Ads Top

Nieuwe online cursus voeding en kanker

Over de laatste stand van de wetenschap over voeding en kanker online leren. Dat kan vanaf vandaag met de nieuwe online cursus Nutrition and Cancervan Wageningen University & Research in samenwerking met o.a. het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Met deze cursus wordt essentiële kennis over de rol van voeding bij de preventie en overleving van kanker wereldwijd aangeboden.

In de nieuwe MOOC (Massive Open Online Course) getiteld Nutrition and Cancerleren deelnemers welke rol voeding en leefstijl spelen bij het ontstaan en de progressie van kanker. Belangrijk in deze cursus is ook het wetenschappelijk bewijs ten grondslag aan de nieuwe richtlijnen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voor kankerpreventie die eind mei 2018 bekend zijn gemaakt.


De cursus brengt de kennis uit verschillende disciplines samen met aandacht voor de complexiteit van de relatie tussen voeding en kanker. Het benadrukt ook het belang van wetenschappelijk onderzoek en de vertaling van bevindingen naar kennis die essentieel is voor de preventie en overleving van kanker. Dat is erg nodig, want 1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen in Nederland krijgt ooit kanker.

Deze cursus (geheel Engelstalig) is vooral nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of oncologie (bijv. diëtisten,  gezondheidsbeleidsmakers, artsen, zorgverleners, voedingsvoorlichters, en voedingswetenschappers). Maar in principe kan iedereen die interesse heeft in het onderwerp voeding en kanker de cursus volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.