U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 16
Vaker dan voorheen doen rechts-extremisten uitspraken die geweld tegen met name moslims en de overheid aanmoedigen en verheerlijken. Hoewel zij zelden daadwerkelijk tot geweld overgaan, maakt de AIVD zich zorgen om het klimaat dat in Nederland ontstaat. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
38

@98 cry me a river

101 Jewkakka    
ongeveer 1 jaar geleden door Jewkakka
18
Meld

* Verwijderd door de redactie *

102 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+

@1 Documentaire over antisemitisme: https://www.npostart.nl/VPWON_1284260

103 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@103 is trouwens ook voor @101

104 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

De overheid draait tegenwoordig alles om, net zoals in 1984 van Orwell. Het grootste probleem in Europa is momenteel de islam die hier wordt binnengehaald. Een ideologie die de autochtone meerderheid niet ziet zitten. En nu zou die autochtone merderheid het probleem zijn? Bizar.

105 thestranger    
ongeveer 1 jaar geleden door thestranger
2
Meld

@105
daar vind ik het ook steeds meer op lijken.

106 120db    
ongeveer 1 jaar geleden door 120db
2
Meld

@73 Wellicht handig om dit rapport naast het AIVD-jaarverslag van 2017 te leggen. Daaruit blijkt nl. precies hetzelfde mbt extreem-links. Precies dezelfde dreiging.

107 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
2
Meld

In dit topic heb ik als TAGS opgenomen HASBARA en ISRAËL. Het was geen lokroep, echter deze account hebben zich hierboven inmiddels gemeld, met ernstig ge-flame.

Flame is één van de methoden in de Hasbara wanneer het de Hasbara-trol niet lukt een discussie op verifieerbare feiten te "winnen". Als voorbeeld: reactie @88 is de laatste drie dagen tegen de huisregels in al vijf maal geplaatst. Duidelijk een kenmerk van "onmacht".
Voor degenen die onbekend zijn met Hasbara-trollen op internet en hun beïnvloeding zoals in dit artikel waarbij de Moslims bewust en gecalculeerd worden gedemoniseerd:
https://www.nrc.nl/nieuws/2006/08/05/slachtoffer-israel-11172787-a209455
https://archive.org/stream/HasbaraTrollenGawain/Hasbara%20Trollen%20-%20Gawain_djvu.txt

Zoek ook maar eens via een zoekmachine op David Horowitz in relatie tot Geert Wilders en ook daar blijkt uit welke hoek en met welk duidelijk doel de aangewakkerde haat tegen Moslims komt.

108 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
29
Meld

@104 wat moet ik ermee? @102 projecteert zijn eigen beperkingen op mij, maar blijft hard falen.

109 Jewkakka    
ongeveer 1 jaar geleden door Jewkakka
12
Meld

AIVD kan zich beter druk maken over de enorme opleving van het Islamitische extremisme. We zijn deze week door het oog van de naald gekropen met het oppakken van moslimterroristen in Arnhem. En vorige week waren er ook enkele haatbaarden die schietoefeningen hielden in de Veluwe. En dat komt het AIVD met een bericht over opleving van rechts-extremisten ?????
Is het soms de bedoeling om het werkelijke gevaar te verhullen door te focussen op die paar extreem-rechtsen in ons land die soms een spandoekje voor een nieuw te bouwen moskee, waar de hele buurt op tegen is, ophangen en bovendien ook nog volstrekt legitiem is ? Is dat nou het extreem-rechts waar de AIVD ons zo voor waarschuwt ?

110 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

111 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+

@108 Wat heeft Israël te maken met extreem-rechts? In Duitsland werkt extreem-rechts al openlijk samen met islamitische Israëlhaters en ook in Nederland bevinden zich neo-nazi’s bij extreem-rechts. Wat jij extreem-rechts noemt (Wilders) is geen extreem-rechts. Die wordt ook helemaal niet genoemd in het AIVD-rapport.

112 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
4
Meld

@110 "AIVD kan zich beter druk maken over de enorme opleving van het Islamitische extremisme. We zijn deze week door het oog van de naald gekropen met het oppakken van moslimterroristen in Arnhem."
Dat de aanslag verijdeld is, is voor een groot deel te danken aan de AIVD, dus ze maken zich er echt wel druk om. Beetje meer credits naar de AIVD zou wel op zijn plaats zijn.

"En dat komt het AIVD met een bericht over opleving van rechts-extremisten ?????
Is het soms de bedoeling om het werkelijke gevaar te verhullen door te focussen op die paar extreem-rechtsen in ons land"
Ik verwijs je graag door naar mijn eerdere posts (@15 en @27 ). Dat de AIVD nu rapporteert over extreem-rechts betekent niet dat ze helemaal niet op moslimextremisme letten.

"die soms een spandoekje voor een nieuw te bouwen moskee, waar de hele buurt op tegen is, ophangen en bovendien ook nog volstrekt legitiem is ? Is dat nou het extreem-rechts waar de AIVD ons zo voor waarschuwt ?"
In de publicatie van de AIVD staat wat onder extremisme wordt verstaan, namelijk het actief nastreven van veranderingen in de samenleving die een gevaar kunnen opleveren voor de democratische rechtsorde. Een spandoek voor een moskee hangen gaan ze dus echt niet moeilijk om doen.

113 ThierryBaedet    
ongeveer 1 jaar geleden door ThierryBaedet
1
Meld

@112 " In Duitsland werkt extreem-rechts al openlijk samen met islamitische Israëlhaters"

???? Je bedoeld natuurlijk extreem-links neem ik aan.
En dat Israel met extreem-rechts flirt is geen geheim.

114 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
2
Meld

/NKmodus
Het hoge dreigingsnivo in Europa komt niet door neo-nazi's, maar door andere extremistische groeperingen.

115 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
0
Meld

@113 Beetje kleinzielig om jezelf Thierry Baedet te noemen. Denk je zo intelligent over te komen of zo ?"Dat de aanslag verijdeld is, is voor een groot deel te danken aan de AIVD, dus ze maken zich er echt wel druk om. Beetje meer credits naar de AIVD zou wel op zijn plaats zijn."

Dit heeft niks met mijn kritiek te maken.

" Dat de AIVD nu rapporteert over extreem-rechts betekent niet dat ze helemaal niet op moslimextremisme letten. "

Ze moeten juist NU alle zeilen bij zetten en zich volledig concentreren op het moslimextremisten ! En zeker met al die teruggekeerde jihadstrijders is het van nationaal belang om je als inlichtingendienst hier op te richtten en niet op een paar rechts-extremisten die geen enkel gevaar vormen voor Nederland.

116 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
2
Meld

@114 Nope. Zie deze docu, dan zie je toch echt extreem-rechtse neo-nazi’s en Palestijnenfans samen demonstreren: https://www.npostart.nl/VPWON_1284260

117 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

@117 “Israël flirt met extreem-rechts”
Met neo-nazi’s? En waar zou dat dan uit blijken?

118 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

@116
''Dit heeft niks met mijn kritiek te maken.''
Je zegt dat de AIVD zich beter druk kan maken om moslimextremisme en in dezelfde zin geef je als voorbeeld de verijdelde aanslag van vorige week. Het feit dat we door het oog van de naald zijn gekropen is juist omdat de AIVD wel degelijk aandacht besteedt aan moslimextremisme; dat was mijn punt. En dat heeft echt wel iets met jouw kritiek te maken.

''Ze moeten juist NU alle zeilen bij zetten en zich volledig concentreren op het moslimextremisten ! En zeker met al die teruggekeerde jihadstrijders is het van nationaal belang om je als inlichtingendienst hier op te richtten''
Want jij weet hoeveel van de duizenden onderzoeken van de AIVD op salafisme zijn gericht en hoeveel op extreemrechts? Je volledig concentreren op een type extremisme lijkt me onlogisch omdat je daarmee groepen als Antifa of Pegida uit het oog verliest.

''en niet op een paar rechts-extremisten die geen enkel gevaar vormen voor Nederland.''
En hoe weten ze dat rechts-extremistisch gevaar beperkt is? Oh ja, omdat ze er onderzoek naar hebben gedaan. Veel extremistische groeperingen werken 'ondergronds'. Wil je weten of ze een gevaar vormen voor de samenlevingen dan moet je dat als AIVD inderdaad onderzoeken. Dit onderzoek is daar een voorbeeld van. En ja, nu weten ze inderdaad dat er meer aandacht mag naar salafisme zonder rechts-extremisme helemaal uit het oog te verliezen.

119 ThierryBaedet    
ongeveer 1 jaar geleden door ThierryBaedet
2
Meld

@116 Mij persoonlijk lijkt het een beter idee als de AIVD alle groeperingen en personen in de gaten houdt die de staat (proberen te) ondermijnen.

120 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
2
Meld

@118 Extreem-rechts en neo-nazisme is niet hetzelfde. Er zijn ook stromingen binnen extreem-rechts die veel meer met Israël hebben dan met de Palestijnen

121 ThierryBaedet    
ongeveer 1 jaar geleden door ThierryBaedet
0
Meld

Islam en overheid kritiek zal op een gegeven moment strafbaar worden, eerst volgt een waarschuwing, als dat niet helpt een boete en als dat ook geen zoden aan de dijk zet wordt u van uw bed gelicht en als het echt de spuigaten uitloopt kun je tegen een muur gezet worden.

122 Voorzittershamer    
ongeveer 1 jaar geleden door Voorzittershamer
4
Meld

@117 Die zijn er ook inderdaad, maar extreem-links flirt ook met moslimextremisten. En wat jij laat zien, zijn dat moslimextremisten ?

123 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
7
Meld

@120 Mee eens, maar het grootste gevaar is nu moslimextremisten en dan vooral die jihadisten die nu terugkeren uit Syrie. Dus het lijkt me van belang om je vooral daar op te focussen als inlichtingendienst.

124 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
6
Meld

@123 Extreem links flirt niet met moslimextremisten.

Wat extreem links doet is zich verzetten tegen het racisme dat alle moslims treft.

125 Violier    
ongeveer 1 jaar geleden door Violier
10
Meld

@124 En dan de Breivinkjes missen? Slecht plan.

126 Violier    
ongeveer 1 jaar geleden door Violier
4
Meld

@124 Ik zie dat toch als fantastische manier om over het hoofd te zien hoe het rechtsextremisme groeit en van welke methodieken het zich bedient. Vooral dat zgn 'intellectueel' rechtsextremisme lijkt me iets om naast het salafisme scherp in de gaten te houden.

127 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
4
Meld

@118 Jij maakt er weer neo-nazi's van. Ik had het over extreem-rechts, maar ook met neo-nazi's onderhoudt Israel banden mee. Zie de steun van Israel aan Svoboda, de extreemrechtse partij van Oekraine.

128 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
5
Meld

@126 Slap hoor, Dat was trouwens in Noorwegen. Je zou beter Volkert kunnen noemen, maar die is extreem-links en dat past weer niet in jou straatje.

129 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
6
Meld

@125 Nee, wat extreem-links doet is zich eenzijdig verzetten tegen racisme. Over moslims die niet-moslims discrimineren hoor je ze niet over.

130 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
7
Meld

Het is duidelijk merkbaar dat de polarisatie toe gaat nemen. Dat is de doodsteek voor de democratie. Ik verwijt met name linksmensen dat zij hun domme ideologie van open grenzen en het knuffelen van kansloze parasieten maar blijven steunen en faciliteren (antifa) terwijl zij aan de andere kant mensen die daar simpelweg tegen zijn het etiket Nazi opplakken en geweldloze demonstraties met geweld en intimidatie verstoren of onmogelijk maken. Patriottisme of trots op je land en cultuur willen zijn wordt door linkse fascisten opeens tot iets heel smerigs gemaakt. Op het moment dat ik op grond van feitelijkheden de islam als HET grootste gevaar voor iedere vrije mens beschouw schijn ik opeens te lijden aan een fobie, althans in de ogen van die naïeve linksmensen.
Nou ze kunnen wat mij betreft de pot op met hun linkse gebral en verraad aan het eigen volk en onze geschiedenis.

131 bozeman    
ongeveer 1 jaar geleden door bozeman
2
Meld

@125 en @130 Dat hele begrip discrimineren is zo negatief geladen en we doen het allemaal. Ik bedoel we kiezen allemaal die mensen om ons heen bij wie we ons het beste thuis voelen, wiens humor we begrijpen, wiens culturele waarden we delen; kortom die hetzelfde referentiekader hebben. Die anderen vind ik prima en bejegen ik met fatsoen, maar hoef ze niet persé in mijn netwerk of vriendenkring. Is dat discriminatie of gewoon keuzes maken? Zeg het me maar. Overigens zie ik hetzelfde bij onze allochtone medeburgers.

132 bozeman    
ongeveer 1 jaar geleden door bozeman
2
Meld

@132 Op het moment dat u die keuzes maakt op basis van afkomst of geloofsovertuiging is het niet meer neutraal. Als u zegt: ik wil geen ‘allochtone medeburgers’ in mijn netwerk, dan is dat discriminatie.

133 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
2
Meld

@132 Heel letterlijk genomen is dat discriminatie, maar iedereen (geen enkele uitzondering) discrimineert.

Ik hoef geen extreem rechtse mafkees in mijn netwerk, even zomin als een extreem linkse idioot of een moslim/christen/jood die de ideologie iets te letterlijk voor mijn levenswijze neemt.

134 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
0
Meld

Aan de beschrijving te zien is de AIVD inmiddels ook op Nieuwskoerier de boel aan het monitoren.

135 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
6
Meld

@135 Er hangen hier net zoveel extreem rechtse lieden rond als extreem linkse lieden. Maar ja, zoals ik boven al zei, heb je een mening welke de linkse kliek niet is welgevallen, dan ben je direct extreem rechts. question

136 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
2
Meld

@135 Pas maar op dan. question

137 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
2
Meld

@136 Dat is onzin. Van u weet ik dat u er islamkritische standpunten op nahoudt, maar heb ik u ooit extreemrechts of Nazi genoemd? Niet dat ik me kan herinneren. U bent namelijk een islamcriticus, en geen moslimhater. Dat maakt nogal een verschil. Daarnaast heb ik u in tegenstelling tot anderen nog nooit echt racistische of discriminatieve maatregelen horen propageren.

138 Gewoon een student    
ongeveer 1 jaar geleden door Gewoon een student
5
Meld

@138 Nee, jij niet, maar ik heb het dan ook niet over jouw persoon. Ik ben al vaak genoeg uitgemaakt voor extreem rechts, racist, PVV-er, Nazi, door lieden die nogal aan de extreem linkse kant hangen, simpelweg omdat ik een andere mening heb.

En zo maakt men extreem rechts dus groter dan het daadwerkelijk is, terwijl het grotere gevaar toch echt bij extreem links ligt welke over de gehele linie (niet alleen in Nederland) voor veel meer geweld zorgen dan extreem rechts.

Zowel extreem links als extreem rechts zijn een probleem, alleen extreem links lijkt de dans steeds maar weer te ontspringen.

(ik ben trouwens ook al vaker uitgemaakt voor moslimknuffelaar en dat soort dingen als ik m'n kont in de krib gooi tegen het over één kam scheren van moslims question)

139 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
1
Meld

Gelukkig heeft Geert Wilders met zijn PVV over bovenstaande part nog deel aan. Of juist wèl?

140 Bart Boudewijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Bart Boudewijn
1
Meld

@107 Dat klopt, maar wat doet dat af aan de waarde en de strekking van het huidige rapport wat specifiek ingaat op de zorgelijke ontwikkelingen met betrekking tot extreem rechts ? Extremisme, van welke hoek uit ook, is per definitie anti-democratisch en agressief. Het is echt niet zo dat het ene extremisme 'beter' of 'begrijpelijker' is dan andere vormen van extremisme. De topic van dit discussiedraadje is wat dat betreft het nieuwe AIVD rapport met als onderwerp (de zorgelijke ontwikkelingen met betrekking tot) het rechts-extremisme.

141 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
1
Meld

@133 U heeft mij helemaal begrepen. Alleen ik noem het geen discriminatie maar kiezen met wie ik wil omgaan en met wie niet. Mag het van u dat ik me minder op mijn gemak voel bij iemand met totaal andere opvattingen dan ik?
Ik zoek mensen in mijn vrienden en kennissenkring waar ik me prettig bij voel. Dat heet onderscheid maken en heeft niets van doe met het zeer zwaar beladen begrip discriminatie. Ik laat die anderen in hun waarde. Mijn motto is leven en laten leven.
Zo wil ik ook niet omgaan met aso-tokkies of met lui die voortdurend lopen zeuren en te klagen. Is dat ook discriminatie in uw optiek?

142 bozeman    
ongeveer 1 jaar geleden door bozeman
4
Meld

Hebben ze zich al zorgen gemaakt over de kut islam?

143 IconDuality    
ongeveer 1 jaar geleden door IconDuality
2
Meld

AIVD maakt zich zorgen om Rechts-extremistisch gedachtegoed ? en Links-extremistisch gedachtegoed krijgt na de moord op Fortuyn een vrijreizen pakket van die zelfde Nederlandse staat ? het kan helaas verkeren in dit land !

144 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
2
Meld

@108 Als er iemand op NK een (Hasbara)Trol is dan bent u het wel,

145 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
4
Meld

@143 LOL

146 Jeb    
ongeveer 1 jaar geleden door Jeb
3
Meld

@145 hij is geen trol maar hij heeft wel obsessie met Israël en de joden.

147 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@143 In alle vorige rapporten heeft de AIVD meer dan terecht de fikse zorg uitgesproken over moslim-extremisten en de terroristische dreigingen. Dat is echter van een heel andere orde dan de 'zorgen' uitspreken over 'de Islam' als geheel. Dat laatste is enkel voorbehouden aan het nationalistische extreem-rechtse gedachtengoed. Daarin worden inderdaad gehele bevolkingsgroepen weggezet als 'volksvreemd' en 'volksvijandelijk' om het wij/zij gevoel te propageren, zoals verwoord in het AIVD rapport.

148 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
1
Meld

Ook dat linkse extremisme hadden ze de kop in moeten drukken...,
alleen die slag hebben ze gemist..., dat dan weer wel...

149 Tjeesus...,    
ongeveer 1 jaar geleden door Tjeesus...,
2
Meld

@147 Opzettelijk verkeerde informatie geven of verdraaien is een kenmerk van een InternetTrol.
Barabapa beschuldigt andere van het aanpassen van een titel, terwijl hij dit zelf al regelmatig heeft gedaan.

150 Snuggles    
ongeveer 1 jaar geleden door Snuggles
1
Meld

@139 Dat gebrek aan nuance zie je hier overal. Islamkritisch staat hier gelijk aan moslimhaat, extreem-rechts en racisme. Hetzelfde gebrek aan nuance zie je bij reageerders die zich aangevallen voelen als ik schrijf dat in Duitsland neo-nazi’s/extreem-rechts samen optrekken/optrekt met islamitische Israëlhaters. Blijkbaar beschouwen die reageerders zichzelf wel als extreem-rechts terwijl ik een PVV- of FvD-stemmer over het algemeen (op een enkele uitzondering na) helemaal niet extreem-rechts zou noemen. Het blijft vreemd dat men zichzelf als extreem-rechts ziet. Als iemand mij een racist noemt ga ik daar toch ook niet in mee als ik dat niet ben?

151 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@125 zoiets als racisme tegen Nazi's? Absurd natuurlijk want mensen sluiten zich zelf bewust aan bij fascistische ideologien zoals Nazisme of Islam. Als je anti zulk fascisme bent dan ben je echt geen racist. Hoogstens een verstandige burger.

152 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
2
Meld

@151

Tja, dat zie je inderdaad overal. Wanneer je iets wil nuanceren word je ook gelijk tot 'linkse knuffelaar' bestempeld.

153 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
2
Meld

@141 “Extremisme, van welke hoek uit ook, is per definitie anti-democratisch en agressief. Het is echt niet zo dat het ene extremisme 'beter' of 'begrijpelijker' is dan andere vormen van extremisme.“
Precies. En juist daarom is het goed om niet naar een groep te wijzen die jij, hoe toevallig, als tegenstander beschouwd. In draadjes over extreem-links geweld blijft het doodstil en lees je niets van linkse reageerders. Dat is hypocriet. Veroordeel gewoon ál het extremisme ipv enkel het extremisme dat in je straatje te pas komt. Wel zo eerlijk.

154 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
2
Meld

@108 Ook wat de door Pallywood geïndoctrineerde media betreft mag Israël zich dus niet verdedigen?

155 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@154 Nogmaals, ik veroordeel elke vorm van extremisme, als dat het topic is, doet de AIVD ook. Alleen dit rapport gaat specifiek in op het rechtsextremisme, verwijzingen dienaangaande naar andere vormen van extremisme is niet alleen een manier van afleiden van het onderwerp maar lijkt ook het pogen om rechts-extremisme te 'vergoeilijken'. Het zou eerlijk zijn als je ook het rechtsextremisme ronduit veroordeelt.

156 Crannbuidhe    
ongeveer 1 jaar geleden door Crannbuidhe
1
Meld

@153 Ook mijn ervaring. Als je blijkbaar niet in een hokje te stoppen bent (ik ben bv. sociaal-economisch rechts én liberaal, dwz dat ik de vrijheden van minderheden erken) ben je zelfs de ene dag extreem-rechts en de andere dag een linkse geitenwollensok question

157 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
0
Meld

@156 Als je wat beter had opgelet had je gezien dat ik dat al gedaan had.

158 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
1
Meld

@157

Inderdaad, mensen houden veelal van hokjes, een ons tegen hen. Een eigen mening en nuance lijkt maar wat lastig te zijn.

159 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@30 , jij bent behalve simpel ook echt ziek......

160 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
1
Meld

Wel grappig, al jarenlang is er een Links extremisme....
maar nu Rechts ook oprukt is het plotseling een probleem ??
Beide extremisten zijn een probleem !!
if (Actie==true) { Reactie=true; } !

161 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
2
Meld

@142 Ik denk dat discriminatie op het gebied van persoonlijke omgang met mensen niet het belangrijkste probleem is. Ik kan me zelf niet voorstellen dat ik complete groepen mensen bij voorbaat uitsluit uit mijn kennissenkring. Die omvat dan ook mensen van zeer uiteenlopende overtuigingen. Inderdaad komt het soms voor dat ik denk: gast, als jij zo praat of doet wil ik niets met je te maken hebben. Maar als ik bij wijze van spreken wekelijks kennissen tegenkom op de postzegelclub, dan bespreek ik geen levensopvattingen maar ruil postzegels of zo. Bij voorbaat zeggen: als op die postzegelclub toevallig iemand rondloopt met een specifieke afkomst, dan ruil ik niet met hem, komt niet zo erg bij mij op.

162 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
1
Meld

@160 klopt ...die Idi**t van een Meel spoort echt niet.
Maar dat is ook een echt kenmerk van een echte Trol !
Berichten over bijv. Wilders Post hij gerust 3x (kijk maar in zijn profiel) …
en alles waar een moslim schuldig aan is ontkend hij ten stelligste...
en als je hem daar weer op aanvalt roept hij weer absurd zielig: "gemeld".

163 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
3
Meld

De extremisme kaart wordt op dit forum vaak te graag en te snel getrokken waardoor het begrip wordt uitgehold en waardoor het gevaar van werkelijk extremisme niet meer zo serieus genomen wordt.

164 Tralalala    
ongeveer 1 jaar geleden door Tralalala
0
Meld

Ik dat dat DIT bericht veel beter verteld waar het echte probleem zit:
https://twitter.com/BartNijman/status/1047375377923018752 ( Huh? Waar dan? )

165 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
3
Meld

@163 , Het is een Jihadist

166 Dirk2137    
ongeveer 1 jaar geleden door Dirk2137
3
Meld

@165 Ik begrijp het ook niet, waarom focussen op extreem rechts terwijl daar het probleem niet zit?
Het lijkt inderdaad wel de omgekeerde wereld.

167 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
5
Meld

@167 Het probleem zit zonder meer bij extreem rechts. Dat dient daarom met wortel en al te worden geëlimineerd.

168 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
3
Meld

@167 klopt …. Links is de veroorzaker van hetgeen we dagelijks negatief in het nieuws zien.
Rechts rukt nu langzaam (!!) op omdat er steeds meer mensen TEGEN de Linkse politiek zijn.
Kijk eens naar "Opsporing verzocht" … en bedenk hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Gisteren nog in het Nieuws: op Lesbos zit een hele groep IS strijders tussen de vluchtelingen.
Daarnaast gooien ze allemaal hun aangeboden voedsel op straat.
Die malloten komen binnenkort ook nog allemaal ( dankzij Links) de Europese markt op !!!

169 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
4
Meld

@169 Ze zitten hier dankzij rechts. Check again.

171 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
3
Meld

@171 u bedoeld @170 zeker...

172 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
3
Meld

@171 Volgens welk woordenboek (sinds wanneer ) wil Rechts al die vluchtelingen in Europa ??

173 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
2
Meld

@172 Nee, ik bedoel in @171 toch echt @169

174 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
3
Meld

@173 Niemand WIL de vluchtelingen in Europa. Ik bedoelde te zeggen dat de meeste toestroom en immigratie is geschied onder rechts beleid.

Ook nu.

175 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
3
Meld

Het is niet vreemd dat extreem een lichte opleving heeft met al het geweld en terreur waar nu dagelijks mee te maken hebben.
Het is actie reactie.
Zonder extreem links geen extreem rechts en visa versa.
Maar om nu stellen dat extreem rechts deze terreur aanvallen ook doet is een beetje vergezocht.
Lopen ze ook verward rond te schreeuwen, de mijne is groot?

176 Rapunzel    
ongeveer 1 jaar geleden door Rapunzel
1
Meld

1) Als links sterk is, zoals in het verleden was links het mikpunt van de AIVD. Zie de jaren '70 en '80.
2) Het pamperen van foute stromingen binnen de islam (islamisme en salafisme) alsmede de buitenlandse steun aan bepaalde moskeegroepen, die er kennelijk op uit zijn om de NL samenleving te ontwrichten zijn tekenen aan de wand. - http://www.carelbrendel.nl/ - Uiteindelijk is het risico wel dat het kind met het badwater wordt weggegooid of beter gezegd dat alles wat met Islam te maken heeft over een kam wordt geschoren.
3) Overigens ontspoorde jongeren met een migratie achtergrond hoeft is geen specifiek islam probleem, maar velen hebben wel een islamitische achtergrond. - Dit neemt ook niet weg dat we ook genoeg white trash hebben.
4) De overheden hebben vanaf de jaren '90 de onderlagen tegen elkaar uitgespeeld door het leegknijpen van de bevolking en dit leidt tot onderlinge haat en afgunst. Uiteindelijk leidt dit tot zowel islamisme als rechts-extremisme.
5) Links heeft op sociaal vlak ook enorm gefaald en heeft weinig tot niets aan de noden van de onderklasse gedaan. Ondertuusen zijn de vaste lasten, zoals zorgkosten, woonlasten incl. wachtlijsten en andere vaste lasten de pan uitgereist. - Wat rest is de beargumentering van rechts dat het aan de tegenpool van de uitgespeelde laag is. Denk aan zowel rechtspopulisme (PVV en FvD) als entnische partijen (Denk en NIDA)
6) Dat de politiek gehaat is bij diverse lagen van de bevolking is volkomen te begrijpen.

177 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

@175 ik denk dat je nu hooguit de Politiek bedoeld …. zeker niet Rechts.

IS is NOOIT ontstaan door Rechts, maar juist door de "betutteling/knuffelen" van Links.
Al die Terroristen hier in Europa idem dito …. dankzij Links !!
Dat vrije woningen naar Statushouders gaan ipv iemand die lang staat te wachten: Links !
etc. etc.
Het is dus doodnormaal dat Rechts nu weer meer opkomt... actie==reactie

178 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
2
Meld

@178 IS is voornamelijk ontstaan door de aanval van USA-UK, met GW Bush als grote voortrekker. Noem dat maar links.

Dat de vluchtelingen hierheen komen is vooral het gevolg van IS in Syrië en de aanvallen van met name USA. Noem dat maar links.

179 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
2
Meld

@177 punt 3): Gek genoeg is het relatieve en absolute aantal "white trash" een stuk kleiner dat de overdaad aan "colored trash".... en gek genoeg is die zelfbedachte Allah altijd dichtbij !
Kijk gerust eens op "opsporing verzocht"... of lees de kranten: het is "colored trash" wat dagelijks in het nieuws komt, terwijl deze groep maar 10% van de bevolking zou zijn.

180 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
1
Meld

@179 er is nog steeds een heel groot verschil:
Tussen vluchtelingen en "IS strijders"
Tussen vluchtelingen en "gelukszoekers"
Tussen vluchtelingen en "raddraaiers"
Maar ook tussen Christenen en Moslims

Rechts wil daar een matiging en strenge controles …. Links roept hard: Iedereen Welkom !
DAT is het nu het grote verschil.

En wat Amerika doet … heeft nog steeds NIETS te maken met het opkomende Rechtse extremisme in Europa..... dit oprukkende fenomeen wordt veroorzaakt door de alsmaar terugkerende mediaberichten dat er ALWEER een "getint subject" over de scheidslijn gaat !
Een gedeelte van Links schuift nu dus verder naar Rechts …. dat heeft een oorzaak !!!

181 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
2
Meld

@181 "Rechts wil daar een matiging en strenge controles …. Links roept hard: Iedereen Welkom !"

Grappig dat zelfs het "wir schaffen das" van rechts komt.

182 Criticaster    
ongeveer 1 jaar geleden door Criticaster
5
Meld

@183

De mensen die Merkel links noemen, zijn de geestelijk beperkten van extreem dom rechts. Maar dat zal u wel boven uw pet gaan.

184 Borealis    
ongeveer 1 jaar geleden door Borealis
9
Meld

@184 Merkel is een verrader dat is alles

185 GOTCHA666    
ongeveer 1 jaar geleden door GOTCHA666
4
Meld

@98 ,

"Ik dwing mijn vrouw niet om zich in mensonterende lappen stof te wikkelen. Ik laat geen stukjes van het piemeltje van jongetjes afhakken. Ik zeik niet over halal voedsel. Ik weiger het niet om vrouwen een hand te geven. Ik ga niet 5 keer per dag met mijn neus op de grond richting een overmaatse kubus liggen"

Nou weet ik niet of er altijd dwang is bij die lappen stof, maar de meeste gebruiken van moslims zijn nogal vreemd of moeilijk te verdedigen inderdaad.

Maar goed, van de meeste dingen die je opnoemt moeten ze dat toch lekker zelf weten? Of ze vijf keer per dag met de neus op de grond gaan liggen of om halal voedsel zeiken. Het wordt pas een probleem als ze vervolgens wel gaan klagen over het niet kunnen krijgen van een baan o.i.d.

Besnijdenis zou wel sowieso verboden moeten worden in Nederland, tot het kind volwassen is en zelf de keuze kan maken, ongeacht of de ouders moslims zijn of niet.

186 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
1
Meld

@184 oké uw standpunt is duidelijk ... uw IQ niveau ook.
Zelfs de financiële wereld vind dat Merkel een enorme ruk naar Links doet … maar ja, die financiële mannen zijn natuurlijk ook allemaal geestelijk beperkt en dom volgens uw visie.
Maar goed dat ik geen Pet draag …. een Hoge hoed zou eerder kloppen.

187 FeHa    
ongeveer 1 jaar geleden door FeHa
6
Meld

@187

Oh. Dom rechts haalt hun onzin tegenwoordig uit de hoge hoed. Ach, waar u het weg haalt is mij om het even. Het blijft dom geneuzel.

188 Borealis    
ongeveer 1 jaar geleden door Borealis
8
Meld

* Verwijderd door de redactie *

189 vraagtekenveertje    
ongeveer 1 jaar geleden door vraagtekenveertje

* Verwijderd door de redactie *

190 vraagtekenveertje    
ongeveer 1 jaar geleden door vraagtekenveertje

* Verwijderd door de redactie *

191 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

192 vraagtekenveertje    
ongeveer 1 jaar geleden door vraagtekenveertje

@191 ,

"Het feit dat ze dat 'zelf moeten weten' zorgt voor zeer veel frictie in de Nederlandse (en westerse in het algemeen) samenleving. Ze segregeren expres, EISEN (en dat mag met hoofdletters) dat er halal voedsel in de kantines komt. Ze EISEN dat ze 5 keer per dag met hun snufferd naar die kubus mogen liggen en dat dat onder werktijd plaats vindt. Ze zijn bewezen minder productief tijdens de Ramadan en EISEN dan respect."

Toch vind ik dat ze dat zelf moeten weten. Persoonlijke vrijheid is een groot goed. Wat de overheid meer zou moeten benadrukken is dan wel dat de gevolgen dan ook geaccepteerd moeten worden en voor het individu zijn.

Het klagen over discrimineren of vijf keer per dag op werk bidden, daar ben ik het namelijk mee eens dat dat niet kan en voor de rekening van de moslim zelf moet komen. Zelfs als dat ontslag betekent.

193 progressiefliberaal    
ongeveer 1 jaar geleden door progressiefliberaal
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

194 Pxf7+    
ongeveer 1 jaar geleden door Pxf7+

Natuurlijk te gek voor woorden dat je "extreemrechts" genoemd wordt als je tegen de Islam bent.
De f#cking Islam erkent de mensenrechten niet.
Sommige zaken die ze promoten gaan rechtsreeks tegen de de Nederlandse wetten in.
Kindhuwelijk, pedofilie, meerdere vrouwen, vrouwen onderdrukking homohaat, Jodenhaat.

195 Minco    
ongeveer 1 jaar geleden door Minco
2
Meld

"Waar dit vroeger met name werd gekenmerkt door een neonazistisch, fascistisch en antisemitisch gedachtegoed ..."

Wou die figuur beweren dat wij in Nederland een oude harde kern hebben die voorstander is van de nazi's en joden haat?

196 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitse arts: “Sterfte in Europa ligt op...
De video hieronder die dr. Bodo Schiffmann ma...

8 uur geleden door Doehetlekkerzelf

Donald Trump maakt de bocht: ‘Ik wist d...
Tijdens een persconferentie in het Witte Huis...

5 uur geleden door Febee

RIVM: Besmettingsgraad lijkt flink te dalen
VIDEOHet coronavirus boet al vanaf 16 maart a...

17 uur geleden door SergioLeone

Italië – Salvini oppert verlaten v...
Dat Italië door de Corona-crisis ernstiger ge...

1 dag geleden door Inter

Rutte weigert Baudet te zeggen dat "infl...
Rijksoverheid betaalt influencers maar wil ni...

8 uur geleden door DenSchuymer


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bart Boudewijn
Meer studenten en leerlingen ervaren discrimi...
Discriminatie krijg je er toch nooit uit en n...

5 minuten geleden door Bart Boudewijn

LGK
Duitse arts: “Sterfte in Europa ligt op dit...
@152Voor 2400 bedden gaat men naar 12 uur o...

ongeveer 1 uur geleden door LGK

LGK
Rutte weigert Baudet te zeggen dat "influence...
@73"Je kan je overigens afvragen of het n...

ongeveer 1 uur geleden door LGK

LGK
Rutte weigert Baudet te zeggen dat "influence...
@73100.000 over 8 personenDas 12.500 ...

ongeveer 1 uur geleden door LGK

RazorBlade
Ambtenaar naar huis met doggybag en kliekjes...
Dat is volgens mij heel normaal. Mijn vrouw w...

ongeveer 1 uur geleden door RazorBlade

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig