U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Cultuur
  • 3
Ballonnen getuigd met brandbommen werden ontdekt in Jeruzalem en in een voorstad van Tel Aviv. Een vrouw ontdekte de ballonnen op donderdag in de Vallei van het Kruis, in de buurt van de Knesset van Israël (het parlementsgebouw) in het hart van Jeruzalem. De vrouw bracht ze naar haar volg ...

10 maanden geleden door Ahed Tamimi

REAGEER MET EEN EMOJI
8

Volgens de joden- en Israëlhaters op dit forum is het oplaten van brandballonnen een "verzetsdaad" van dappere, nobele vrijheidsstrijders die -heeeeel zielig!- gevangen worden gehouden door imperialistische, kwaadaardige joden.

Ik vind het vreselijk dat die "zielige" arabieren hun miljoenen euro's aan donaties en hun tijd verspillen aan dit soort waanzinnige agressie, of aan terreurtunnels bouwen, of raketten en mortieren op burgers afschieten. Gisteren ook weer zo'n tunnel opgeblazen. Zo'n tunnel kost miljoenen, die veel beter hadden kunnen worden besteed. Maar ja, die "vrijheidsstrijd" hè...

1 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

Nieuwe creatieve en simpele verzets-strategie tegen de bezettingsmacht. question question
Heeft onze "nieuwe" TS Ahed Tamimi zelf ook een visie in "haar" topic?

2 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
30
Meld

@2 Dan ook niet janken als ze die ballonnen oplaten en dan worden neergeschoten ok ?

3 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

@2
Fout, zoals altijd. Onder regie van terreurbeweging Hamas worden die brandvliegers opgelaten. Dat heeft niets te maken met een 'verzetsdaad', maar alles met het feit dat Hamas HEEL Israël als "bezet gebied" ziet, en het wil veroveren. Het heeft dus niets met bevrijden te maken, maar alles met vernietiging van Israël als Joodse staat. Dat weet jij best, maar je doet net alsof je neus bloedt. Al jaaaren.

Verder is de mening van TS pas interessant als hij/zij die plaatst. Dat is geen verplichting. Je eeuwige vraagstelling over welke TS dan ook is onbeschoft, ongepast, off-topic en slaapverwekkend. Een eeuwig mantra zonder inhoud.

4 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@4 Geef "Ahed Tamimi" asjeblieft welf even de kans om te reageren. question

5 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
28
Meld

@3 Kinderen worden ook door de kop geschoten en ze worden kapot geschoten als ze vreedzaam protesteren dus wat dat betreft maakt het weinig uit wat ze doen.

6 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
22
Meld

@6 Kinderen die een vuurballon aanraken
Verbranden ook levend

Net zo vreedzaam protesteren als KOZP zeker

Nee dank je

7 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
1
Meld

@7 Kinderen die gewoon voor de deur spelen heb ik het over, kinderen in de auto, kinderen onderweg naar school. En in de Westbank is veel vreedzaam protest zonder stenen, daar wordt ook op geschoten. https://en.wikipedia.org/wiki/5_Broken_Cameras

8 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
19
Meld

@8 Geloof ik niks van
Degene die neergeschoten waren dat was steeds in de buurt van het grenshek

9 GOTCHA666    
10 maanden geleden door GOTCHA666
2
Meld

Eigenlijk zouden ze eens 3 miljoen van deze dingen tegelijk op moeten laten. Geeft een veel sterker signaal af en richten geen schade aan.
https://www.youtube.com/watch?v=asrWtSH4TS4

10 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
19
Meld

@9 Sara Abdul-Azim Abdul-Haq Hasan, 18 maanden uit Sarah, nabij Salfit, door een kolonist door het hoofd geschoten terwijl ze bij haar vader in de auto zat.

Ali Dawabsha 18 maanden
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/how-the-killing-of-an-18-month-old-boy-in-the-west-bank-exposed-the-israeli-authorities-failure-to-10431640.html

Ze hebben namen en gezichten net als Yakov Avraham Eliyahu van 7 maandjes, en vele anderen aan beide zijden.

Doen alsof dat niet gebeurd is vaag.

Eyad Abu Khousa, 18 months
Elian Saad Elian al-Bashiti, 18 months
Shahid Saadallah Matar abu-Halima, 18 months
Muhammad Ramzi al-Imawi, 18 months
enz enz enz

11 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
18
Meld

@10
Wat let je om er zelf naar toe te gaan met je ballonnetje? En neem die Barbaarpappa ook gelijk mee. geeft een hoop minder gezeik op dit forum.

12 Bakroe    
10 maanden geleden door Bakroe
1
Meld

@11 Omgekeerd gebeurt natuurlijk precies hetzelfde: Palestijnen die willekeurige winkelmedewerkers of Joodse collega’s vermoorden. Dat komt veel vaker voor.

13 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@12 Dan ga je naar een ander forum toch niburu misschien wat voor je?
Dan ben je van ze verlost en zit je met gelijk gestemden.

14 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
18
Meld

@2 Welke bezettingsmacht??
Deze terreuracties komen allen uit Gaza, Is Gaza volgens u nog steeds bezet?
Of bent u iemand die vind dat heel Israël bezet wordt door de Joden?

15 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
1
Meld

@14
Ga jij ook met ze mee? Ruimt lekker op hier.

16 Bakroe    
10 maanden geleden door Bakroe
1
Meld

@13 Raar dan dat er zoveel meer Palestijnse kinderen omkomen door Israëlische kogels.

17 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
19
Meld

@16 Nee ik vermaak me hier kostelijk met types zoals uzelf

18 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
18
Meld

@6 Dan moeten de ouders hen ook thuis laten en de kinderen niet de grens laten oversteken met bommen en granaten.

19 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
2
Meld

@19 Ze zijn meestal gewoon thuis als ze omkomen.

Amir Iyad Salem Areef, 11, of Gaza City, killed when an IDF bomb struck his Al-Shujaiyah neighborhood. He was playing outside with his younger brother when the attack took place.
Mohammad Fakher Mustafa Jamal Malaka, 3, of Gaza City, killed, along with his mother, by an IDF bomb that struck the Zeitoun neighborhood.
Mohammad Khalaf Odeh al-Nawasra, 1, of Maghazi refugee camp in central Gaza, killed in an IDF missile strike on his home.
Nidal Khalaf Odeh al-Nawasra, 3, of Maghazi refugee camp in central Gaza, killed in an IDF missile strike on his home.

20 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
17
Meld

@17 Dat is niet raar. Wie zijn kinderen meeneemt naar bv een “demo” als de AFA-rellen in Hamburg moet ook niet zaniken als er iets met ze gebeurt.

Afgezien van kinderen die gewond raken of gedood worden door ze bij rellen aanwezig te laten zijn (men wéét nota bene dat er op relschoppers die de grens belagen geschoten wordt: eigen keuze om dat risico te nemen) zijn de individuele daders van moordpartijen toch echt veel vaker Palestijns.

21 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@18
Slechte smaak heb je dan. Maar ach, een wansmaak is ook een smaak.

22 Bakroe    
10 maanden geleden door Bakroe
2
Meld

@21 De meeste kinderen komen om terwijl ze thuis zijn en niet bij demonstraties, en kolonisten vermoorden ook nogal wat kinderen.

23 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
17
Meld

@20 Wellicht zou het helpen als Hamas niet steeds begint met het afschieten van raketten op Israël en burgers laat vertrekken als Israel briefjes strooit met de oproep om te vertrekken vanwege een aankomend bombardement. Leren van het verleden schijnt daar iets lastigs te zijn... Hamas is gewoon uit op zoveel mogelijk slachtoffers, voor propagandadoeleinden.

24 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@8 Oh, er is dus één arabier die dat beweert, en dan moeten we dat allemaal maar geloven??

25 HaTishbi    
10 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@23 Yep, met dank aan Hamas. Ik weet niet waar je beeld van “moordende kolonisten” vandaan komt maar dat zijn zeldzame incidenten. Palestijnen werken gewoon bij Israëlische bedrijven, eten ijsjes in dezelfde winkels als Israeli en zijn in Judea en Samaria beter af dan in Gaza waar Hamas de scepter zwaait.

26 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

De discussie wordt alweer ernstig vervuild door Harry K, die niet veel snapt van het conflict, aldaar. Hij haalt de Westbank en de Gazastrook door elkaar, heeft 'begrip' voor terreur "want de andere kant doet het oooook!" en speelt snel op-de-man.
Kortom: de zoveelste loopgravenoorlog. Ik ga wat leukers doen en laat Harry maar lekker fulmineren en spugen.

27 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

@24 Het (naar mijn mening) belangrijkste punt in deze is dat Hamas dit geheel doelgericht doet. Zij stellen moedwillig hun raket lanceeraders op in de buurt van een school, een ziekenhuis. Ze weten dat het raketschild van Israël zal reageren, ze weten dus dat er slachtoffers zullen vallen aan hun "eigen" kant. En dan kunnen ze vervolgens Israël de schuld geven, en sommige mensen trappen blindelings in de propaganda van terroristen. Want ach, zielige moslims...

28 Bluth    
10 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@24 Daar heb je deels een punt als Hamas in staat was raak te schieten dan zou ik daar ook volledig in meegaan. Verder zijn we het wel eens over Hamas en hun wandaden ik heb nooit begrepen dat Israël niet gewoon de hele Hamas top uitschakelt omdat ze het gewoon kunnen volgens mij.

Wat ik achterlijk vind is om kleine loopjongens thuis te bombarderen in een flatje en daar 30 mensen bij te doden. Als iemand zijn kind daarbij omkomt kan ik me best voorstellen dat iemand een jaar later een bom ombind. En precies het omgekeerde begrijp ik ook wel. Hoe kom je uit zo'n spiraal zonder alle schuld bij 1 kant te leggen, dat lijkt mij een interessante (maar helaas onmogelijk gebleken) discussie.

29 Harry Kroepoek    
10 maanden geleden door Harry Kroepoek
15
Meld

@29 Israël heeft baat bij het blijven bestaan van Hamas, als z.g. "legitieme reden" om door te gaan met militair ondersteunde "defensie" ofwel verdere bezetting en inpikken van Palestina. Daar zijn hier op NK hele topics over gewijd.

30 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
25
Meld

@1 weerman
'Zo'n tunnel kost miljoenen, die veel beter hadden kunnen worden besteed'.

Miljoenen? Is het een project van Ballast Nedam?

31 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

@31 Mogelijk is de weerman in de war met de havenfaciliteiten in Gaza/Palestina waar Nederland aan mee deed, teneinde economische ontwikkeling van Palestina mogelijk te maken.

32 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
21
Meld

@32

"......mogelijk te maken."

Je vergeet 'terreur' te vermelden.
Een issue waar je jou en je vriendjes nooit over hoort.

Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord van de uitspraak dat de goeden altijd moeten lijden onder de kwaden.
Dat gaat zeker op voor de palestijnen.
Als zij het kwade wegsnijden.....krijgen ze vanzelf het goede.
Zo'n havenfaciliteit kan dan dienen ten voordele van de economie en het welzijn van de palestijnen.
Maar zolang hamas aan de knoppen zit, is er een reële kans dat die faciliteit misbruikt wordt (voor de terreur waarover jij het nooit hebt).

Het is een één-(t)weetje als je begrijpt wat ik bedoel.

33 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois
1
Meld

@31
Ja, die tunnelsystemen kosten vele miljoenen. Dat jij dat niet weet verbaast me niets; je bent over het algemeen nogal onwetend. question Hier meer info"
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_tunnel_warfare_in_the_Gaza_Strip

@32
Je "vergeet" natuurlijk helemaal dat vanaf die havenfaciliteiten destijds vele mortieren en raketten op Israëlische burgers werden afgevuurd, en dat ze werden gebruikt om smokkelwaar aan land te brengen. Dat alles maakte dat het legitieme, in de conventie van Genève vastgelegde militaire doelwitten waren geworden. En dus had alle recht om ze plat te gooien.

als jouw "palestijnen" zo nodig economische ontwikkeling willen, moesten ze maar eens met hun agressie stoppen en akkoord gaan met één van de vele vredesaanboden die ze kregen in de laatste decennia. Maar dat willen ze niet. Zoals al eerder gezegd; dat snap jij niet.

Verder is het weer vrijdag-gebedsdag, dus de moskeeën in de Gazastrook zullen ook vandaag wel weer oproepen om joden te vermoorden en om Israël in brand te steken. Zoals elke vrijdag.

34 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@33

Het is wellicht nog te vroeg voor totale onderwerping c.q. in de kerk van collabiratie te stappen.

Kijk naar de Bedoeïenen. Een aantal is eerst
van de Negev naar de Westbank gedepoeteerd en nu moeten ze vanuit hun dorpjes weer verkassen naar steden. Steeds om ruimte te maken voor de Joodse Iseaëli.

Er is nu zelfs wetgeving die het Joodse volk het exclusieve recht op zelfbeschikking geeft in Israël. Niet het Israëlische volk, nee het Joodse.

Elk volk streeft naar zelfbeschikking en niet naar onderwerping, wat jij samenwerking noemt.

35 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

@21 Mrs K

En zo is het ook met de Israëlische kolonisten en hun kinderen die in door Israël bezet gebied wonen. Niet gek opkijken als hen iets overkomt.

36 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld

On;

Wat ik niet begrijp is dat die Israëlische militairen/scherpschutters constant onder druk staan en dit een uitgelezen mogelijkheid biedt om eens lekker los te gaan (lees; schietoefeningen te doen) op wat ballonnetjes die de grens overwaaien.
Als je dan toch die grens bewaakt......dan kun je toch ook die ballonnetjes uit de lucht schieten?

37 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

38 enzoe    
10 maanden geleden door enzoe

@34 weerman

Je schrijft in @1 over een enkele tunnel. Die kost geen miljoenen. Als je meer dan een enkele tunnel bedoelt dan moet je dat schrijven.

39 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@35

????????????

Heb je verkeerde thee gedronken of wat?
Hoe kun je Bedoeïenen deporteren van iets wat nooit van hun is geweest.
Kampianen en zigeuners leven ook een nomadisch leven.
Zij kunnen claimen wat ze willen maar het is niet rechtsgeldig.

Hier in het Westen zijn we wat dat betreft nog een tikkeltje harder; Een vrouw met kinderen wordt zonder pardon uit haar eigen woning gezet om plaats te maken voor wat 'bedoeïnen' die er gretig gebruik van gaan maken, en net als die vrouw, ook niet de lasten van die woning kan dragen.

M.a.w. wat zit je te ijlen over een volk wat niet eens een volk is.
Als het weer omslaat zijn ze verdwenen.
Wat...?

Heb je al vaker gezegd; Hendri…….haal je kop eens uit je anus!
En aanschouw de wereld.
Die ziet er namelijk heel anders uit als de binnenkant van jouw endeldarm.

40 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois
1
Meld

@39

Zeverkont. Reken ons even voor wat één tunnel van 3 km lengte kost, wil je? En dan _alle_ kosten, uiteraard.

41 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@41

Hoezo? Jij beweerde dat een enkele tunnel miljoenen kost. Ik trek dat in twijfel. Dus, aan jou de eer om het te onderbouwen.

42 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@Malinois

@40
Als je niet normaal wil of kan discussieren vertrek dan van NK met je ellenlange nietszeggende bijdragen. Daaag.

43 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
18
Meld

@42

Er is berekend dat de gemiddelde kosten van één kilometer terreurtunnel ongeveer een miljoen dollar zijn. Dus een tunnel van 3 km lang kost zo'n drie miljoen dollar. Je kunt het simpel zelf even checken via Google; ga ik niet voor je doen. Dat kweekt maar luie arabierenvriendjes.

44 weerman    
10 maanden geleden door weerman
1
Meld

@weerman

https://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/31/de-tunnels-die-israel-meer-schrik-aanjagen-dan-alle-raketbeschietingen-a1423405

Inderdaad lees ik bij neerdere bronnen dat een beetje tunnel een miljoenenprijs heeft.
Niet gedacht.

45 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@41

"En dan _alle_ kosten, uiteraard."

Wat vaak vergeten wordt is dat bij de bouw van die tunnels, door hamas o.a., kleine kinderen worden ingezet.
Elk jaar sterven er rond de 30 of 40 kinderen die omkomen omdat die tunnels vroegtijdig instorten.
We hebben het hier over tunnels die als doel hebben om slachtoffers te maken aan de andere kant van de grens en die zelf ook zorgt voor slachtoffers.

Lullen over de terechte blokkade van Gaza kan iedereen.....
Maar wie heeft het eens over die kleine kinderen die misbruikt worden door hamas voor militaire doeleinden?
Kleine kinderen worden gewoon opgeofferd als 'martelaren' omdat zij, gedwongen door de ouders, moeten werken/tunnels graven voor hamas.
Deze cijfers zijn bekend maar worden nooit gebruikt in de media/MSM.

