door Havermout in Politiek  ·  20 Reacties

  • 2
  • 375x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hij is niet voor niks lid van de CU. Hoe kerkelijker, hoe liever.

0
1 Lobbus

Ze moeten dan toch minimaal duidelijk bij al hun uitingen vermelden vanuit welke overtuiging ze die hulpgesprekken voeren.
Zo van, hallo, wij zijn vanuit onze christelijke overtuiging tegen abortus dus alles wat wij zeggen en aanraden moet u in dat licht beoordelen.

1
2 PuurHagelslag

En zo koop je via een omweg politieke invloed. Principes, ...wat zijn dat?

0
3 Al

Schandalig!

0
4 Violier

Terecht. Ook gelovigen en mensen die tegen abortus zijn, moeten dat kunnen uiten.

Als je de voorstanders subsidie geeft, dan ook de tegenstanders. Ik wil niet in een land wonen waar de overheid bepaalt wat de juiste visie op dit soort thema's is en wie het wel en niet mogelijk gemaakt wordt zijn standpunt uit te dragen.

Dat kunnen doen ongeacht je standpunt is namelijk ook vrijheid...

1
5 progressiefliberaal

@2 ,

Dat is een redelijke eis inderdaad. Maar volgens het bericht is dat ook één van de voorwaarden die Blokhuis stelt:

"Blokhuis, staatssecretaris voor de ChristenUnie, vindt dat geen bezwaar en zal niet op voorhand de subsidie stopzetten. Hij vindt dat hulporganisaties met allerlei overtuigingen welkom zijn, mits maar duidelijk is wat die overtuiging is."

0
6 progressiefliberaal

Let wel op. Het is een organisatie die stuutr op basis van religie.

Hoe duidelijk is dat voor de hulpzoekende?

0
7 Violier

@5 Daar zit een denkfout. Het idee dat je er voor bent dat een vrouw voor abortus kan kiezen betekent niet dat je voor abortus bent, Alleen dat je voor een vrije keuze bent. Dat is heel iets anders.

Zo een instantie kan een vrouw ook helpen een andere weg te kiezen.

De instantie die uit religieuze overtuigingen hulp aanbiedt zal altijd druk uit oefenen
Helemaal fout.

3
8 Violier

@8 ,

Waarom is het fouter als een instantie uit religieuze overwegingen hulp aanbiedt om een andere weg te kiezen, dan wanneer dit uit een andere ideologische overtuiging gebeurt?

Ik heb niks met geloof, maar ik vind het wat vreemd om het anders te behandelen. Dat er druk bij komt kijken is een aanname, één die ongetwijfeld net zo goed kan gelden voor andere clubs die proberen het debat te beïnvloeden.

Mijn punt is dat de vrije uitwisseling van gedachten, zonder dat een overheid met financiële middelen richting de ene club en niet richting de andere, de richting van het debat gaat bepalen. Of iemand daarbij voor abortus is of tegen, hoeft er inderdaad niet toe te doen. Maar iemand die voor een echte vrije keuze is, zou ook voor echte vrije voorlichting moeten zijn. En dat vereist dus een onpartijdige overheid die ofwel geen van beide, of beide 'kampen' van middelen voorziet om aan voorlichting/beïnvloeding/debat of wat dan ook te doen.

0
9 progressiefliberaal

gaat bepalen.... nog even invoegen: 'een groot goed is'.

Lastig typen en lezen met één lens al uit question

0
10 progressiefliberaal

@9 Vanuit andere ideologische overtuigingen? Welke dan, de feitelijke ideologie? Religie is niets meer dan een ideologie, waarom zou dit subsidie genieten om hun onzin en onmenselijkheid uit te dragen? Waarom keihard tegen mensen die het al moeilijk genoeg hebben liegen? Waarom mogen zij hun ideologie aan anderen opdringen? Zou jij het okay vinden als een partij met de Nazi-ideologie subsidie krijg?

Abortus is geen moord. Iedereen die anders zegt is glashard aan het liegen en/of volledig blind voor de feiten door de hersenspoeling van "religie".

1
11 Bluth

Een soort hulppieten dus, als ik het goed begrijp?
Maar dan aan de vergadertafel.
He ja, laten we er nog eens over vergaderen.

0
12 Hein2

@11 ,

Misschien is ideologie niet het juiste woord. Wat ik bedoel te zeggen is dat de overtuiging of iemand wel of geen abortus moet laten doen, hoe dan ook subjectief is.

Als je dan als overheid de voorstanders daarvan ondersteunt, moet je dat ook met de tegenstanders doen. Of mensen zich daardoor laten beïnvloeden, is dan sowieso nog altijd aan henzelf, vandaar dus ook dat de voorwaarde dat duidelijk moet zijn uit welke overtuiging ze hun adviezen geven, een goede is.

0
13 progressiefliberaal

@13 Dat is exact het juiste woord, want religie is een vorm van een ideologie.

Of iemand het moet laten doen is subjectief, behalve voor de persoon zelf. De mening over abortus en wat het is, dat is niet subjectief maar feitelijk. Organisaties doe voor abortus zijn en vrouwen helpen houden zich aan de feiten, en willen de vrouwen niet helpen voor eigen gewin.

Dit is compleet anders met religieus geïndoctrineerde mafkezen. Zij dwingen hun achterlijkheid op aan vrouwen die het al moeilijk genoeg hebben en op dat moment niet meer zo weerbaar zijn als normaal.

Natuurlijk hoef je de tegenstanders niet te steunen als je de voorstanders ook steunt. Er komt een organisatie die tegen het innen van belastingen is, moeten die worden ondersteund? Natuurlijk niet. Komt een Nazi-partij die tegen abortus is bij blanken, maar voor abortus is bij niet-blanken, dat moet de overheid dan ook ondersteunen die logica volgende...

0
14 Bluth

@14 ,

"Komt een Nazi-partij die tegen abortus is bij blanken, maar voor abortus is bij niet-blanken, dat moet de overheid dan ook ondersteunen die logica volgende..."

Nee, dan moet de overheid beide niet steunen. Dat had ik volgens mij ook duidelijk gemaakt: of beide wel, of beide niet. Als het tegen grondwettelijke principes ingaat, dan dus beide niet, dat lijkt me logisch.

Niemand wordt overigens iets opgedrongen. Twee kanten van het verhaal, ongeacht of je het met die kanten eens bent of niet, leiden juist tot meer keuzevrijheid dan wanneer je slechts één kant belicht. Het is niet aan de overheid om partij te kiezen en selectief te gaan zijn in wat wel en niet gehoord kan worden.

0
15 progressiefliberaal

@5

- "Dat kunnen doen ongeacht je standpunt is namelijk ook vrijheid..." -

Het probleem is wel dat deze anti-abortus groepen tegen keuze vrijheid zijn.

0
16 Pegasus

@15 Waarom zou de overheid de feiten niet ondersteunen? Dat begrijp ik echt niet.

Oh, vanuit Amerika weet ik exact hoe dit soort organisaties te werk gaan. Die dwingen het je echt op hoor, hun zienswijze, en schromen hierbij niets. Het is hetzelfde als religie, is ook aan iedereen opgedrongen. Niemand is vrijwillig religieus.

De ene kant berust zich op de feiten, de andere op een gevaarlijke en idiote ideologie. Dat jij dook die idiote ideologie wilt ondersteunen, begrijp ik compleet niets van.

0
17 Bluth

@5

Het is alleen wel zaak dat je dan die organisaties dwingt om voor de tijd aan te geven welke pet ze ophebben.

0
18 DaStef

@16 ,

Daarom kan ik me ook niet voorstellen dat iemand ernaar wil luisteren. Maar net als ieder ander moeten ze de kans hebben om zich hoorbaar te maken.

@17 ,

Maar welke feiten trekken die religieuze organisaties in twijfel dan? Gaat dit over dat misleidende filmpje bijvoorbeeld waarin een foetus zogenaamd probeert te ontsnappen terwijl hij weggezogen wordt? Dat is misleidende informatie (of gewoon leugenachtig) ja, dat hoeft de overheid niet te ondersteunen.

Ik heb het puur over het feit dat als er mensen zijn die uit willen dragen dat je van god geen abortus mag plegen, dat gezegd moet kunnen worden. Daar is niks misleidends aan en het maakt op geen enkele wijze inbreuk op het recht van de vrouw om het laatste woord te hebben.

Het gaat mij puur en alleen om de vrije uitwisseling van gedachten (desinformatie valt daar wat mij betreft ook niet onder). Die vrije gedachtenuitwisseling moet je in een vrij land niet willen ondermijnen, enkel omdat de meerderheid van mening is dat er niks mis is met abortus. Tegen een standpunt moet iemand, religieus of niet, altijd in kunnen gaan en de overheid dient daarin onpartijdig te zijn.

Nu gaat het over abortus. Straks over het homohuwelijk of andere zaken die in bepaalde kringen nu eenmaal controversieel zijn helaas. Hoe verwerpelijk ook, zolang er geen dwang of misleiding bij komt kijken, verdienen ook de tegenstanders van alom geaccepteerde standpunten het recht om zich te laten horen.

0
19 progressiefliberaal

Oh ja ik was vergeten we hebben een soort van fundamentalistische christelijke partijtje in de tweede kamer , en het zijn weer mannen die kunnen denken te beslissen over vrouwen , het blijft vermakelijk als ik zoiets lees.

0
20 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Tja je bent links en je laat zien dat je links bent!Links = niets anders dan een dictatuur!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Hoogopgeleide Nederlander praat duurzaam, maar leeft er niet naar. ‘De kloof is schokkend’

Noemen ze het bekende links lullen maar rechts met dubbele snelheid de zakken vullen!Is dezelfde redenatie als met belastingen: je kunt bete...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Zolang de oorzaak niet word aangepakt zal dit waarscijnlijk vaker gebeuren!Mensen willen dat hun stem gehoord word en er naar hun mening gel...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@36 Wie zegt dat ze zich identificeren als mannen? :)...

8 minuten geleden geplaatst door soapbox

Zie Hier
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Ach is een keuze van de politici die hebben er voor gekozen om de 15e eeuw van Afrika en Azie naar de EU te verplaatsen!...

9 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Logisch gezien je niet van geslacht kan veranderen.Je kan zoveel fantaseren over wie of wat je denkt te zijn, maar dat is erg gevoelsmatig voo...

9 minuten geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Hans Teeuwen - Oranje Keppel

https://youtu.be/2ZM6gVXXNCI?si=4Ca3Ag5BaEMfiZG0...

36 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bram brabant
Kritiek na instemming Brits parlement met uitzetten migranten naar Rwanda

Zouden alle Europese landen moeten doen....

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
Mless PornHinh SexHd Javفيلم Innocent Taboo 1986 مترجم اون لاينSucking Breast VideoShantel Vansanten NudeMama VergaIdaho NudesXnxx XhmaterEnglish Naked MovieFuta GloryholeSamus Aron PornAudrey KovarPornmovies FreeTwiiter Gay PornPornhub..comFreeporn EnglishPornbizWaifumiia PornHell PorProne VidosKawaii Girl ThreesomeBritni KittebCory Chase HusbandMarika Fruscio NudeOlder Wives NudeBasicsouthernbabe NudeComic Porn GifXxxmNaked Big TitiesBengali Xxx PornBua Sex VideoMaa Bete Ki SexWww Xxx Com Hindi VideoHardcore Missionary PornOld Bangla SexJason Luv NudeMao Hamasaki UncensoredThruthordarepicsVideo Only FansRaceplay PornSamantha 38gsSexs LatinaDeep Throat GagStep Mom Sex VideosWww South Indian Sex ComDesi Suhagrat VideoFox Porn XxxFacedownassup PornEbony Porn LesbiansCam Porn Ao VivoNew Sunny Leone Sex VideoBeggar SexYoni Ke PhotoSunny Lane AnalAmatuer Bouncing TitsRemontic PornCharlize Thron NudeKajal Aggarwal Xxx VideosGrandmamsLady Dusha XxxHumping The CouchGothic FemboyGay Sex SceneWhendy WhoppersCall Of The Night HentaiBangla Bf VideoShabana Sex VideoDeni Porn VideosPorn Web Series OnlineCapei CavalliSexy Naked TeacherBrooklin Love NudePorn Movies SpanishMia Khalifs BbcSankaku ChannJapon HentaBzarres VideoHindi Sexy StiriesXvideosvrSaxe XxxxKarely Ruiz EdadIndian Model NakedJordi Sex VideoFat Mom XxxDesi Real X VideoBeautiful Girl PussyBrittany Renner TwerkingFemale OrgySensationalvideoAshlyyn Brooke PornBlackporn SexyCamhoedTiktoks PornosHqporn GayCode Vein HentaiChuda Chudi BengaliBengali Incest StoryBougie Babe & The Cheating Rude BoyChubby Asian AnalShare NudeButplug PornXxx ZexBukkaku PornHd Riding PornChudai Com VideoRiley Reid RoughPornpics.conmSelena Gomez Big TitsAriana Grande Sex TapeGay Dirty Talking PornCharlie D Amelio NudesLongest Deepthroatانیمه سکسTufos XvideosMelkor MancineBelle Delphine Im BackTaxipornCheap HookersJacquie & MichelGay Doctor PornBf Full Hd NewPokemon Xy XxxIndian Actress PornstarPornzogcomAantisexSexi Video FilmAshley Graham SexPornhubcheatingAsian Porn GropingFree Lesbian Porn MoviesSexocomcafe.com.brSaniluon XxxAmber CutieTarzan SexHot Hindi Web Series VideosX Sexy PictureKerala Chechi PornMusterbutionBody Paint NudRusian BigtitsHotscoepPorno BdPorn Hd8k.netAsia OrgyJulia BurchnudeElodie Yung HotBlack Hd Sex VideoBig Boobs TitfuckVídeo Pornô De Graça