U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 3
In strijd met de verwachting waren er ook Israëlische bedrijven die van de boycot profiteerden. Dit waren plaatselijke niet-joodse inwoners die van Israël hielden en speciaal in de winkel kwamen om hun sympathie voor Israël te tonen. ...

11 maanden geleden door Ahed Tamimi

REAGEER MET EEN EMOJI
11

Als dat werkelijk zo is, dan kan Israël hun miljoeneninvesteringen in "juridische inspanningen" en in de Hasbara op internet jegens #BDS zoals het framen van voorstanders van de vreedzame en geweldloze #BDS ook stoppen. Het bespaart Israël veel geld. question

Overigens: heeft onze "nieuwe" account Ahed Tamimi zelf ook een visie op het door "haar" geopende topic, of is ze net zo "zwijgend" als bijvoorbeeld voormalig account "Solomon"?

1 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
25
Meld

Dan kan BDS dus rustig doorgaan zonder dat de israeli's er mee zitten. Mooi toch, kunnen ze die $ 33 mjn (2016) besparen.

2 flauwekulallemaal    
11 maanden geleden door flauwekulallemaal
12
Meld

Oh prima toch dan hoeft men zich ook niet meer druk te maken over BDS.

3 TDF    
11 maanden geleden door TDF
6
Meld

Wat een mislukking die bds.... question

http://tinyurl.com/bds-devil

4 HaTishbi    
11 maanden geleden door HaTishbi
3
Meld

De twee activisten, Justine Sachs en Nadia Abu-Shanab, moeten de forse schadevergoeding van € 10.715 euro betalen aan drie Israëlische tieners die kaartjes voor het concert van hun idool hadden gekocht. De meisjes kregen van de organisatie van het concert hun geld al terug voor de kaarten, maar volgens de advocaat van het drietal zijn de Lorde-fans ook in hun ‘artistieke welzijn’ geschaad. Daarbij zouden de twee BDS-activisten uit Nieuw Zeeland ‘schade hebben toegebracht aan de goede naam van Israëli’s en Joden’.

6 chouffleur    
11 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

@6 : Proest !!!!!

7 flauwekulallemaal    
11 maanden geleden door flauwekulallemaal
13
Meld

@6 Kletspraat
However, the activists, Justine Sachs and Nadia Abu-Shanab, told The Electronic Intifada Podcast that they have not received any notice that they are being sued. Since Sachs and Abu-Shanab are in New Zealand, and were exercising their free speech rights there, it is difficult to see how any Israeli judgment could be enforced.

Ze hoeven niks te betalen aan die lachwekkende types.

8 TDF    
11 maanden geleden door TDF
14
Meld

Keihard aanpakken dat BDS tuig.

9 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

@9 BDS'ers richten toch geen schade aan? Heeft u het artikel van onze "kameleon" nog niet gelezen, of gelooft zelfs u zijn/haar Hasbara niet? question

10 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
23
Meld

En dit is waarom dat BDS tuig keihard moet worden aangepakt. Niet volgens mij maar volgens mensen uit Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Jordanië.

mr. Bassam Eid (jups, een persoon uit een van deze gebieden) : https://www.youtube.com/watch?v=px8u-zEVUIY

mr. Mudar Zahan (ook uit deze gebieden én iemand die zegt dat er geen enkel verschil is tussen Jordaniërs en mensen uit deze gebieden): https://www.youtube.com/watch?v=ivEjubIYWC4

11 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

13 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5

@11 en @12

+++++

De grootste vijand van de Palestijnse bevolking zijn de palestijnen (hamas, fatah en noem ze maar op die de gewapende strijd voort willen zetten) zelf.
En als het niet om de gewapende strijd tegen Israël gaat, dan gaat het wel om de onderlinge vete.
Het lijkt er wel op dat de huidige machthebbers 'een vijand' moet hebben (als het niet tegen Israël kan dan moet het maar onderling).

Die hele BDS gedachten/movement is zo achterhaalt en zo doordrongen door haat dat de aanhangers helemaal geen oog hebben voor de werkelijkheid.
Onderhand worden er zoveel projecten opgestart tussen Israëli's en palestijnen dat het het aantal groeperingen die deelnemen aan die beweging overstijgt.

-BDS zoekt ook niet naar een oplossing maar wordt geleid door haat.-

14 Malinois    
11 maanden geleden door Malinois
2
Meld

@14 Leuke, lange proza, echter het blijft propaganda.

15 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
22
Meld

@13

Maak jezelf toch niet zo belachelijk.
Of moet ik hier wat linkjes plaatsen over de onderdrukking van het Palestijnse volk door palestijnen zelf?

16 Malinois    
11 maanden geleden door Malinois
2
Meld

@16 Je bedoelt: over #BDS en daarmee geheel in lijn met dit topic zoals onze TS "Ahed Tamimi" het heeft bedoeld. Het staat je echter geheel vrij om zelf een Hasbara-topic te openen als dwaalspoor van de bezetting en kolonisatie van Palestina.

17 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
23
Meld

@13 Je bent een terroristenverdediger, je zegt van niet maar je veroordeelt nooit hun terrorisme en hun oorlogsmisdaden. Altijd maar stupide reutelen over dat het de schuld is van Israël. Altijd hetzelfde stupide verhaaltje zoals dat door Hamas wordt verkondigd.

Ik geef je het verhaal van twee mensen die zeggen dat Israël helemaal het probleem niet is. Israël zorgt voor de banen, de werkgelegenheid, de welvaart. Zij zeggen ook dat jouw terroristen, jouw BDS de schuldigen zijn aan het continue leiden en niet Israël.

En zo blijf ik met linkjes komen die overduidelijk laten zien dat jij en je Hamas vriendjes de echte schuldigen zijn aan de problemen. Als jij op wil komen voor de bevolking dan doe je wat de twee heren in de linkjes opperen.

Alles, maar dan ook alles wat jij zegt is pure terroristische propaganda. Jij - en met jou dus je terroristen - zijn levensgevaarlijk voor vrede in het Midden Oosten. Jullie willen terrorisme.

@14 Juist! Nu moet die terroristenverdediger Hamaspapa eens de waarheid onder ogen zien en stoppen met zijn terroristen propaganda voor Hamas en het zwart maken van Israël en de mensen in Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Jordanië die streven naar vrede, veiligheid, welvaart.

@16 Dat zal de terroristenlover wel wegzetten als propaganda.

@17 Stop nou eens met je stupide gereutel over accounts die jouw stupiditeit blootleggen. Allemaal links fascistische propaganda van je.

18 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
2
Meld

Gaza is dankzij Hamas een soort van terroristische bananenrepubliek. Een staat die judenrein is zonder vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof, vrijheid van pers. En een bevolking die door Hamas helemaal is gehersenspoeld en geïndoctrineerd. Een "palestijnse" staat heeft met Hamas zeker geen toekomst.

19 rebo    
11 maanden geleden door rebo
2
Meld

@15

Verder kom je ook niet met je 'propaganda' en 'hasbara'.
Dat krijg je als je de halve dag met je voorhoofd op een kleedje knielt richting Mekka.
Dan ontgaat je van alles.

Je zou eens moeten weten hoe veel palestijnen denken over hun eigen machtklevers.
Mensen die al meer dan 50 jaar het gevoel hebben dat zij er niet toe doen en alleen maar de haat richting Israël horen terwijl het verder niks oplevert.
Want die machtklevers doen helemaal niks voor hun en zijn alleen maar bezig met Israël en de gewapende strijd daartegen.
Dat sommigen bezig zijn om een economie te starten ontgaat jou en de machtklevers compleet.
Het ontgaat jullie dat al die mondjes ook gevoed moeten worden anders dan haat, kogels en 'vuurpijltjes'.
Velen zijn het zo zat hoe hun eigen regering met ze omgaat dat ze zelf initiatieven gaan ondernemen.
En wat blijkt...….?
Ze zijn heel succesvol.
In veel projecten werken Israëli's/Joden samen met palestijnen waarbij iedereen voordeel haalt.

Maar als je constant met je reet naar het Westen wijst, en de hele indoctrinatie van die ideologie over je heen hebt laten komen, kan ik mij voorstellen dat je dat soort dingen niet meekrijgt/ziet.
Maar je hebt nu geen excuus meer.
Ik en anderen hebben je er op gewezen.
Voor eventjes/dit onderwerp zal je toch echt je haat weer in de kast moeten stoppen.

20 Malinois    
11 maanden geleden door Malinois
2
Meld

@Mezelf bij @18 leiden moet natuurlijk lijden zijn.

21 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

Helaas is het door de jaren heen er allemaal ingeslepen dat het normaal gevonden wordt dat de palestijnen de wapens opnemen tegen de Israëlische macht.
Volgens het recht waaraan iedereen zich moet houden geheel onterecht.
Maar goed, zij blijven volhouden terwijl zelfs een kleuter nog door heeft dat het een zinloze weg is.
Daaruit kunnen we concluderen dat de machtklevers van de palestijnen maar één doel voor ogen heeft; Israël.
Israël moet uiteindelijk bij hun 'palestina' toegevoegd worden.
En volgens de ideologie waarop die machtklevers geilen kan dat maar op één manier; verovering d.m.v. geweld (gelijk het voorbeeld van hun profeet mohammed).
Die gedachten wordt ook nog eens door een deel van de internationale gemeenschap gestimuleerd d.m.v. het sponsoren van die gedachten.

Maar wie heeft het f-cking eens over het welzijn van de palestijnen die al decennialang gebukt moeten gaan onder die islamitische gedachten, dat als je maar lang genoeg vol blijft houden, je ooit de overwinning zal behalen??? (die je never nooit zo gaat behalen)
Wie laat de palestijnen eens spreken die hun eigen terroristische regering meer dan zat zijn omdat zij allang doorhebben dat zij (hamas/fatah/PA) er niet voor hen zijn maar hun hele (schijn)leven geven voor de gewapende strijd tegen een macht waarvan ze nooit zullen winnen.
Zij hebben door dat het allemaal zo zinloos is en dat het alleen maar de machtklevers in het zadel houdt.

De BDS movement houdt de huidige situatie alleen maar in stand.
En mensen willen vooruit.
Duizenden mensen (palestijnen en Israëli's) profiteren van de samenwerkingsverbanden/projecten die er onderling, buiten de Palestijnse machtsklevers om, gaande zijn.

Dat gaat de insteek worden; Samenwerken, samenwerken naar vrede.
Elkaar helpen en ondersteunen op allerlei terreinen.
Dat is ook de insteek van Jared Kushner.
Nu nog belachelijk gemaakt door velen maar uiteindelijk zal het die kant op moeten gaan.
Want als twee volkeren in vrede met elkaar samen willen leven, moeten die volkeren eerst met elkaar praten i.p.v. elkaar bestrijden.

Het is allemaal mogelijk als er een nieuwe generatie palestijnen macht krijgt die samenwerken met Israël boven stelt aan het gewapende conflict met dat land.


Dit artikel laat zien dat de beweging BDS contraproductief is.

De wereld (Israël en de palestijnen) hebben een beweging nodig die juist het tegenovergestelde promoten.

22 Malinois    
11 maanden geleden door Malinois
1
Meld

@redactie: Wat is er mis mee om de terroristenverdediger pur sang hier te wijzen op zijn stupiditeiten? Barba verdedigt hier altijd Hamas en veroordeelt nooit hun terrorisme of oorlogsmisdaden. Doe iets aan zijn eeuwige getrol over nieuwe accounts van "verdwenen" profielen, doe iets aan zijn eeuwige gejank met de zinnetjes "de bezetting ... bla bla bla". Doe iets aan zijn eeuwige gejank over "hasbara" en dat soort onzin.

23 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
3
Meld

eh ..wat boeit de uitspraak van een israelische rechtbank 2 vrouwen in Nieuw Zeeland. Toedeloe zeggen ze.

24 BlackNinja    
11 maanden geleden door BlackNinja
7
Meld

@22 Malinois

'Helaas is het door de jaren heen er allemaal ingeslepen dat het normaal gevonden wordt dat de palestijnen de wapens opnemen tegen de Israëlische macht.'
Verzet tegen bezetting is legitiem.

'Volgens het recht waaraan iedereen zich moet houden geheel onterecht.'
Volgens welk recht? Het internationale recht is waar 'iedereen' zich aan moet houden. Israël doet dat niet gezien de illegale kolonisatie van bezet gebied.

'Maar goed, zij blijven volhouden terwijl zelfs een kleuter nog door heeft dat het een zinloze weg is.'
Dijk van een drogredenering. Wie niet meegaat in jouw visie is een kleuter. Zie wiki, 'drogredenering

'Daaruit kunnen we concluderen dat de machtklevers van de palestijnen maar één doel voor ogen heeft; Israël moet uiteindelijk bij hun 'palestina' toegevoegd worden.'
'We'? Uit valse aannamen kan geen kloppende conclusie getrokken worden.

'En volgens de ideologie waarop die machtklevers geilen kan dat maar op één manier; verovering d.m.v. geweld (gelijk het voorbeeld van hun profeet mohammed).'
Zucht, daar komt de Islam/moslim haat naar boven.

'Die gedachten wordt ook nog eens door een deel van de internationale gemeenschap gestimuleerd d.m.v. het sponsoren van die gedachten.'
De gedachte die gesteund wordt is het Palestijns recht op zelfbeschikking.

Dat recht op zelfbeschikking is wat anders dan onderwerping aan de bezetter wat jij in je verdere betoog 'samenwerking' noemt. Zeker is het mogelijk om het na onderwerping economisch beter te hebben, zie NSB tijdens '40-'45. Er is echter geen volk dat daar in meerderheid voor kiest, ook het Joodse volk niet.

Het streven naar zelfbeschikking door de Palestijnen wordt zwaar ondermijnd door de illegale Israëlische kolonisatie van door Israël bezet gebied. Dat moet bestreden worden. Helaas komen bijv. westerse overheden niet veel verder dan 'foei' te roepen. Vandaar dat het uit de burgers zelf moet komen om iets te bereiken, daarom BDS.

25 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@23 Pxf7+

Uit de huisregels,
'6. Bij het verwijderen van reacties is de redactie niet verplicht zich hierover te verantwoorden. Mocht uw reactie verwijderd zijn door de redactie, dan is het niet de bedoeling dat u hierover klaagt in de reactievelden. In plaats daarvan kunt u de redactie mailen via [email protected] Wij lichten onze redenen van verwijdering graag aan u toe.'

26 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

Opmerkelijk, op drie reacties onder twee verschillende draadjes op elk daarvan drie minnetjes.
En dat zeer vroeg in de morgen. Heeft er iemand een Bot losgelaten op NK? Niet dat die minnetjes mij verder storen maar het mechanisme viel me op.

Bot, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bot_(computerprogramma)

27 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@27

Voor de geinteresseerden, zelf even googelen op Bot wiki. NK kan niet omgaan met aanhalingstekens in een url.

28 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

Ik koop nog steeds israëliche produckten.

29 meneer van het nieuws    
11 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@27 Hasbara op het internet is 24/7 aanwezig. Ook NK is er niet tegen opgewassen.

30 Barbapapa-7,5    
11 maanden geleden door Barbapapa-7,5
17
Meld

* Verwijderd door de redactie *

31 HaTishbi    
11 maanden geleden door HaTishbi

Ik koop vrijwel uitsluitend Israelische produkten.

32 HaTishbi    
11 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@30 Terroristische islamieten zijn ook op het internet 24/7 aanwezig. Ook NK is er niet tegen opgewassen.

33 HaTishbi    
11 maanden geleden door HaTishbi
2
Meld

@3 “Oh prima toch dan hoeft men zich ook niet meer druk te maken over BDS.”
Over antisemitisme zou men zich altijd druk moeten maken. Ageer tegen de Israëlische regering als je het niet met hun beleid eens bent, maar ga geen willekeurige Joden straffen door ze uit te sluiten (in dit geval ondernemers, die ook Palestijnen in dienst hebben). Israelische bedrijven verplaatsen hun bedrijf desnoods binnen de grenzen als ze het zat zijn en de enigen die daarvan de dupe zijn, zijn Palestijnen die daardoor werkloos worden.

34 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@32 Ik zoek ze er ook op uit. Juist omdat ik Palestijnen ook een baan gun: liever dat ze financieel onafhankelijk zijn en in Israëlische bedrijven iets meekrijgen over vrijheid en democratie dan dat ze uit armoede financieel afhankelijk worden van een haat propagerend clubje als Hamas die ze aanzet tot terrorisme.

35 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

@35 Mrs.K

Ach, zoveel empathie voor de Palestijnen. Je zou het bijna gaan geloven. Volgens mij sta jij er om bekent dat je het Palestijnse volk niet erkend en daarmee ook niet hun zelfbeschikkingsrecht.

36 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

@36 Er zijn *een paar* Arabieren die *samen met Joden en Druzen* in voormalig Britse protectoraat Palestina leefden. Die worden sinds relatief korte tijd “Palestijnen” genoemd, net als hun nakomelingen.

37 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
1
Meld

Mrs.K

Elk volk is ooit ontstaan. Het Israëlische ontstond in 1948. Het Palestijnse, niet 'Palestijnse' is ook ooit ontstaan. Volgens velen in 1967. Dat is denk ik meer het jaar dat het nationalisme is gaan leven onder de Arabische bevolking van Palestina. Het volk was er al veel langer.

38 Hendrianus    
11 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@26 Ik wacht nog steeds op antwoorden van november vorig jaar ...

39 Pxf7+    
11 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

1 dag geleden door Telegraaf

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

1 dag geleden door zilvergoud

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

20 uur geleden door iSlam FM!

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

1 dag geleden door Kiki

Baudet wilde Kremlin-aanhanger op Europese li...
Thierry Baudet wilde een pro-Russische Brit,...

1 dag geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
zeikenderechter
Donald Trump: Boris Johnson is de juiste man ...
Don't feed the troll....

minder dan een minuut geleden door zeikenderechter

Proemevla
MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië comple...
@194Niks is uitgelegd, je hebt alleen je le...

minder dan een minuut geleden door Proemevla

Eastwood
'Johnson dreigt uitstapkosten brexit met 33 m...
@162 de knip trek je hoe ook...

minder dan een minuut geleden door Eastwood

Zwartwit
Man overleden na mishandeling in speeltuin...
@614In het artikel wordt genoemd dat de p...

1 minuut geleden door Zwartwit

Eastwood
'Johnson dreigt uitstapkosten brexit met 33 m...
@16 Nope.Leg nu de juridische hoogte en r...

1 minuut geleden door Eastwood

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig