeacht afkomst en huidskleur? beetje laat vind je niet?

18 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
8
Meld

www.dagelijksestandaard.nl/2018/10/aivd-onderzoek-concludeert-islam-en-zwarte-piet-wakkeren-rechts-extremisme-aan/ en de meeste schoten worden door lichtgetinten en donkergeritinten gelost. https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/article/2015/09/hoe-antilliaanse-bendes-in-nederland-te-werk-gaan-2689513W/

19 Chaimileh    
5 dagen geleden door Chaimileh
5
Meld

@17
Helaas niet.

20 Nude    
5 dagen geleden door Nude
2
Meld

@18 Terroristen moet men opruimen en niet opsluiten. geld ook voor islamitische terroristen hoor maak je niet druk. de goedkoopste en veiligste oplossing is in laten slapen.

21 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
6
Meld

* Verwijderd door de redactie *

22 vraagtekenveertje    
5 dagen geleden door vraagtekenveertje

* Verwijderd door de redactie *

24 vraagtekenveertje    
5 dagen geleden door vraagtekenveertje

@7 Jij bent er zo eentje die alleen het gevolg wil weghalen, niet de oorzaak.

25 upanddown    
5 dagen geleden door upanddown
4
Meld

Paspoort doormidden en Europa uit trappen. Laat ze hun heil maar gaan zoeken buiten Europa.

26 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
6
Meld

@1 @2 @4 @6 @8 @9 @10 etc.

Ja het ligt altijd aan iemand anders........
L'enfer c'est les autres.

27 Nude    
5 dagen geleden door Nude
4
Meld

@18 Als je het nieuws een beetje volgt dan weet je dat extreem-rechts heel wat geweld op zijn geweten heeft (helemaal als je naar het buitenland kijkt). Er moet altijd hard tegen geweld worden opgetreden, en dat gebeurt ook. In een rechtstaat kan dat echter niet zo makkelijk preventief, dus je hoeft voorlopig nog niet te vrezen.

28 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

29 vraagtekenveertje    
5 dagen geleden door vraagtekenveertje

@29 Nee chef alle mensen die geweld willen gebruiken tegen andere burgers die trappen we eruit. Ook de bruin rechtse types.

30 Drs. Mezun    
5 dagen geleden door Drs. Mezun
6
Meld

@30 niet zeuren als blijkt dat het voornamelijk links is en de radicalemoslims die dan op worden gepakt.

@28 nou vertel eens, al die racisten die overal mensen in elkaar slaan en terrorisme willen plegen. Ik heb vroeger bij links gezeten en in hun ogen is iedereen die niet exact hun riedeltje napraat een nazi, ook al denk je 99% hetzelfde, die 1% is genoeg om je als nazi te zien. en ook leuk hoe je bij een onderwerp over rechtsextremisme, maar na het buitenland moet wijzen voor voorbeelden. ik kan zo al 2 opnoemen die in naam vd islam of extreem links is gedaan, de moord op theo en de moord op pim.

31 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
9
Meld

* Verwijderd door de redactie *

32 vraagtekenveertje    
5 dagen geleden door vraagtekenveertje

@30 zijn illegalen ook burgers? of krijgen we daar een vrijbrief voor? question

33 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
3
Meld

@27 Ja, werkekijk ongeheurd dat extreemrechts boos wordt en blijft wanneer een Afghaan weer een Duits meisje verkracht en vermoordt.
Waar halen ze die haat toch vandaan?! question

34 Wild Rover    
5 dagen geleden door Wild Rover
10
Meld

@31 Verder dan die 2 kom je ook niet. We hebben wel degelijk extreem-rechts geweld gezien in Nederland, maar voorzover ik weet (nog) geen aanslagen die gelukt zijn (dat met die molotovcocktail op de moskee en bestorming van AZCs kwam wel iets te dicht in de buurt). Maar ik hoef maar naar Duitsland en Noorwegen te kijken om heel extreme moordpartijen door extreemrechts te zien. Daarmee praat ik andere moorden zeker niet goed (voordat je in die Pavlovreactie schiet). Het is alleen nogal onnozel om je ogen te sluiten voor extreem-rechts geweld en alleen maar naar links/islam te wijzen.

35 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

36 Vwpeter    
5 dagen geleden door Vwpeter

@34 En als een autochtone Duitser het doet is het wel okay? Of mogen dan de Afghanen wapens pakken Duitse mannen te vermoorden? Ik mis het punt dat je probeert te maken.

37 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
0
Meld

@31 "Ik heb vroeger bij links gezeten "

Wat moet ik me daar dan bij voorstellen?

