door Havermout in Overig  ·  98 Reacties

  • 3
  • 608x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49
En waarom wil je het dan niet?

6
51 WTR

@50 Niet klagen gewoon wegwezen
Aanpassen dat moeten wij ook in een ander land

1
52 GOTCHA666

waarom claimen die zeikende sjw`s voor diversiteit te zijn maar als het om de blanke nederlandse cultuur gaat, dan is diversiteit slecht en racistisch...oowacht je hebt er een naam voor: huichelaars en virtuesignaling

0
53 toppopyeah

@52
Nu veronderstel je dat alle mensen die tegen Zwarte Piet zijn, buitenlanders zijn. Dat is niet zo. Heel veel mensen zijn hier geboren en getogen, en hun ouders en grootouders ook. Mogen zij inmiddels ook hun mening hebben over hoe de maatschappij in elkaar moet zitten?

6
54 WTR

@47 .
Ja hoor en ik mag jou dan een drammer noemen omdat jij de zin van de minderheid 3% door wil drukken ten kosten van de meerderheid 97% en dat noem jij dan iedereen blij.

0
55 eigenmening

@55
Tuurlijk mag dat! Geen enkel probleem. Ik snap alleen niet WAAROM het dan zo belangrijk is dat Zwarte Piet zwart blijft. Dus als je me dat nog even uit kan leggen...

5
56 WTR

Daar wordt aan de deur geklopt,
hard geklopt, zacht geklopt.
Daar wordt aan de deur geklopt.
Wie zou dat zijn?

Wees maar gerust mijn kind.
Ik ben een goede vrind.
Want al ben ik zwart als roet,
'k Meen het toch goed.

Want ik kom van Sinterklaas,
Sinterklaas, Sinterklaas.
'k Heb voor jou, m'n kleine baas,
moois in mijn zak.

0
57 OneStone

@56 Omdat je dan niet kan zien dat het je buurman is die zwartepiet speelt voor de kinderen.

3
58 Rattocasi

@54 .
Heel veel mensen zijn hier geboren en getogen, en hun ouders en grootouders ook. Mogen zij inmiddels ook hun mening hebben over hoe de maatschappij in elkaar moet zitten?

Als zij zich helemaal hebben aangepast aan de Nederlandse cultuur en normen en waarden dan wel maar leven zij nog steeds met hun hart en doen en laten in hun voorland dan mogen zij van mij ook daar naar toe gaan.

0
59 eigenmening

@58
Als dat het enige is... Dat is makkelijk genoeg op te lossen. Ik heb zelf ook Zwarte Piet gespeeld in een omgeving waar de aanwezige kinderen me niet kennen. Die hadden me dus met roetvegen ook niet herkend.
De Pieten die bij ons komen zijn ook geen buurman/vader/opa etc van de aanwezige kinderen. Kortom: gewoon even nadenken wie je als Piet vraagt en dit is opgelost.

4
60 WTR

@59 Anders gezegd: als ze UW mening delen, dan mogen ze die hebben.

3
61 Smiling

@56 .
Omdat de hulp van Sinterklaas een moor is en die zijn ZWART en Sinterklaas is een Bisschop die zo gekleed is, was hij wat anders geweest dan kwam hij wel in zijn zondagse driedelig pak maar nu moet hij steeds maar weer komen met die opzichtige kledij.

2
62 eigenmening

@60 dus je hebt met je blackface de nederlandse slavendrijvers cultuur verheerlijkt en de donkere medemens belachelijk gemaakt en daar heb je nu spijt van? of dacht je daar helemaal niet aan en vond je het leuk om zwarte piet te SPELEN op een kinderfeestje en zijn het vooral beroepsslacvhtoffers die overal racisme in zien?

3
63 toppopyeah

@62
Tsja, dat is dus problematisch: een feest waarbij de zwarte medemens een knecht is van een blanke baas. Niet meer van deze tijd.

6
64 WTR

@61 .
Nee, ik plaats het nog maar een keer voor je.
Als zij zich helemaal hebben aangepast aan de Nederlandse cultuur en normen en waarden dan wel maar leven zij nog steeds met hun hart en doen en laten in hun voorland dan mogen zij van mij ook daar naar toe gaan.

Er zijn genoeg mensen waar ik mee omga die een andere mening hebben maar met die kan ik door één deur en met anderen die hun wil willen doordrukken ten kosten van de meerderheid niet.

3
65 eigenmening

@63
Optie 2. Maar sindsdien heb ik me er wat meer in verdiept en moet ik de mensen die tegen Zwarte Piet zijn toch wel gelijk geven. Ook wel verhalen gehoord van donkere kinderen die huilend thuiskomen nadat Zwarte Piet op school langs is geweest. Kan niet de bedoeling zijn van een kinderfeest, zeker niet als je het met een klein beetje moeite aan kan passen zodat het voor iedereen leuk is.

4
66 WTR

@65 U stelt, hoe u het ook wendt of keert, voorwaarden aan wie een mening mag uiten en wie niet.

2
67 Smiling

@64 .
Ik weet niet of jij wel werkt maar, elke werknemer is een knecht van de baas WITTE en Zwarte mensen en sommige werken zelfs onder een VROUW dus wat is je punt!

3
68 eigenmening

@60 Omdat het bij jou zo is moeten andere het ook maar?
Als iemand een trauma uit zijn verleden heeft over zwarte piet misschien naar een psycholoog gaan en er aan gaan werken en niet heel nederland op zijn kop zetten.
In suriname heb je ook pieten die zwart gemaakt zijn en de Antillen ook.

Piet is de buurman en die is zwart, anders herkennen de kinderen dat het de buurman is.

5
69 Rattocasi

@66 ik heb wel eens verhalen gehoord van blanke kinderen die huilend thuiskwamen nadat ze zwarte piet hadden gezien, of sinterklaas..of de kerstman, of huilde bij het eieren zoeken, of bang zijn bij halloween, voor het donker, voor sprookjes, ..ik snap je punt niet helemaal en ik snap niet waarom een donker kind zou moeten huilen van een zwarte piet, behalve dat hij/zij net als een blank kind gewoon bang is.

2
70 toppopyeah

@65 “Als zij zich helemaal hebben aangepast aan de Nederlandse cultuur en normen en waarden”

Dus zij moeten zich aanpassen aan “de Nederlandse cultuur en normen en waarden” terwijl nogal wat autochtonen diezelfde “normen en waarden” straal negeren, zoals het recht op demonstratie, vrijheid van meningsuiting, verkeersregels, etc. etc.? Verbeter de wereld en begin bij jezelf, zou ik denken.

3
71 Mrs. K

@68 “sommige werken zelfs onder een VROUW“
Dat is inderdaad wel heel schokkend!

0
72 Mrs. K

@71 Precies, had het niet beter kunnen verwoorden, soms denk ik wel eens dat er ook autochtone Nederlanders zijn die een participatieverklaringstraject goed zouden kunnen gebruiken.

2
73 Crannbuidhe

@69
Er wordt niet gevraagd om heel Nederland op zijn kop te zetten. Er wordt een kleine aanpassing aan een kinderfeest gevraagd. Een kinderfeest waar overigens al een heleboel dingen aan zijn veranderd. Vroeger had Piet een roe en liep je het risico om in de zak naar Spanje te gaan. Dat bestaat ook allemaal niet meer, dus waarom niet nog een kleine aanpassing? Voor kinderen blijft het toch wel en leuk feest.

4
74 WTR

@67 .
Er zit wel een verschil in een menig of doordrammen zoals de anti Zwarte Pietenclub.

1
75 eigenmening

@75
Wat is dat verschil dan precies?

2
76 WTR

@74 Nou zo ziet het er niet uit dat heel nederland niet op zijn kop gezet wordt, waar andere met wegblokkade wegkomen zoals Marokkanen met een bruiloft of pegida met geweld door tegenstanders demonstratie af moest blazen, worden de friezen, die erger wilde voorkomen waar kinderen bij zijn en een burgemeester die niet luisterde voor het gerecht gesleept, dat kozp daarna rustig in dokkum konden demonstreren hoor je iemand over, waarom niet?

Zijn in mijn ogen oproerkraaiers kozp die koste wat kost hun zin willen hebben.
En zwartepiet is al zeker 65 jaar zwart want anders zie je dat het de buurman is of je vader.

3
77 Rattocasi

@76 .
Het verschil zit in een mening hebben en door discussie op andere gedachten brengen maar die anti's eisen gewoon dat het anders moet net als jij wil dat er een kleine aanpassing moet komen tot het volgende probleem zich gaat aandienen en dan moet er alweer een kleine aanpassing komen.

0
78 eigenmening

@75 O? Er zit een maximum op het aantal keer dat je iets mag zeggen? Da's nieuw voor mij.

Geldt dat dan voor iedereen of alleen aan hen die zich volgens u onvoldoende hebben aangepast aan de Nederlandse normen en waarden?

0
79 Smiling

@77
Je hoort er niemand over omdat kozp uiteindelijk niet in Dokkum heeft gedemonstreerd.

Dat wegen worden geblokkeerd voor bruiloften keur ik uiteraard ook af, en dat pegida met geweld werd bejegend ook.

1
80 WTR

@80 Niet liegen mafkees

3
81 GOTCHA666

@81
Ik zou het op prijs stellen als je me op een normale manier aanspreekt. Doe ik ook bij jou.

Waar lieg ik precies over, volgens jou?

1
82 WTR

@82 Denk zelf maar

Zo moeilijk is het niet
Als je het nu nog niet weet
dan idd een mafkees

4
83 GOTCHA666

@80 Ja daar is niemand voor het gerecht gekomen, wat is daar dan het verschil in waarom is het ene erger dan het andere?

Omdat een paar drammers van kozp hun zin willen hebben?

3
84 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

85 E.Meel

De vraag is eerder waarom de randstad zo een hekel heeft aan de nederlandse tradities. Waarom willen die hun geschiedenis zo graag het land uit hebben. Waarom zien zij nederland als minderwaardig aan de tradities van de andere landen. Zoals de islamitische, amerikaanse en andere culturen.

2
86 Merlinswit

@85 Je laat me lachen question 1886 ? en dan vergelijken met het heden? Hahahaha echt he question

3
87 lisaaatjuh

@86
Het begint al met de verkeerde vraagstelling. "De Randstad" heeft geen hekel aan Nederlandse tradities. Een deel van de Nederlandse bevolking heeft moeite met het feit dat Zwarte Piet een karikatuur lijkt van een donkere knecht. Een ander deel is best bereid om Zwarte Piet aan te passen. Beide groepen vind je zowel binnen als buiten de Randstad. En ook in de Randstad vind je mensen die Zwarte Piet willen houden zoals hij is. Toegegeven: in de Randstad zijn relatief meer mensen die Zwarte Piet willen veranderen dan buiten de Randstad.
Met je vervolgvragen ga je ook de mist in.

5
88 WTR

@87
Dat voorbeeld laat anders duidelijk zien dat tradities veranderen.

5
89 WTR

@87 Meel is een beetje de weg kwijt.

Verandering is ook dat internet er is, en tja dan kan het wel eens voorkomen dat iemand er iets op zet waar andere op reageren zoals een meisje eens een verjaardagsuitnodiging had gestuurd en bijna heel nederland kwam.

4
90 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

91 E.Meel

@89 Maar niet onder druk door een paar rellers uit Adam
Dat laat het ook heel duidelijk zien

3
92 GOTCHA666

* Verwijderd door de redactie *

93 E.Meel

@87 tradities veranderen vanzelf niet door een stel oproerkraaiers zoals kozp die graag in de belangstelling staan en de boel kan doen escaleren waar kinderen bij zijn.

3
94 Rattocasi

@85

Nee, dit is de gereformeerde/calvinistische mentaliteit, we pakken ze op iets wat een bijzaak is, als het blokkeren van verkeer op de snelweg zo'n grote misdaad is, dan had de politie op dat ogenblik moeten ingrijpen, wat niet gedaan is.

1
95 garriet

* Verwijderd door de redactie *

96 Undertaker

@22 Nog aan het zoeken?

2
97 kritischelezer

@88 nee hoor ik ga niet de mist in. Amerikaanse tradities als Halloween en de viering van kerst met de kerstman etc. is in de randstad snel overgenomen. Rotterdam moet op parijs en londen gaan lijken voor "internationaal allure". Zelfs het vliegveld moest een engelse naam. Om het nog niet te hebben over het vieren van Holi en andere zaken. Vooral de randstad wil "internationaal". Er wordt rekening gehouden met de buitenlandse achtergrond van mensen bij rechtszaken. nederlands word vermengs met arabisch en dat moet de rest van nederland ook maar doen want nederlands is te kneuterig of ouderwets oid.

2
98 Merlinswit

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
icnivad
Ongezonde aroma's in rookworst en barbecuesaus worden verboden, zo zit het

@1 Heb je een vuurtje? 😂...

zojuist geplaatst door icnivad

Hendrianus
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Walgelijk regime, de doodstraf vanwege een onwelgevallige mening. Hij moet als afschrikwekkend voorbeeld dienen zodat anderen de mond houden. ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@36 Ja joh, links dat al een eeuwigheid niet geregeerd heeft is schuldig aan wat centrum rechts heeft neergezet. Dat eeuwige gewijs naar fictief...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Reconquista
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

"""Kennelijk leef ik in een land waarin de politieke meerderheid mij beschouwt als tweederangsburger" Haar minderwaardigheidscomplex is zo g...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Misschien wordt er nog een aanval gepleegd op Tsatchikistan als wraak voor de IS-aanval op het theater. @1De atoombommen staan al klaar. Als...

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

ABRACADABRA
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

vreselijk, hoe dat mens uit haar nek lult. denk zij nou werkelijk dat hij Polen, Estland, Lithouwen of een ander EU land gaat binnen vallen, moc...

6 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Strongoli
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Verrassend weer dit steekincident. Iets met cultuur.Vroeger had je nog wel eens een flinke knokpartij, maar dat is behoorlijk ouderwets te noe...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@34 Mijn religie is niet de islam. Ik ben meer verbonden met het christendom maar ook dat beleid ik niet. Niet omdat ik niets moet hebben van de...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@5 Ik denk dat iedereen meer gebaat is bij adequate hulp voor deze vrouw want dat haar iets mankeert lijkt me wel duidelijk. ...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Kannada Teacher Sex VideoEbonyhomemadeAmateur Tit FlashHqhentayPerman SexSonali Bendre NudeSunny Leone All Sex VideoBengaluru XxxFlowina ParadiseMs Sapphireee OnlyfansPlaynoy PlusHd FuckWomen Sex Video ComJapanese Wife Photoshoot PornHeantai MangaNicky Whelan NakedGlory Hole BbcNude Sexy TeensNikki Mudarris SextapeAmablitz OnlyfansPorn FetichesShiho YoshimuraIndian Poren VideoSuhagrat BfBrazzers Sister And BrotherWepornTamil Actors Sex VediosBrazzersjdJessica Simpson PornAnal AcrobastBikinifanaticsChartubePurn Sex MovieAnime Porn MamgaPron Stars VideoFuck Me In SpanishTsgraciejaneLesbian StinkfaceHomemade Cumshot CompilationIndian Porn DailyHoney Play Box Discount CodeProthotsFreshpornoCharurbatePorn Stars On IgWww.nifty.irgChinas XxxZombie HentiaClipage SexPictures Of VaginasLesbian Porn WebsitesParty Girl Sex VideoMulher Pelada AmadorAnastasya KhosasihXporn ComSex Video Aunty HdNew Hot Hindi Web SeriesLesbianshemale PornNudist Camp PornLesbein HentiMissionary Cum InsideNude Videos Of Sunny LeoneKarleesteel Pornسكس كاملHindi PornCught Jerking OffEx Gf NakedTurkish Liseli IfsaGirlsdoporn 508Kerrine Steffans PornPorn Hub BrasileirosTf PornPkrn HubPorn Guy Jerking OffBem 10 PornSwarm Rory CulkinTai OnlyfansJakipz Gay PornSchoolbussexKemono.partyJamie Lee Curtis NudeIndian PorLuna XxxKoreanbj PornSis Sleeping XxxBwc PicsLime TorrentsHentia TeensWeird Sex VideosBoobies Lickedسكس المحجبهPov Asian BjTity PicsSpiderwoman PornSxe VBlack Naked TeenageSexyroxyRandom SexchatSankaku ChannalGay Porn.IndianhotgirlsHentai Animal PornVer Fotos De Mulheres PeladaNude SexvideosAnime Porn GirlBig Whack AttackXxx Desi WomanNofty StoriesPorn Free LatinVideo Sexe GratuitHuge Ass AnalPokemon Porn GayKajal Agarwal PornChadhiAiexoticXnxx Porn ComKpopdeepfamePabgSanny Leone Xx VideoIndian Cute Nude GirlsAsshentaiRiley OnlyfanMisslexa KazumiEbony Back ShotsGay Cum InsideRashi Khanna PornNikki MondragonAznude ComSchoole XxxNew Xxx Sexy VideoFugtrup LinkSofia MinaNew Bangla Xx VideoPregnant Blue FilmLessbian PornIwank PornFilm Adults GratuitXnxx XnxxSexe Com NegraTeen Nudes LeakedMadhuri NudeBest Sex Position GifBoundhoneysRenseijutsushi ColetteBangali Chuda Chudi VideoBombay Sex HdOnlyfans LeakEros BerryFree Adult GamesVimeo Eroticism