Baasjes van agressieve honden moeten nuchter blijven in Wenen

Eigenaars van agressieve hondenrassen die hun hond willen uitlaten in Wenen, mogen voortaan niet meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed hebben. De Oostenrijkse hoofdstad heeft die nieuwe regel ingevoerd nadat een 1-jarige peuter eind vorige maand werd doodgebeten door de rottweiler van een vrouw die te veel had gedronken.

In Wenen golden al vrij strenge regels voor eigenaars van pittige hondenrassen. Zo moesten ze verplicht een cursus volgen, en mochten de dieren nooit zonder leiband op straat.

De stad verstrakt die regels nu nog, nadat een 1-jarige peuter eind september door een rottweiler werd doodgebeten. De eigenares van het dier was dronken op het moment van het incident, en greep niet in toen de hond het kind aanviel.

Eigenaars van rottweilers, bullterriërs, pitbullterriërs en mastiffs mogen voortaan niet meer dan 0,5 gram promille alcohol in het bloed hebben wanneer ze hun hond uitlaten. Bovendien moeten ze de dieren verplicht muilkorven, en moeten de honden altijd aan de leiband.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen