Burgemeesters Gouda en Weert in realityshow SBS 6

SBS 6 heeft voor de nieuwe realityshow Burgemeester Undercover met Dennis van der Geest onder meer de burgemeesters van Gouda, Weert, Papendrecht en Apeldoorn gestrikt. Dat laat de zender weten. Burgemeester Undercover is een afgeleide Undercover Boss, maar dan niet met directeuren, maar met burgemeesters in de hoofdrol. “Verschillende burgemeesters gaan undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem op onorthodoxe wijze te onderzoeken.”

Vermomd en bewapend met verborgen camera’s probeert de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. “Zonder dat zijn burgers het door hebben. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken.”

In de eerste aflevering gaat de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, de strijd aan met woninginbraak. “Ondanks alle eerdere maatregelen van de gemeente, blijft dit een groot probleem in Gouda. Wat de oorzaken hiervan zijn en waar mogelijke nieuwe oplossingen liggen, wil de burgemeester weleens vanuit een onopvallend en onverwacht perspectief onderzoeken. Daarom gaat hij undercover in zijn eigen stad.”

Als journalist en als agent praat Schoenmaker met bewoners, slachtoffers, daders en de politie. “Hij ziet van dichtbij welke impact woninginbraak heeft op zijn gemeente. Na de undercoveroperatie nodigt hij zowel daders als slachtoffers op het gemeentehuis uit, maakt hij zijn identiteit bekend en draagt hij oplossingen aan.”

Naast de burgemeester van Gouda doen ook de burgemeesters van onder andere Weert, Papendrecht en Apeldoorn mee aan het programma om problemen met bijvoorbeeld hangjongeren, asociaal gedrag in het verkeer en verpaupering in de wijk aan te pakken.

De eerste aflevering van Burgemeester Undercover is volgende week dinsdag, op 9 oktober, om 21.30 uur. De productie is in handen van IDTV.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen