door Mr. Q in Economie  ·  7 Reacties

  • 0
  • 367x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Iedere burger kan een verzoek indienen en krijgt binnen 6 weken een maandelijkse uitbetaling via een voorschotbeschikking. De voorlopige beschikkingen worden pas anderhalf jaar later definitief berekend met de consequentie dat vaak teveel is uitbetaald en soms te weinig. Miljoenen definitieve (terugvordering)beschikkingen gaan de deur uit of worden klaar gezet in de berichtenbox van de Overheid. Het invorderingsapparaat van de Belastingdienst heeft er vervolgens een flinke klus aan. Een behoorlijk aantal toeslaggerechtigden gaan slordig om met hun mailbox en worden schriftelijk aangemaand met onnodige kosten. Dit toeslagensysteem bezorgen het overheidsapparaat en medewerkers een hoop werk."

De burger, vooral die met een minimum-inkomen, DIE zit pas in de shit door het loslaten van het bestaansminimum en meer van dat fraais. Zogenaamd gingen ze "maatwerk" leveren, toen ze de huurtoeslag en ziektetoeslag afsplitsten van de basisuitkering en het minimumloon, in werkelijkheid zijn de kernbedragen gelijk even flink naar beneden bijgesteld. Meer dan wonen en minimaal eten hoeven mensen niet.

Er is sprake van ordinaire bezuinigingen met lekker veel verwarrende uitzonderingen, waar mensen geen gebruik van maken juist uit terechte angst voor die terugvorderingen. En zodat men mensen met een uitkering rijk kan rekenen, keer op keer, door van alles bij te tellen en te verzwijgen wat er allemaal van het netto wordt afgehouden. Het maakt het moeilijker inkomens met elkaar te vergelijken en gemakkelijker mensen met een uitkering te belasteren dat ze meer zouden krijgen dan werkenden. Het is stukken minder, echt wel.

1
1 Wendel

Ik zou willen dat ze de oude criteria weer gingen hanteren wat mensen met een uitkering van hun inkomen moeten kunnen en dat ze het weer één bedrag maken zonder dat gehannes. Zelfde voor AOW. Het kost veel meer dan het opbrengt, al die mensen bespioneren of ze samenwonen e.d.. Dat is dus nutteloos sadisme.

1
2 Wendel

De toeslag is voor de mensen die er recht op hebben.
Hoe lager het inkomen ..hoe meer recht op zorgtoeslag.
Hoe hoger de huur in verhouding tot inkomen .. hoe meer recht op huurtoeslag.
Als de ontvanger dit geld niet gebruiken om de zorgverzekering en/of verhuurder te betalen dan gaat het gigantisch fout.
Beter is dus om de zorgtoeslag en huurtoeslag direct over te aan de zorgverzekeraar en/of verhuurder.

Mensen die fraude plegen...
Dit zien we wel vaker ..
Die betalen de huur niet en vangen toch huurtoeslag.
Die betalen de zorgverzekeraar niet en vangen toch zorgtoeslag.
Een groot probleem wordt voorkomen door de toeslagen niet meer uit te keren aan de burgers.

Banken worden ook vaak opgelicht...
Buitenlands personeel komt hier een half jaar+ werken ...
Ze krijgen een bankrekening waarop hun loon wordt gestort.
Ze vragen en krijgen toestemming om een bedrag rood te staan.
Na ontvangst van hun laatste loon gaat ze zo veel mogelijk van rekening afhalen....
en verdwijnen naar hun vaderland.
Een kennis van mij had een pension waar ook veel Engelse werknemers een kamer hadden .. als de werknemers weg waren .. bleven de "rode" dagafschriften binnen komen. Die kennis heeft dit gemeld ...maar daar deden ze -de bank- niets mee.

Ik wil ook even vermelden dat de grens voor de huurtoeslag al jaren 710 is!?.
De huren stijgen onder Rutte gigantisch. Voor de rijken nog meer dan voor de armen ...
Je zou denken dat de huurtoeslag met het zelfde percentage zou stijgen als de inflatie/huurstijgingen voor de armen ...

Resumé.
- Alle zorgtoeslagen stoppen in een pot en alle huurtoeslagen stoppen in een pot ... zodat iedereen profiteert is niet rechtvaardig .. alleen mensen met laag inkomen moeten profiteren.
- De fraude moet bestreden worden. Dus al die toeslagen storten in een pot zou kunnen .. de verzekeraar en/of verhuurder haalt automatisch geld uit die pot .. en claimt het restant bij de burger.
Dat vind ik een reëlere oplossing.

1
3 jkteg

Het gaat al fout omdat de mensen de toeslagen zelf op hun rekening krijgen . Eigenlijk zouden de toeslagen direct moeten worden overgemaakt naar de instellingen/verhuurder.

Dan wordt fraude ook meteen zichtbaar en het eerlijkst is eigenlijk om de toeslagen op maandelijkse basis te bekijken ipv een heel jaar. Dat voorkomt dat mensen geld moeten terugbetalen als ze een baan krijgen.

1
4 rabartels

@3 en @4 : Wat was er mis met gewoon een bestaansminimum en eventueel op de persoonlijke financiële situatie toegesneden aanvulling of aftrekking? DAT was de oude situatie. In één keer het juiste bedrag, dus niet verschillende momenten en instanties die hetzelfde moeten beoordelen op grond van dezelfde gegevens (dwi, belastingdienst) en daar ook nog eens over moeten communiceren?

In die situatie werd er maatwerk geleverd. Toen ze met de huursubsidie en ziektesubsidie begonnen, is tegelijkertijd bepaald dat de gemeentelijke ambtenaren van dwi met de natte vinger mogen uitkeren en bestraffen waar ze zin in hebben, geen gelijke behandeling meer in gelijke gevallen maar willekeur. Bovendien kwam de bewijslast bij de cliënt te liggen, die kon willekeurig worden beschuldigd van fraude en moest dan de eigen onschuld bewijzen. Terwijl dat volledig tegen elk rechtsprincipe ingaat, de beschuldiger moet bewijzen, ook omdat het veel moeilijker is, te bewijzen dat iets er niet is dan te bewijzen dat iets er wel is (fraude dus). DAT noemen ze nu maatwerk.

De hele reden dat het zo is geregeld, is nou juist om mensen niet alleen te kunnen stimuleren, zo hard mogelijk te slijmen en onderdanig doen tegen hun contact-ambtenaar, slaafsheid bij te brengen dus, maar ook om ze constant in onderdanige angst te laten leven EN om ze te pas en te onpas te kunnen beschuldigen van fraude.

De nationale ombudsman heeft er herhaaldelijk schande van gesproken, en gezegd dat het percentage dat daadwerkelijk fraudeert, heel klein is. Veel kleiner dan de indruk die altijd opzettelijk wordt gewekt door de media.

En u beiden hebt zeker even gemist, dat men gestopt is met het uitkeren aan verhuurders van de huurtoeslag omdat de belastingdienst niet mag vertellen hoeveel iemand verdient aan Jan en Alleman in verband met privacy. Maar u vindt ongetwijfeld dat mensen met bijstand geen recht hebben op privacy, zo achterdochtig en haatdragend als u staat tegenover mensen met bijstand. Precies zoals de bedoeling was van al die propaganda tegen mensen met bijstand van de overheid en media in eendrachtige samenwerking.

Mensen tot paria verklaren omdat ze bijstand hebben, uitsluitend van de gemeenschap der "fatsoenlijken" en achterdocht en haat tegen ze verspreiden, mag allemaal zolang het maar autochtonen keihard treft. En ZIJ worden gecontroleerd, denkt u nou echt dat mensen in no-go wijken worden gecontroleerd? Ze zouden niet durven.

0
5 Wendel

Op zich zou ik er wel voor zijn, dat de ontvanger kan bepalen dat de huur- en zorgtoeslag naar de verhuurder resp. verzekeraar gaan. Vrijwillig dus. Maar dan moet de verhuurder/verzekeraar dat niet mogen eisen, want dat zie je steeds, dat iets in naam vrijwillig is maar intussen wordt afgedwongen.

Het was vroeger inderdaad zo dat de huurtoeslag direct kon worden overgemaakt aan de verhuurder, maar om de één of andere reden werd dat afgeschaft met het smoesje dat de verhuurder voor dat doel moest weten hoeveel iemand verdiende. Waarom snap ik niet. Mensen konden er zelf voor kiezen, maar dat mocht dus niet meer.

Ik denk, omdat als mensen maar krap genoeg zitten, ze het geld voor wat anders gaan gebruiken, een rekening die anders een torenhoge boete krijgt bijvoorbeeld. En dan moesten ze de huur een maand uitstellen, en dan was het hek van de dam en kwamen ze in de schuldenspiraal. Als de huurtoeslag direct werd overgemaakt aan de verhuurder, was het resterende, zelf te betalen bedrag nog te behappen. Dan gingen ze minder snel de schuldenspiraal in en belandden minder snel op straat.

En de overheid haat mensen met bijstand en is dol op immigranten, dus alles dat ze kan doen afstorten, en die sociale woning vrijmaakt, graag! Ook dat bedrijven, zoals energie e.d. waar je niet buiten kunt, allemaal automatische incasso eisen waardoor mensen om de haverklap plotseling zonder geld zitten en waardoor bedrijven een tientje hier en een twintigje daar extra kunnen gappen terwijl je voor dat soort bedrag niet naar de rechter kunt, maakt dat ongewenst.

1
6 Wendel

@5 ziekenfonds ging via inkomstenbelasting. Omdat ze het belastingpercentage erg hoog vonden.. zijn ze begonnen om diverse items uit de in sfeer te halen.
Het is een feit dat ze inkomen grens hebben voor wel/niet toeslagen. Over zorgtoeslag grens hoor je weinig als het gaat over privacy.
Bij berekenen bestaansminimum .. iemand met uitkering en lage huur versus iemand met hoge huur moet je toch compenseren. Natuurlijk kan dit beter. Het zijn ambtenaren die dit verzonnen hebben en die verzinnen meestal onlogische en moeilijke oplossingen. Zo wordt er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met energiekosten van wel/niet goed geïsoleerd huurhuis.

0
7 jkteg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Zo zie je maar weer wat voor een bezopen mafklapper deze vd Burg is. . . Als Afrikanen iets voor hun land moeten gaan doen en ze hebben daar ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Magister Nivardus
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

Die Hugo is eigenlijk een basisschoolleraar. Denk wat dichterbij en ben blij dat deze halve zool niet voor de klas staat.......

4 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@8 Oeps. . . Dan ziet moeders er nog goed uit. Blijft toch jammer van die inktvlekken. . 🤮...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@34 Ik heb een realistische kijk op de dingen. Jij hebt gewoon een rijke fantasie. Maar aan de bijval die je krijgt is te zien dat jij niet d...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@48 Het schijnt voor verschillende sympathieke deelnemers zoals @13, @22, @24 en @43, nogal van belang te zijn wat ik vind van deelname door t...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

17 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

18 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

20 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

21 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Surekha Aunty VideosTeenage Sis PornTinysexHentai BooruElephan5 TubeXviedoBeautiful Japanese XxxSexy Boobs PressOmegle Porn IndiaBrandi Love 4kMarathi Sex Video FullVidéo Pornographique GratuitementBrasileirinhas.com.brDesi School XxxSexy And Hot SexDriver XnxxNinna19sexyNika NikolaEva MartinezSunny Leone FucKailynhopperHorse PirnSpicytrammyPorno Asmr FrançaisDestiny 2 PornDavina LeosTamil Xxnx VideoYoruichi R34OnlyteaseKamasutra RomanceRctd-404Banging Step MomManga NueContos CnnCougar HandjobSchool Teacher XnxxCricket Xxx VideoTamil Aunty Sex TalkTiktok NackedYong And Old PornIndianauntysexLanni BarbyPorn Daughter DadBest SexgifsBang Bros NetworkEroprofilescatEmily Blunt FeetPorn SecertaryRiley Reid BoyfriendKolkata Bf MovieCanela Skin GloryholePrincess Leia CreampieVore CaptionsChicchana OnakaWeeping PornPassed OutsexFreeadult Porn MoviesXcidiosStripper SexCuming In A CondomBlack Widow XxxHijab SangePron Video Full HdNatural Boobs NudeNaked Asian MassageMia Khalifa All XxxLatina Rough PornMilfclipPorn AtureRequel DarrianKpornSexi SetoriPorns StoriesSexce XxxxJada Stevens PornJaponca PornArshi Khan Sex Video19 Years Sex VideosSubmission XxxShadbased ComicsOops Wrong HoleAfrican PenisPorn ApexIndian Gangbang SexBollywood Adult Movies OnlineSexy Video Desi SuhagratIsabelle EleanorHe.tai HavenHugh AreolasBody To Body MassageWww Com Hd BfNew DesixnxxTelugu Heroines NudeX HmsterActress XvideoGirl HastmaithunBokep NewMalina Melendez BangbusPorn Of ActorsWww Xxx BiedoMia Khalifa Sexy BfXxx Vedios In Telugu3x Planet.comHuge CockpicsCouple Seeking Men DelhiShiftymine LeakIndian Couple Hot SexIndian To SexMom Son Incest StoryAmanda Cerney LeakedSexy Nangi GirlGabbie Carter ThreesomeRedtubeebonyCuckold TalkHentai Game VideoTeens Dogs PornGirlcumingJasmin St. ClaireLena LoveJapan Movie XnxxLesbian Car PornDelhi AuntyBest Indina PornWww.xhamster.colmPornclubNaked Asian GirlsJennifer Landon NudeNude Kate VinsletGay Meth PornOrgasmic BlondeJaime MarleighPorn DesMommy FetishEscor BabylonXhamster HairyNaked People VideosNepali Bf Hd VideoDesi Hindi Xxx StoryLolyamateurKayla Kayden SexDanny D MoviesLesbianfeetfetishPenny Parker In The Green PornLeague Of HentaiJonny Since PornAnal StepsisterSex Vidoes Www ComBig Sister PornIndian Bhabi NakedAsian Boob Press