Elektrisch aangedreven voertuigen van Stint Urban Mobility.
Volledig scherm
Elektrisch aangedreven voertuigen van Stint Urban Mobility. © ANP

Nieuwe Stint voor intrekken kort geding: 'Dit lijkt op omkoping'

ALMERE/ OSS - Edwin Renzen, directeur van stintfabrikant Stintum, heeft een gastouderopvang uit Almere een gloednieuwe elektrische bolderkar aangeboden. In ruil zou de eigenaresse van opvang het Kinderstraatje een kort geding tegen minister Cora van Nieuwenhuizen moeten intrekken. 'Moreel verwerpelijk' en 'het lijkt op omkoping', zegt juridisch adviseur Werner van Bentem van de gastouderopvang na een bericht in De Telegraaf.

7 reacties

  • Leetje

    6 jaar geleden
    Is het voertuig dat betrokken was bij het ongeluk al onderzocht of blijft het bij vermoedens?
  • flabus

    6 jaar geleden
    Nooit meer de weg op of er moet een noodstop opzitten en alle spagetti (kabels) veilig weggewerkt en het display waterdicht!
  • Leeuw

    6 jaar geleden
    Ik heb daar ook een nieuwsbericht over gehoord en daarin zeiden ze dat het om mogelijk 500.000 auto's gaat! Niet 1 bepaald type maar meerdere merken en soorten auto's. Als die mensen een ongeluk krijgen... wie zou dan opdraaien voor de schade?
  • theo70

    6 jaar geleden
    Eerder had de Stint al een noodknop, maar die verdween weer als zijnde overbodig. En nu wordt die weer gepresenteerd als oplossing.
  • Arnhemmertje

    6 jaar geleden
    Heer Zijlstra dat antwoord is niet zo moeilijk er is voorgesteld om een terugroep actie te doen dat is afgewezen. Hierbuiten is de Stint gekeurd voor ander gebruik als een auto met een geheel andere doel en regelgeving daarvoor.