Politiek Buitenland

Jean Claude Juncker roept openlijk op tot minder persvrijheid, vooral bij de Britse pers

06-10-2018 11:57

“Jean-Claude Juncker benadrukte dat er grenzen moeten zijn aan persvrijheid nadat hij de Britse media er van beschuldigde dat ze de ‘mensenrechten van politici’ aanvallen.

‘De Britse pers zal ik niet missen’, zei Juncker. ‘Het is zo dat ze totaal geen respect hebben voor de mensenrechten van politici. Persvrijheid heeft ook zijn grenzen. Het kan niet zo zijn dat mensen er privé door in problemen worden gebracht.'”

U zegt misschien: tendentieuze kop, maar wij hebben die kop niet verzonnen, de fatsoenlijke, links-liberale, pro-EU propagandistische, kwaliteitsjournalistieke, agenda pushende, biased, desinformatie verspreidende, nepnieuws makende, islamofiele, volksvijandelijke The Guardian (soort van Britse NRC Handelsblad) heeft dat gedaan. Dus dan moet het wel waar zijn.

Even kort samen gevat: de baas van de Europese Commissie, wat weer een soort ongekozen baas van de EU en dus Europa is,  wil graag minder persvrijheid omdat de pers zomaar durft te zeggen dat Juncker teveel zuipt en dat zijn vader voor de nazi’s in de wehrmacht vochtna de invasie van Luxemburg. terwijl dat gewoon waar is: Juncker zuipt teveel en zijn vader vocht voor de nazi’s in de wehrmacht.

Iemand nog vertrouwen in het democratisch gehalte van de EU? Hallo? Vingers? Joehoe? Wie? Niemand?