DE WERELD NU

Vlieg op met je extra belastingen

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

Wat doet de politiek traditioneel als ze iets ontmoedigen wil? Ze verhoogt de belasting. Werkt dat? Zelden, maar het klinkt veel mensen goed in de oren.

Dus wat doen we tegen CO2-uitstoot? We verhogen de belastingen op wat CO2 uitstoot.

De Nederlandse luchtvaartsector presenteerde vandaag een actieplan om de CO2-uitstoot tot 2030 met 35 procent te verminderen. De sector wil miljarden investeren om dat doel te halen. Maar over de vliegtaks werd bij de presentatie met geen woord gerept. Het was de roze olifant in de kamer. Want om alle investeringen te kunnen doen moet de vliegtaks, die het kabinet van plan is in te voeren, volgens de sector van de baan.

Waarom werkt dat niet? Omdat de belastingen zo zijn vastgesteld dat de economie er niet onder lijden mag. Want als puntje bij paaltje komt is de economie belangrijker dan alle ‘verstandige maatregelen’ zijn. Dus wat doe de belanghebbenden als er een belasting wordt opgelegd die te hoog lijkt te worden – zou kunnen werken? Dan gaan ze hun est doen het anders aan te pakken, en voor de rest amechtig hijgend met hun pootjes omhoog doen alsof ze ter plekke creperen.

Daar trapt de overheid wel in. Want als je er na het verstrijken van de eerste campagne nog eens naar vraagt , ging altijd alleen om de verhoogde belastinginkomsten.

En mij was nog wel verteld dat ik komend jaar 1,7% meer bananen zou kunnen kopen! Hoe kon ik dat ooit geloven??

1 reactie

  1. Carthago schreef:

    Het vliegend tuig van de roverheid heeft zelf de grootste vliegtaxangst.