Zwangere tiener verliest haar baby en eindigt in een rolstoel na het plaatsen van een tattoo op haar borst

Een zwangere zestienjarige ondervindt zware gevolgen, nadat ze een tattoo op haar borst liet plaatsen. De wonden rond de tekening raakten zo zwaar geïnfecteerd dat Luisa Fernanda uit het Colombiaanse Casanare haar baby verloor en ondertussen in een rolstoel zit. Dat schrijven verschillende Colombiaanse media.

mrra

Als Fernanda nu had geweten dat de tattoo haar zo veel schade zou berokkenen, dan had het meisje wellicht nooit de tekening overwogen. Depressief, gekwetst en gedesillusioneerd moet ze nu toezien hoe haar toekomstplannen plots in duigen vallen. Nu wil ze echter haar verhaal aan jongeren vertellen, zodat ze hen kan waarschuwen voor gelijkaardige gevaren.

“Een jaar geleden heb ik een tattoo laten zetten en dat was de oorzaak van al mijn leed”, schrijft Fernanda op haar sociale media. Ze liep immers een zware bacterie op, die razendsnel over haar lichaam verspreidde. “Toen de bacterie in mijn ruggengraat terechtkwam, wist ik dat ik nooit meer zou kunnen wandelen.”

Verschrikkelijke gevolgen

De dokters bevestigden die zware conclusie, ook al deden ze er nog alles aan om het meisje te helpen. Fernanda onderging talloze operaties, zodat ze het geïnfecteerde vocht konden afvloeien, maar dat veroorzaakte dan weer problemen met haar appendix. “Het was zo ontzettend zwaar. Mijn moeder was er voor mij, elke keer wanneer ik hulp nodig had om binnen en buiten te rijden. Maar zij was niet sterk genoeg en dan was ik afhankelijk van anderen. En dat vond ik verschrikkelijk”, aldus de Colombiaanse.

De medicatie die de tiener redde, betekende de dood voor haar baby. Naast de schok, de pijn en het verdriet kreeg Fernanda ook te kampen met een knagend schaamtegevoel. “Ik vond het verschrikkelijk om met mijn rolstoel op straat te komen, omdat mensen dan naar me wezen”, vertelt de tiener aan Suversion Colombia. Ze besefte pas later dat haar isolatie de situatie alleen maar erger maakte.

Nieuwe hoopt

Dokters van een gespecialiseerd ziekenhuis willen haar immers weer in beweging krijgen. Zij stellen ook een operatie voor, die zou kunnen zorgen dat haar levenskwaliteit stevig omhoog gaat. Haar vrienden hebben dan ook een crowdfundingsactie opgestart in de hoop de kosten van de ingreep te kunnen dekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen