U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 28
Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen in België zorgt een toch al controversiële partij voor opschudding. Want na de partij "Islam" zou België een "100 procent zuivere Islamitische staat moeten worden zoals in de tijd van onze geliefde Profeet Mohammed". ...

10 maanden geleden door Moszkowicz

REAGEER MET EEN EMOJI
35
LEES MEER OVER

@100

"Tja, slachtoffers kun je nu eenmaal niet ongedaan maken"

Je kunt wel slachtoffers voorkomen , door groepen te weren die al decennia voor onevenredig veel slachtoffers zorgen ... common sense

101 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
2
Meld

@101 zoals Nazi's.....

102 TedjeR    
10 maanden geleden door TedjeR
9
Meld

@102 of salafisten

103 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

@101 Gewoon de wet handhaven, niets meer en niets minder. Oh, en een strikt immigratiebeleid voeren, daar valt bij mij best over te praten. Maar geen aparte behandeling op basis van geloof of afkomst voor mensen met de Nederlandse nationaliteit. Dan is het hek van de dam.

104 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
2
Meld

En maar volhouden dat we ons niet aan hen aan hoeven te passen, dat er niet zoiets bestaat als een islamitische veroveringsdrang. Datgene wat elke autochtoon zonder dikke beslagen roze bril al heel lang ziet aankomen wordt gewoon werkelijkheid met dank aan de 'doelgroep, de nieuwe nsbr's, de nieuw nazi's, de nieuwe land en volk verraders. De islam hoort in het westen niet thuis. dat blijkt ook alweer elke dag met alles wat er gaande is in islamitische landen.

105 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@102

Nee , zoals weldenkende mensen die hun burgers willen beschermen..
Het gaat niet om kleur of afkomst maar om gedrag , als belgen het gedrag van marokkanen vertoonde wilde ik die ook niet meer in Nederland hebben..

106 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

Ik herinner maar nog even dat indertijd Duitsland net aan 125000 manschappen had in Nederland om 10 miljoen inwoners te onderdrukken..
Dat percentage is al aardig bereikt helaas

107 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@102 . Precies. Weg met de islam dus, die altijd al een nazi verheerlijking hebben gehad en nog.
En harde maatregelen tegen de promotors van deze ideologie van dood en verderf. Dat houden ze maar in hun eigen giftige landen. Er is niet één islamitisch land of regio waar geen ellende en onderdrukking is. Weg met die racistische, dictatoriale, onderdrukkende, discriminerende ideologie. De islam is geen geloof, maar een afgedwongen manier van leven waarbij elk dingetjes geregeld is. Van met welke hand je je kont afveegt tot hoe vaak, waar en wanneer je je vrouw moet slaan! Gewoon walgelijk, en onbegrijpelijk dat er ook maar iemand bij wil horen.
Voor die 72 recyclebare maagden en 28 mooie jonge puberjochies? Gewoon pervers!

108 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@104
Beter het hek van de dam, dan gebukt onder de Islam.

109 Bleke Betty    
10 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@104

"Maar geen aparte behandeling op basis van geloof..."

De islam haat alles waar het westen voor staat en is niet verenigbaar met westerse waarden en vrijheid/democratie , staat ook haaks op onze grondwet ...

Dus ja , hoe minder hoe beter.

Geen haat maar liefde

110 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@109 Geen van beide is nog veel beter, en dat kan ook gewoon. Je moet het niet als een binaire keuze voorstellen.

@110 Je moet mensen niet beoodelen op basis van jouw beeld van hun principes, je moet mensen ook niet aanpakken op welke ideeen ze er op nahouden. We leven in een vrij land. We hebben een wet, en die moeten we strikt handhaven. Ik wil ook graag minder extremisten, niet alleen minder moslimextremisten maar ook minder rechts- en links-extremisten. Maar dat doen we niet door mensen op te pakken om hun ideeen. Er zijn landen waar ze dat doen, maar die wil je hopelijk niet als voorbeeld nemen voor ons land ...

111 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@111
Heb jij zelf nu eigenlijk een logische verklaring voor het feit dat de islam wereldwijd weliger tiert dan ooit? En dat ze juist vooral in deze moderne tijd van verlichting en wetenschap op alle gebied, al die poppenkast juist steeds fanatieker gaan geloven. In grote tegenstelling tot hier in het westen waar steeds meer mensen de religie met een korreltje zout nemen en er steeds meer kerken de deuren moeten sluiten.

112 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

@112 islam is een doctrine van jongs af aan verplicht, afdwaling wordt keihard gestraft.

113 chouffleur    
10 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@102 Of NSB-ers

114 Bollieboos    
10 maanden geleden door Bollieboos
1
Meld

@69
dat is lief.
ik ben al niet van plan om mij in doeken te wikkelen

115 120db    
10 maanden geleden door 120db
0
Meld

@112 Ik zie op alle vlakken meer extremisme in de wereld. Spanningen lopen op en mensen trekken zich terug in de eigen groep en worden daarbij extremer en extremer. Ik zie dat als een groot gevaar. En ik zie het ook als een groot gevaar om daarbij alleen maar 'de islam' aan te wijzen als de schuldige. Dat is een enorme (en incorrecte) versimpeling van een complex verhaal.

116 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
2
Meld

@113
Ja maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag waarom het dan juist nu zo erg is ondanks de voortschrijdende kennis en wetenschap op alle gebied wereldwijd. Er wordt namelijk ook gezegd dat die meiden hier vooral een hoofddoek dragen om zich daarmee tegen ons hier in het westen af te zetten. Zou zo kunnen zijn maar dat is dan ook maar ten delen waar. Want ook in die landen zelf dragen veel meer vrouwen een hoofddoek dan 50 jaar geleden bijvoorbeeld.

Een paar jaar geleden lieten ze ( dat was nog op nu.nl) twee eindjaarfoto's zien van de universiteit van Caïro. Eentje ergens rond 1965 en daar droeg bijna geen een van die studentenmeiden een hoofddoek. En dan een recente foto en daar was er bijna niet een zonder een hoofddoek.

117 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

@117 Die vergelijking kan je in Nederland net zo goed maken, 15 jaar terug nauwelijks hoofdbedekking en nu zeer veel..

118 Xmod    
10 maanden geleden door Xmod
0
Meld

@116
Ik begrijp helemaal wat je bedoelt maar ik bedoelde het eigenlijk op een andere manier. Ik bedoelde dus dat veel moslims al die flauwekul blijkbaar nog steeds letterlijk geloven en er ook naar leven. Ondanks alle wetenschap en voortschrijdende kennis onder meer ook over de evolutie.

Als je tegen een christen begint over de onbevlekte ontvangenis van Maria dan zal 99 procent er zijn schouders over ophalen

Maar ga nu eens tegen de gemiddelde moslims zeggen dat Mohammed feitelijk enkel maar een grote oplichter is geweest. En ook dat hij toen door de aartsengel Gabriël is bezocht is natuurlijk volslagen lulkoek. En kijk dan eens hoe de gemiddelde moslim daar dan op zal reageren.

119 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

Fuck 'em all.

120 Wylde Gjert    
10 maanden geleden door Wylde Gjert
1
Meld

@119 Er is niet één soort moslim, en niet één soort christen. Je stelt het hier wel heel zwart-wit. Probeer eens in Amerika te zeggen dat je atheist bent, of dat de Bijbel vol staat met onzin. Of in Barneveld. Probeer eens in Friesland uit te leggen dat je zwarte piet weg wilt hebben. Of bij een bijeenkomst van Erkenbrand. De meeste moslims in ons land weten zich prima te gedragen (anders zag het er hier heel anders uit), en leggen meer de nadruk op de passages van de Koran die zeggen dat ze zich in den vreemde aan mogen passen aan de plaatselijke gebruiken. Je moet ook oppassen om een vergelijking tussen de houding van mensen uit relatief arme landen (met een slechte rechtstaat, met weinig vrijheden, en weinig media) en rijke landen (met een lange historie van democratie, rechtstaat, liberalisme) te framen als christenen vs. islam. Ook dat is veel te simpel gedacht. Je kunt beter denken in termen van oplossingen, en ik vrees toch dat je dan moet denken aan het veelgewraakte 'kopje thee' ...

121 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
3
Meld

@111

" @110 Je moet mensen niet beoodelen op basis van jouw beeld van hun principes, je moet mensen ook niet aanpakken op welke ideeen ze er op nahouden"
Tuurlijk be(ver)oordeel ik wel principes die westerse waarden haten , en mensen die denken dat die ideeën de juiste zijn ..

"We leven in een vrij land"
Laten we dat vooral zo houden , geen plaatst dus voor ideologie die kotst op vrijheid

"We hebben een wet, en die moeten we strikt handhaven"
Dan moet de islam verboden worden , die staat haaks op onze grondwet.

"Maar dat doen we niet door mensen op te pakken om hun ideeen"
Ik ageer tegen de ideeën, niet tegen de mensen als mens..

122 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@121

"Er is niet één soort moslim, en niet één soort christen. Je stelt het hier wel heel zwart-wit."

Hij zegt toch duidelijk "de gemiddelde moslim"...

123 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@121

"..en leggen meer de nadruk op de passages van de Koran die zeggen .."
Dat zijn gematigde moslims die delen van de islam naast zich neer leggen.
Prima , hoe minder islam hoe beter...ook voor de mensen zelf.

"ik vrees toch dat je dan moet denken aan het veelgewraakte 'kopje thee' "
Dat kopje thee heeft de afgelopen decennia bewezen niet gewerkt...er is over de theedrinkers heengelopen

124 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@121
Laat ik het dan anders zeggen. De gemiddelde christen is dat in feite enkel nog maar in naam maar doet er verder niks meer mee. Sommige excessen zoals de biblebelt daargelaten. Uiteindelijk heeft een partij zoals de SGP zegge en schrijven maar 3 zetels dankzij hun vaste achterban. Een partij zoals het CDA daar kan ik zelf eerlijk gezegd weinig christelijks aan ontdekken. Maar als ik dan kijk naar de ramaman enkel al dit jaar en hoeveel moslims of daar wel niet aan meededen, dan zie ik toch wel een heel groot verschil met de gemiddelde christen in Nederland eerlijk gezegd. Hoeveel katholieken hier zullen zich nog aan de 40 dagen vasten houden denk je?

125 rebo    
10 maanden geleden door rebo
1
Meld

@121 "De meeste moslims in ons land weten zich prima te gedragen"

De meeste moslims in ons land zijn fundamentalist en streven naar sharia. Ze vertonen misschien aangepast gedrag, maar hun ideeën zijn walgelijk.

