U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 3
Het was opnieuw een bloedige dag op de Gazastrook, waar de Palestijnen al maandenlang nagenoeg elke vrijdag protesteren tegen de Israëlische bezetting. Minstens zeven Palestijnen kwamen om bij demonstraties aan de grens. Intussen kondigt Israël aan dat het niet langer brandstof gaat leve ...

10 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
18
LEES MEER OVER

Dit straffen van de complete burgerbevolking is een regelrechte OORLOGSMISDAAD.

1 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
29
Meld

Dat is dus de reden van die doden. Nu.nl vermeldt die niet.

@1 Laat ze maar gaan klagen bij hun leiders. Een leverancier is trouwens niet verplicht om zijn producten aan iemand te leveren. Welke leverancier blijft leveren als hij er zelf slechter van wordt? Geen enkele.

2 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
4
Meld

@2 Wanneer gaan Israeliers eens klagen bij hun leiders? Oh nee, die vinden het wel prima om Palestijnen te onderdrukken en hun land af te pakken.

3 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
20
Meld

Hun volste recht
En zeker als ze belaagd worden door ze

4 Deelname    
10 maanden geleden door Deelname
4
Meld

@3
Als je er niks van snapt ga slapen

5 Deelname    
10 maanden geleden door Deelname
4
Meld

@2 Inderdaad laten we daarom Israel boycotten!
Oeps door zoiets te zeggen kunnen ze je voor het Israelische gerecht slepen.

6 Jopie Osdorp    
10 maanden geleden door Jopie Osdorp
17
Meld

@2 Mrs. K
Walgelijk!

1. Je verdedigt een regelrechte oorlogsmisdaad waardoor kinderen, zieken en ouden van dagen net zo hard worden getroffen als weerbare mannen en vrouwen question
Sinds de Hitler en de Tweede Wereldoorlog (de Processen van Neurenberg en de door Israël getekende Vierde Conventie van Genève) is het verdedigen van een oorlogsmisdaad zelfs STRAFBAAR.

2. Door de Israëlische beschieting van de Nederlands-Franse haven van Gaza in aanbouw, de Israëlische beschieting van de Gazaanse elektriciteitscentrale tot en met de Israëlische blokkade van Gaza is dit gebied volstrekt afhankelijk van de Israëlische energietoevoer. Er is dus geen sprake van een normale "energieleverancier". Bovendien, dit is een besluit van de Israëlische regering. Niet van de energieleverancier!

Jouw argumenten slaat dus NERGENS op.

Je hebt het bloed van onschuldige kinderen, zieken en ouden van dagen aan je handen!
Zeker als je bedenkt dat het stoppen met leveren van brandstoffen óók het einde van betekent van drinkbaar water question

7 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
23
Meld

@7 Welke oorlogsmisdaad precies? Dus men begeeft zich in de veiligheidsperimeter en verwacht dat er geen consequenties volgen? Dát is pas belachelijk. Dat kan in andere landen ook niet, dus waarom zou Israël dat wel toe moeten staan? Oh wacht, het zijn Palestijnen die geen strobreed in de weg mag worden gelegd bij bestormingen van de grens.

Wat die haven ermee te maken heeft begrijp ik ook niet, tenzij ze van plan waren energie op te wekken met vaten olie (oliekachels lol) en die elektriciteitscentrale had er vast nog gestaan als ze Israël niet bestookt hadden met raketten. Wat jij doet is precies hetzelfde als klagen over de voedseltekorten door het bombardement op Dresden. Ook een oorlogsmisdrijf? Volgens jou waarschijnlijk wel. Je probeert echt alles recht te praten wat krom is.

8 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@8 Die > ( Nederlands-Franse haven van Gaza in aanbouw ) is al zes maal van geld uit EU opgebouwd ! en daar moeten wij nu maar eens mee ophouden ! GEEN geld meer naar terroristen als Hamas ! En die tijd van stoppen met doneren zit er gelukkig aan te komen ,geld gooien in een bodemloze put is niet meer te verantwoorden namelijk ! Laat het volk zich eerst maar ontdoen eigen leiders!

9 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

@8 Die hyperhysterische, melodramatische, melancholische act wordt wel een beetje saai.

10 Yiroesh    
10 maanden geleden door Yiroesh
4
Meld

@10 Nog belangrijker ! en ongeloof waardig !

11 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
1
Meld

@1 En daar gaan we weer geef Israël maar weer de schuld.
Brandstofwagens werden massaal aangevallen, waarna de leveringen gestopt zijn.

Vorige week kreeg Israël in de westerse media ook al de schuld voor het niet leveren van brandstof.
https://www.jpost.com/Israel-News/Hamas-Israel-ready-to-help-but-PA-blocking-fuel-to-Gaza-power-plant-568778

12 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
2
Meld

@3 Het gaat hier over Gaza. Israël heeft in 2005 al alle nederzettingen afgebroken en zich geheel teruggetrokken in de hoop op vrede.
Dus welk land wordt er nog afgepakt in Gaza??

13 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
3
Meld

@11 Niet voor niets dat ik het een act noem question

14 Yiroesh    
10 maanden geleden door Yiroesh
2
Meld

@3 Zeg Jopie !

Israël is niet tegen een Palestijnse staat ten strijde getrokken en bezet dus ook geen Palestijns land. Israël veroverde de gebieden Samaria, Judea en Gaza, niet op de Palestijnen maar op Jordanië en Egypte. Jeruzalem was nooit de hoofdstad van een andere staat dan Israël en al helemaal niet van een staat die nooit heeft bestaan. Zelfs in de tijd van de Ottomaamse Turken stond Jeruzalem nauwelijks in de belangstelling van de islam. Die belangstelling ontstond pas nadat de Joden waren begonnen met de opbouw van hun aloude verwoeste land.

En Jopie !!

Diverse malen trok Israël zich terug op basis van land-voor-vrede-wensdromen:

De Sinaï werd verlaten en is nu een thuisbasis van Al Qaida en dient voor wapentransporten naar Gaza.

Zuid-Libanon is in handen van Hezbollah dat 40.000 raketten op Israël heeft gericht.


De Gazastrook is Hamastan geworden, met dagelijkse raketaanvallen op Israëlische steden en dorpen.


Gedeelten van Judea en Samaria (de ‘Westbank’) werden diverse malen overgedragen aan Palestijnse terreurorganisaties. Dankzij het anti-terreur hek werd het aantal aanvallen beperkt.

Dus werkt het weggeven van land alleen maar agressie in de hand. Die les van 1923 geldt nog steeds. Wat wel kan werken, is een oplossing buiten Israël.

De Arabische landen kunnen de Palestijnen uit de ‘bezette gebieden’ heel goed herbergen. Een migratie naar de Arabische landen is logisch en wenselijk.

15 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
3
Meld

Ze hebben helemaal gelijk en dat hadden ze al veel eerder moeten doen. Ze krijgen de geleverde brandstof als brandbommen terug. Ze hebben mazzel, de meeste landen die dag en nacht bestookt worden met raketten en alle andere vromen van aanslagen, zouden dat terreur gebied allang al met de grond gelijk hebben gemaakt.
En onschuldige burgers? Die zijn er nauwelijks want ze steunen massaal die terroristenbende, die smerige Hamas en de rest van die terreur troep. Zelfs IS heeft zich er inmiddels bijgevoegd, welkom IS welkom, een gezamenlijke vijand smeedt een korte 'vriendschap' Daarbij gebruiken die terroristen met alle liefde hun burgers als menselijk schild, want ach.... een martelaren-dood is wat ze allemaal willen. En wij maar die 'martelaren terroristen families' eregeld voor hun terreurdaad betalen. Want ze vinden het geweldig, en prijzen met die opblaas-mensen hun god.
Die schijnt daar zeer door vereerd te worden :X
Nou jongens vertrek zo gauw mogelijk naar jullie hemel met 72 recyclebare maagden en niet te vergeten die 28 (Graag zonder collateral damage, want dat hebben jullie al genoeg aangericht) 'smakelijke mooie jonge puberjochies' Wat een 'geloof' dat geloof van de wrede. Dat iemand daarbij wil horen, onbegrijpelijk!
De dag dat men die idioten massaal de rug zal toekeren is een goeie dag! En zelfs hun achterban is hen inmiddels compleet zat. Van brood het vervolg product maken, dat is het wel zo'n beetje, zootje onderontwikkelde voortplanters die helemaal niets presteren behalve kinderen maken ad lopende band. Allemaal om in de strijd te misbruiken, martelaren lopende band. :X
Zomerkampen voor die lieve Hamas kindertjes, Kindermishandeling
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34568/language/nl-NL/Default.aspx
https://www.youtube.com/watch?v=cD2FezhJgqA

Abbas: Akkoord Hamas met Israël? Alleen over mijn lijk:
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34727/language/nl-NL/Default.aspx
Cancer Patient Caught Smuggling Explosives for Hamas:
https://www.haaretz.com/israel-news/cancer-patient-caught-smuggling-explosives-for-hamas-shin-bet-says-1.5462792
Hamas stuurt kinderen naar het front
http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/33842/language/nl-NL/Default.aspx
Hamasleiders in Gaza, Mahmoud al-Zahhar, zei dat de rellen aan de grens tussen Israël en Gaza “geen vreedzaam verzet” zijn, maar veeleer worden gesteund door zijn “militaire strijdmacht.” “Dit is geen vreedzame weerstand”,
https://brabosh.com/2018/05/16/pqpct-ibs-2/
https://www.nieuwskoerier.nl/news/331349-hamas-woordvoerder-wij-kunnen-israel-makkelijk-van-de-kaart-vegen-als-god-het-wil
Raketten Hamas raken weer speeltuin
https://www.nieuwskoerier.nl/news/331662-raketten-hamas-raken-weer-speeltuin
‘Palestijnse leider Abbas trekt erkenning Israël in, roept Hamas op tot harde lijn en terreur’ :
https://www.nieuwskoerier.nl/news/330668-palestijnse-leider-abbas-trekt-erkenning-israel-in-roept-hamas-op-tot-harde-lijn-en-terreur
Hamas verwikkeld in een pedofiel seksschandaal in de Gazaanse moskeeën:
https://brabosh.com/2015/03/19/pqpct-aan-2/

16 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
2
Meld

@10 Idd, elke keer hetzelfde question

Dat ze niet geïnformeerd zijn bestaat niet aangezien ze er dag en nacht mee bezig zijn. Ze willen het gewoon niet weten, laat staan erkennen dat er sprake is van terreur.

17 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@8 Mrs. K
Je vraagt:
Welke oorlogsmisdaad precies?

Het stoppen van de brandstofleveringen aan Gaza.
Zoals je @2 zelf ook al begreep.
Maar ik verwacht geen fatsoenlijke reactie @7
Die is er namelijk niet question

18 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
19
Meld

@7
Om een oorlogsmisdaad te kunnen plegen, moet er zeker eerst officieel een oorlog worden verklaard? Of hoef dat niet?

En als de partijen dan zijn overeengekomen om het grondig uit te vechten met alle beschikbare middelen, zeg maar 'Den totalen Krieg', moet de ene partij dan toch nog brandstoffen gaan leveren aan de andere?

In welke regeling (VN? / Geneve?) kan ik dat terugvinden? question

Kan de PA geen zaken met Egypte doen om het Hamas-deel van kerosine ed. te voor zien? Of wil Egypte ook geen zaken doen, want zij vinden Hamas een terroristische organisatie...!

19 Gandalf    
10 maanden geleden door Gandalf
1
Meld

@18 Jouw logica ken ik nu wel. Je vindt ook dat Israël moet toestaan dat buizen voor raketten en andere onderdelen voor wapens in Gaza ingevoerd worden. Jij verplicht Israël mee te werken aan haar eigen vernietiging. Dat betekent dus dat je de staat Israël van de kaart geveegd wilt zien. Dwz dat je Israël, en daarmee het zelfbeschikkingsrecht van het Joodse volk, niet erkent.

20 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@16 Bleke Betty
Tja, van jou had ik totaal geen begrip verwacht.
Of het nu om dode kinderen, dode zieken of dode bejaarden gaat, zolang het maar om dode islamieten gaat, nietwaar?
Daarbij negeer je helemaal, dat er ook (kleine) groepen christenen, atheïsten en anderen wonen.

Maar je vliegt uit de bocht met de kolder:
"Zelfs IS heeft zich er inmiddels bijgevoegd, welkom IS welkom, een gezamenlijke vijand smeedt een korte 'vriendschap"

Nu zijn Israël en haar fans berucht om haar leugens en propaganda.
Kijk maar eens naar de joodse Wikipedia question

Zonder vrouwen en zonder evolutie: de ultra- orthodoxe joodse versie van Wikipedia herschrijft letterlijk de geschiedenis.
Met een mooie foto van het complete Israëlische Kabinet met al haar leden. Maar ook een joods - orthodoxe foto waarop alle vrouwen weg zijn gemanipuleerd. ...

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-ultra-orthodox-wikipedia-is-literally-rewriting-history-1.5866754

Maar juist ISRAËL steunt de soennitische terreurbewegingen zoals Al Qaida, Al Nusra en IS met wapens, munitie, geld en medische verzorging!
Ik zal niet de argumenten en bewijzen van Iran aandragen.
Die accepteer je toch niet.
En óók niet de Russische bewijzen.
Nee, de bewijzen, aangedragen door een joods- Israëlische onderzoekster, gepubliceerd in een Hebreeuws- Israëlische krant!

Israël vergroot de steun voor de Syrische rebellen.
'Israël bewapent 7 verschillende groepen'

Tientallen rebellen die spraken met de joods-Israëlische analiste Elizabeth Tsurkov beschreven een belangrijke wijziging in het hoogte van de steun die zij uit Israël ontvangen. "Bovendien, ten minste zeven organisaties van de soennitische rebellen in de Syrische Golan krijgen nu wapens en munitie ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/255361-israel-vergroot-de-steun-voor-de-syrische-rebellen-israel-bewapent-7-verschillende-groepen
https://www.haaretz.com/israel-news/with-eye-on-iran-israel-increases-military-support-for-syrian-rebels-1.5826348

21 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
16
Meld

@20 Mrs. K
Je bent weer wat verder gezakt in mijn achting met je ongefundeerde aanval question

Maar je bewijst wèl, dat je geen weerwoord hebt op @7
Het opnieuw plegen van een grove OORLOGSMISDAAD door Israël.


22 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
16
Meld

Gaza is dankzij Hamas een soort van terroristische bananenrepubliek. Een staat die judenrein is zonder vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof, vrijheid van pers. En een bevolking die door Hamas helemaal is gehersenspoeld en geïndoctrineerd. Een "palestijnse" staat heeft met Hamas zeker geen toekomst.

23 rebo    
10 maanden geleden door rebo
2
Meld

Prima. Israel is niet verplicht tot brandstof levering aan hun vijand die hun aanvalt dagelijks en Israel wil vernietigen. Israel moet niks meer leveren aan de Palestijnen. Laat ze zelf maar voor hun rotzooi zorgen.

24 Jan met de korte achternaam    
10 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
2
Meld

@1 Brandstof leveren zodat ze hun vuurballonnen ermee kunnen vullen
Snap je het wel

25 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
2
Meld

Dit is fake news en duidelijk ook.
Alsof het niets is om geen brandstof meer te leveren ...
En hoe kan een vuurballon opstijgen als deze met benzine gevuld is,
waarschijnlijk smelt de ballon weg door de benzine.
Logica gebruiken is wel eens goed bij het lezen van dit soort onzin.

26 techcenter    
10 maanden geleden door techcenter
4
Meld

@25 GOTCHA666
question
Je hebt een nieuw wapen verzonnen!
"vuurballonnen" gevuld met brandstof!
Gefeliciteerd!

Zoals @26 ook al schreef: dit kan echt niet.

27 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
14
Meld

@26 haha

Natuurlijk kan dat wel waarom niet
Zolang het stijgend vermogen gelijk is aan het gewicht van het totaal

28 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
4
Meld

@27 Zie 16 ook

29 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
4
Meld

@24 Jan met de korte achternaam

Door de Israëlische beschieting van de Nederlands-Franse haven van Gaza in aanbouw, de Israëlische beschieting van de Gazaanse elektriciteitscentrale tot en met de Israëlische blokkade van Gaza is dit gebied volstrekt afhankelijk van de Israëlische energietoevoer. Er is dus geen sprake van een normale "energieleverancier".

- Dit is een besluit van de Israëlische regering, die wéét dat hierdoor de waterzuivering stil valt en er dus alleen nog vervuild en zelfs giftig "drinkwater" beschikbaar is voor baby's en zuigelingen, zieken en bejaarden!
- Dit is een besluit van de Israëlische regering, die wéét dat hierdoor de elektriciteitsproductie stil valt en er dus geen elektriciteit meer is voor verlichting, koeling, medische apparatuur en ga maar door!

Kortom:
Je verdedigt een regelrechte oorlogsmisdaad waardoor kinderen, zieken en ouden van dagen net zo hard en zelfs harder worden getroffen dan weerbare mannen en vrouwen.
Sinds de Hitler en de Tweede Wereldoorlog (de Processen van Neurenberg en de door Israël getekende Vierde Conventie van Genève) is het verdedigen van een oorlogsmisdaad zelfs STRAFBAAR.

30 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
14
Meld

@30 Allemaal aan hun zelf te danken !! en geen medelijden mee !! Maar misschien ligt er voor u de schone taak om wat brandstof en wat water te gaan brengen ! alle kleine beetjes helpen ! Suc6 ermee.

31 Moskowfiets    
10 maanden geleden door Moskowfiets
2
Meld

@30 Ik ben het volledig met 31 eens. Volledig. Door stelselmatig Israël aan te vallen en de wens hebben het te vernietigen is Israël gerechtvaardigd het te doen. Ze roepen het over zichzelf af. Als zij vrede sluiten en beloven de eerste 150 jaar geen aanvallen te plegen en als vredige buren te leven, en ze houden zich er ook aan dan zal Israël zich er ook aan houden en hun als goede buren bevoorraden. Echter dat licht van Palestijnse kant niet in hun aard. Die willen maar één ding en dat is Israël kapot maken. De haat is daar zo enorm groot. Het staat ook in hun grote sprookjesboek dat je ongelovigen moet vernietigen met alles wat je hebt. Dus daar leven ze naar. Israël zal nooit als eerste aanvallen.

32 Jan met de korte achternaam    
10 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

@31 Moskowfiets
Je schrijft:
Maar misschien ligt er voor u de schone taak om wat brandstof en wat water te gaan brengen ! alle kleine beetjes helpen ! Suc6 ermee.

De laatste keer dat een flottielje hulp kwam brengen naar Gaza werden er opvarenden overhoop geknald door getrainde Israëlische commando's.

Heb jij zò'n hekel aan me dat ik me óók moet laten vermoorden door Israëliërs?!

33 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
14
Meld

Prima. Zonder brandstof wordt het wat lastiger om brand te stichten.

34 Dune    
10 maanden geleden door Dune
2
Meld

@32 Jan met de korte achternaam
Je schrijft:
Israël zal nooit als eerste aanvallen.

Op welke planeet leef jij??
Israël, de sterkste militaire macht in het Midden Oosten, is beslist niet het lieverdje wat jij schetst.
Het is eerder de treiteraar in de klas, de pestkop die iedereen in zijn omgeving koeioneert, onder de duim houdt en intimideert.
Een sprekend voorbeeld is het stoppen van de brandstofleveringen aan Gaza, waardoor er óók geen elektriciteit en geen drinkwater meer is, zoals ik @30 heb uitgelegd.
Ook steunt Israël soennitische terroristen zoals Al Qaida, Al Nusra en IS zoals ik @21 heb laten zien question

Een ander voorbeeld.
Iran heeft een grote bek, maar heeft Israël nog NÓÓIT aangevallen.
Maar Israël.....

Uit de Hebreeuws- Israëlische krant Haaretz:

Israël heeft het afgelopen anderhalf jaar 200 x Iraanse, Iraakse en Syrische strijders tegen ISIS en Al Qaida aangevallen.
haaretz.com
Het Israëlische leger viel meer dan 200 doelwitten aan en vuurde het afgelopen anderhalf jaar 800 raketten en mortieren af. Israël probeert intensief de Iraanse wapentransporten en doelen in Syrië te raken. ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/344470-israel-heeft-het-afgelopen-anderhalf-jaar-200-x-iraanse-iraakse-en-syrische-strijders-tegen-isis-en-al-qaida-aangevallen

Dus zeg nóóit meer: "Israël zal nooit als eerste aanvallen"!!

35 Uit Den Haag    
10 maanden geleden door Uit Den Haag
14
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur.
De nikabdraagster, die maandag uit een bus in...

1 dag geleden door KingOfSorrow

Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen
De burgemeester van de Poolse stad Gorzów Wi...

17 uur geleden door Crezee

Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
Er is nog geen rechtsextremistische aanslag g...

23 uur geleden door Cremabatida

OT5
Lekker oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

Spoedontruiming bij gekraakt pand We Are Here...
De asielkrakers van We Are Here moeten vandaa...

15 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GreyB
Trump: Henry Ford zou 'teleurgesteld' zijn al...
@47En DAT moet je dan wel aan Trump vragen....

minder dan een minuut geleden door GreyB

Verwonderd
Marokkaan had selfie met schaap beter niet ge...
Een beetje dom voor een hoogopgeleide moslim....

1 minuut geleden door Verwonderd

RonMVV
Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen...
@187 Niet veel aan trekken Elia spoort n...

1 minuut geleden door RonMVV

morandi
Vrouw zwaargewond na aanval drie agressieve h...
@67"Dat heeft alles met de bouw van de hond...

1 minuut geleden door morandi

DagmarA
Drietal voor rechter voor overvallen en opslu...
Het is vandaag een regiezitting: geen inhoude...

1 minuut geleden door DagmarA

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig