door progressiefliberaal in Politiek  ·  15 Reacties

  • 0
  • 304x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik heb mijn artikel limiet bereikt daar.

0
1 Reagurius

Ach wat een propaganda weer. Het is duidelijk dat VS ook oorlog wilt met China. En nu via de suggestieve berichtgeving alvast China in kwaad daglicht stelt voor over een aantal jaren. Dan krijg je de domme burgers straks mee voor je oorlog. Die Zionisten spelen dit spelletje al zeker 100 jaar op die manier. Wil je oorlog ga zelf dan naar het front, vieze Kakkerlakken.

3
2 Tegenlicht

Wat hebben we liever hier: Chinezen of Arabieren?

Hoe dan ook heeft Saoudi Arabië al half London opgekocht, en ook hele steden exclusief voor rijke islamieten gebouwd in o.a. Duitsland, ver weg van autochtonen. Er wordt nooit geïnventariseerd wat en hoeveel zij al hebben opgekocht aan bedrijven, grond, vastgoed.

Ik vind dat we met kalmte moeten reageren op de Chinezen, er niet gelijk van uitgaan dat ze hier willen komen heersen.

Overigens wordt hierdoor duidelijk, dat iedereen behalve de Europeanen allang in de gaten heeft, dat dankzij de verheerlijkte privatisering en globalisatie van onze verraderlijke regeringen en de EU, de tijd rijp is om hele stukken Europa voor een koopje op de kop te tikken, we weten het niet maar heel Europa is nu net als Griekenland in de eeuwigdurende uitverkoop, zonder de bevolking zelfs maar in te lichten, laat staan naar hun mening te vragen.

3
3 Wendel

Meteen maar vertaald (klachten richten aan Google Translate question )

EUROPA heeft het oog van China betrapt. Chinese investeringen daar zijn gestegen tot bijna € 36 miljard ($ 40 miljard) in 2016, bijna het dubbele van het totaal van de voorgaande jaren. Chinese FDI daalde in 2017, maar het aandeel dat in Europa werd uitgegeven, steeg van een vijfde naar een kwart. Voor het grootste deel is dit geld welkom. Europa's handelsrelatie met China heeft beide zijden rijker gemaakt.

China gebruikt echter ook zijn financiële kracht om politieke invloed te kopen (zie Briefing). De Tsjechische president, Milos Zeman, wil dat zijn land het "onzinkbare vliegdekschip" van China is in Europa. Vorig jaar stopte Griekenland de Europese Unie van het bekritiseren van China's mensenrechtenreputatie op een VN-forum. Hongarije en Griekenland hebben de EU belet om een ​​uitspraak van de rechtbank te steunen tegen de expansieve territoriale aanspraken van China in de Zuid-Chinese Zee. Geconfronteerd met dergelijk gedrag, is het alleen voorzichtig voor Europeanen om nerveus te zijn.

En niet alleen Europeanen. De voorwaarden waarop de opkomende ondemocratische grootmacht investeert in de buitenwereld zijn van belang voor alle landen, vooral als andere dingen, zoals het buitenlands beleid, kunnen worden beïnvloed. Amerikanen, in toenemende mate verteerd door de angst dat China een commerciële en militaire bedreiging vormt, moeten rekening houden met concurrentie om de loyaliteit van zijn oudste bondgenoot. In elk geval is het belangrijk dat Europeanen hun welkom verstandig inschatten in China. Alleen nu doen ze dat niet.

Een gevoel voor perspectief

Veel van China's plannen in Europa zijn precies wat je zou verwachten van een stijgende economie. Sommige investeringen zijn privé, winstgericht en ongevaarlijk. Technologie kopen door innovatieve bedrijven te kopen, ook in de Duitse Mittelstand, is ook redelijk, zolang deals worden onderzocht voor nationale veiligheidsrisico's. Er zijn ook dingen die China, in tegenstelling tot Rusland, niet wil, zoals de EU ondermijnen of chaos zaaien door populistische, xenofobe partijen heimelijk te ondersteunen. Het zou liever zien dat Europa stabiel en open voor bedrijven bleef. Over kwesties zoals klimaatverandering en handel, heeft China op een meer verantwoorde manier gehandeld dan de Trump-regering, die streeft naar handhaving van mondiale akkoorden in plaats van granaten te gooien naar hen.

Sommige Europeanen nemen dit om te suggereren dat China een nuttig tegengewicht is voor een onvoorspelbare Uncle Sam. Dat is misleidend. Europa heeft veel meer gemeen met Amerika dan China, hoezeer Europeanen ook een hekel hebben aan de bewoner van het Witte Huis. Bovendien heeft China de behoefte van de EU aan eenparigheid van stemmen in veel van zijn besluiten gebruikt om een ​​of twee lidstaten eruit te pikken om verklaringen of acties te blokkeren die het afkeurt, net als bij mensenrechten.

Andere Europeanen grijpen zulke voorbeelden aan om tot de tegenovergestelde conclusie te komen. Ze vrezen dat Chinees lucre op een dag het militaire bondgenootschap van Europa met de Verenigde Staten zal ondermijnen. Gelukkig is dat nog ver weg, zoals de Franse en Britse marines hebben aangetoond door zich bij Amerika en Japan aan te sluiten om China uit te dagen in de Zuid-Chinese Zee (zie artikel). Totdat China zelf een democratie wordt, waarvan er geen teken is, zal Europa zeker dichter bij zijn traditionele bondgenoten blijven.

Europa moet dus een pad volgen dat de uitersten van naïviteit en vijandigheid vermijdt. Het zou Chinees protectionisme moeten vermijden. Het klinkt misschien "eerlijk" om Chinese bedrijven in Europa te onderwerpen aan de beperkingen waarmee Europese bedrijven in China worden geconfronteerd, maar het zou een vergissing zijn. De doorlaatbaarheid van Europese samenlevingen en economieën voor ideeën en invloeden is een kracht.

Maar zo'n openheid maakt hen ook kwetsbaar. Vandaar dat regeringen geval per geval investeringen zouden moeten onderzoeken. Montenegro had zijn schulden aan China niet mogen toestaan ​​zo gevaarlijk groot te worden. Hongarije en Polen hadden beter naar bepaalde Chinese infrastructuurprojecten moeten kijken die weinig waar voor hun geld bieden of nooit goed zijn voltooid.

Europeanen zouden meer kunnen doen om hun woorden over "wederkerigheid" te onderbouwen, of de mantra dat de EU en China elkaar zouden moeten behandelen zoals elk wenst te worden behandeld. Ze zouden bijvoorbeeld nieuwe instrumenten kunnen introduceren om het duidelijker te maken wie er belang in bedrijven koopt en dus of ze dat op een eerlijke manier doen. Ze moeten ook de financiering voor onpartijdig China-onderzoek verhogen. Transparantie moet worden geëist van politieke partijen, universiteiten, denktanks en lobbyisten. Soms koopt Chinees geld oneerbare vrolijke praatjes. Vaker leidt het tot zelfcensuur en stoten van zelfs prestigieuze academies.

En Europa moet ernaar streven om als één te spreken. Geen van de staten alleen kan het hoofd bieden aan China, maar samen kunnen ze dat nog decennia doen. De EU zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van stemming met gekwalificeerde meerderheid (QMV) in plaats van unanieme stemmen over een aantal onderwerpen die gevoelig zijn voor China, zoals mensenrechten. Dit zou niet voor alles werken - de meeste EU-landen zouden er geen moeite mee hebben om Brussel een veto te geven over hoe zij hun strijdkrachten inzetten. Maar QMV zou het voor China moeilijker maken om de EU te verlammen door een klein lid tegelijk af te pakken. De EU kan ook investeringsscreeningsprocessen door lidstaten coördineren. En het zou beter kunnen zorgen voor de zuidelijke en oostelijke landen die bijzonder kwetsbaar zijn voor de invloed van China en alternatieve bronnen van investering kunnen bieden voor de projecten die zij belangrijk achten. Een beetje meer intra-Europese solidariteit zou een lange weg gaan.

Wat geld niet kan kopen

Amerika heeft ook een rol te spelen. Idealiter zou de regering van Trump stoppen met het behandelen van Europeanen als free-riders op Amerikaanse macht die een goede trap verdienen. Met name op het gebied van handel is de EU een krachtige potentiële bondgenoot in het verkrijgen van China om zich aan de wereldwijde normen te houden. Amerika zou ook nauwer moeten samenwerken met de Europese regeringen om gemeenschappelijke normen op te stellen voor transparantie, transplantatie en het voorkomen van invloed-peddelen-

waardoor het voor China moeilijker zou zijn om zijn eigen regels op te leggen aan kleine landen. In een tijd waarin normen voor IT en kunstmatige intelligentie het risico lopen op te splitsen in een Chinees en een Amerikaans kamp, ​​kan Europa helpen een middenweg te vinden.

Naarmate China stijgt, zullen de voordelen voor de wereld van een onafhankelijk, open en vrij Europa alleen maar toenemen. Omgekeerd zou een Europa dat verzwakt en verdeeld is door 's werelds machtigste autoritaire regime, problemen ver over de grenzen van de EU verergeren. Europa moet dat niet laten gebeuren.

0
4 progressiefliberaal

maak je liever zorgen over het grote aantal moslims die maar blijven komen.

1
5 ongelovenloos

"Hoe kan de EU zich als baken van democratie "

Laat me toch niet lachen .. Het is een instantie doorgedrukt door een clubje opportunisten die de burger liefst buiten de deur houden. De EU is een opgelegd instituut van dictatuur.

2
6 sparta

China maakt diverse landen afhankelijk door mega investeringen , op die manier proberen ze stemmingen te beïnvloeden en macht te vergaren.
In afrika is dat helemaal duidelijk

1
7 Vageali6888

@2 Ach je weet niet veel van China en de hardliners die het daar voor het zeggen hebben. De mensen die verdwijnen. Dus dan gaan we maar even wat raaskallen over zionisten en kakkerlakken?

0
8 VaY

Tekst in @4 : Ik vind het prima van Hongarije en Griekenland dat zij weigeren, zich alweer te laten meetrekken door VS deep state in alweer een potientiële oorlog in het volgende gebied dat ons gemakkelijk kan verslaan omdat VS al sinds WOII erop heeft toegezien, dat wij weerloos zijn. Zij zijn nog steeds een bezettingsmacht, maar dan in het geniep en met zijden handschoenen, lange tijd.

En dan die beschuldiging aan het adres van Rusland dat die chaos en xenofobie willen zaaien o.i.d., degenen die dit daadwerkelijk aan het doen zijn, zijjn types als Soros en de VN, de EU en de US. Dus is het alweer duidelijk uit welke koker dit komt. Dezelfden die niet willen dat wij met Rusland bevriend raken en handeldrijven, net als zij dat ook niet willen met China. Wij moeten HUN speelgoedje blijven, en ter beschikking als gebied waarop zij zowel economisch als militair hun oorlogen kunnen uitvechten met Rusland, China en Zuid-Amerika, bijvoorbeeld.

1
9 Wendel

Chinese tactieken ?

-Spionerende chips gevonden op talloze Chinese computerproducten-
https://www.nieuwskoerier.nl/news/358264-spionerende-chips-gevonden-op-talloze-chinese-computerproducten

0
10 Vageali6888

Zorgen dat de bedrijven naar India trekken en China in z'n zogenaamd communistische sop laten gaarkoken.

2
11 Yiroesh

@7

En het Westen met VS voorop zwaaiden zeker nooit met investeringen en geld naar bijv. de corrupte Oekraine. Haha die Oekraine wilden zelfs kijken naar hoeveel Rusland op tafel wilde gooien die Oekrainse maffia kennen geen eer en geen geweten. Het gaat alleen om wie het hoogst biedt.

1
12 Tegenlicht

@8

Oh en in het westen en VS verdwijnen zeker geen mensen en dan met name kinderen die in dat pedfiele netwerk komen van die vieze Joodse Zionisten. Waarmee zij politici blackmailen?

1
13 Tegenlicht

@10

Onze Joodse vriendjes bij Mossad kunnen er ook wat van. Zij dansten al op de dood van de Amerikaanse doden bij de twin-towers op 9/11 en maakten daar live verslag van voor 't Israelische thuisfront.

1
14 Tegenlicht

En als het westen klaar is met China gaan ze India pesten en uitlokken. Denk je dat je safe bent meneer Preet?

1
15 Tegenlicht

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@22,Dat is nog wel maar de vraag.In Rusland is men wel een iets lagere levensstandaard gewend dan wij in het westen. Onze economieën zi...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@28En kletst en kakelt weer als een kip zonder kop.Doei doei, zwaai zwaai.Tot morgen....

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29Je draait en kronkelt als een paling....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@1 "Robbie ...." "Wie is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet? Netbeheerders installeren, beheren en onderhouden het Neder...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze mogen blij zijn dat ze een dak boven hun hoofd hebben.Hoog opgeleid bestuurlijk Nederland heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt, ni...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

progressiefliberaal
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Belachelijk voorstel. Helemaal van twee 'liberale' partijen, een verplichte bekeringscursus.Gaan we ook communisten verplicht op excursie na...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@42 Wilders gaat het regelen. 😂...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

VRIJHEID VOOR IEDEREEN !! (behalve voor moslims en links 😂😂😂)...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Wat ligt dit er dik boven op, lijkt wel een poging om burgers van het echte gevaar uit het MO af te leiden....

16 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Pokemon Ditto PornBokepindoBlowjobs By BlondesPornissimo VideoJaboltv Girls Part 2Porn LesbianxxxThatpervert.comWhat Is Chusta조개모아FamilystrokerLeaked Mms ClipsFree Hentia ComicsPornos BresilIndian Por StarsAvalon Hope NudeRed Hair AnalXxx RecordingKarina Kapur SexTamil Dex StoriesThe Arcade GuysAllison Williams SexyAsain Foot JobFlilipino PornIndian Desi Sex XxxRadha Mitchell NudeDani DennialsPovcomSunny Leone With Husband SexStrip GifaCute AssMature Xxx PicsMallu Aunty With BoyToon.ilySports Nip SlipsZoey Deshanel NudeFat Sex DollWww Naughty Amrecan ComNgetotPorn Hot BbwTgcomicContos Eroticos De SexoConfraria AcompanhanteXev Bellringer Sexعربي سكسXxxcimWww Xxx Hot Sex ComOlder Women MasterbatingBig TirShadow Heart Sex ScenePiper PerrySister Xvideo ComDelicious FlightMiss MoonifiedMexicanas GritonasBokeb JepangReddit Sext StoriesHential ComicsSister Brother XnxxBhabhi Bath MmsBangbus Big TitsSexceleCondom XxDog Bj PornMom DoggystyleJapani Sex FilmXxx Porn MuslimMyhentaicomicsHentai ManagFree Fam PornLana SmallsSexing StudentsPriyanka Chopra Ka Sexy VideoPakruHoneymoon XxRawuelle_starCaligula Orgy SceneReferenve SexeBouncy TittsBi Sexual Black PornWww/beeg.comShannon Elizabeth TitsXxx NikeBf Bf Sexy Bf SexyTall PornstarIndian Couple FingeringShy Gal PornAlice Angel PornAaj Pehli BaarSexe BuretteLongmintAba Addams PornTamil Auntysex VideoVideo 2 Guys 1 HorseAdult Pornstar VideosCojiendo PutaAsshairGay Hipnosis PornPanis Big Size Formula OilPussy OrgDevon LeepornCelebrity With NudesAnal PublicXxxccxxcRecroom PornBoobies On OmegleHijabpornFree Matyre PornLushious PornJoslyn JamesDouble Penetratuon PornKadakkal Aunty PornBall DrainingLapaisita PornEscort XxxReddit Gone Wild SwingersAsian BlowjobsXnxx Indian SisAnaldin SexBig Black Penis PicturesIce Spice SextapeGay Porn GamesXhutTiny Lesbian PornSash Gray PornAmala Paul BoobsFannytaftLittle CaprDaisy Marie OnlyfansTwinks First TimeSon Mom Making LoveFc2 AdultBraxxers VideoMillf Big TitsPornos Casual4k BfMarriage Aunty Sex VideosPlayboy Tv LiveDesi Nude YogaVisit MamaAnimeidhentaisIndian Anty Xxx VideoXx Bideo HdProthptsMiss ParaskevaLeabian Massage PornLesile Mann NudeBhoomika DashTrisha Xxx VideoPeta Jensen Johnny SinsPee Voyeur