Essay: God bestaat, er is bewijs (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door eh in Overig  ·  93 Reacties

  • 3
  • 1075x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 En wat verstandiger en rationeler denkende lieden vinden op hun beurt gelovigen wat vreemd en meelijwekkend.

Je mag wat mij betreft geloven wat je wilt maar probeer alsjeblieft dat niet met een sausje wetenschap te overgieten.
Geloof is precies dat, geloof, en daar valt niets aan te bewijzen of wetenschappelijk te onderbouwen. Punt.

0
51 LanCaster

Sorry mensen, verkeerd draadje

0
52 Brolin

@48 "Weet je wat wetenschappelijk is bewezen? Dat er méér mogelijk is dan tot nu toe wetenschappelijk bewezen is. "

Wetenschap is een methode om naar de wereld te kijken. Hoe langer je kijkt, des te meer zul je leren. Als wetenschappers een bewijs (of aanwijzing) voor het bestaan van goden vinden, dan wil ik er graag naar kijken. Er zijn zoveel zaken waar mensen in geloven die niet bewezen zijn: bigfoot, homeopathie, autisme door vaccins, dat Obama een alien was, etc. Ik kies er voor om dat soort zaken pas te geloven als er bewijs voor geleverd wordt. Zo zit ik in elkaar.

Ik heb de bijbel nooit een sprookjesboek genoemd, en zal dat ook niet doen (ik vind het een beetje slappe pesterij). Het is echter overduidelijk dat het geen geschiedenisboek is. Het zijn overlevringen, mythes, verhalen om mensen iets duidelijk te maken. Als mensen in de letterlijke waarheid van die verhalen willen geloven, dan doen ze maar, maar ik vind dat enorm dom. Als mensen er niet-letterlijk naar kijken, en geloven in goden, dan kan ik daar prima mee leven en zal ik ze niet als dom bestempelen. Zij mogen springen, en dan vanalles van mij vinden. Ik hoop alleen dat zij mij wèl in mijn waarde willen laten, iets wat aan jou blijkbaar niet besteed is.

0
53 Attercopus

@36 ,
Hoezo in de hemel? Er is meer dan dat-

1
54 Aragon

@54 Maar, 'god' is toch in de hemel aan het chillen met al z'n matties? Je reageerde op een reactie welke het over 'god' heeft, die zit (of staat, want zitten is ongezond) in de hemel, jij zegt dat het kwaad uit een andere hoek komt... question

1
55 Bluth

@55 ,
Er is oorlog geweest in de hemel de duivel is eruit gegooid. op de aarde.
Daarom is het hier zo´n zootje.
Maar dit is tijdelijk.

4
56 Aragon

God zegene de greep

2
57 Beppie

@56 Och jeetje, wat spijtig om dat te vernemen. Ik hoop dat er niet teveel slachtoffers zijn gevallen! Eh, wacht... ze zijn al dood. Nou, ik hoop niet dat er teveel nog een keer dood zijn gegaan!

Wat lullig trouwens van dat sprookjesfiguur met baardje dat hij de duivel ons probleem heeft gemaakt. Is ook niet aardig. question

(ik ben de duivel in vermomming. Jij weet de waarheid, ik kom bij je langs...)

1
58 Bluth

@37 helaas. Je haalt er van alles bij en natuurlijk zal ik niet ontkennen dat wetenschappelijke ontdekkingen ook slecht gebruikt zijn. Of de afschuwelijke geldzucht van de farmaceuten. Allemaal waar maar vooral welbekend. En zeker zijn er dingen verslechterd door het verdwijnen van religie uit de maatschappij. Daar kan ik veel meer over zeggen maar doe ik niet, van mij neem je toch niks aan.

Tot zover zijn we het eens (met wat haken en ogen)

Maar dan glijd je uit de bocht en flink ook. jij richt je op het atheïsme, ongetwijfeld in jouw ogen als bron van alle kwaad. Laat ik me eens richten op de gevaarlijke en splijtende kul die door de islam maar zeker ook door extreme christenen in de US maar zeker ook hier gebezigd wordt, waarbij zelfs onze krachtigste wetenschap, evolutie, met draakachtige larie wordt bestookt. Maar denk ook aan bomgordeldragende losers die gewone mensen uit elkaar laat spatten. Over vliegtuigen in gebouwen hoeven we het niet te hebben

Religie is pas echt levensgevaarlijk. Over geloof zal ik niet twisten, dat is aan ieder persoonlijk. En dat moet het blijven ook. Achter de voordeur dus en kinderen er niet mee lastigvallen. Dat beschouw ik als een misdaad.

Grappig bedoelde uitsmijter

Als je door een telescoop kijkt zie je de planeten, van de kleine Mercurius tot de verre Uranus en Neptunes. Net als de zon zijn ze allemaal rond. De sterren? Ook rond. Neutronensterren dan? Rond. Nee, dat is niet waar: volgens de platte aarde creationisten (meestal fundi christenen) is de aarde plat en ze komen zelfs me ‘bewijzen. Grotere kul heb ik nog nimmer bij elkaar gezien

Toen ging je nóg een stapje verder en kwam je in mijn no go zone.

Tegen de tijd dat je mij op waarde kunt schatten ben je al lang van je religie verlost. Als je bij die religie blijft kun je mijn schoenveters nog niet strikken en al helemaal niet op ethisch gebied

Helder?

0
59 Lerac

@58 ,
Goed dat je het even zegt, koffie?

0
60 Aragon

@56 Leuk, van die god van jou. Had hij die duivel niet ergens anders kwijt gekund?
Almachtig, menslievend? Allemachtig...

0
61 LanCaster

@60 Nee, is te koud. question

0
62 Bluth

Liegen is inderdaad moreel verkeerd, anders zouden we ons niet schuldig voelen als we liegen, in variabele mate naarmate we een schadelijker leugen vertellen, of of juist minder schadelijk. (Onschadelijk bestaat niet.) Althans normale mensen voelen zich dan schuldig. Die lijken langzamerhand een minderheid te zijn.

2
63 Wendel

@61 ,
Moet je niet aan mij vragen, vraag maar aan Iemand anders.

2
64 Aragon

@64 Jíj komt met die onzin.

0
65 LanCaster

Het vroege Christendom was net als islam een religie en machtsstructuur tegelijk. Alleen werd bij het Christendom vanaf het begin geleerd, dat je de wereldlijke overheid moet gehoorzamen, en dat je binnen dat gestelde kader je aan de Christelijke leer moest houden. Een fundamenteel verschil dat scheiding van machten in de rechtsstaat mogelijk maakte.

Het Christendom is later ingepikt en aangepast door figuren die het wel een handig middel vonden om mensen massaal onder de duim te houden, jammer genoeg.

4
66 Wendel

De kop van het artikel deed mij in schaterlachen uitbarsten... geeft ook geen reden het artikel te lezen.

1
67 TedjeR

Dat je, op zich, gelooft dat God bestaat, wil nog niet zeggen dat je lid moet worden van een kerk of je anderszins met God moet bezighouden. Wat God allemaal zou vinden en eisen en willen is ingevuld door mensen. Je moet dan dus zelf inschatten/aanvoelen wat God allemaal van jou vindt en wil, en wel op grond van hoe je dat zelf beleeft, niet op grond van wat derden beweren, die daar belang bij hebben.

1
68 Wendel

@66 Liegen is toch verkeerd?

0
69 LanCaster

@65 ,
Maar ik weet niet overal een antwoord op.

0
70 Aragon

@51 je hoort me toch ook niet zeggen dat God wetenschappelijk is bewezen? Maar wat ik wel zeg is dat er méér is dan de wetenschap tot nu toe heeft aangetoknd. Daar geeft heel de geschiedenis keer op keer blijk van!

@59
"
Maar dan glijd je uit de bocht en flink ook. jij richt je op het atheïsme, ongetwijfeld in jouw ogen als bron van alle kwaad. Laat ik me eens richten op de gevaarlijke en splijtende kul die door de islam maar zeker ook door extreme christenen in de US maar zeker ook hier gebezigd wordt, waarbij zelfs onze krachtigste wetenschap, evolutie, met draakachtige larie wordt bestookt. Maar denk ook aan bomgordeldragende losers die gewone mensen uit elkaar laat spatten. Over vliegtuigen in gebouwen hoeven we het niet te hebben

Religie is pas echt levensgevaarlijk. Over geloof zal ik niet twisten, dat is aan ieder persoonlijk. En dat moet het blijven ook. Achter de voordeur dus en kinderen er niet mee lastigvallen. Dat beschouw ik als een misdaad."

Nou, ook daar zijn we het grofweg met elkaar eens hoor. Alleen de uitglijder die jij maakt is dat je geen verschil maakt tussen de islam en het christendom.
Volgens mij is het best redelijk om te stellen dat de leer van Jezus een heel stuk minder agressie voorschrijft dan de leer van Mohammed. De beide fundamenten van de beide geloven. Natuurlijk staan er in de bijbel bloedige en wrede verhalen, maar als een christen zich als agressor gedraagt, kan hij zich niet beroepen op de bijbel en zeker niet de leer van Christus.
Als een moslim gaat moorden, dan doet hij niks in strijd met al die haatverzen in de koran, want de islam heeft maar één doel en dat is werelddominantie, iets wat het christendom niet najaagt. Dus daar sla je de plank mis helaas.

Wat je dan vertelt over een platte aarde gaat nergens meer over. De mensen die daar in geloven zijn erg schaars onder christenen. Veel mensen die geloven in creationisme, zoals ik, geloven gewoon in een ronde aarde. Over de leeftijd van de aarde heb ik mijn twijfels, maar neig te geloven in een jonge aarde, omdat als de aarde miljarden jaren oud zou zijn, de zon ook minstens zo oud zou moeten zijn. De zon neemt ook in intensiteit af, dus hoe hard moet deze dan een miljoen jaar geleden hebben geschenen? Dan zou alles op aarde verbranden lijkt me en nog wat redenen die mij meer in een jonge aarde doen geloven.

En je einde bevestigt alleen maar meer op welke waarde ik je moet schatten, met je schoenveters nog niet strikken, helemaal op ethisch vlak.
Die uitspraak is dan ook mooi voor jouw rekening. Wees er trots op!

4
71 Ebbie

In de laatste paar alinea's gaat de beste man goed de mist in.
Als hij denkt dat hij het godsbewijs net zo kan postuleren als het bewijs voor elektronen dan dient hij zich ook te realiseren dat dit bewijs geleverd moet worden door voorspellingen te doen over het gedrag of verschijningsvorm van zijn god. Deze voorspellingen moeten vervolgens falsifieerbaar zijn.
Dat is de weg die is bewandeld om het bestaan van elektronen aan te tonen.

Vele eeuwen van voorspellingen van handelen van een god hebben nog altijd niets opgeleverd wat falsifieerbaar is.

Dus als het bewijs niet beter wordt dan kunnen we dit gevoeglijk afserveren.

0
72 carpenter

@71

Wat is er meer dan?
Als jij dat weet dan zullen er ook wetenschappers zijn die dat weten en die dat toetsen.

0
73 carpenter

@67

Ik heb het gelezen. Je mist er niks aan. Een beetje van het niveau van Emanuel Rutten.

0
74 carpenter

@73 ik weet niet wat er meer is, maar de geschiedenis heeft altijd laten zien dat er steeds weer zaken ontdekt worden die er al misschien veel langer zijn. Zoals stroom, radiogolven en bacteriën. Die waren er in de middeleeuwen ook, maar toen was het nog niet ontdekt. Of misschien waren er al wel vermoedens, maar kon men het nog niet bewijzen, omdat men er de apparatuur nog niet voor had.
Ik denk dat God vroeg of laat ook door de wetenschap ontdekt en bewezen gaat worden. Vooralsnog zitten hier genoeg mensen die, als ze in de middeleeuwen leefden, je voor gek verklaarden als je zou zeggen dat de oorzaak van ziekten misschien wel hele kleine vormen van leven konden zijn, omdat bacteriën voor de uitvinding van de microscoop nog niet aantoonbaar waren.
Laat staan dat je over mobiele telefonie zou beginnen.

2
75 Ebbie

@75

Vooralsnog wordt de kans dat er ooit een godsbewijs komt alleen maar kleiner. Juist door de immer voortschrijdende wetenschap.

0
76 carpenter

@71 De helderheid van de Zon neemt toe, niet af.
Kijk maar op Wikipedia.

0
77 Reagurius

@75 "Ik denk dat God vroeg of laat ook door de wetenschap ontdekt en bewezen gaat worden."

Prima, ik kijk er naar uit. Tot die tijd zouden gelovigen zich best een beetje bescheidener mogen opstellen; zowel tegenover gelovigen als tegenover anders-gelovigen. Ze kunnen immers geen aanspraak maken op enige vorm van bewijs, op dit moment. Ik ben wel benieuwd WELKE god er dan gevonden wordt door de wetenschap ... heel veel gelovigen zullen ernstig teleurgesteld worden, want ze kunnen niet allemaal de ware god(en) aanbeden hebben.

0
78 Attercopus

@71 "je hoort me toch ook niet zeggen dat God wetenschappelijk is bewezen?"

Nou, impliciet wel:
"Met alle respect, maar ik denk dat God nóóit aan sommige mensen te bewijzen is."
Aan anderen kennelijk wel, volgens jou.

0
79 LanCaster

@75 "Ik denk dat God vroeg of laat ook door de wetenschap ontdekt en bewezen gaat worden."
Vergeet het maar. Er is namelijk geen god.

0
80 LanCaster

Iedereen moet maar geloven in wat hij/zij wil.
Ik ga daarom de discussie niet meer aan. Wij zijn allemaal god.

Mijn mening, conformeer je eigen niet aan iets, ben geen kuddedier, neem verantwoording voor wat je doet, leer van je fouten, geniet van het leven en het hier en nu.
En accepteer dat je op sommige dingen geen grip hebt.

Verder, ben aardig voor zij die het verdienen, ben goed voor de natuur. Luister naar je eigen lijf en ga mee in de cyclus van de seizoenen en het leven.

1
81 Dunkelheit

@80 Je zult eerst met een eenduidige definitie van 'god' moeten komen voor je kunt concluderen dat dat niet bestaat (en dan nog is het aantonen van niet-bestaan nogal lastig). Dus laat de gelovigen van over de hele wereld maar eerst uitvechten wat 'god' precies is, en hoe Ze aan te tonen is/zijn, voordat je de deur dichtsmijt.

0
82 Attercopus

Klopt er is enorm veel bewijs voor het bestaan van Zeus. Al die andere goden not so much.

0
83 Drs. Mezun

@71 gelukkig geef je blijk van enige relativering, alhoewel twijfel toch de overhand heeft.

Ik zit goed in de meeste wetenschappen. Heb me daarin verdiept. Als jij dat ook zou doen dan weet je dat de aarde rond de 5 miljard jaar oud is. We weten de halfwaardetijden van radioactieve elementen en daarmee kun je prima, met een betrouwbaarheid van meer dan 95% aantonen hoe oud het materiaal is. Bij sterren hebben we gelukkig heel veel voorbeelden, van jong, T tauri, tot witte dwerg. Nucleosynthese is een vak en daarmee kun je de leeftijd van de zon voortreffelijk bepalen.

Kortom

Het getuigt van ignorantie als je uitspraken als jij doet zonder kennis doet. Creationist? Dacht ik al.

Ik zag dat je de pointe van mijn verdere betoog niet snapte. Prima wat mij betreft

Maar probeer mij vooral niet de maat te nemen, dat is echt een brug te ver

0
84 Lerac

@82 Voor het gemak ben ik maar uitgegaan van het beeld van een almachtige, alwetende schepper van ons universum.
En natuurlijk is niet-bestaan onmogelijk te bewijzen maar wel degelijk zeer aannemelijk te maken.

Niets van wat we waarnemen wijst op de aanwezigheid van een dergelijke entiteit, niets in de bekende natuurwetten wordt ook maar een spatje logischer/begrijpelijker door zo'n entiteit aan te nemen. Je verschuift het probleem slechts.

Dat is voor mij genoeg om die deur dicht te gooien.

Met alle respect voor jouw mening en houding, je behoort tot een relatief klein groepje op NK waar ik waardering voor heb.

Ik heb me een tijdje stil gehouden op NK, ben weer (even?) terug, maar de overmaat aan dommigheid die ik zie begint me alweer op de zenuwen te werken.

0
85 LanCaster

@71 wat je over Jezus zegt klopt wel. Maar wat je niet begrijpt is dat daar apekool als het creationisme daar niet uit voorkomt. Dat komt puur uit de slecht begrepen Thora, het gejatte stuk dat de basis van het O.T. vormt. Joden begrijpen dat. Er zijn voortreffelijke joodse evolutiebiologen die vol achter hun Thora staan. christenen missen dat fijnzinnige gevoel en dus kregen idioten als Ussher de kans om te lariëren. Het O.T. is dominant in crea-kringen

Tip: houd deze larie voor jezelf en val er vooral kinderen niet mee lastig. Die geloven nog alles en het kost een mensenleven om deze quatch achter je te laten. Ik weet waar ik het over heb.

0
86 Lerac

@85 Ik gewoon niet zo dol op absolute statements, eigenlijk over wat dan ook. Ik acht de kans op een almachtige intelligente schepper verwaarloosbaar klein, zo klein dat je daar niet al te serieus over hoeft na te denken (toch zet ik hem niet op nul, gewoon uit principe). Ik zat meer te denken aan godsdefinities veel vager zijn (zoals bij Spinoza). Maar goed, eigenlijk hoop ik gewoon dat gelovigen zich niet bemoeien met wetenschap (en vice versa).

Ha, ja, de domheid en aggressiviteit worden steeds erger hier. Zie het als een oefening in zelfbeheersing om hier rond te hangen question.

0
87 Attercopus

@86 gelukkig zijn de meeste christenen geen creationisten.

0
88 Attercopus

@88 inderdaad, de meesten niet. Althans hier. In Amerika ligt dat wat anders. betrekkelijk kleine groepen schreeuwers. Dat is overigens hier ook zo. Die grote meerderheid laat zich niet horen en dat is betreurenwaardig

Wel heb ik in discussiegroepen gezien dat juist die gematigden fel op de huid worden gezeten door de crea’s

0
89 Lerac

@87
"Maar goed, eigenlijk hoop ik gewoon dat gelovigen zich niet bemoeien met wetenschap (en vice versa)."
Daarom plaatste ik het artikel .....uit de NRC.......ook nog van een hoogleraar.
Alleen al een heel klein stukje waar hij met iets kwam over "liegen" , waar volgens mij op heleboel plaatsen in de wereld anders tegen aan gekeken wordt.
Daarom al zit hij fout en vanwege al die katholieken is het nog erger dan Eurocentrisme.
En dan zo'n zin :
Toch is het niet irrationeel om te geloven dat liegen moreel verkeerd is
oftewel : Toch is redelijk om te geloven (dit woord gebruiken als het dit onderwerp gaat !) dat liegen moreel verkeerd is.......................................( het is maar wat je van je moeder heb geleerd question )
Op zich is het fenomeen liegen heel interessant ..... vaak als men het heeft over intelligentie bij dieren , dan wordt de ander voor de gek houden juist als een vorm van intelligentie gezien.

Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat ook andere onderdelen van zijn esay afgezaagd zouden worden........

1
90 eh

God bestaat echt. En dat ben ik

1
91 Jan met de korte achternaam

@90 “Daarom plaatste ik het artikel .....uit de NRC.......ook nog van een hoogleraar.”

Een hoogleraar geesteswetenschappen aan de VU. En eentje die flirt met het soort onzin als intelligent design. Dit soort lui zijn niet serieus te nemen, en zijn betoog maakt het ook uiterst pijnlijk duidelijk.

0
92 Attercopus

@3 : alles kan bestaan dat klopt, maar iets moet ook een reden hebben om te bestaan.

1
93 Tafka Mike

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

34 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

1 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

1 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Uncut TwinksIce Black PornBangali Xxxx VideoSani Liyoni XxxYoga Xxx Sex VideoFirst Night SuhaagraatBrazil Sex Full HdEmmie.sg NudePorn. AiFrog PornColegiala CogidaMegmariieeSuper Aunty Sex ImageBelle Delphine PornographyWhicked Whims Sims4Models Young NnOlder Women PornhubClover PornYoung Nude PhotosXo_lexxaaXx ComicLouisa Khovanski NakedRose KellypornSex Hindi MoviSloppy Seconds CreampiesAlexis Texas MoanXxx HindiAudio Mein SexSamant LilyPaula DazaDad Forced PornTeens Do PornosLexi 2 Legit.pornShakeela Sex VideoPorn ClipsNude Girl Bathing VideoApolonia Lapiedra AnalSsbvw PornMilf Masturbating GifFuqtubeDrilldoXhamster7 ComAmateur Blow Job GifDominicana PornoPictures Of Naked.womenCfnm CouplePeladas Ao VivoVideo De Sexo Com TravestiPic Of Huge TitsBunny PornhubNangi Chut VideoOld And Young NudePeliculas De PornographyMist Watched Porn VideoShyla Stylez DeathAnimated PorngamesDesi Sex BhojpuriWww Xxx Sex VidosHot Momsex VideoMadison Ivy InstagramPornmapIs RedtubeManhwa AdultoHoney Gold AnalErotic FingeringHd Porn Video SisterCrazy Sex PornLuz Noceda PornSex MoviesKrysten Stewart NudeBf Xxx MomTeencumshotsRough Porn For FreeIndian Sex XhamsterBen 10 Cartoon SexX Videos Malayalam MovieSexe Bf VideoGloryhole Swallow LatinaMasterbateingHannahowo SexFetish SitesPhotos Acompanhantesسكس كوىيAlica Vikander NudeDesi Girl XxxChut Ki GarmiX VieeosKhula ChudaiEspañola Xxx VideosMidv-232-uncensored-leakWww YoupornBig Tits Mom SexMilf Anal CreampieEbony Step Daughter PornLucy Thai PornM MyfreecamsHentais MangaKatharine Mcphee NudePornocaceroBellaesa PornBelle Delphinr NakedIndain Xxx ComPleasure Full MovieDog Porn ComicsRee MarieAny Porn Video DownloadTamil Village Xnxx ComDry Pillow HumpSleeping Ebony PornAmateur TubedHitprnBree OlsenCrystallustTrihunna NudesFamosos.nusReal Hot SexKonulupornoSiemma WestPorn Video By IndianJennifer Aniston Nude PicsAletta Ocean Sex HdAshley Nicole NudeGaysexstoriesStreet Fighters PornPorn DiseXxxx SexsiFembots Austin PowersKajal Hot ImagesLatinsandraLetsjkerPerfect Girl SBeautiful Nude WomanAlexis Texas PornosuBengali Women SexAdivasi Ladki Ka SexHot FockingSleep PornhubPorn Lesbians HardKeralasex VideoBongcamsNude BowlingDouble Penetration StepmomBrother Masturbates SisterNuditsHelen Parr FutaBirchplacrNude Fotos ComTaija RaeMature Solo PornXxnbx