door Reconquista in Politiek  ·  84 Reacties

  • 18
  • 911x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@41 ....... Afrika is meer dan Zimbabwe, weet u.

Jazeker, het is meer van hetzelfde.
Ik vind het vooral een gigantisch corrupt zooitje door de zakkenvullende leiders van die landen. Mede een reden waarom men, het gewone volk, massaal naar Europa willen migreren.

1
51 Snowflake

** gebruiker verwijderd **

@48 Iets stellen zonder enige onderbouwing is dom.

Daarom heb jij ook van die fantastische discussies hier,omdat jij alles zo briljant onderbouwt. Jij kunt met niemand een normaal gesprek hebben, zelfs niet met links! En als je dan het vuur te dicht aan de schenen krijgt ga je schelden. Kom toch!!

@29 dit spelletje haalt hij dus met iedereen uit, zo doorzichtig als de pest!

52 verwijderd110

@52 Conradijntje haalt juist een spelletje uit door met allerlei suggestieve nonsens op de proppen op te komen en dan nog verwachten dat ik daar nog op inga ,bekijk het even.

6
53 21st Century Guy

** gebruiker verwijderd **

@53 Conradijntje haalt juist een spelletje uit door met allerlei suggestieve nonsens op de proppen op te komen

Ja van jouw kant bekeken, maar niet voor de mensen waar je je spelletjes mee uithaalt. Ik ken hier nog zo'n persoon die dat geweldig vindt, en ik kan je vertellen het gaat vervelen! Ik begrijp exact wat Conradijntje bedoelt!

54 verwijderd110

"‘Westerse kapitalistische landen voeren ontwikkelingsprojecten vooral uit om er zelf beter van te worden. Ze stellen zich paternalistisch op, komen ontwikkelingslanden wel even vertellen hoe zij problemen moeten aanpakken."

En

"‘Onversneden ‘links’ ontwikkelingsbeleid met verregaande overheidsbemoeienis en gratis water voor de hele bevolking is in vrijwel geen enkel land een succes geworden."

Hierbij wil ik toch even opmerken dat dit standpunt van Anton Rijsdijk eerder de gangbare overtuiging is tegenwoordig, dan de uitzondering. Als ik het Wageningse departement van Ontwikkelingseconomie binnenloop, dan zul je daar eerder mensen vinden die ten eerste al niet voor paternalisme pleiten, en al helemaal niet voor verregaande overheidsbemoeienis.

De man heeft dus groot gelijk, maar daar zijn veel mensen ook al wel van overtuigd. Daar ben ik althans van overtuigd, als ik terugdenk aan de colleges van de afgelopen jaren en de vele teksten die het belang van het goed laten werken van instituties (eigendomsrechten, rechtsspraak, etc.) benadrukten - om zo de markt haar werk te kunnen laten doen.

2
55 progressiefliberaal

@54 Natuurlijk berijpt u hem want u wrijft mij ook regelmatig het een en ander aan waar geen reet van klopt van en dan nog heel zelfvoldaan zijn ook.
Eigenlijk niet de moeite waard om op in te gaan.

5
56 21st Century Guy

Kleine correctie:

"dan zul je daar eerder mensen vinden die ten eerste al niet voor paternalisme pleiten"

Rijsdijk bedoelt iets anders met paternalisme dan ik dacht dat hij bedoelde. Excuus, die zin moet dus eigenlijk weg.

Er zijn nog wel wat mensen die dat soort adviezen als koloniaal e.d. zien, maar dat is een wat ver-linkse minderheid die je vooral onder sociologen aantreft.

Door de meerderheid wordt dat paternalisme (zo zou ik het eigenlijk dus ook niet willen noemen, liever advies en voor mijn part betweterig advies) naar mijn idee dus wel als iets goeds gezien. Sterker nog, het is natuurlijk de hele reden dat er hele takken van sociale wetenschap gericht zijn op ontwikkelingsvraagstukken, omdat we ervan overtuigd zijn (terecht denk ik) dat we de antwoorden wél kunnen bieden.

4
57 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@46 Nee, dat mag je niet zeggen ook al het je er bovenop gestaan, en met eigen ogen gezien. Ik heb ook al vaak verteld dat ik uit een aantal buurten ben vertrokken omdat het compleet verpauperde. Uiteindelijk in een buurt aan de rand van de stad gekomen, nieuwbouw maar hier zie ik het dus ook gebeuren. De meer moslims er komen hoe extremer de geloofsuitingen. De baarden en jurken en donkere lappen kom je nu ook overal tegen. We hadden eerst een paar gezinnen hier vlakbij,en dat ging eigenlijk prima. Mensen kleden zich normaal geen baard,alleen als ze naar de moskee gingen had hij een jurk aan. niemand had daar problemen mee.Maar nu??

En weet je wat ik ergste vind, dat ik weer een meisje van een jaar of 8 zag met hoofddoek,de zoveelste hier in mijn buurt. Ja dat moet je normaal vinden van links, dat zo'n kind vacuum verpakt aan de kant staat...bah! Gadverdamme ik hoop dat links ook van deze kinderen de trauma's gepresenteerd krijgen. En dat ze zich dan heel lang niet meer zo goed voelen!

58 verwijderd110

** gebruiker verwijderd **

@56 Natuurlijk berijpt u hem want u wrijft mij ook regelmatig het een en ander aan waar geen reet van klopt van en dan nog heel zelfvoldaan zijn ook.
Eigenlijk niet de moeite waard om op in te gaan.

Nou hou het daar dan bij, en ga er van uit dat er maar een waarheid is namelijk die van jou! En dat jij hoog intelligent bent en iedereen verder dom. Overtuig jezelf daar maar elke dag van, maar val daar dan niet steeds andere mensen mee lastig!

59 verwijderd110

@59 21st Century Guy is een zuiger: wil altijd informatie van andere reageerders, stelt altijd suggestieve vragen maar geeft zelf nooit informatie en is niet open en eerlijk over wat zijn eigen mening is of beweegredenen met betrekking tot het onderwerp zijn.
Ik vermoed dat 21st Century Guy zijn aanwezigheid meer ziet als een spel dat hij moet winnen dan dat hij uit is op een open discussie. In ieder geval is hij doorgaans bezig de ander uit te putten met het stellen van een oneindige hoeveelheid vragen.

3
60 Conradijntje

@60 Ik zie dat u niet zo vaak aanwezig bent ,maar ik geef dan meer dan genoeg informatie en heb een mening omtrent diverse thema's dus als u dat ontgaan is dat is dat niet mijn probleem.
Maar als ik u zo dingen zie opsommen slaan die behoorlijk op uzelf dus ik laat het hier bij ga niet mee in uw heilloze missie.

6
61 21st Century Guy

** gebruiker verwijderd **

@60 Ik weet het ,en er zit er nog zo een op NK ben ik ook altijd vrij gauw klaar mee! Ik doe er niet aan mee, voor spelletjes schaffen ze maar een spelletjes computer aan! question

62 verwijderd110

@61 Uw mening kan je tussen de regels lezen aan de hand van de suggestieve vragen die u stelt aan de reageerders met een andere mening dan de uwe.

"Ik zie dat u niet zo vaak aanwezig bent" - Qua aantallen reacties ontlopen we elkaar niet veel.

1
63 Conradijntje

@50 Lees je eigen reacties even door voor het bewijs van je intelligentie!
En met die reacties van je los je je impotentie niet op!

2
64 Zie Hier

Zet dit op 1 uur en 11 minuten.

Zo zou de wereld kunnen draaien als men het wil.
Heb je weinig tijd zet het dan 20 verder.

1
65 vis

Dit soort stukjes uit het artikel geven stof tot nadenken :

"Mijn ouders zeiden tijdens mijn studententijd: ‘Als je jong bent en niet links, heb je geen hart. Als je oud bent en nog steeds links, geen verstand.’ Helaas hebben ze gelijk gekregen."

1
66 Ruud100

* Verwijderd door de redactie *

67 vraagtekenveertje

* Verwijderd door de redactie *

68 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

69 E.Meel

@67 kom van je kamertje en pak je hooivork.

4
70 kortanante

@67 Nagenoeg alle terreur verheerlijking komt van fout-rechts en salafisten. Verder van niemand.

7
71 Drs. Mezun

@67 : Je bent een ongelooflijke leugenaar en kunt absoluut niet bewijzen wat je hier neer plempt!

10
72 =*(++)*=

@67 ik heb even dat lachebekje aangeklikt, speciaal voor jou.

5
73 kortanante

* Verwijderd door de redactie *

74 E.Meel

@69 Dit stukje komt uit het artikel en heft betrekking op de ouders van de Hydrogeoloog Anton Rijsdijk die dit artikel in de Volkskrant schrijft. Leest u het artikel eens zou ik zeggen en probeert u dan eens inhoudelijk te reageren in plaats van op de persoon.

0
75 Ruud100

beter laat dan nooit - fascisme is trouwens óók links

3
76 Jeb

Linkse regeringen zijn vrijwel nooit succesvol. Hun opvattingen zijn doorgaans onuitvoerbaar, kosten goud geld en zijn vaak gebaseerd op het financieel strippen van de groepen die wél productief zijn. niet zelden volgt een forse uitstroom van talent op de meerderheid op links. Met als gevolg dat de productiviteit en innovatie afneemt.

Dit lijken wellicht gemakkelijke kreten maar loop elke linkse regering er maar op na. Socialisme heeft geen enkel land iets goeds gebracht. Linkse partijen kunnen (en willen) niet samenwerken, zeker niet met andere linkse partijen.

0
77 Lerac

@11 "..Wat vroeger links was is nu rechts geworden en andersom....."

Dat zien we ook in de VS waar de 'rechtse' republikein Trump de vergeten en gepasseerde blue collar workers weer in bescherming neemt tegen het globalisme en marktdenken van liberalen, democraten en socialisten.

5
78 CoolMemories

@76 "....fascisme is trouwens óók links..."

Het nationaal socialisme is links. Fascisme is zowel links als rechts omdat alle politieke partijen naar macht streven....alleen; de fascisten kwamen daar openlijk voor uit terwijl liberalen, socialisten, marxisten, democraten enz. verheven universele waarden inzetten....

5
79 CoolMemories

@79 Alleen nazi's en hele domme mensen die niet lezen en niet hebben opgelet op school beweren dat. Welke van de twee bent u?

Ik denk beide.

4
80 Drs. Mezun

@64 Vooral niet met een verklaring komen voor uw stelling hè en dat durft te praten over impotentie , triest geval kijk eens naar uzelf in plaats uw probleem op een ander te projecteren.

4
81 21st Century Guy

@81 Je bent inderdaad een heel triest geval!

1
82 Zie Hier

@60 ,

"Ik vermoed dat 21st Century Guy zijn aanwezigheid meer ziet als een spel dat hij moet winnen dan dat hij uit is op een open discussie."

Ach, ik heb, grotendeels op basis van persoonlijke ervaring aangezien ik wel 'in het wereldje' zit, twee inhoudelijke opmerkingen geplaatst in #55 en #57 en er wordt alleen maar op gemind. Nog geen inhoudelijke reactie op geweest.

Dus volgens mij is er hier sowieso bijna niemand uit op een discussie. Zie ook hoe het draadje in niks anders dan een ruzie is gedegenereerd.

Wat jammer is, want het topic was weer eens wat anders dan het gebruikelijke.

0
83 progressiefliberaal

@83 M.i. levert 21st Century Guy, en dan niet alleen kijkend naar dit draadje, voornamelijk vanaf de zijlijn kritiek op andere reageerders door het stellen van vragen of het geven van rare comments. Omdat hij die kritische comments levert aan reageerders met een andere mening dan de zijne heb je wel zo ongeveer door waar hij staat maar zelf zul je hem zelden of nooit betrappen met een eigen verhaal. En de "vijand" bombarderen met vragen en lullige opmerkingen is natuurlijk ook een taktiek maar wel een irritante.

Ik heb nu met jou een discussie, noem het een gedachtenuitwisseling, over de bijdragen van 21st centrury Guy: zo iets is met hem over willekeurig welk onderwerp ook gewoon niet mogelijk. Betreft jouw verhaal bij @55 en @57 : ik had daar niet echt raakpunten mee tegen of voor.

0
84 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Kort houden dat Duitse AfD gespuis. Het Duitse volk is heel gevoelig voor ophitsers uit de extreem rechtse hoek en het verheerlijken van de Duit...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Iemand met een Palestijnse vlag mogen ze meteen oppakken en afvoeren. ...

24 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Als van der Burg eens zou opknappen, zou dat een stuk schelen in de instroom. ...

26 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Hendrianus
VS spreekt veto uit tegen Palestijns lidmaatschap VN

"Daarnaast wil de VS dat een onafhankelijke Palestijnse staat ontstaat na onderhandelingen met Israël, en niet door druk van de VN."Dat is ...

28 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@73 Ja, precies. Het met anderen willen bemoeien. Dat is het probleem. Lekker iedereen z'n ding laten doen, moet het uitgangspunt zijn. ...

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Sywert zegt geen advocaat te kunnen vinden voor zijn rechtszaak maar heeft wel een advocaat bij zich tijdens het interview met FD?!...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@70 Trouwens, wij nemen geen aanstoot aan woke deugers, zij nemen aanstoot aan ons, toen wij niet gevaccineerd wilden worden en geen mondkapjes ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
De Britten willen asielzoekers ‘afschrikken’ met een enkeltje Rwanda, dit is waar ze terechtkomen

Prima idee word tijd dat Nederland het met UK op een akkoordje gooit en kijkt of ze er ook gebruik van kan maken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Tuurlijk zo onschuldig als een pasgeboren baby!Ja Ja...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Summer Brielle PornSex CinemaluWca Production CompleteXfastazyMuve ReviewsMassage Porn FreeAnal Gape BbwSex Video Tamil GirlsLoda PhotoChut Kaise ChateBoobs Sucking Video IndianAsa KiraGoldentube PornPorn Hub StepsisApetube.fomXxx Sexy BhabhiX Kerala VideosSexpovJoker XxxWape PornOralcreampie CompilationFallout 4 Sex ModsBonnie Rotten BbcDanbooru Donmai UsFamily Strokes.comEmpfliexRiley Read AnalDeshi Xxx VideosHindi Porn Video With AudioLocal Bf DownloadSex Hindi Video Hd ComBlack Lipstick PornVicats PornThickassdaphnwStep Sister And Brother Xxx VideoBegging For AnalHetai Lesbian PornWannaceFilm X En SteamingMaya BiujoMarina ViscountyAiden AsleyShannon Tweed NudeDemon HentaiBouncy Boobs NakedBisex XxxPorn Star Lily ThaiEbony Hd Porn FreeVore Porn VideosEscort FinderCuckoldmature.comReal SpankingsTeen Dog SexLittle Asian PornCumming On Black TitsLos Mejores Videos Pornos EspañolesXnxx Lesbian PornClara TrinityPornoflacasNude Indian Sex VideosActress Anjali NudePorn Sexy Video IndianPenelope Cruz Nude NakedSniffieaLesbian Pornhub StraponXnx Video MovieFc2ppv 3166039BengalixxSurprise X VideoYasmin Khan PornSienna West Porn VideosMother And Son PormBrokke BlazeSexx VedosPorn SiGamecorBlck Porn VideosPornocaceroPokemon Carmine HentaiNew Brazzers Hd PornDickdrainers Jessica MarieModifuckrsRealvirgin PornVidéos Pornographie FrançaisNude Images IndianXx2021Diwali XnxxSapna Choudhary BoobsHentaïTough Love XPorn Bhabhi ComLatinanakedAsia MasterbationRandom NudeErome.Gloryhole Swallow VideoAplicativo De PornoHow To Ride DickMia Khalifa XvidMama Katsu HentaiMissmercyyBounching TittiesBlonde Hairy PussyDana DearmonKiara Cole PornhubSxe Sxe VideoGay Porn JockFuck FamilySexy Sex XxJapan Bus BfPornno FreeFellatrix HentaiBlac Porn StarHd Pron TubeIndian Sex 3gpThe Art Of BlowjobsKiller KatrinXxx With Step SisterReal MilfPornos.culonasNude Celeb LeakAshley AdamsFemboygangbangGod Of War NudityCatherin Zeta Jones NudeErotica XDirty Sex TalkReiko KobayakawaDevar Bhabhi Porn MovieIndian Blue Film DikhaoLeah Gotti DownloadJavhd.netOnlyfans .comRedit BbwGarotas PornGay VrpornMonstr Cock PornSxx Video HdFirst Time Sexy Video HdTamil Sex Video Tamil Sex Video TamilIndian Desi Village Sex VideosWife Massage PornHot Nude WomanFuckbook.comOculus Quest 2 PorngamesIndian Young XnxxI Love CumshotsPorny.bizBootyassKerry Katona Nude