'Banken oorzaak populisme in Europa' (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Tussenderegels in Politiek  ·  33 Reacties

  • 9
  • 601x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De grapjas......het continu negeren van de burgers door de oude politiek is de oorzaak van het populisme in Europa met het mislukte politieke experiment Europa als grote katalysator.

3
1 Sandokan

Ik denk dat de grootste oorzaken het falen van de EU politici is!
En dat onder aanvoering van Merkel, Juncker, Timmermans, en Dijsselbloem zelf door hun totale negeren van de gewone burgers!

3
2 Zie Hier

Wat een populistische uitspraak! En geef een ander maar weer de schuld...
Natuurlijk treft de gevestigde pluche-plakkende banenronschuivende politiek-correcte elite geen enkele blaam...

1
3 schuco

Nee, een combinatie van EU regelgeving en banken.
.
Mensen kunnen heel veel hebben. En dus hielden ze altijd maar de mond. En die migratie crisis is gewoon de druppel geweest die de emmer deed overlopen. Maar de werkelijke oorzaak zijn EU en banken. We hebben giga geinvesteerd in EU regelgeving en hebben niet geinvesteerd in ons land. We hebben alles maar toegelaten. En de EU is een organisatie die alleen maar wil groeien. Er is maar 1 oplossing en dat is uit de EU. En dan de EU laten afsterven. De EU zal nooit uit zichzelf hervormen. Dat kan ook niet. Dus gewoon de stekker eruit. En dan opnieuw beginnen. Iets dat klein is en klein blijft. Soort van minimalistische EEG constructie.

1
4 lieveschat

** gebruiker verwijderd **

@2
Die zijn gekozen, van a tot z, de EU werkt net zoals onze parlementaire democratie.
waarom is dat voor PVV zo moeilijk te begrijpen?
Of dacht je dat dat 3-tal PVV in Brussel, waarvan 1 sjoemelaar, gevraagd was of zo???

5 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@4

Jij begrijpt de werking niet eens van de instanties.
EU regelgeving kan worden aangenomen of verworpen door de jou gekozen parlementariers, zowel nationaal als rechtstreeks. De EU is geen organisatie, het zijn er `5 zelfs.
Met minder ambtenaren voor nog 28 lidstaten dan de stad Amsterdam in zijn uppie.

EEG is niet meer..... pff

6 ---deleteduser---

@6 In de eurowetten legt men ook de verplichting vast om de EU wet nationaal te implementeren... Dus de parlementariërs staan in principe buiten spel.
En daarnaast maakt het feit dat iemand de werking van een systeem (volgens jou) niet begrijpt,
het systeem daarmee dan dus ook maar meteen eerlijk en democratisch.
Non-argumenten dus wederom ... pffff

0
7 schuco

@6 alleen jammer dat die EU politici en ambtenaren bovenop het toch al omvangrijke ambtenaren apparaat komen die de nationale overheden ook al hebben. Pure verkwisting dus van publiek geld zonder voordelen voor ons als Nederland.

0
8 Sandokan

Hahaha Doortje kan het niet laten: PVV draadje Doortje? Nee, nee, nee, voor U Uw gif weer eens spuit, kijk eens wat het onderwerp is. Het gaat niet altijd over de PVV. En natuurlijk snappen wij allemaal samen, dat U de enige bent met ook maar ietsje verstand van de onderwerpen. Het plebs wat tegen de instroom van asieleisers is, snapt nergens iets van. Dat blijkt wel uit uw draadjes.

1
9 gaulette

En vervolgens zijn het de politici geweest die de bankiers vrijuit hebben laten gaan. Ja, ook Obama met zijn "yes we can". Hij had ook de mogelijkheid om in 2008 Wallstreet aan te pakken maar heeft dit laten liggen. Om over de europolitici nog maar te zwijgen.

0
10 Markies de Canteclaer van Barneveldt

Nee Jeroentje, de bankencrisis is slechts een gevolg van het echte probleem de mondialisering. Mensen zijn het zat dat veranderingen als een soort natuurverschijnsel wordt gepresenteerd, terwijl het gewoon bewuste keuzes waren/zijn..
Volken hebben een samenleving nodig waarin duidelijke kaders zijn, waar gerechtigheid is en waar gelijkwaardigheid het uitgangspunt is.
Mensen willen niet leven in een smeltkroes waarin iedereen elkaars concurrent is en waar het falen van politici, bankiers en directeuren bij de samenleving wordt neergelegd..
Mensen willen geen onderdeel zijn van wereldgemeenschap met een steriele cultuur..
Mensen willen niet door buitenlanders de wet voorgeschreven krijgen..
Mensen willen politici die voor hen banen verzorgen ipv voor de derde-wereldlanden..
Kortom, mensen willen hun land (natiestaat) terug..

1
11 Abendland

@6
Grappig om anderen onwetenheid verwijten en zelf met onzin te komen dat de EU minder ambtenaren heeft dan Amsterdam...

0
12 Abendland

@5
Enkel de leden van het Europese "parlement" worden gekozen en dat is geen echt parlement...

0
13 Abendland

* Verwijderd door de redactie *

14 hk-sr

Jeroen Dijsselbloem wil graag de functie van Mario Draghi van de ECB opvolgen dat is ook zo´n
emotieloze robot.

0
15 moya155

Nee Dijsselbloempje. Als ik mij even beperk tot ons eigen land is vooral jouw eigen zogenaamde arbeiderspartij daar debet aan door het beleid van de VVD te steunen en uit te voeren. We zijn Jetta Klijnsma, Van Rijn, gladjanus Samsom, looser Asscher en jouw eigen hijgerig gedrag richting de EU om maar kritiekloos naheffingen aan de Brusselse maffia te betalen niet vergeten.

En zo is het niet anders in veel EU landen met eurofiele partijen zoals jouw eigen volksverlakkers partij.

Make Holland great again in maart 2017.

1
16 Trump2017

@12 Sommigen hier schamen zich echt niet ervoor om consequent feiten te ontkennen en te verdraaien voor hun eigen gelijk. Die moet je dan ook niet serieus nemen en eigenlijk ook niet op reageren. Don't feed the trolls...

1
17 schuco

Nee jeroentje , het is de politiek , die dit heeft mogelijk gemaakt . Het vrije verkeer van kapitaal , Panama papers is daar zo n goed voorbeeld van . Bankiers zijn geslepen mensen en benutte gewoon de regels die zijn opgesteld . De banken zijn geen strobreed in de weggelegd en daardoor zo groot geworden , dat ze to big to fail zijn geworden en wat dacht van je de ECB ? Je geld voorziening uithanden geven aan n private partij . Quote : geef mijn de macht over het geld en ik bepaal de wetten van het land : Mayer rothschield ! Het is de politiek die dit monster heeft gecreëerd !

0
18 Antones

Banken zijn een onderdeel van het probleem waar wij mee kampen.
Het grote probleem zijn echter de politici met tunnelvisie.
Zij steunen deregulering, marktwerking op overheidstaken, de Euro en banken.
Deze EU staat bol van grote financieel economische blunders.
Het in werking zetten van een politieke munt zonder fundament, waardoor banken veel nauwer met elkaar verbonden werden.
Een EU die een bankenunie optuigde welke een farce bleek te zijn.
Waar banken zelf mee schreven aan wetgeving op de financiele sector.
En dit alles ten koste van burgers.
Ja, dan komt er een uitlaatklep, die je mag benoemen door een woord zoals populisme.
Het is gewoon een teken van ontevreden burgers.

0
19 abessijntje

De bankensector is de enige sector die beschermd is.
Hef dat eens op dat maakt ze minder onschendbaar.

0
20 Eastwood

Wat een orakel. Wat heeft Jeroen eraan gedaan terwijl hij er met zijn neus op zat? De combinatie van het zittende kabinet, de EU en de banken zijn niet in staat om ons land omhoog te houden en hebben andere partijen de kans gegeven om de gaten op te vullen. De VVD, PvdA, D66 en Kundus partijen hebben Nederland in drijfzand getrokken. Kijk in het bijzonder eens naar de werkgelegenheid en het ouderen beleid. SCHANDE!

0
21 Verwonderd

@17 Schelden is een gebrek aan worden.

1
22 Verwonderd

@17 Scheld ik dan ? Het is een normale uitdrukking.
Maar zomaar wat roeptoeteren duidt wel op een gebrek aan argumenten en kennis...

0
23 schuco

Nog steeds kijkt de PvdA weg. De in 50 jaar razendsnel veranderde samenleving wordt niet genoemd.

0
24 Mrs. K

@23 Je scheld ze uit voor trollen. Bij ons noemen we dit niet normaal. Je beschuldigd mij van onkunde en gebrek aan argumenten terwijl ik alleen mijn mening geef en niet de wijsheid in pacht neem of heb.

1
25 Verwonderd

De politiek heeft sinds de jaren '70 getekend voor alle deregulering die de bankenchaos mogelijk gemaakt heeft. Dus hoezo is het de schuld van de banken, meneer Asscher?

Daarnaast zijn het ook de politici die de teloorgang van onze samenleving in de neoliberale slangenkuil gefaciliteerd hebben.

Meneer Asscher, u bent op zeer doorzichtige wijze bezig om uw eigen verantwoordelijkheid als politiek van u af te schuiven. U bent dus een zeer grote laffaard!

0
26 TedjeR

@26 ehhhh... Asscher moet natuurlijk Dijsselbloem zijn... maar ja, het is bijna hetzelfde.

0
27 TedjeR

De politici wisten niet hoe snel ze de rekening door moesten schuiven naar de burger. Diezelfde burger die ook door diezelfde banken al flink genaaid was d.m.v. ondoorzichtige hypotheken, beleggingsproducten en woekerpolissen.

0
28 Markies de Canteclaer van Barneveldt

@25 Nope, het is een uitdrukking(!) geen uitschelding. Ook geef je niet (zoals jezelf stelt) een mening, maar je beschuldigd zelf gewoon anderen van iets, zonder zonder te weten en/of te vragen waarom. Dat vinden ze dan bij "ons" (wie dat dan ook mag zijn) weer niet normaal....

1
29 schuco

ik denk dat de machteloosheid die we voelen richting de banken venwege het gevoel dat we enkel een flappentap voor ze waren zonder dat we grip er op hadden zeker heeft bijgedragen, maar beslist niet de enige veroorzaker is.

0
30 Tussenderegels

Dijsselbloem heeft boter op zijn hoofd. De zooi die de regering ervan gemaakt heeft is de oorzaak dat het populisme opkomt. Wanbeleid en geen actie ondernemen. Niet luisteren naar wat het volk wil en maar in de kont van Brussel kruipen zijn debet hier aan. De banken hebben daar niks aan bijgedragen die hebben het alleen maar beter zichtbaar gemaakt dat de regering totaal niet daadkrachtig kan optreden en kan omgaan met alles dat afwijkt van het normale. Wat een flapdrol !

0
31 FonTok

Ongelofelijk he, die balk in eigen oog zien ze echt niet he..of willen ze niet zien

0
32 netcat

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor het verzet van de bevolking tegen de financiele en politieke machten, tegen de globalisering van het bedrijfsleven en het tegen elkaar uitspelen van werknemers over de hele wereld. Dijsselbloem zelf is ook zo'n factor. Daarom noemt hij het ook 'populisme', in plaats van gewoon een democratische politieke mening van het volk. Het liefst hadden dit soort lieden dat het volk vier jaar lang hun mond hield terwijl zij dan hun dictatoriale gang konden gaan. Maar de enige mogelijkheid die ze nu hebben is ons uitschelden en verdacht maken.

0
33 zewa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Weetal
MIVD: Nederland door Oekraïneoorlog nog aantrekkelijker cyber- en spionagedoelwit voor Rusland

Omgekeerd zal het ook wel zo zijn....

1 minuut geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@121 Jij bent de tokkie deal with it.Ik ben niet extreem recht dat denk jij graag omdat ik het niet met je eens bent.BEwijs eens dat ik extr...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Rio Grande
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@10 "Als ze aan de woke kant actief zijn, dan..."Hoezo 'als'? Woke is continu uit op allesomvattende macht. Waarom denk je dat ze andere m...

5 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@34 Ik heb het gelezen en ik zie dat jij een nieuw woordje hebt geleerd. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat jij asielzoekers en moslims als ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@120Net als jij. Extreemrechts, net als de Nazi's. Kots....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@118Ik heb, en dat heb ik zoeven al gezegd, zelden een grotere tokkie meegemaakt dan jij.Jij bent extreemrechts, net als de Nazi's waren...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@110 Je komt dus weer met je ontwijkende geneuzel, zo voorspelbaar. Hoe jij opgevoed bent, laat je in @64 duidelijk zien. Tokkie eerste klas....

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@115 En ga nou maar weer stil zijn op 4 mei om 20.00 uur.Ik wel ja jij en je islam knuffels natuurlijk niet zo aso zijn mensen als jij nou een...

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@116Heb het niet over taalgebruik. Jij kent er de helft niet van.Ga nou maar weer stil zijn op 4 mei as. terwijl je weet dat je zelf een...

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

sockknitter
Land en volksverrader!

Een Xje van een rechtsextremist.->next...

13 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Megu FujiuraTarzan BfHitomi Tanaka XxxOliviacastaxxMouni Roy NakedXxx 188Veronica Rodriguez LesbianBeautiful Naked Young WomenCock Ninja PornSexo WebcamHotwife GifOffline Porn VideosVictoria Cakes Glory HoleCartoons Comics PornMrxtoonKingbangTelugu Sex Videos RomanceMiley Cyrus PusyPathan PornNashville SkipthegamesReallifecam 247Bang You LaterOnlyfunAiden AshelyPinayflidMommy BreedingKenzy Kaye PornAsia Cosplay PornAsa AkirapornPaige Spiranac BoobiesNerdy Girl PornKarely Ruiz EdadMurda B PornTelugu Sex Vidios ComAnalized ComDanny D MoviesUllu ClipsHitomi Tanaka UncensoredCogiendo ColegialasPlayboy Tv VideosJesse Jane PornNina Agdal BlowjobHot Teen Girl SexSoogxNicolette Shea BbcVideos Pornos TravJamie Gray Hyder NudeMolly Moon NudeKorean Sex WifeXxx ViboeRashi Khanna Sexy PhotosFur Coat PornSwap Body Porn18 Xxx MoviesDeep Stick PositionMs.sethi OnlyfanStripchat.frHot Sexy Porn VideoSideways 69Porn Black HairyBrazerrs Hd PornOverwatch SexCasey Anthony NudeCharlparkesxPorenstarBabewatchSkullgirlspornTg TfWeb Porn CamMonique PornstarLesbisn Free PornHd Porn AsiaLily FoxKarely Ruiz CogidaShort Sex ClipsTeacher Sex Video IndianFuck ChatMomsonincest PornJessica Starling PornBlacked Anal ThreesomeScrolle.comMariza LambPorn HwrdPawg Taking BbcRipped Pants PornOutie VaginaJostasy LeaksHot Aunty XxxxLarkin Love VideosBillie Eilish BreastsPhiladelphia ListcrawlerXvidio BhabhiBrazzers UlluBangali Desi SexHorny DickLesbian Japense PornPorn Elsa JeanTiavLike PornhubRhian Sugden NudeCourtney Cox FeetTaboo Phone SexJenna JaymesSexvideosindianShin Chan HentaiFree Romantic Porn VideosCulonas PornosTeenfootjobTwinks KissingPornohantaiDivya SexyLiteroticiaCam PrivLatno Gay PornLexi Lunar PornPanjabi Sexi VideoBig Black FuckCumming CompHot WifexxxImpregnate CaptionsFuta FakesSekuriti PornVrkm-1048Www Hindi Chudai ComTamil Romance PornHindi RepAsians Gone WoldMilf Swallowing CockReallifecam VidsPorn Em DesenhoLot LakarHoli Xxx VideoMegan Hall Police OfficersKaley Cuovo NakedBubblebratz BjLesbian Strapoon PornHentae GratisChristina Aguilera NudeNaked StunadeJiliana VegaHannah James NudeMia MolotovXviseos AnalHindi SexVideos Pornograficos Gratis BrasileiroCamen CalienteMia Malkova Blacked RawXxx Of Desi BhabhiBrother Cumms In SisterGabrielle Santini