door Shit...Fan...WhatAMess in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 3
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat wordt tijd; nu alle moskeeen nog in Nederland; te beginnen eerst per wet te regelen dat er voortaan uitsluitend in het Nederlands gepreekt mag worden. We zijn hier immers in Nederland en in publieke ruimten.

1
1 Dalon

Logisch! De mens evolueert en heeft het geloof niet meer nodig. Alleen nu nog de koppige onwetende bergbewoners...

2
2 K.Meel

@1
Nederland heeft het aan zichzelf te danken dat we moskeeën als zoete koek accepteren. Dat kerken (hoofdzakelijk de katholieke) gesloten gaan worden ligt aan de bevolking zelf en dat de katholieke kerk geen beste naam heeft door de misstanden uit het verleden. Dat priesters celibaat moeten zijn is ook niet meer van deze tijd. Een priester kan best getrouwd zijn lijkt mij want een dominee mag dat ook.

1
3 Interessant

@1

Wat wilt u dan, iedereen verplichten om zondags weer naar de kerk te gaan?

Nederland ontkerkt al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw, en niet alleen katholieke kerken, kerkbezoek neemt over de hele linie af. Die moskeëen verdwijnen ook wel op termijn, Met name de jongere generatie heeft er geen puf meer in https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/jonge-moslims-doen-minder-aan-geloof-dan-ouders~a7201476/
(onderzoek 2016)

1
4 DaStef

Ja en de islam rukt op.

1
5 welofniet

@2 Zo is dat christenen kunnen niet meer collectief voor dom worden gehouden zoals er altijd door de kerkelijke leiders met hen werd omgegaan. In deze huidige samenleving waarbij het individualisme hoogtij viert, heeft de mens zelf leren denken. Zij zien dat de kerkelijk leiders machtsbolwerkjes zijn waarvan veel hooggeplaatsten en priesters, leken, zich schuldig maken aan
onrechtmatige persoonlijke verrijking, corrupt zijn en er eeuwenlang losbandige pedofiele praktijken op na houden. De mens voelt zich besotemieterd en neemt die aangeleerde sprookjes niet meer voor waar aan. vagevuur, hel en hemel noem maar op; die bangmakerij trappen ze niet meer in. Het zelfde geldt uiteraard voor die domme islam/koran.Opzouten.

0
6 Dalon

Projectontwikkelaars, grijp jullie kans en koop minimaal de grond van de kerk en bouw er appartementen op!!

0
7 Kiki

@1 dan ook geen latijns, joods, hindi, etc. meer? Oh gossie toch.

2
8 Jewkakka

@2 toch raar dat jij je familie als bergbewoners duid, wonen jullie in de alpen?

5
9 Jewkakka

Religie of in ieder geval het zoeken naar 'meer' in het leven is er altijd al geweest en zal ook altijd blijven zolang de mens bestaat. Ik vind het altijd wat triest als mensen blij zijn dat kerken worden gesloten. En ja, er is een hoop mis(gegaan) in de kerk, maar de kerk of het christelijke geloof heeft ook een hele hoop goeds gebracht. Onze cultuur, ons wetboek en veel ethiek, normen en waarden ontlenen we aan de bijbel.
Schaf het allemaal af en we zullen zien of de wereld er beter door wordt. Wat zijn we nu toch enorm vrij, nu Nederland al vrijwel ontkerkt is. Wat zijn alle misstanden afgenomen de laatste jaren nu er nog amper kerken zijn! Wat voelen we ons toch beter, gelukkiger en stralen we steeds meer vriendelijkheid naar elkaar uit. Not!

We kunnen God ontkennen of Hem overal de schuld van geven en ons verschuilen achter pseudowetenschap en zo proberen uit te leggen dat de bijbel een sprookjesboek is dat nooit waar kan zijn en vingers in onze oren stoppen, ogen dicht doen en keihard NANANA roepen terwijl iemand met redelijke argumenten Gods bestaan bepleit... het kan allemaal en gelukkig leven we (NOG!) in een land waar dat allemaal mag. Wat prachtig dat we het hier niet allemaal eens met elkaar hoeven te zijn en nog altijd de vrijheid van meningsuiting hebben.
Maar met de ontkerkelijking geven we ook steeds meer ruimte aan de islam, die zich als een olievlek en als trojaans paard verspreid over heel de wereld. (En trouwens het harde bewijs is dat de bijbel weldegelijk de waarheid spreekt!) En er zijn genoeg landen/voorbeelden te vinden die bewijzen dat de islam iets heel erg boos en onverdraagzaams over zich heeft.

We zien het voor onze eigen ogen gebeuren, hoe Nederland sinds de ontkerkelijking aan het veranderen is. Uit de kerk lopen, niet meer achterom kijken en je niet meer interesseren met wat er voor in de plaats komt.
Maar religie blijft! Hoezeer atheïsten zich daar ook druk of boos over blijven maken. Het is er altijd geweest en zal er ook altijd blijven, omdat de mens ten diepste een zoekend wezen is. Dieren zoeken alleen naar voedsel en een soortgenoot om zich voort te planten, maar wij mensen blijven zoeken naar onze oorsprong. Sommigen denken dat dit een oerknal is en sommigen denken dat die oerknal er niet vanzelf kwam... maar allemaal zijn we geïnteresseerd in onze oorsprong, gelovig of niet. En daarom zal religie ook altijd blijven bestaan. En in dat licht bezie ik het atheisme ook als een vorm van religie.

1
10 Ebbie

Onze cultuur, ons wetboek en veel ethiek, normen en waarden ontlenen we aan de bijbel.

Nonsens.

Cultuur wordt bepaald door de mensen zelf en komt niet uit de bijbel
Ons wetboek is al helemaal niet afgeleid van de bijbel, en dat is maar goed ook de bijbel is namelijk op heel veel vlakken in strijd met de mensenrechten, je kun misschien stellen dat onze wetten zijn afgeleid van de Codex Hammurabi. Religieuze wetten komen uit het boek Leviticus, overigens het boek waar men de heksenprocessen op heeft gebaseerd, als u aan de 10 geboden refereert moet ik u ook uit de droom helpen slechts 3 van de tien kom je op een of andere manier tegen in een wet.

Ethiek en normen en waarden is niet het domein van religie, maar gezond verstand en het universele basisbeginsel van "Wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet"
Sterker nog de Bijbel is niet bepaald ethisch als het gaat om normen en waarden voor andersdenkenden.

0
11 DaStef

@10

U bent overigens ook in 99,9% van gevallen atheist, de echte atheist neemt die laatste 0,1% er ook nog gemakshalve bij.

Het grote verschil tussen wetenschap en religie is dat wetenschap is gebaseerd op feiten, religie heeft dat niet nodig, dan is geloven voldoende, daarom noemen ze het ook geloven en niet weten.

Wetenschap kan van inzicht veranderen als de omstandigheden veranderen, religie kan dat nooit. Zelfs de theorie van de zwaarte kracht is in de loop der jaren gewijzigd. Newton is deels weerlegd door Einstein en het lijkt erop dat ook Einstein onder vuur ligt door Erik Verlinde een Hoogleraar aan de universiteit van Amsterdam
https://www.parool.nl/amsterdam/amsterdamse-hoogleraar-doet-theorie-einstein-wankelen~a4411046/

1
12 DaStef

@10 "Onze cultuur, ons wetboek en veel ethiek, normen en waarden ontlenen we aan de bijbel."

Onzin. Ook vóór de bijbel bestond waren er wetten en regels. "Gij zult niet doden" is ouder dan de bijbel. In de bijbel staat niet meer dan een samenraapsel van al lang bestaande ethiek. @11 noemde Hammurabi al, de Codex Ur-Nammu is nog ouder.

Alle culturen hebben wetten en regels. Toen rond het jaar 420 St. Patrick voet zette in Ierland zaten daar Kelten. Die hadden nog nooit van een bijbel of wat dan ook gehoord, maar juist de Kelten hadden een zeer uitgebreid wetssysteem.

Christenen doen het vaak voorkomen alsof de hele wereld één grote wetteloze bende was waar het christendom wetten en ethiek geïntroduceerd heeft. Dat klopt aantoonbaar niet. Nogmaals, alle culturen, ook pre-christelijk, hebben wetten en regels.

Het enige waar het christendom echt goed in is, is plagiaat. Bestaande regels, wetten en ethiek overnemen en het dan doen voorkomen alsof we dat aan de bijbel te danken hebben.

1
13 Corr Bhán

@9 ONZE familie Jewkakka! ONZE familie!

0
14 K.Meel

@14 Ben je famillie van Jewkakka?

0
15 Drs. Mezun

@15 question

0
16 K.Meel

@16 Het staat er question

0
17 Drs. Mezun

@11 "Ethiek en normen en waarden is niet het domein van religie, maar gezond verstand en het universele basisbeginsel van "Wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet" 
Sterker nog de Bijbel is niet bepaald ethisch als het gaat om normen en waarden voor andersdenkenden."

Oh, nou dan zal ik de boodschap van Jezus wel anders begrepen hebben.
Ik verschil dus erg met je van mening over de invloed van het christendom op onze cultuur. Heb je je ooit wel eens verdiept in de wereld van de kunst, literatuur en muziek? Je stelt dat cultuur bepaalt wordt door de mensen zelf, maar waardoor lieten 'grote' mensen als Bach, Michelangelo en ja ook Shakespear zich vaak (zeker niet altijd) inspireren?

Interessant is trouwens dat je hier een 'universeel basisbeginsel' aanhaalt, die inderdaad overal te vinden is, maar wel een passieve vorm is van hetgeen Jezus predikte, wat ook wel bekend staat als de 'gulden regel', namelijk ' Doe voor een ander wat je graag voor jezelf gedaan zou willen hebben.', de actieve variant van jouw universele basisbeginsel, die je buiten de bijbel niet zo erg veel tegenkomt.

Jij en de reacties na jou onderschatten de invloed van de bijbel op onze huidige samenleving aanzienlijk.

0
18 Ebbie

@18

Ligt eraan welke boodschap: "Denk niet dat ik gekomen ben om de vrede te brengen, ik ben gekomen om het zwaard te brengen" is er ook een van J.C.

Van oudsher is het de kerk geweest die de financiële middelen hadden om kunst in opdracht te geven, daar waren wel veel restricties aan, je kon niet alles zo maar maken, dat is eerder een belemmering dan een verrijking van de kunst geweest.

De Bijbel, met name het oude testament, heeft meer afgebroken dan toegevoegd, sterker nog ik durf zelfs te stellen dat het Christendom de ontwikkeling van mensheid 1000 jaar lang tot een stilstand heeft gebracht, pas het moment van de verlichting en het afschudden van de religieuze overheersing heeft er voor gezorgd dat we weer schoorvoetend een paar pasjes vooruit hebben kunnen zetten.

Met name die verlichting heeft voor een groot deel onze huidige culturele waarden en normen bepaald, niet het Christendom, of wat dat betreft welke willekeurige religie dan ook. Onze welvaart en vooruitgang op medisch, sociaal en intellectueel gebied zijn er ondanks de religie toch gekomen en niet dankzij de religie.

Als die christenen inderdaad zich zouden houden aan 'Doe voor een ander wat je graag voor jezelf gedaan zou willen hebben.' zou dat mooi zijn echter men is nog niet eens in staat om zich te houden aan het basisbeginsel van "Wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet"

0
19 DaStef

@8 Prima toch. Dat doen ze maar in hun eigen woningen maar niet in publieke gebouwen.

0
20 Dalon

@20 sinds wanneer is een kerk, moskee of synagoge een publiek gebouw?

6
21 Jewkakka

@21 Noem het dan een openbaar toegankelijk gebouw voor mijn part.

0
22 Dalon

@22

Dat is een enorm verschil.

0
23 DaStef

@22 zelfs dat niet. Je hebt je aan regels te houden wanneer je deze gebouwen inloopt.

6
24 Jewkakka

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@38Rusland haar agenda was decennialang oproepen tot het behouden van neutraal gebied tussen 2 kerngrootmachten, vind je dat een verkeerd st...

zojuist geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@3      "Het is een waarschuwing natuurlijk XD" Ja Schil, dat meende ik uit 'Gruwelijke beelden' al te kunnen opmaken. Maar ev...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Vageali6888
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@97Hoort het ageren tegen een groeiende islam in Nederland bij de 'nadelen van de PVV' volgens jou dan ?...

3 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@2Het is een waarschuwing natuurlijk XD...

6 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@37 Ik weet dat jij als gecertificeerd russenhulpje één op één de Russische propaganda nawouwelt Vage....

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@106 Iets niet geleerd hebben vind jij knap. Val jij ff door de mand. Enfin, ik heb geen 70 jaar nodig om iets te leren hoor. Bovendien zat i...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1     "niet klikken" Ja ik weet niet hoor, maar als we niet mogen klikken, dan heeft heeft plaatsen toch weinig zin lijkt mij ....

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 We gaan niet lijdzaam toezien hoe Rusland haar agenda uitrolt puur omdat je het uit angst in je broek doet Vage. Russische gevoelens meene...

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Gruwelijke beelden, niet klikkenhttps://www.youtube.com/watch?v=4hUH1JxELp4...

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

En hoe moet het nu met al die andere herdenkingen in het land ? Schroeven de Gemeenten hun beveiligingen ook op ? ...

15 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
New Aunty PornSexy Video Free HdVideos Pornografocos GratisKorea1818 ComAva Addams Nude PicsBhojpuri Nangi DanceM.u.g.e.n PornGinger Grey PornTeamsketMateo Muscle PornLezbiyen PorSexe A La MaisonHpt Lesbian PornRashi Khanna Hot SceneFudi PornSavita Bhabhi Porn VideoPunjabi Hot XxxShakeela NakedIndian PussylickingEbonypulseAlyssa Milano NakedPerfect PussyIndian Girl Xxx VidioSensual HandjobRarbgBlonde Teenagers PornX Vidios HdPunjabi Kudi Sex VideoCartmans Mom PornBackroom Casting Couch ChloeProstitutes To HireAddisoj Rae NakedHot Boobs PhotoDani Sorrento PornDeepika Padukone Sex FilmM N F ClubAcompanhates PfNubikes PornBathroom Sex XnxxTeen Nudes SnapchatDesi Indian ChutCartoon Sex FilmNude Boobs Sucking VideosLupe FuentespornJamie BrooksbyAlexis Texas PornografiaKourtney RaeIwara HentaiGraciewaifuPornsexvideoMoms Teaching TeensPunjabi PornvideosRomeo TwinksIndian Xnxx DownloadPron VideoDiamond Jackson MomMilfnut ComFrench Vintage PornBreatsfeeding PornWife FlashesNude Serina WilliamsHijra Ka BfHot Yoga Sex VideoCnn18Live MilfsTop 10 Porn WebsitesSwallon PornSophia Caponi The Early GuestBrooke Ivory PornJoepusherBengali Bf Bengali BfYoux Xxx VideoPorn Face SittingNew Hot Hd Porn VideoHentaitagsSkipthegames DelawareXnxxlMen PornTeens Busty PornGujarati XxxChubby Redhead NudeInsect PornJapanese Porn Movies FullMegan MarxxxEmily Wickersham SexyPictures CumshotsStrip PornôKhloe Kardashian. UdeScooby Doo ParodyNosummerjackXxx Porn RepFree Crossdressing PornHot SpankingJasmine James And Danny DIron Man PornTajeethot PornLive Cam SexlogCastingcouchBrazzershd MomNaked Lesbians AnimeInnocent WitchesTaymade1991Cow And Bull SexChubby Porn EbonyBrazzers PornstarsSunny Leone Xxnx ComPorn OillFree Adult Porn MovesMegan The Stallion NudeLisa Ann CumingMalayalam Xxx VideosAunty Ki Blue FilmXxx Hindi Hd DownloadPersiam PornHentais Full HdJudy Hopps R34Village X VideosNsfs-203Fat Puusy LipsXxxmaxxxAshleyn BrookXxx Sax HindiIndian Aunty BlowjobLily Hart PornMone Divine PornWomen Masturbating PornZaawaandiHot Mom Son KissHottest Nurse PornKendra Kennedy PornNude In The Locker RoomAdult Video Stores Near MeMarlyn Chambers涼森 れ むNude ClipsRiley Reid BbcBooby Advent CalendarFilm Pornographiques FrançaisNeha Sharma BoobsSundress No PantiesXxx Sunny LeoneoPorn VazadosMujeres Hermosas DesnudasWhipping PornBengali Bf Full MovieLadka Ladka Xxx VideoOmegle SexoAn MitsumiPorn Hd BeautifulGay Porn Sketchysex