In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Tweetal schoot met luchtdrukwapen in bos Hattem

Twee mannen die gisteren door een arrestatieteam werden opgepakt in Hattem zijn vrijgelaten. Ze werden aangehouden omdat ze mogelijk op een boswachter hadden geschoten, maar de politie concludeert na onderzoek dat daarvan geen sprake is.

Ze hebben wel met een luchtdrukpistool geschoten in een bos bij Hattem, maar volgens de politie niet gericht op de boswachter. Een luchtdrukwapen is niet verboden, wel is een vergunning vereist om ermee te schieten in de openbare ruimte, zegt de politie. Het is nu aan het OM om te bepalen of de twee worden vervolgd.

'Iets van een kogel'

De politie begon gisteren een groot onderzoek in het bos na een melding over schoten of een knal. Een boswachter had tegen agenten gezegd dat hij op een paar meter afstand "iets van een kogel voorbij hoorde komen". Getuigen spraken over twee verdachten, van wie er één een "lang gewaad" droeg. Doordat iemand het kenteken had genoteerd van de auto waarmee ze vertrokken, werden ze al snel opgepakt.

In de woning waar ze werden aangehouden werden aanvankelijk geen wapens gevonden, en ook in het bos lag niets. Na verhoor van de twee werd later alsnog het verborgen luchtdrukwapen gevonden.

Advertentie via Ster.nl