De twee vrouwen, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout.
Volledig scherm
De twee vrouwen, Bouchra en Tatiana, zijn allebei afkomstig uit Borgerhout. © VRT

Vijf jaar cel gevraagd voor Antwerpse IS-vrouwen in nieuw proces

BinnenlandDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich opnieuw gebogen over de zaak van Bouchra A. (25) en Tatiana W. (26), twee vrouwen uit het Antwerpse die naar Syrië waren gereisd om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Ze werden eerder al bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel. De federale procureur vorderde vandaag de bevestiging van die straf. De verdediging vindt dat de vrouwen, die in een Koerdisch vluchtelingenkamp verblijven, hun proces moeten kunnen bijwonen.

81 reacties

  • Krikke Feyaerts

    5 jaar geleden
    Vrijspreken en zo terug naar ginder sturen allemaal !!! Geen tijd aan verspillen tis al goed geweest
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Laat Justitie een videolink opzetten, dan zijn ze ook aanwezig. En vergeet niet, zelf willen ze levenslang. Als hun kinderen maar vrij zijn.
  • Benny Vdput

    5 jaar geleden
    Laat ze waar ze horen en zelf naatoe gegaaan zijn .en laat ook hun kinderen .want anders gaan hier binnenkort mensen acktievoeren dat moeders de kinderen moeten kunen zien opgroeien .of welke chit ze ook verzinnen.tis nu goed
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Laat die eens rustig zitten ginder, ze zijn er 2x naartoe gereisd omdat de Westerste wereld hun niet aanstaat, alleen voor bevallingen komen ze naar hier voor kindergeld. En dat men maar onmiddellijk stopt met geldelijke drooglegging aan Child Focus. Wat die madam bij name Heidi De Pauw en advocaat Walter Damen gisteren kwamen te vertellen is de reinste onzin voor het terughalen van kinderen. En wat die Nadia Sminate vertelde zo zal het worden: moeders er in een strik bijkrijgen.
  • Luc De Bruyn

    5 jaar geleden
    Ik bied meer, 12 jaar !!!! iedereen akkoord ?