Hondenpoep is en blijft de grootste ergernis in Leeuwarden

Bijna de helft van de Leeuwarders ergerde zich vorig jaar aan hondenpoep. Dat blijkt uit de Leefomgevingsenquête 2018 van de gemeente Leeuwarden die dinsdag werd gepresenteerd.

Hondenpoep is daarmee ergernis nummer een in Leeuwarden. Op de tweede plaats komt zwerfvuil, de derde ergernis zijn hardrijdende automobilisten in de bebouwde kom.

Uit de enquête, die in januari onder ruim achtduizend mensen is verspreid en door tweeduizend is ingevuld, blijkt dat Leeuwarders ten opzichte van 2015 een positiever beeld over de stad hebben. Hoger opgeleiden zijn trotser op de stad dan lager opgeleiden.

Klachten over groenonderhoud

De kwaliteit van het groenonderhoud blijft de gemoederen in de stad ook bezig houden. In de Zuidlanden en Oud-Oost zijn de mensen niet blij met hoe het groen erbij staat, terwijl de inwoners van de binnenstad, de Vosseparkwijk en aan de rand van de Potmarge juist heel blij zijn.

Het aantal mensen dat sinds 2003 vindt dat zijn of haar wijk er op vooruit is gegaan is gestegen naar 27 procent in 2017. Bilgaard en Huizum-West scoren het slechtst, de binnenstad, Zuidlanden en Grou het best, ruim een derde tot de helft ziet vooruitgang.