De Franse president Emmanuel Macron begroet het publiek tijdens een bezoek aan het graf van de voormalige Franse president  General de Gaulle in Colombey-les-Deux-Églises.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron begroet het publiek tijdens een bezoek aan het graf van de voormalige Franse president General de Gaulle in Colombey-les-Deux-Églises. © AFP

Macron stelt voor dat Fransen wat "minder klagen"

De Franse president Macron trok vandaag naar Colombey-les-Deux-Églises, de woonplaats en laatste rustplaats van generaal Charles de Gaulle, om er de 60ste verjaardag van de Vijfde Franse Republiek te vieren. Toen hij werd aangesproken door enkele gepensioneerden, suggereerde Macron dat de Fransen te veel klagen.

10 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Onder Macron zijn de pensioenen gedaald door een bepaalde ingreep. Hier op het Franse platteland leven hoog bejaarde weduwen vaak met 600 euro de maand. Ze wonen alleen en krijgen amper of geen bezoek van de kinderen die elders werken. De meesten lopen met een wandelstok. Een rollator heeft hier niet veel zin. Ik bewonder hun strijdlust.
  • Geert Roeyaert

    6 jaar geleden
    Hij moet zeker niet klagen,want het eerste wat hij heeft gedaan is zijn vrouw een wedde van om en bij de460000 EURO toegekend .Zou dan ook niet klagen maar ja wij zijn maar gewone stervelingen
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Hij wel ja ; alle dagen gratis eten op de kosten van de fransen op een servies dat 500.000 euro heeft gekost. wie moet hier niet klagen. de fransen die dit moeten betalen of hij de zelfs uitgeroepen god in frankrijk.
  • Thijs Rudy

    6 jaar geleden
    Dat is een schande, mensen die iets aankaarten met een kluitje in het riet sturen met te zeggen dat ze te veel klagen is als leider van een land het schandelijkste wat je kan doen. Maar ja ze hebben er voor gekozen.
  • Freddie Lamers

    6 jaar geleden
    Natuurlijk komt de heer Macron zelf niets te kort. Maar hij zegt wel dat andere niet mogen klagen.