Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Turkse leger verlaat Syrië pas na verkiezingen in dat land, zegt Erdogan

  •  
04-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
erdogan-2155938_640
Turkije zal zich niet terugtrekken uit Syrië voordat er in dat land verkiezingen zijn gehouden. Dit heeft de Turkse president Erdogan gezegd. “Zodra de Syrische mensen verkiezingen houden, laten we Syrië over aan haar eigenaren,” zei hij op het TRT Wereld Forum in Istanbul. Dit meldt Al Jazeera. In augustus 2016 nam het Turkse leger de noordelijke grensstreek van Syrië in om het gebied te ontdoen van IS-strijders.
Inmiddels is die operatie uitgebreid door een aanval op de Noord-Syrische enclave Afrin, om daar Koerdische strijders die gelieerd zijn aan de PKK weg te krijgen. Vorige maand kwam Erdogan tot een overeenkomst met de Russische president Poetin over een gedemilitariseerde zone in het gebied tussen nog vechtende rebellen en soldaten van de nog altijd zittende president Assad. Voor 15 oktober moet het gebied verlaten zijn door groepen die door Moskou als radicaal worden gezien. Onder andere het voormalige al-Nusra valt daaronder.
Cc-foto: Geralt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.