REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Twintigduizend Schotten op straat voor onafhankelijkheid

In het Schotse Edinburgh zijn vandaag 20.000 mensen op straat gekomen om de onafhankelijkheid van Schotland te eisen. Dat zeggen de lokale autoriteiten.

28 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Mohamed Kabbal. De reden waarom een Schot de Catalaanse vlag draagt is omdat ze daar weten dat hen dezelfde miserie wacht als de Catalanen in Spanje. Maar de Schotten zouden wel eens een hardere noot om te kraken kunnen zijn.
  • lodi de charro

    5 jaar geleden
    Bij het Schotse onafhankelijkheidsreferendum was het belangrijkste tegenargument dat Schotland dan uit de EU zou vliegen. Nu worden ze eruit gesleurd en voelen zich vermoedelijk enigszins bedrogen...
  • eric maier

    6 jaar geleden
    De oorzaak ide Brexit, waar de grote meerderheid van de Schotten niet mee akkoord is. Van heel GB is enkel Engeland de "vragende" partij voor de Brexit, en zelfs dat zou bij een nieuw referendum weggevaagd worden. Omdat men nu overal begint te voelen wat effect het heeft, en dit is nog maar een rimpeltje van de tsunami die op hen gaat afkomen. (nb 34 miljard pond verlies tot nu toe)
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    20000 op een totaal van hoeveel ? Onnozelaars
  • pol Van den Berghe

    6 jaar geleden
    May beslist wat ze in Schotland mogen doen, zij verlaat de EU maar Schotland het VK niet verlaten van democratie gesproken