38 Nude    
5 dagen geleden door Nude
1
Meld

@35 oooh je bedoelt die voorheen, christendemocratische westerse en sociale landen die overspoelt zijn met moslims en waar verkrachtingen , aanrandingen en berovingen met tientallen procenten omhoog is gegaan...tja vreemd dat in al die landen "extreemrechts"aan populariteit wint...het heeft vast niks met elkaar te maken question

maar om ff alles op te sommen, geen moorden geen terrorisme door rechts in nederland (waar het stuk over ging) wel door islam en links, en als voorbeeld wijs je naar de landen waar de meeste moslims naar toe zijn gevlucht om het aangewakkerde rechtsextremisme te veroordelen...

maar zolang links iedereen die tegen massamigratie is als racist ziet en extreem zullen er nog heel wat onschuldige burgers gestraft worden voor wrongthinking door extreemlinks, want dat is hun grote blinde vlek, iedereen die niet met ons is is tegen ons en dus een nazi en geweld mag dan..zo werken de hersentjes op links

39 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
7
Meld

@38 panden kraken op de betuwelijn, veel demonstreren oa tegen de euro en de EU, en veel illegale tekno feestjes afstruinen question

40 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
4
Meld

@40
Oh, van dat soort links heb ik ook nooit veel moeten hebben.

41 Nude    
5 dagen geleden door Nude
1
Meld

@39 Geen touw aan vast te knopen, de onzin die je uitbraakt, maar het zit je blijkbaar hoog. En blijkbaar ben je niet in staat tot een normaal gesprek, dus ik laat het er maar bij.

42 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
1
Meld

@37 Afghanen mogen alleen hun wapens pakken als een Afghaans meisje verkracht is door een autochtone Duitser.
Ik zal wel weer racistisch zijn ofzo, maar nieuwkomers hebben zich gewoon te gedragen in hun nieuwe thuisland . :-/ Niemand zit toch te wachten op criminele asielzoekers :-/

43 foshizzle    
5 dagen geleden door foshizzle
2
Meld

@39 Uw wereldje is wel ongelooflijk zwart-wit.

U weet dat Wilders pro euro is en was en nog altijd zijn partij diep in de EU heeft zitten?

45 E.Meel    
5 dagen geleden door E.Meel
9
Meld

@41 allemaal trotse antifas..die echt denken dat ze nazis aan het slaan zijn als iemand hun mening niet deelt.

@42 ja blijf maar roepen over het extreem rechtse gevaar in nederland en dan naar het buitenland wijzen als je om voorbeelden word gevraagd...ik had moeten weten dat logica en een dialoog met iemand die overal nazis ziet niet zou helpen

46 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
5
Meld

@44 Off topic.

Het gaat over dreiging met geweld van ultrarechts.

47 E.Meel    
5 dagen geleden door E.Meel
12
Meld

@46 Lulkoek.

48 E.Meel    
5 dagen geleden door E.Meel
10
Meld

@45 “Wilders ...”

Daar blaft PavlovMeeltje ook weer.

49 JackKropotkin    
5 dagen geleden door JackKropotkin
2
Meld

@43 Nee, dan mogen ze dat ook niet. Iedereen heeft zich maar te gedragen, nieuwkomers en oudgedienden.

@46 Wat reutel je toch allemaal ... man, man.

50 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
0
Meld

@45 @47 @48 sorry ik praat niet met jou...dat weet je toch? ga maar iemand anders trollen met je achterlijke opmerkingen en je gemeld..triest figuur

51 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
5
Meld

@51 . Helemaal mee eens. Ik praat ook al lange tijd niet meer met die trol. Zoiets moet je gewoon negeren. Dus ++++++++++++++++++++++++voor je treffende opmerking

52 PFL    
5 dagen geleden door PFL
4
Meld

@52

Eén plusje is het maximum wat je iemand kunt geven. Dat wist je best hè.....? question

53 Münchhausen    
5 dagen geleden door Münchhausen
3
Meld

@39 Ik zie ook het omgekeerde: we worden allemaal extreem-rechts genoemd en dus nemen we het op voor neo-nazi’s.

54 Mrs. K    
5 dagen geleden door Mrs. K
3
Meld

@53 . Op de normale manier wel dus daarom meer en welverdiende plusjes in een kleine bijdrage.

55 PFL    
5 dagen geleden door PFL
2
Meld

@54 het maakt ook niet uit dat je afstand neemt van elke vorm van extremisme en geweld op links en rechts...in hun ogen lieg je er dan gewoon om, want dat doen nazis question

56 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
2
Meld

@56 Een soort uiterst rechtse taqqiya dus. Ik verwacht niet dat mensen afstand nemen van iets waar zijzelf niets mee te maken hebben, ze zijn daar toch niet schuldig aan? Nazi’s bijvallen is iets anders.

57 Mrs. K    
5 dagen geleden door Mrs. K
1
Meld

Het extreem-LINKSE gedachtengoed groeit, geweld wordt al jaren niet geschuwd (denk o.m. aan G20 rellen Hamburg) en zal alleen toenemen.

58 DagmarA    
5 dagen geleden door DagmarA
4
Meld

@28 Onzin, het is vooral extreem-links wat kampioen is in het gebruik van geweld tegen andersdenkenden. Al decennia lang en niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland.
Lom ,aar eens met een lijstje rechts-extremistisch geweld in Nederland (om te beginnen) van na WO II, dan kom ik met een lijst van gewelddadigheden van extreem-links uit dezelfde tijdperiode en dan zul je zien dat jouw lijstje er bij verbleekt.

59 B55    
5 dagen geleden door B55
4
Meld

@57 ik loop geen nazis te verdedigen of bij te vallen. ik wijs er alleen op dat ik voornamelijk het geweld vd andere kant zie komen. En door het eurofiele links hier dat me er jaren voor uitmaakt omdat je tegen massamigratie (racistisch)en tegen globalisme bent (nationalistisch) heeft bij mij de term extreemrechts of nazi sowieso al geen enkele betekenis meer of negatieve implicaties. En ik snap overigens wel dat die groep groeiende is door de massamigratie en de opgedrongen politieke unie en globalisme...maar hoeveel er echt extreem zijn? in de trend van aanslagen plegen of iets dergelijks...ik vermoed zeer weinig/verwaarloosbaar..en ik hoop ook dat ze zoiets nooit zullen doen en goed in de gaten worden gehouden.

er zijn er wel veel hier die geweld van antifa verheerlijken en geweld van radicale moslims goed praten, zijn dit dan ook automatisch extreemlinkse radicale antifa moslims?

60 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
3
Meld

@59 het is geen wedstrijdje verplassen. Ik denk dat de diverse extremen redelijk aan elkaar gewaagd zijn (als ik WOII even buiten beschouwing laat, anders wint extreem rechts met vlag en wimpel). Het gaat mij er om dat je extreem rechts niet moet uitsluiten als geweldsfactor. Dat zou te dom voor woorden zijn.

61 Attercopus    
5 dagen geleden door Attercopus
0
Meld

@60 Je leest niet goed. Volgens mij heb ik nergens mensen voor nazi uitgemaakt (zo ja, dan graag een quote). Integendeel, ik maak zelfs *altijd* onderscheid tussen extreem-rechts en uiterst-rechts (zie ook in @57 ). Omdat ik, in tegenstelling tot een groot aantal linkse én rechtse reageerders, het verschil daartussen wel zie. Waarom ben je eigenlijk zo bozig? Ik geef je nota bene gelijk dat niemand zich hoeft te verantwoorden voor iets waar hij niet schuldig aan is.

62 Mrs. K    
5 dagen geleden door Mrs. K
2
Meld

@62 bozig? ben ik niet hoor. ik zeg ook nergens dat je mij of iemand een nazi noemt, alleen je begon over het bijvallen/verdedigen van nazis waarin ik mij niet herkende question

en vraagje: waarom is het extreem rechts en uiterst links? lijkt alsof je antifa aan het bijvallen bent question

63 toppopyeah    
5 dagen geleden door toppopyeah
2
Meld

Extreem rechts is door links opnieuw gedefinieerd, alles wat afwijkt van linkse standpunten, meningen wordt extreem rechts genoemd. Extreem rechts, linkse doctrine hebben veel overlap.

64 Recovery Mode    
5 dagen geleden door Recovery Mode
3
Meld

Ik vind het altijd weer grappig, dat een artikel over extreem-rechts, altijd weer verdraaid wordt naar andere partijen.
Extreem-rechts en extreem-links zijn allebei hardtikke fout. Het valt beide niet goed te praten.

66 sockknitter    
5 dagen geleden door sockknitter
2
Meld

Ik wet wel dat de islam tot 99.99% in alle EU-lande en gevalrijke sekte van terroristen geweldplegers en moordenaars zint de zich uitbreid als en virus. Zelf ben ik ook van mening dat de virus gestopt worden moet egaal op welke manier.

67 Gunther    
5 dagen geleden door Gunther
1
Meld

Extreem links bedient zich al lange tijd van geweld, worden die gasten ook in de gaten gehouden zoals extreem rechts?

68 Mijn waarheid    
4 dagen geleden door Mijn waarheid
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
PVV: verbied anti-Zwarte Piet protest bij int...
De PVV in de Haagse gemeenteraad roept burgem...

11 uur geleden door Ignatia

‘Witte Nederlanders hebben geen idee, w...
Witte Nederlanders hebben geen idee hoe het...

7 uur geleden door Inter

Jetten: Nederlands lidmaatschap EU moet in de...
D66 wil het lidmaatschap van de Europese Unie...

15 uur geleden door AD

CBS: Nederlanders emigreren massaal
Statistiekjes- en grafiekjestijd. Volgens het...

13 uur geleden door Inter

Mueller wacht met zijn rapport tot na de mid...
Het onderzoek dat ca. 20 miljoen dollar heeft...

14 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Indigné
CBS: Nederlanders emigreren massaal...
Wat een onzin. Immigratie van Nederlands is m...

minder dan een minuut geleden door Indigné

lisaaatjuh
LUISTERPLEKJE 1...
Ram Jam - Black Bettyhttps://youtu.be/I_2...

1 minuut geleden door lisaaatjuh

Manja
FNV: kabinet luistert niet naar bevolking...
Ach, de FNV doet al jaren niets meer voor z'n...

4 minuten geleden door Manja

student1255
Resultaten PayPal overtreffen verwachtingen...
het is ook super handig. ...

4 minuten geleden door student1255

Ebbie
Het heeft geen zin om te zoeken naar wetensch...
@320 En weer heb je het mis. Laat ik het zo z...

4 minuten geleden door Ebbie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig