De beschadigde woning in Eindhoven
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Woningen in Eindhoven en Best bestookt met explosieven

In Best en Eindhoven zijn twee woningen afgelopen nacht bestookt met explosieven. Daarbij is niemand gewond geraakt, hoewel de bewoners binnen lagen te slapen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de twee incidenten.

De eerste explosie vond vannacht rond 03.00 uur plaats bij een flat in Best. Volgens de politie klonk er een enorme knal. Het balkon van de woning op de eerste verdieping raakte zwaar beschadigd. De ruiten van de woning sneuvelden en brokstukken van het balkon kwamen tot ver van de flat terecht. Het lijkt er volgens Omroep Brabant op dat een zwaar explosief op het balkon is gegooid.

Schade aan de flatwoning in Best

Een paar uur later was het raak in Eindhoven. Daar werd rond 6.00 uur een explosief naar binnen gegooid bij de voordeur, met als gevolg een grote ontploffing die in de buurt goed te horen was. De schade was ook hier aanzienlijk.

Een rotjong die een paar kliko's omgooit

De politie heeft in beide woningen onderzoek gedaan, maar noemt het volstrekt onduidelijk wie er achter deze actie zit. Buurtbewoners reageren verrast in Eindhoven. "Ik verschiet ervan. Ik hoorde de knal wel, maar ik dacht dat er een paar rotjong de kliko's omgooiden", aldus een van de overburen in het Eindhovens Dagblad. "De mensen die er wonen ken ik niet persoonlijk. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze vijanden hebben."

Uiteraard wordt gekeken naar een verband tussen beide zaken, zegt de politie. "Maar daar is vooralsnog niets van gebleken."

Advertentie via Ster.nl