126 Dune    
10 maanden geleden door Dune
3
Meld

@125 zoals ik al aangaf moet je niet het verschil tussen Nederlandse katholieken en moslims niet framen als een verschil tussen DE christenen en DE moslims. Je moet je ook realiseren dat de Turken en Marokkanen die indertijd hier zijn gekomen niet het rijke, liberale, vrijgevochten, intellectuele, bereisde deel van de bevolking was: die lui werden geronseld in de meest afgelegen, traditionele, primitieve dorpjes. Hier werden ze allemaal bijelkaar gezet, of trokken naar mekaar toe in de arme delen van de grote steden. Je moet niet gek opkijken als zo’n groep lang blijft vasthouden aan oude tradities. Wij hebben hier al heel lang een traditie van schoppen tegen alles, en vooral tegen de kerk, dus dat is onvergelijkbaar. Als je toch graag naar katholieken kijkt, neem dan de zuid- en midden-Amerikanen als voorbeeld, en dan vooral op het platteland.

127 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@126 woei, het is een complot!

128 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

Het door de IGN (het Franse Nationale Geografische Instituut) berekende geografische middelpunt van de Europese Unie ligt in Duitsland. Bij de toetreding van Roemenië en Bulgarije in 2007 is het 180 km naar het oosten verschoven van Kleinmaischeid naar Gelnhausen (bij Frankfurt am Main).

Dat gaat Duitsland nooit goedvinden.

129 rolstoeltje    
10 maanden geleden door rolstoeltje
2
Meld

@122 "Tuurlijk be(ver)oordeel ik wel principes die westerse waarden haten , en mensen die denken dat die ideeën de juiste zijn .."

Lijkt me op zich prima. Als je maar niet denkt dat alle moslims westerse waarden haten.

"Laten we dat vooral zo houden , geen plaatst dus voor ideologie die kotst op vrijheid"

Zeker. Toch betekent vrijheid ook dat mensen ideeen mogen hebben die tegen de vrijheid ingaan. Je ziet dat bij de meer extreme moslims inderdaad, maar ook bij de rechts-extremisten (de laatste V in de PVV is een gotspe).

"Dan moet de islam verboden worden , die staat haaks op onze grondwet."

Wat is de islam precies? En hoe kun je een religie (of zelfs een ideologie) verbieden? Het bekt wel lekker, maar het is een nogal onnozele uitspraak ...

"Ik ageer tegen de ideeën, niet tegen de mensen als mens.."

Goed dat te horen. Blijft staan dat je ideeen niet kunt verbieden (niet in dit land, gelukkig).

130 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@124 "Dat zijn gematigde moslims die delen van de islam naast zich neer leggen.
Prima , hoe minder islam hoe beter...ook voor de mensen zelf."

Dat lijkt mij ook. En het is veel beter als die mensen daar zelf bewust voor kiezen in plaats van dat de overheid hun ideeen verbiedt zoals je eerder propageerde.

"Dat kopje thee heeft de afgelopen decennia bewezen niet gewerkt...er is over de theedrinkers heengelopen "

Als meer mensen er gehoor aan hadden gegeven had het waarschijnlijk wel gewerkt. Verder moet je de lui die er een zootje van maken gewoon hard aanpakken met de middelen die de wet biedt. De bezuinigingen bij de politie (en jeugdwerk, etc.) hebben niet meegeholpen.

131 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@127
ik denk zelf namelijk dat de hele integratie hier een grote flop is geworden. En de grootste fout die ze wel gemaakt hebben is het creëren van wat ik dan maar getto's noem waar alles bij elkaar werd gedaan. Ze hadden alles veel meer moeten verspreiden ofwel alle gezindten en nationaliteiten door elkaar heen . Want nu kreeg je eigenlijk dus een soort samenlevingen binnen de samenleving. En dus blijven die Marokkanen en Turken waarschijnlijk voor een deel dezelfde normen en waarden hanteren zoals het 50 jaar geleden ook nog was in het land waar hun opa vandaan kwam. Terwijl het in hun oorspronkelijke landen natuurlijk al lang niet meer hetzelfde is als 50 jaar geleden. Want je hoort ook vaak zeggen dat veel Turken en Marokkanen in Turkije en Marokko zelf een hele andere mentaliteit hebben dan degene die hier zitten.

132 rebo    
10 maanden geleden door rebo
1
Meld

@132 Ik ben het met je eens dat het indertijd mis is gegaan: teveel import in korte tijd, en teveel concentratie in bepaalde wijken. Daar zijn fouten gemaakt.

"Want je hoort ook vaak zeggen dat veel Turken en Marokkanen in Turkije en Marokko zelf een hele andere mentaliteit hebben dan degene die hier zitten. "

Zeker als je kijkt naar de wat meer opgeleide mensen in de grote steden. Toch zie je hier ook wel degelijk veranderingen optreden. Ik heb zelf op de universiteit lesgegeven aan meisjes met hoofddoek, en als je ziet hoe serieus die met hun studie bezig waren (mogelijk als eerste meiden uit hun familie), dan stemt dat toch hoopvol. Ik zou graag zien dat we dat soort meiden ondersteunen en ze niet beschuldigen voor de acties van hun meer orthodoxe geloofsgenoten.

133 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@133
We zullen het denk ik af moeten wachten hoe het zich verder ontwikkeld.

134 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

met een t

135 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

@134 Als we slim zijn gaan we niet zitten afwachten maar faciliteren we die ontwikkeling in de goede richting (richting minder orthodoxie, minder extremisme, meer 'geintegreerd').

136 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@136
Ja maar sommige dingen heb je af en toe toch niet in de hand en die blijven dan toch ondergronds door sluimeren lijkt het soms wel. Neem nu de Sovjet Unie als voorbeeld. Iedere vorm van religie ten tijde van het communistische regime was verboden en daardoor werden veel Russen in de twintigste eeuw atheïst. Na de val van het Sovjetrijk in 1991 is het orthodoxe christendom weer de belangrijkste religie in het land. Dus zelfs na 70 jaar onderdrukking is het daar weer helemaal opnieuw terug gekomen.

137 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

@137 Je hebt niet alles in de hand, maar mensen zouden wat mij betreft best een beetje meer hun best kunnen doen om naar mekaar toe te groeien in plaats van van elkaar af. De afgelopen 10 jaar is Nederland er niet leuker op geworden.

138 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@138
Dat klopt helemaal maar dat is voor mijn eigen persoonlijke gevoel niet enkel pas van de laatste 10 jaar. Als ik terug kijk naar de jaren 70 in mijn jeugd was het allemaal veel ongecompliceerder dan wat het nu is. Maar nu moet ik het er bij laten wegens dringende zaken elders die ik nog moet doen. Laters.

139 rebo    
10 maanden geleden door rebo
0
Meld

@139 Je moet oppassen voor de 'vroegah was alles beter' valkuil question. Je geheugen werkt niet fotografisch en niet statisch: bij de meeste mensen worden oude herinnering positiever gekleurd totdat alles beter leek (kijk maar eens hoe de oude Grieken en Romeinen afgaven op hun jongeren: in HUN tijd was alles beter). Ik denk wel dat het leven complexer is geworden, met meer keuzes en meer prikkels. Zal ook niet meehelpen. Ciao.

140 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@130

"Lijkt me op zich prima. Als je maar niet denkt dat alle moslims westerse waarden haten"
Je kunt niet achter de islam staan en van westerse waarden houden , ze staan 100% haaks op elkaar

"Toch betekent vrijheid ook dat mensen ideeen mogen hebben die tegen de vrijheid ingaan."
En ik heb de vrijheid daar totaal niet achter te staan , ik ben de groeiende invloed van die haat zat..

"En hoe kun je een religie (of zelfs een ideologie) verbieden?"
Je kunt net als bij het nazisme alle uitingen en bijeenkomsten verbieden , als is het als signaal.
De islam en nazisme zijn één pot nat als het gaat om jodenhaat/discriminatie/drang naar wereldoverheersing desnoods met geweld/één führer etc.etc.
Slecht om dat te gedogen dus.

141 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@130

"de laatste V in de PVV is een gotspe"

Krijg je gemiddeld meer of minder vrijheid als je de groei van een 100% onvrije ideologie wilt tegengaan?

De islam ontneemt mensen hun vrijheid , ze worden ook nog eens als moslim geboren en mogen er niet uitstappen. Een gevaarlijke sekte dus.

142 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@140

Er zijn talloze incidenten die vroeger nooit voorkwamen.

Sinds de influx van niet-westerse allochtonen in mijn stad is het bergafwaarts gegaan / heeft de burgemeester aangeraden over bepaalde wegen niet meer alleen te fietsen / krijg ik vrijwel dagelijks burgeralert's met die types in de hoofdrol / moet ik mijn dochters 's avonds ophalen omdat ze na "gedoe" niet meer veilig met de bus kunnen etc.etc. ...

Overal waar die groep groot is , is het gezeik groot ...
Ik zou willen dat het niet waar is maar helaas.

143 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@141 "Je kunt niet achter de islam staan en van westerse waarden houden , ze staan 100% haaks op elkaar"

Toch lijken heel veel moslims er geen moeite mee te hebben. Ik vertel hen niet hoe zij hun geloof moeten belijden of interpreteren.

"En ik heb de vrijheid daar totaal niet achter te staan , ik ben de groeiende invloed van die haat zat.."

En omdat er moslims bestaan die westerlingen haten ga je zelf maar alle moslims haten? Ik ben persoonlijk al die haat helemaal spuugzat. Ook dat tuig wat hier op dit forum rondhangt en niets anders doet dan alles wat maar een beetje naar 'moslim' of 'links' riekt te bespugen. Gatverdamme ...

"Je kunt net als bij het nazisme alle uitingen en bijeenkomsten verbieden"

We hebben in Nederland ook neo-nazi's. Ze mogen geen hakenkruizen dragen, en geen joden meer vergassen, maar ze mogen wel hun ideologie aanhangen.

144 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@142 "Krijg je gemiddeld meer of minder vrijheid als je de groei van een 100% onvrije ideologie wilt tegengaan?"

Je kunt geen vrijheid hebben door die van andere mensen in te perken.

"De islam ontneemt mensen hun vrijheid , ze worden ook nog eens als moslim geboren en mogen er niet uitstappen. Een gevaarlijke sekte dus."

Elke religie is gevaarlijk en onvrij. Neemt niet weg dat mensen vrij zijn om zichzelf onvrij te maken (denk daar maar eens over na).

145 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@143 Zeker zijn er problemen met immigratie/integratie. Dat is echter niet zozeer een probleem met godsdienst, hoe graag mensen dat ook zo willen framen. In mijn stad is het al tijden ellende vanwege de autochtone jeugd die de boel terroriseert. Dat kan ik dan framen als een christelijk probleem, of een PVV probleem, maar ik zie dat toch meer als een probleem met een groep raddraaiers.

146 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

Niks mis mee, laat ze het maar proberen.
Leve de verzuiling! question

147 Wild Rover    
10 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

@144

"...ga je zelf maar alle moslims haten?"
Ik haat moslims niet , ik haat hun ideologie en het gedrag van een groot deel van hen..

Mijn halve schoonfamilie is moslim , prima mensen maar daarom hoef i de islam nog niet prima te vinden..

"Ze mogen geen hakenkruizen dragen..."
Dus uitingen van die ideologie zijn verboden , maar uitingen van een vergelijkbare andere ideologie niet...
Als de islam een blanke ideologie was geweest was dit al lang het geval , nu is men bang te discrimineren

148 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@145

"Je kunt geen vrijheid hebben door die van andere mensen in te perken"
Dat is geen antwoord op mijn vraag...
En het is precies wat de islam doet , de vrijheid van anderen inperken.
Dat gedoog jij..

"Neemt niet weg dat mensen vrij zijn om zichzelf onvrij te maken"
Moslims hebben die vrijheid helemaal niet...ze worden zo geboren en mogen geen afvallige zijn.
Degene die de islam verlaten krijgen grote sociale problemen of erger , dus doen de meeste het maar niet al willen ze soms.
In sommige islamitische landen staat er nog de doodstraf op , in aderen word je verstoten van de familie

149 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@146

"In mijn stad is het al tijden ellende vanwege de autochtone jeugd die de boel terroriseert"

Doe dat maar keer 20 en je weet waar ik het over heb...
Ik heb in diverse steden gewoond , ook in wijken met zo'n 50:50 mix , en telkens kwam de overgrote meerderheid van het gedoe van één kant.
Komt trouwens overeen met de officiele cijfers.

Ik zeg niet dat er geen andere klootzakken bestaan , wel dat bepaalde groepen onevenredig veel
gedoe veroorzaken

150 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@148 "Mijn halve schoonfamilie is moslim , prima mensen maar daarom hoef i de islam nog niet prima te vinden.."

En die schoonfamilie haat jou en wil je vermoorden?

"Dus uitingen van die ideologie zijn verboden , maar uitingen van een vergelijkbare andere ideologie niet..."

Alleen hakenkruizen. Ze mogen nog steeds met van allerlei andere symbolen paraderen. Ik vind de Islam ook nauwelijks vergelijkbaar met de nazi's, maar dat zal wel aan mij liggen.

@149 "Dat is geen antwoord op mijn vraag..."

Ik snap je vraag blijkbaar niet.

"En het is precies wat de islam doet , de vrijheid van anderen inperken.
Dat gedoog jij.."

Ik gedoog dat de vrijheid van religie gepaard gaat met het inperken van de vrijheid van mensen die die religie aanhangen (en hun kinderen). Ik vind het een duivels dilemma, maar binnen de grenzen van de wet denk ik dat we dat moeten toestaan.

@150 "Ik zeg niet dat er geen andere klootzakken bestaan , wel dat bepaalde groepen onevenredig veel gedoe veroorzaken"

Dat bestrijd ik niet, maar dat heeft maar bitter weinig met ideologie van doen. Het zijn niet de vrome moslims die dat gedoe veroorzaken.

151 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@151

"En die schoonfamilie haat jou en wil je vermoorden?"
Nee , maar ze staan niet achter westerse waarden.
Vind ik prima want ze wonen niet in Nederland , mensen die in Nederland wonen moeten achter die waarden staan is mijn mening.

"Ik snap je vraag blijkbaar niet"
De vraag was , krijg je meer of minder vrijheid bij binnenkomst van een onvrije ideologie ?
Onze samenleving is als een helder glas water waar steeds meer zwarte inkt van onvrijheid ingedruppeld word, logisch dat lieden als Wilders dat willen tegengaan.


"Ik gedoog dat de vrijheid van religie gepaard gaat met het inperken van de vrijheid van mensen die die religie aanhangen"
Dat is nogal wat.....helemaal omdat de islam zelf helemaal geen vrijheid van religie kent , en OOK daarom in strijd is met onze grondwet


"Het zijn niet de vrome moslims die dat gedoe veroorzaken"
Op het moment dat ze zich meer gaan verdiepen in de islam laten ze hun baardje staan en slachten ze theo van gogh af / schieten met kalashnikovs om hun heen / blazen vliegvelden op / steken mensen op straat neer / rijden groepen mensen dood met een vrachtwagen etc.etc.

Als christenen zich meer in de bijbel gaan verdiepen sluiten ze zich aan bij unicef en gaan in 3e wereldlanden mensen (ook moslims) helpen..
Zoek de verschillen.......................................................

152 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@152 "Nee , maar ze staan niet achter westerse waarden."

Dan valt het dus wel mee met die 'ideologie', gelukkig.

"Vind ik prima want ze wonen niet in Nederland , mensen die in Nederland wonen moeten achter die waarden staan is mijn mening."

Mijn mening is dat mensen zich ten allen aan de Nederlandse wet moeten houden. Daarbovenop verwacht ik dat mensen een beetje hun best doen om de overlast voor anderen te beperken. Wat voor normen en waarden ze er verder op nahouden moeten ze zelf maar weten.

"De vraag was , krijg je meer of minder vrijheid bij binnenkomst van een onvrije ideologie ?"

En die vraag is totaal onbegrijpbaar.

"Onze samenleving is als een helder glas water waar steeds meer zwarte inkt van onvrijheid ingedruppeld word, logisch dat lieden als Wilders dat willen tegengaan."

Ha ha, een helder glas water ...

"Dat is nogal wat.....helemaal omdat de islam zelf helemaal geen vrijheid van religie kent , en OOK daarom in strijd is met onze grondwet"

Het is een religie. Mensen zijn volgens onze grondwet vrij om die religie aan te hangen, en er hun kinderen mee te indoctrineren. Mensen zijn niet vrij om hun religie aan anderen op te dringen. Of 'de islam' die vrijheid van anders gelovigen nu wel of niet kent: ze hebben zich maar aan de wet te houden. Net als jij: jij moet van de wet anderen de vrijheid gunnen om een religie aan te hangen die jij niet ziet zitten. Zo gaat dat in een vrij land: je zult altijd mensen hebben die dingen anders doen en vinden dan jij.

"Op het moment dat ze zich meer gaan verdiepen in de islam laten ze hun baardje staan en slachten ze theo van gogh af / schieten met kalashnikovs om hun heen / blazen vliegvelden op / steken mensen op straat neer / rijden groepen mensen dood met een vrachtwagen etc.etc."

Ach, ach, dat soort trieste retoriek reageer ik niet eens op. Wil je een gesprek voeren of niet?

"Als christenen zich meer in de bijbel gaan verdiepen sluiten ze zich aan bij unicef en gaan in 3e wereldlanden mensen (ook moslims) helpen.."

Nee, dan plegen ze aanslagen op abortusklinieken en eisen ze dat de evolutietheorie uit de schoolboekjes gaat. Of ze gaan gezellig mekaar uitmoorden zoals in Noord-Ierland nog niet zo lang terug. Of ze noemen zich 'Het Verzetsleger van de Heer' en ontvoeren vele duizenden kinderen om als soldaat of seksslavin in te zetten. Slappe retoriek kan ik ook hoor, maar ik doe het liever niet.

153 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@153

"Dan valt het dus wel mee met die 'ideologie', gelukkig"
Nee , met de mensen. De ideologie is nog steeds even verderfelijk.

"En die vraag is totaal onbegrijpbaar"
Waarom? Meer van een onvrije ideologie , betekend meer onvrijheid ... heel simpel

"Het is een religie. Mensen zijn volgens onze grondwet vrij om die religie aan te hangen"
En binnen de islam is die keus er niet , dat is in strijd met diezelfde grondwet...
Ze misbruiken dus een artikel waaraan ze zelf niet eens aan voldoen question

"Ach, ach, dat soort trieste retoriek reageer ik niet eens op."
Het is helaas een feit dat vrome moslims zich verder afkeren van onze maatschappij ,en we bij iedere geradicaliseerde weer horen dat hij daarvoor vaker naar de moskee ging/baardje liet staan etc.
Niet vreemd dat een groot deel schizofreen is , ze leven in 2 totaal verschillende werkelijkheden

154 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@154 “Nee , met de mensen. De ideologie is nog steeds even verderfelijk.“

Daar ben ik toch benieuwd naar: de islam is een verderfelijke ideologie, maar moslims zijn dus voor jou niet per definitie verderfelijk?

Binnen geen enkele religie is er de vrijheid om een andere religie aan te hangen ... DUH! Dus zijn alle religies volgens jou in strijd met de grondwet. Nou, veel plezier ermee.

Dat laatste deel is weer volledig van de hak op de tak, en totaal niet gerelateerd aan wat dan ook wat ik stelde ... dus vergeet het maar. Ik ben vooral benieuwd naar het eerste punt: hoe maak jij verschil tussen de islam en moslims, die volgens jou geen enkele vrijheid hebben. Hoe kan de een verderfelijk zijn en de andere niet?

155 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
2
Meld

@155

Mogé question

"Binnen geen enkele religie is er de vrijheid om een andere religie aan te hangen ... DUH!"
Mijn ouders zijn christelijk opgevoed en hebben zonder enige problemen hun religie vaarwel gezegd , geen enkel probleem met familie of wat dan ook. Dat is binnen de islam wel anders.


"hoe maak jij verschil tussen de islam en moslims, die volgens jou geen enkele vrijheid hebben. Hoe kan de een verderfelijk zijn en de andere niet?"
Ook het feit dat moslims door toedoen van de islam geen vrijheid hebben maakt de islam verderfelijk , en veel moslims slachtoffers.156 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@156 Ook goedemorgen.

"Mijn ouders zijn christelijk opgevoed en hebben zonder enige problemen hun religie vaarwel gezegd , geen enkel probleem met familie of wat dan ook. Dat is binnen de islam wel anders."

Probeer dat eens op de Nederlandse bibebelt, de Amerikaanse biblebelt, of bij de Amish, of in Zuid Amerika. Kijken wat voor problemen je dan krijgt. Jouw ouders zijn niet maatgevend voor de rest van de wereld. Wat ik bedoelde is dat geen enkele religie toestaat dat je een andere aanhangt. Je zult dus altijd een moeten opgeven.

"Ook het feit dat moslims door toedoen van de islam geen vrijheid hebben maakt de islam verderfelijk , en veel moslims slachtoffers."

Dat is geen antwoord, je lult er omheen.

157 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@157

"Probeer dat eens op de Nederlandse bibebelt"
Misschien lastiger daar , maar bij de islam is het overal not-done

"Wat ik bedoelde is dat geen enkele religie toestaat dat je een andere aanhangt. Je zult dus altijd een moeten opgeven."
Klopt , maar de islam stelt zware straffen in het vooruitzicht bij ongeloof :
"wie zijn borst openstelt voor het ongeloof, op hen rust de Woede van Allah. En voor hen is er een geweldige Bestraffing.”
https://al-yaqeen.com/va/christen-geworden-om-asiel-te-krijgen/
Of één van de tientallen haatpassages over ongelovigen:
(Ctrl-F) http://www.risala.nl/koran-vertaling/


"Dat is geen antwoord, je lult er omheen"
Nee hoor , je vraagt hoe de islam verderfelijk kan zijn en moslims niet.
Een vredelievende moslim die geen keuze heeft kun je moeilijk verderfelijk noemen, de islam
die hem vrijheid ontneemt en indoctrineert met haat tegen ongelovigen wel.158 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@158 "Misschien lastiger daar , maar bij de islam is het overal not-done"

Ik denk dat het bij alle religies not done is. Alleen zijn wij inmiddels zo gewend geraakt in Nederland aan 'doe maar lekker wat je wilt' dat het lastig is om je voor te stellen hoe het elders was (en hoe het pakweg 60 jaar geleden in Nederland was).

"Klopt , maar de islam stelt zware straffen in het vooruitzicht bij ongeloof :"

Ongetwijfeld zegt de Koran dat. De vraag is hoe de individuele moslims dat oppakken. Op zich ben ik het met je eens dat moslims, gemiddeld genomen, nog wel een stap te zetten hebben, maar ze hebben in hun landen niet de stabiele welvarende ontwikkeling gekend die wij de afgelopen pakweg 200 jaar gehad hebben (mede omdat wij, westerling, hun landen bezet of zelfs gecreeerd hebben).

"Nee hoor , je vraagt hoe de islam verderfelijk kan zijn en moslims niet.
Een vredelievende moslim die geen keuze heeft kun je moeilijk verderfelijk noemen, de islam
die hem vrijheid ontneemt en indoctrineert met haat tegen ongelovigen wel."

Je beschrijft je schoonfamlie als moslims en "prima mensen". Blijkbaar kunnen mensen dus een verderfelijke onvrije ideologie aanhangen zonder zelf haatdragende moordenaars te worden. Dat wordt ook ondersteund door de realiteit in ons land. Lijkt me goed om dat soort moslims in Nederland een hart onder de riem te steken in plaats van ze hun religie te verbieden en alle ellende van hun extremere geloofsgenoten aan te wrijven.

159 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

België ligt helemaal niet in het midden van Europa en zo’n partij mag wensen wat het wil.
Ik heb de verkiezingen als halve Belg gisteren nog wel een beetje gevolgd en de sharia is in België nog niet echt dichterbij gekomen. Ook idioot Abou Jahjah heeft met zijn Be.One partij gelukkig geen potten kunnen breken.

160 JackKropotkin    
10 maanden geleden door JackKropotkin
0
Meld

@159

"maar ze hebben in hun landen niet de stabiele welvarende ontwikkeling gekend die wij de afgelopen pakweg 200 jaar gehad hebben"

Inderdaad , en dat komt mede door de islam die alle ontwikkeling tegenhoudt question
- Saudi Cleric: "We Arabs are backward, but we don't know it" -
https://www.youtube.com/watch?v=GvvvomANbRo

En zelf de grote baas van de muslim brotherhood is het daar over eens :
https://www.youtube.com/watch?v=YzRN1krq848


"...zonder zelf haatdragende moordenaars te worden. Dat wordt ook ondersteund door de realiteit in ons land"
Ik heb het ook niet alleen over die zwakzinnige terroristen , iedere anti-westerse invloed is hier ongewenst.
Als mijn schoonfamilie in Nederland zou wonen verwachtte ik ook dat integreerde en zelfs assimileerde. Het deel dat hier woont heeft dat ook gedaan , maar die zijn van de niet-islamitische tak question

161 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@161 "Inderdaad , en dat komt mede door de islam die alle ontwikkeling tegenhoudt question"

Hun Gouden Eeuw lag een heel stuk voor die van ons, en op dat moment waren ze qua ontwikkeling een heel stuk voor. Gouden Eeuwen duren niet voor altijd, en daarna hebben de meeste moslimlanden te maken gehad met kolonisering en/of inmenging door het westen en Rusland. Daar zijn wij de afgelopen 200 jaar toch mooi vrij van gebleven.

"Ik heb het ook niet alleen over die zwakzinnige terroristen , iedere anti-westerse invloed is hier ongewenst."

Je springt weer van de hak op de tak. Wat jou betreft zijn er dus onder de moslims ook prima mensen, dus het aanhangen van de Islam maakt mensen niet per se slecht. Waarom zou je die mensen hun geloof willen verbieden, en denk je dan dat ze daarmee aardigere mensen worden?

"Als mijn schoonfamilie in Nederland zou wonen verwachtte ik ook dat integreerde en zelfs assimileerde. Het deel dat hier woont heeft dat ook gedaan , maar die zijn van de niet-islamitische tak question"

Als je kijkt naar Nederlanders in den vreemde dan kun je ook zien dat die maar heel langzaam (of nauwelijks) integreren, laat staan assimileren. Vinden ze ook helemaal niet nodig want hun cultuur is veel beter dan die van het land waar ze toevallig wonen. En dan heb je het iha over goed opgeleide mensen en niet over plattelanders die niet kunnen lezen of schrijven.

162 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@161 Misschien ook leuk om te melden dat ik heel wat mensen ken die naar Nederland geemigreerd zijn vanuit een Westers land. Vele jaren hier en spreken niet meer dan drie woorden Nederlands. Integreren? Mooi niet. En grappig genoeg hoor ik daar niemand over morren: iedereen praat gewoon Engels tegen ze. Misschien ook graapig te melden dat zodra een goed geintegreerde minderheid discriminatie aankaart ze meteen te horen krijgen dat ze geen echte Nederlanders zijn en dat ze hun kop moeten houden omdat ze hier maar te gast zijn.

163 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@163

goed geintegreerde minderheid discriminatie aankaart

Over wie heb je het ?

164 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
3
Meld

@162

"Hun Gouden Eeuw lag een heel stuk voor die van ons, en op dat moment waren ze qua ontwikkeling een heel stuk voor"

Dat was vóór de islam....daarna is alle ontwikkeling de grond ingedrukt


"Als je kijkt naar Nederlanders in den vreemde dan kun je ook zien dat die maar heel langzaam (of nauwelijks) integreren, laat staan assimileren."

Dat is ook geen probleem , zolang ze niet overmatig crimineel zijn en zichzelf kunnen bedruipen.
En dat is bij Nederlanders in het buitenland het geval...
Met chinezen heb ik ook geen probleem , vormen hun eigen groepje maar dragen positief bij.

165 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@163

"En grappig genoeg hoor ik daar niemand over morren"

Omdat die niet oude vrouwtjes uit hun scootmobiel rossen , niet keer op keer homo's en anderen in groepjes mishandelen etc.etc. De lijst is te lang...

Bijvoorbeeld marokkanen zijn dubbelop , én ze misdragen zich voortdurend én ze brengen een extreemrechtse discriminerende haatideologie met zich mee .

166 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
1
Meld

@165 Nee, dat was in de islamitische periode gebeurt. Beetje kennis van de geschiedenis helpt.

Ah, voor migranten vanuit westerse landen is het dus geen probleem als ze niet integreren, maar voor moslims wel. Tjonge, ‘meten met twee maten’ is nog nooit zo treffend geïllustreerd geweest als bij deze ...

@166 Slappe retoriek, en je gaat wederom niet op het punt in maar verzet de doelpalen. Oftewel, ik ben er wel klaar mee. Klein lichtpuntje is dat we betrekkelijk weinig op elkaar gescholden hebben question. Groet.

167 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@158 U hangt in het verleden met uw tekstjes.

Bovendien benadert u christenen wereldwijd ook niet met het om de oren slaan van (veel gewelddadiger) bijbelteksten. Ergo, @167 heeft gelijk.

168 E.Meel    
10 maanden geleden door E.Meel
1
Meld

@167

"Ah, voor migranten vanuit westerse landen is het dus geen probleem als ze niet integreren, maar voor moslims wel"
Nee , voor alle migrantengroepen die gedoe veroorzaken is dit prioriteit...van de andere heeft niemand last.
Chinezen vormen hun eigen groep maar zijn toch assimileert als het gaat om werk/veiligheid en dergelijke , en prediken geen haat richting westerse waarden.

Let's agree to disagree question169 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

@168

"U hangt in het verleden met uw tekstjes"
Die teksten komen van een recente pagina van een Nederlandse moskee , het is niet ik die in het verleden is blijven hangen question


"Bovendien benadert u christenen wereldwijd ook niet met het om de oren slaan van (veel gewelddadiger) bijbelteksten"
Als er in Nederland massaal anti-westerse ideeën door christenen werd verspreid , en er in europa talloze aanslagen onder het gillen van "AMEN!!" werden gepleegd ... dan wel.
Blijkbaar zijn die twee niet te vergelijken , gezien de uitwerking op de mensen.

170 Vageali6888    
10 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur.
De nikabdraagster, die maandag uit een bus in...

16 uur geleden door KingOfSorrow

Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen
De burgemeester van de Poolse stad Gorzów Wi...

8 uur geleden door Crezee

OT5
Lekker oftopic auwehoeren

24 uur geleden door Inter

Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
Er is nog geen rechtsextremistische aanslag g...

15 uur geleden door Cremabatida

Spoedontruiming bij gekraakt pand We Are Here...
De asielkrakers van We Are Here moeten vandaa...

6 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
grv
Baudet en de nazi’s...
Het is verstandig om je in het gedachtegoed v...

minder dan een minuut geleden door grv

Reagurius
Het volgende smokkelschip zoekt een veilige h...
@6 Artsen zonder grenzen....

1 minuut geleden door Reagurius

Violier
Trump merkt op dat Denemarken de NAVO-inzet n...
Ooit zo iets bizars in onze tijd meegemaakt d...

1 minuut geleden door Violier

Willem Wip
‘Amanda, ik ga je godverdomme verkrachten...
@32 Volgens mij vergis je je Rinze. Geert spo...

3 minuten geleden door Willem Wip

RoosjeB
’Buschauffeur handelde juist’...
@69Dat werkt ongetwijfeld, maar ik ben toch...

3 minuten geleden door RoosjeB

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig