NOS NieuwsAangepast

Zeker negen doden bij overstromingen op Mallorca, Nederlandse vrouw vermist

Bij zware overstromingen op het Spaanse eiland Mallorca zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. Volgens de hulpdiensten zijn er ook gewonden gevallen en worden nog zes mensen vermist. Onder hen is een Nederlandse vrouw van 80 jaar oud. Haar familie is op Mallorca en wordt bijgestaan door de Nederlandse consul.

Volgens Spaanse media zijn twee Engelsen dood gevonden in huizen en in auto's. Onder de vermisten zijn Britse toeristen en inwoners van Sant Llorenç des Cardassar.

Een van de slachtoffers is een man van 71 jaar. Hij werd gevonden in een ondergelopen kelder in zijn huis in Sant Llorenç des Cardassar, in het oosten van het eiland.

Op beelden die na het noodweer zijn gemaakt, is de ravage goed te zien:

Ravage na noodweer op Mallorca

Vooral in en rond die plaats is de ravage groot. Het stadje, waar gisteren 230 liter regen per vierkante meter viel, is lastig te bereiken omdat het omringd is door water. Mensen zitten op daken te wachten op hulp. Auto's werden door het water weggesleurd, soms zelfs de zee in. Ook zijn er opvangruimtes ingericht en worden kleding en dekens gevraagd.

Op video's op Twitter is te zien hoe auto's daar door het water worden meegesleurd:

Sinds maandag heeft het hard geregend op het Spaanse eiland. "En het gaat opnieuw regenen, ook al trekt het regenfront weg van de Balearen, de eilandengroep waar Mallorca onder valt", zegt correspondent Rop Zoutberg.

Ook in andere delen van Spanje gaat het opnieuw regenen. "In Catalonië gaat het stevig regenen en in de provincie Malaga wordt heel veel regen verwacht. Daar krijgen mensen het advies binnen te blijven en hun auto niet te gebruiken."

Zoutberg heeft wel een verklaring voor het noodweer. "Het was de laatste tijd ontzettend warm in Spanje. Deze vele regenval komt doordat dit eigenlijk de eerste botsing met koude lucht is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl