Buddy Holly and the Crickets (Joe Mauldin, Buddy Holly en Jerry Allison)
NOS Nieuws

Buddy Holly's Peggy Sue overleden

Peggy Sue Gerron, de vrouw die haar naam gaf aan Buddy Holly's hit Peggy Sue, is overleden. Ze stierf op 78-jarige leeftijd in Lubbock in de Amerikaanse staat Texas, waar ze dezelfde middelbare school bezocht als de rock-'n-roll-legende.

Gerron vertelde de BBC in 2009 over hun eerste ontmoeting, midden jaren 50. Holly was toen al muzikant, moest haast maken om naar een optreden te gaan en holde door de gangen van de school. "Hij liep me omver, gitaar in de ene hand, een versterker in de andere, en zei: 'Ik heb geen tijd om met je af te spreken, maar je bent wel mooi.'"

Peggy Sue Gerron

Holly wist toen nog niet dat Gerron de vriendin van Jerry Allison was, zijn drummer. Drie weken later zag Gerron Holly en zijn band Peggy Sue voor het eerst spelen in de aula van de school. Allison was medeauteur. Het verhaal gaat dat het nummer eerst Cindy Lou heette, maar dat Allison Holly overhaalde om het in Peggy Sue te veranderen, om indruk te maken op Gerron.

Peggy Sue werd in 1957 op plaat uitgebracht en bereikte de derde plaats van de Amerikaanse top-100 en de zesde plaats in het Verenigd Koninkrijk

Buddy Holly's carrière duurde maar kort. Hij stierf op 3 februari 1959 bij een vliegtuigongeluk, 22 jaar oud. Aan boord waren ook twee andere rocksterren: J.P. 'The Big Bopper' Richardson (Chantilly Lace) en Ritchie Valens (La Bamba).

Twee jaar later werd een demo van Holly gevonden, waarop het vervolg van Peggy Sue te horen was: Peggy Sue Got Married. Het Coral-label bracht het postuum uit. Het is melancholisch van toon en volgens veel Holly-fans mooier dan Peggy Sue.

Ook de 'echte' Peggy Sue trouwde. Met Crickets-drummer Allison, om precies te zijn. Hun huwelijk hield tot in de jaren 60 stand. Na hun scheiding verhuisde Peggy Sue Garron naar Californië, waar ze opnieuw trouwde en twee kinderen kreeg.

Midden jaren 90 keerde ze terug naar Lubbock om voor haar moeder te zorgen. Daar schreef haar autobiografie Whatever Happened to Peggy Sue? Om iedereen die zich dat afvroeg van informatie te voorzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl