door technienieuws in Politiek  ·  25 Reacties

  • 1
  • 345x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er wordt weer met belastinggeld gesmeten!

0
1 Nicks R. Van

Hysterisch mens, is geen land mee te bezeilen...

0
2 shym

Waarom gas-vrij ? “De discussie over stoppen met aardgas wordt gevoerd op basis van emoties. We moeten gas máken van de groene stroom. Het zou dom zijn om gaspijpen weg te halen. We redden het niet met groene stroom en warmte. Schoon gas maken van groene stroom kan al. ‘Power to gas’ noemen energiebedrijven dat. Er bestaan al kleine installaties in Nederland, die deze wisseltruc uithalen.

https://www.trouw.nl/groen/he-een-windmolen-kan-ook-gas-maken-~aab5a549/

0
3 Ruud100

Het is echt ontzettend balen als je in een sociale woning zit van één van die proeftuinen. Constant de verhuurder over de vloer, die natuurlijk gelijk loopt te gluren of ze niet iets kunnen vinden om je naderhand over lastig te vallen, gelijk maar even. Ongestoord woongenot? Privacy? Wat is dat, kun je dat eten? Watte? Ach kom, waarom zouden armoedzaaiers ook privacy mogen?

Dat is sowieso een verouderd woord, behalve als je rijk en/of machtig bent, dan mag je als persoon, overheid, bedrijf alles afketsen met het woord "privacy". Nooit hoeven armen privacy, behalve als het wanpresterende instanties uitkomt die niet willen ingaan op een klacht, verwoord in de media, vanwege de privacy van hun slachtoffer. Roerend bezorgd over de privacy van burgertjes zijn ze dan plotseling.

1
4 Wendel

@3 : Helemaal mee eens. Wist u dat boeren vroeger zelf met primitieve biogas uit hun sloten haalden en uit hun mest-opslag om daar van alles mee te verwarmen? En nu wordt het hier en daar toegepast als "innovatief".

1
5 Wendel

@4 Nou ik betaal 110 euro minder gas en licht. En dat voor 16 euro huur erbovenop. Vreselijk dat ik van een D naar een A+ label ben gegaan. Echt heel erg voor minima dit.

4
6 Drs. Mezun

@6 Uw woning is duidelijk goed ge-isoleerd. Dat is ook het eerste wat men in Nederland aan moet pakken om minder energie te verbruiken. Het maakt natuurlijk niet uit of er gas, electra, warm water of warme lucht verbruikt wordt, energie is energie en daar moeten we zuinig mee omspringen.

0
7 Ruud100

@6 : Waarom dan die dwang, als het alleen maar voordelen heeft?

3
8 Wendel

@8 Omdat er haast mee gemoeid is. Het heeft weinig zin om losse woningen in straten aan te pakken het is veel goedkoper om hele straten in 1 keer aan te pakken. Maar goed feiten he Wendel u was er allergisch voor?

3
9 Drs. Mezun

@8 Daarbij is er geen dwang. Men kan ook nee zeggen tegen de woningcorporatie.
Als men de komende decennia 200 euro in de maand kwijt wil zijn staat dat mensen gewoon vrij.

3
10 Drs. Mezun

Je hebt vervolgens een huurverhoging want de WOZ-waarde zit daarin, en die stijgt, net als de huur zelf, die ook hoger mag als de woning een beter label mag. En je bent voorgoed je ongestoorde woongenot en je privacy kwijt, alsmede de zeggenschap over wat voor verwarming of kooktoestel je wilt. Een recht dat eenmaal is opengebroken wordt steeds verder naar het vergeetboek gedirigeerd, zoals ongestoord woongenot en privacy.

Want vanaf het moment dat hun toestellen in jouw huis zitten, hebben ze toegang wanneer ze maar willen, en als ze huurders dwingend kunnen voorschrijven wat voor apparaten ze moeten gebruiken, is ook dat stukje vrijheid weer weg. Kooktoestellen zonder gas zijn al pilots voor, voor te schrijven door het woningbedrijf.

Ik vind het een veel te hoge prijs qua rechten en zonder enige garantie dat je er werkelijk beter van wordt, en in feite met de zekerheid dat de eisen en dwang alleen maar zullen toenemen.

Men wil mensen uit de woning kunnen kwakken omdat ze die woning zouden verwaarlozen. Onder andere. Het constant binnentreden tijdens dit proces biedt uitstekende mogelijkheden van alles aan "bewijs" te verzamelen, en dat nog even te fotoshoppen zodat dingen extra erg lijken. Je ziet de intentie duidelijk uit de brief van de verhuurder over het milieukeurmerk etc.. Dat wordt niet vermeld bij de discussie over scheefhuren. Terwijl ze sowieso elke woning kaalstrippen en van nieuwe bedrading e.d. voorzien, de tuin helemaal kaal hakken, ongeacht of iets juist mooier of beter is dat de huurder achterliet.

Tot nu toe was het zo, dat verhuurders alleen grote renovaties mogen opdwingen e.d., die de woning duurder maken en vaak leiden tot helemaal geen woning meer, bij zaken die de woning bedreigen, zoals verzakking die moet worden gestut in het fundament. Nu wil men dat openbreken en rumer maken om meer mensen uit die woning te kunnen werken, wat ze niet lukt volgens het huidige huurrecht.

Steeds meer mensen hebben te weinig inkomen voor een beetje behoorlijke sociale huurwoning. Dus ze kunnen niet terug en krijgen ook geen of een veel slechtere woning terug. Dat is precies de bedoeling, uiteindelijk wil men ons allemaal op contracten met beperkte duur hebben, dat is óók deel van het plan dat men niet bespreekt door het alleen over "scheefwonen" te hebben in de media. Ik heb juist van de week uitgebreid zitten opzoeken wat eigenlijk de plannen waren in stukken van gemeentes en overheid.

Dat gevoegd bij dat er verzwegen werd, dat gemeentes een maandelijkse boete van 1500 Euro krijgen per immigrant die nog geen woning heeft en die zij gedwongen van de overheid moeten opnemen, en we weten allemaal wat een subsidie-circus er voor alle partijen in zit die wèl immigranten huisvesten, zowel voor de gemeentes, woningcorporaties als bedrijven en bedrijfjes.

Ik zie het als een stapje in een doelgericht proces, niet als een op zichzelf staand ding. En het is verstandig, lijkt mij, om kikkers in het koude water zo vroeg mogelijk te spotten.

2
11 Wendel

@11 De verhoging van de huur weegt niet op tegen het rendement.

3
12 Drs. Mezun

Ze hebben er geen van allen besef van hoeveel electriciteit zo'n wijk gaat trekken van het net. En vooral in de winter als er ook nog eens gestookt moet gaan worden.Ik denk dat je s'winters aan een totaal stroomverbruik gaat komen waarmee je een staalfabriek van stroom kunt voorzien.Maar ja Ollogren en de groenen weten alles beter maar hebben nergens verstand van.

2
13 Eindpenthode

@13 Mijn panelen doen ongeveer 2500 kwh van de 3700 die ik gebruik. Dat is juist de helft minder van het net dan in de situatie voorheen van 2400 naar 1200 van het net. Wat begrijpt u verder niet aan A+ en A++ woningen? Mijn energieverbruik is dus wel 1200 kwh gestegen want ik verwarm nu elektrisch in maanden waarin het niet vriest veel goedkoper (eigen keuze). Naast de 2500 KWH die ze opleveren, leveren ze ook nog eens een kleine 900 KWH terug aan het net dit krijg ik deels op de rekening gestort. Ik gebruik nu net iets minder dan 1 kuub gas per dag gemiddeld.

U heeft internet en kunt zinnen formuleren dan is het vergaren van kennis maar een kleine stap voorwaarts.

1
14 Drs. Mezun

120 miljoen voor de een of andere corruptici met vrinden...

0
15 Gratiebarmhart

@13 een beetje staalfabriek trekt 400 MW per uur een simpele rekensom leert dan dat gelijk is aan stroomverbruik van ruim een miljoen huishoudens. Wie kraamt er nu onzin ui!

1
16 mike45

* Verwijderd door de redactie *

17 profdrmrir

In de gemeente waar ik woon zijn veel huizen aangesloten op het warmtenet. Warmtenet uitbreiden naar mijn wijk en ze kunnen mij zo aansluiten.
Alleen de gaskookplaat vervangen voor electrisch en dan valt het met het extra stroomverbruik wel mee.
Mijn dak ligt vol, maar er is nog zat ruimte voor zonnepanelen.

2
18 Hadjememaar

* Verwijderd door de redactie *

19 profdrmrir

* Verwijderd door de redactie *

20 Drs. Mezun

@19
Erger jij je aan spelfouten en kun je het niet laten om iemand te wijzen op een taalfout? Dan ben je een onaangenaam mens en zelfs een beetje lomp.

Erger jij je mateloos aan een dt-fout? En verbeter je graag iemand die een verkeerde taalcombinatie maakt? Dan heb je, als we de onderzoekers van de Universiteit van Michigan mogen geloven, niet het allerleukste karakter.

https://news.umich.edu/personality-influences-how-one-reacts-to-email-errors/

0
21 mike45

@18 Niet doen hoor want dan krijg je ruzie met Poetin, die wil namelijk Nederland en de Nederlanders net zoals andere landen kunnen chanteren met gasleveringen.

1
22 mike45

@20 @21 Het is zijn manier om ergens over mee te praten.
Je moet toch wat, als je algemene ontwikkeling ver beneden peil is?

1
23 Hadjememaar

@23 je hebt lompe figuren in Nederland maar deze slaat echt alles!

0
24 mike45

@24 Het gaat niet over hem...

Wat mij betreft kan de gemeente vandaag beginnen met het warmtenet in mijn wijk. De motor van mijn mechanische afzuiging is wel aan vervanging toe, neem ik er meteen één met warmtepomp.

En als deze wijk is 'omgebouwd' zijn er 5.000 huizen vrij eenvoudig 'van het gas af'.

1
25 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 Dat zijn geen vrijheden die ingeleverd zijn, de angegeven gedragingen mogen uiteraard gedaan worden, maar is een achteruitgang van de openba...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@10Ook dat werkt niet. Hebben ze al geprobeerd....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@6 "Veel dingen worden niet meer toegestaan of verboden, hetzij gewoon, of per wetgeving. "Wat is 'gewoon' niet meer toegestaan of verbieden...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Ze zijn anti-woke, dus tegen sociale gerechtigheid.Nou, dat zal een leuk feestje worden met allemaal gelijkgestemden....

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@8Met vrouwen onder elkaar sporten? Je mening mogen geven op sociale media platforms zoals Facebook of Youtube? Een fascistisch boekje verbran...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Marrie1
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@20Helemaal mee eens....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid is dat ik zonder er over hoef na te denken of een overheid dat wel ok vindt op pad kan gaan. Dat werd nog eens duidelijk toen dat met d...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

In 2010 zei Angela Merkel: Duits multiculturalisme heeft ‘volkomen gefaald’.Waarom dan toch het land overspoelen met migranten uit landen ...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Toch opmerkelijk dat waar je voedsel en huishoudartikelen e.d koopt sommigen de behoefte hebben om daar amok te maken. Het is toch die spullen i...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Jada Stevens Cream PieHentia ComcisPorn BrasilAplicativo De Filmes PornosXnxx Hd Video ComXxx Hd Mp4Desi Sex PicturePorn SneakyBen Xxx GwenBbc Shared WifeReverse Ntr HentaiChitosa YuraKrystal Davis PovEmizi SuzuharaNatasha Malkova BfXxxxx BoyHottest Pics Of Scarlett JohanssonGavthi SexEmraan Hashmi XxxB Grade Porn VideosMei Cornejo PornLisa A PornBigboobs Riding4kpornKorean NsfwPornhub BanGujarati Sex Video HdNude Sexy ImageIndian Girls Naked PhotosNamigonewildHindi X Blue FilmSchooluniformsexFingering FastThushy PornSarah NudeLong Hair Indian SexPorn Tag TeamIndian Casting PornDirty Sexual VideosLesnbian PornSexemodel LyonFikfak.comRubi Rose NakedMadi Collins PornForce Anal VideoCamsoddaHannah FiermanCat Goddess NudeTamil Xnxx Sex VideosMexico Videos PornosGilfmilfXxx Video Movie ComBruce Venture XxxAdult Movies Eng SubTeenfapPeliculas Pornos Completas3d FutaneriChaturbate ExibitinistSophie Arvebrink NudeJordas XxxMost Hot PornstarSunny Leone Boobs PressForcefuly PornDannielle Colby NudeWww Mom Xxx Video ComTamil Blue Film NewHelen Hunt HotBlack Porn LesbAva SddamsNaked MexicoXxx Video MiaGay BubleSanta Sex VideoDani Daniels BjKristens ArchivsLady Nagant HentaiPorn TaconesJaimiesmiles NudeTaylor Jevaux PornGay Sexual CartoonsTaboo PizzaDesi TabooAnal Squirt PornPorn WashroomFiamurr BlowjobMulatas PornDad Daughter PronReddit Watch PlotLesbian CreampieEbony Pussy PicsHot Sexy Aunty RomanceNepali Sex Bf VideoJasmin LivePeliculas De PornograficaSfmpornPorn MoviveYoupornen FrançaisNovinha Tik Tok NuaAntarvasna SexFoxy Roxxie BbwWoealexandraJapanese Adult GamesAnime Puss YPorn Bondage HardcoreSister Gives Brother BlowjobPornstars Who EscortTeen Anal TubeVr HushYouporhnJav LegendadoEmmy The Robot PornValentina Nappi VideosBest Porn Video SiteToilet BfDeen Sex VideoPhotoacompanhantwsFilmes Pornô Brasileiro CompletoWwe Xxx HdLoveskyexoEnjoy Sex VideoTrans NuasJuan El Cabalo LokoLesbians Tits SuckPorn Bande DessinerWeb Cam Naked.menDaty MeaningSexs SaudiChudai Desi VideoTamil Boobs Press VideosUnknown XxxDf6 Porn VideoNaked Grils PussySol RavenXxx Com In IndiaTube FemdomAnuncios PornJeri Ryan NudeBlack Anal CreamGay Gloryhole CumOmegle Porn GayGay Arabic PornPornhub HomeChonese PussyJanet Mason InterracialGonewildaudilPrincess Leia CreampieOne Piece SexualShiri Appleby NudeIndian Anal Sex ComLive Chudachudi