Het aantal Koekenbakkers bij een online bestelling van 160 euro
NOS Nieuws

Toch weer AH-spaaractie met plastic, 'al maanden geleden gepland'

Een maand geleden trok Albert Heijn het boetekleed aan, na klachten over de spaaractie met zogeheten Hamsterbollies die vol plastic korrels zaten. "Het duurzaamheidsaspect heeft onvoldoende aandacht gekregen", zei het bedrijf toen en beloofde "bij spaaracties beter na te denken over welke materialen we gebruiken."

Toch heeft de supermarktketen nu opnieuw een spaaractie met plastic dingen. Deze keer gaat het om zogeheten Koekenbakkers, plastic uitsteekvormpjes. En opnieuw klagen klanten erover.

"Deze actie is maanden geleden al in gang gezet, bedacht, ontwikkeld en geproduceerd", zegt een woordvoerder in een reactie op de kritiek. "Dus niet pas op het moment dat de Hamsterbollies-actie liep." Het bedrijf zegt dat het overstappen op duurzamere materialen een proces is. "Dit zet ons weer op scherp en we denken er natuurlijk over na."

Inleveren in winkel

In de winkel kunnen klanten de Koekenbakkers weigeren, maar online klanten krijgen ze ongevraagd meegestuurd bij hun bestelling. Er is voor hen geen manier om aan te geven dat ze niet mee willen doen aan spaaracties. "Online klanten die de Koekenbakkers niet willen, kunnen ze in de winkel inleveren", zegt Albert Heijn. "En je kan ze natuurlijk ook aan een neefje of nichtje geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl