In Duitsland is de extreemrechtse partij AfD (Alternative für Deutschland) de tweede partij geworden in een peiling in opdracht van de krant Bild. Met 17 procent scoort ze beter dan de socialisten van SPD, die op 16 procent stranden.
Volledig scherm
In Duitsland is de extreemrechtse partij AfD (Alternative für Deutschland) de tweede partij geworden in een peiling in opdracht van de krant Bild. Met 17 procent scoort ze beter dan de socialisten van SPD, die op 16 procent stranden. © REUTERS

Extreemrechtse AfD voor het eerst groter dan socialistische SPD in Duitse peiling

In Duitsland is de extreemrechtse partij AfD (Alternative für Deutschland) de tweede partij geworden in een peiling in opdracht van de krant Bild. Met 17 procent scoort ze beter dan de socialisten van SPD, die op 16 procent stranden. Voor de peiling vroeg het bureau Emnid tussen 20 en 26 september aan 1.902 mensen op wie ze nu zouden stemmen.

32 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    AFD is niet extreemrechts maar gewoon populistische rechts......voor en met de burger samen, heet dit. Extreemrechts geeft een totaal verkeerde indruk terwijl dat niet zo is. Het is de schuld van de media zelf die dit verkeerd gebruiken en toepassen.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    en het zal daar nog niet mee stoppen , wacht maar. de ogen en het verstand van de politici zullen een omslag moeten maken en naar het volk luisteren.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Spijtig dat door de lakse houding van de traditionele partijen de extremistische partijen de overhand nemen. Het zij zo. Als men de bevolking voor schut zet verdient men het vertrouwen niet.
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    en nog gaan de knuffelende politici hun ogen niet open
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    De sneeuwbal wordt een lawine. Rechts gaat er flink op vooruit. Er is nog hoop !