46 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

47 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois

@43

"@40
Als je niet normaal wil of kan discussieren vertrek dan van NK met je ellenlange nietszeggende bijdragen. Daaag."


Het is blijkbaar nodig want die kop van jou houdt je nog steeds tussen je bilnaad.
Tja.....ik had ook liever dat ik iets anders over jou kon schrijven maar meer/beter zit er niet in.
Ontspoorden moet je af en toe wel de juiste richting wijzen.
Anders wordt het een chaos.

48 Malinois    
10 maanden geleden door Malinois
1
Meld

@46

Jaaaa, maar dat is "voor de goede zaak". Dat zijn "martelaaaaren die nu bij allah zitten nadat ze zich opofferden in de strijd tegen de boosaardige, imperialistische wereldveroveraars, die vieze zionistennnn!" Hun ouders juichen en huilen tranen van blijdschap, ze delen snoep uit; hun kind is 'gemartelaard!"
Verder zul je de pro-arabieren nooit horen over die kinderen; die vinden het allemaal "begrijpelijke verzetsacties." Echt, sommigen kletsen alles recht wat krom is.

49 weerman    
10 maanden geleden door weerman
2
Meld

@47 @48

Val jij even door de mand.

50 Hendrianus    
10 maanden geleden door Hendrianus
20
Meld
51 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
1
Meld

@30 Onzin Hamas wil de macht niet overdragen aan de PA omdat ze anders niets kunnen.
Wat moet een terreurorganisatie gaan doen in vredestijd? Een beetje plantsoen schoffelen?

Nu harken ze letterlijk miljoenen binnen terwijl de burgers te lijden hebben onder het gezag van Hamas.
DAT IS wat u steunt, terreur tegen hun eigen bevolking.

52 Snuggles    
10 maanden geleden door Snuggles
1
Meld

@51 Een welgemeend compliment van zijde Willem Heerema hier aan Snuggles voor zijn doorbraak v.w.b. betrokkenheid bij het wel een wee van de kinderen in Palestina. Hopelijk zet u door en blijft u positieve betrokkenheid en ook respect tonen voor Palestijnse mensen.

53 Barbapapa-7,5    
10 maanden geleden door Barbapapa-7,5
18
Meld

@53 schijnbaar heeft hij nu al meer respect voor de levens van hun kinderen dan dat ze zelf hebben, En waarom nu geen verontwaardiging over die kinderen die hamas vermoord van jouw kant?komt het omdat Israël er niets mee te maken heeft?

54 enzoe    
10 maanden geleden door enzoe
1
Meld

@54 Ja, daar komt het door; No Jews no news.

Als ze de Joden er niet de schuld van kunnen geven dan wordt kinderdwangarbeid en kindermoord gewoon genegeerd.

55 HaTishbi    
10 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur.
De nikabdraagster, die maandag uit een bus in...

1 dag geleden door KingOfSorrow

’Buschauffeur handelde juist’
Je moet haast onder een steen hebben geleefd...

1 dag geleden door Moskowfiets

D66 wil dat Nederland opkomt voor ongelovigen...
D66 wil dat de regering zich sterk gaat maken...

18 uur geleden door AD

Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen
De burgemeester van de Poolse stad Gorzów Wi...

1 dag geleden door Crezee

Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
Er is nog geen rechtsextremistische aanslag g...

1 dag geleden door Cremabatida


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Crannbuidhe
Was Hitler links? Ja! Hitler was links!...
Hitler’s nationalisme in het kort : de Jode...

minder dan een minuut geleden door Crannbuidhe

Manja
Was Hitler links? Ja! Hitler was links!...
@121Klopt als een bus. Het is overigens ook...

minder dan een minuut geleden door Manja

eh
Jair Bolsonaro probeert bewust de instandhoud...
--------------" Om dit te doen, is het noodza...

minder dan een minuut geleden door eh

Hollander1967
Historisch gezien is koop Groenland helemaal ...
Mexico grensde in 1794 nog aan Canada. ...

2 minuten geleden door Hollander1967

TedjeR
Brutale actie Johnson bij Macron...
Johnson krijgt alleen weer nul op rekest... n...

2 minuten geleden door TedjeR

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig