Is de benzine in het buitenland beter? (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 0
  • 417x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ongelooflijk, wat kunnen mensen toch domme vragen stellen.

2
1 Hadjememaar

@1 , de kwaliteit in de VS is zeker slechter. En pas op bij witte pompen, want die peut is smeriger en funest voor je filters.

1
2 caso

Een ding is zeker, en dat is dat het in het buitenland stukken goedkoper is dan in Nederland.

0
3 eigenmening

In druk Nederland moet je vaker stoppen en weer optrekken en dat kost ook brandstof.

0
4 Interessant

@3 Neem de prijs in Duitsland. Zonder belasting is de prijs in Nederland al 10 cent hoger dan daar.
Vreemd, want een deel van die benzine komt gewoon uit Pernis. En anders komt de ruwe olie naar Duitsland wel via Rotterdam.
Transport blijkt iets als benzine dus goedkoper te maken?

0
5 Hadjememaar

@1 en wat kunne specialisten domme antwoorden geven. Natuurlijk kun je door anders te rijden besparen maar 645 km op een tank in plaats van 510 km op een tank benzine zonder dan de automobilist zich bewust is van ander rijgedrag is onzin natuurlijk. Nota bene is de auto op vakantie ook nog zwaarder beladen, het verschil in niet logisch. Hier spelen zaken als benzine octaangehalte, temparatuur of bandenspanning mee en het antwoord van de specialist is daarmee nauwelijks serieus te nemen.

0
6 Ruud100

@6 Als er al iets geen rol speelt, is het wel het gehalte aan octaan in de benzine.

1
7 Hadjememaar

@7 want?

0
8 Ruud100

@8 Je verwart "octaangehalte" met "octaangetal".

0
9 Hadjememaar

De huidige generatie benzinemotoren draaien op alle soorten benzine.
Het motormanagement systeem regelt de rest.

2
10 chouffleur

Goedkoper in elk geval en als je vlakbij de grens woont valt op dat steeds meer “ Ollanders “ het ontdekken. Een dorpje met een paar 1000 inwoners vlak over de grens en 50 pompen en nog moet je aanschuiven. Die Belgen lachen zich een kriek.

0
11 Al

@11 "Die Belgen lachen zich een kriek."
Ja, lekker druk in je dorp en zelf ook een halfuurtje extra uittrekken als je moet tanken...

0
12 Hadjememaar

Ik ben serieus binnen 5 minuten in het betreffende dorp en het wordt daar inderdaad steeds drukker. Scheelt zomaar 24 eurocent per liter en de bierhal tegenover de pomp is ook erg handig.

0
13 Al

Ik ben ook serieus. Lekker, al dat extra gemotoriseerde verkeer in en rond je dorp en zelf als Belg ook in de rij moeten staan.
Ik zie ze lachen.

0
14 Hadjememaar

@1 ik vind dit geen domme vraag. Juist een slimme vraag zou ik dan zeggen.
Het is nogal een verschil. In Nederland haal je 510 kilometer op een tank en in Engeland 645 kilometer (geen miles) dat is een verschil van 135 kilometer. Het was met eigen wagen dus word gerekend in kilometers. Het kan niet zijn zoals die man zegt dat ze 'veiliger' gereden hebben. Dat scheelt niet zoveel. Wel hebben ze in Nederland toevoegingen zoals in BP ultimate zit waardoor je een kwart meer kan rijden. Dit is veel duurder maar je haalt het er wel uit. Het kan zijn dat dit in Engeland er standaard in zit

0
15 Jan met de korte achternaam

@15 100ml "toevoegingen" aan 10.000 liter benzine, 0.0001%...
Natuurlijk, daar rijd je die 135 kilometer op...

Natuurlijk ligt dat niet aan een ander rijgedrag, bv dat je op vakantie vooral langere ritten maakt en thuis misschien alleen maar in het stadsverkeer rijdt.

Maar laat je gerust in de maling nemen en betaal maar extra voor je "premium" brandstoffen.

0
16 Hadjememaar

@16 ik rijd niet veel maar kan duidelijk merken dat ik verder kom met premium brandstoffen. Ik heb het zelf geprobeerd. En het gaat wel over grotere toevoegingen dan 100ml op 10.000 liter. Waarschijnlijk zelfs 1% of meer

0
17 Jan met de korte achternaam

"@17 Wie zelf "de proef op som neemt" past zijn gedrag aan aan het gewenste resultaat. In de meeste gevallen gaat dit ongemerkt.
Onafhankelijke onderzoeken hebben al meermaals aangetoond, dat niet bewezen kan worden dat gebruik van "premium" brandstoffen van invloed is op het brandstofverbruik.
Wat rest zijn aannames en geloof, en zeker "geloof" is iets dat ik niemand wil ontzeggen.

Het toevoegen van een klein flesje "dope" aan de kubieke meters benzine die net door een tankwagen waren gelost is al eens uitgebreid getoond door de Keuringsdienst van Waarde.

0
18 Hadjememaar

@14
Ja natuurlijk zijn er mensen die enorm lachen in België om die omzet en zijn er ook die dat niet doen.
Net zoals ik helemaal niet lach met die EU, dus go figure.

0
19 Al

@19 Ik wel, maar wat heeft dat ermee te maken?

0
20 Hadjememaar

@18 Ikzelf had een besparing van 80km op een volle tank terwijl ik hetzelfde rijgedrag en schakelgedrag had. Ik heb echt niks veranderd. Dat gaat niet ongemerkt.

En de mensen in Engeland konden 135 kilometer verder zonder hun gedrag aan te passen.

En een flesje op een volle vrachtwagen heeft geen effect uiteraard maar de Shell doet 10% toevoeging erbij voor een schonere motor. Je kan het ook merken bij olie verversen. Normaal had ik een vieze motor maar die is nu veel schoner. Ook de olie blijft schoon.

0
21 Jan met de korte achternaam

@21 Nogmaals, in uw geloof wil ik niet treden...
Als dat zo sterk is, kunt zelfs onafhankelijke onderzoeken naast u neerleggen...

0
22 Hadjememaar

@9 helemaal duidelijk, het is octaangetal

0
23 Ruud100

@23 Precies, en beide hebben niets te maken met de hoeveelheid energie in de benzine, dus ook niet met het benzineverbruik.

1
24 Hadjememaar

@16 er moet inderdaad flink wat meer toegevoegd worden aan een brandstof wil dit effect hebben. Voor aceton wat de oppervlaktespanning van de brandstof verlaagd waardoor de verstuiving beter gaat spreekt men over 0,15% toevoeging en over een gevoelig omslagpunt. Ik zou overigens geen aceton in mijn auto willen hebben omdat aceton en kunstof pakkingen geen vrienden zijn.

https://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/14917-brandstof-met-aceton/

0
25 Ruud100

@24 nee, dat is weer niet juist. Het Britse Thorney Motorsport heeft een vier maanden lang onderzoek gedaan. Met twee Astra VXR’s (is engelse OPC) hebben zij vier maanden lang op twee verschillende brandstoffen gereden. Zowel benzine met 95 als 99 octaan. De 99 octaan brandstof bleek 14% zuiniger, wat de hogere prijs weer helemaal goed maakte.


https://www.autoblog.nl/archive/2008/12/12/duur-tanken-maakt-rijden-goedkoper

0
26 Ruud100

@26 Benzine met een HOGER octaangetal dan nodig, levert geen enkele besparing op.
Benzine met een te LAAG octaangetal kan leiden tot een hoger verbruik.

0
27 Hadjememaar

@27 het octaangetal heeft dus wel degelijk wat te maken met het bezineverbruik. Uw “Hoger, te hoog of te laag” is voor mij te abstract om iets zinnigs over te kunnen zeggen.

0
28 Ruud100

@28 Dan moet u er wat meer over lezen, of er niets over zeggen.
Er zijn Astra VXR's op de markt met een motor met hoge compressieverhouding. Die EISEN benzine met een hoog octaangetal. Gooi je daar benzine in met een lager octaangetal, dan ontbrandt de brandstof niet op het ideale moment. Daardoor gaat energie verloren, het kan tevens leiden tot (ernstige) motorschade.
Benzine met een HOGER octaangetal dan nodig heeft geen zin. Er is geen beter moment om te ontbranden dan het "ideale moment".

0
29 Hadjememaar

@29 ja, helemaal mee eens, dat staat inderdaad ook in het artikel. Conclusie blijft dat het octaangetal van invloed is op de prestaties en verbruik maar dan moet het wel om het type motoren gaan die hierop af kunnen stellen. De specialist in het artikel van het AD is daarmee dus ook veel te kort door de bocht door te stellen dat het niets met de brandstof te maken kan hebben die in het buitenland getankt is. Dat kan dus wel degelijk.

0
30 Ruud100

@30 Nee, dat staat niet in het artikel. Daar wordt nergens over het octaangetal geschreven, dat is door u ingebracht.
En als de uitleg over de klopvastheid nu nog niet duidelijk is, dan moet u eens water in uw auto gooien. Dat heeft namelijk een heel hoog octaangetal.

"In alle West-Europese landen is de benzine van vergelijkbare kwaliteit.", staat er in het artikel en dat is ook logisch. De door sommigen verfoeide EU stelt namelijk eisen (EN22question.

0
31 Hadjememaar

@31 (EN22question = ( EN228 )

0
32 Hadjememaar

@31 dat staat wel in het artikel, ik citeer “Zowel benzine met 95 als 99 octaan. De 99 octaan brandstof bleek 14% zuiniger...”

https://www.autoblog.nl/archive/2008/12/12/duur-tanken-maakt-rijden-goedkoper

En wat een rare opmerking om te stellen dat iemand water in een auto moet gooien. Ik kan u moeilijk serieus blijven nemen als u dat soort onzin schrijft.

0
33 Ruud100

@33 Ah, als u er niet bijzet welk artikel, is het voor mij natuurlijk gissen welk artikel u bedoelt. Ik had verkeerd gegist.

Wat u aanhaalt is geen artikel, maar een zgn. "blog" en wat er staat klopt niet.
Er had iets moeten staan als "De Vauxhall VXR die gevoed werd met benzine met het (te) lage octaangetal VERSPILDE 14% van de brandstof".
Het ligt namelijk niet aan de brandstof, maar aan de motor.

Daarom nogmaals:
Benzine met een HOGER octaangetal dan nodig, levert geen enkele besparing op.
Benzine met een te LAAG octaangetal kan leiden tot een hoger verbruik.

Een roeiboot voor twee personen gaat met 2 roeiers sneller dan met één. Dat wil niet zeggen dat dit ook geldt voor een roeiboot voor één persoon.

Als u de technische uitleg niet begrijpt en de vergelijkingen onzin vindt, dan moet ook u vooral aan uw geloof blijven hangen. Mij maakt het niet uit als u uw geld verspilt aan onnodig duurdere brandstof voor uw auto.
De laatste opmerking gaat niet op als u in het bezit bent van een automobiel dat ontworpen is, om op benzine te rijden van meer dan 95 RON. Dan moet u Super 98 (of meer) gebruiken.

0
34 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

In dergelijke landen moet je niet openlijk partij kiezen als je leven je lief is. Dat kan een ieder weten. ...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bob Sleebaan
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Dit is het niveau van onze klimaatminister. Een kind van 5 is nog slimmer:https://www.youtube.com/watch?v=TCVI2YM14Qg...

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

"Bezos werkt met een beoordelingssysteem voor werknemers waarbij hij jaarlijks de 10 procent van zijn personeelsbestand die het slechtste preste...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

LoydMorris
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@7 Ik help je het hopen. . . echter, ik heb toch echt niet de illusie dat iedereen, die de afgelopen decennia vanuit het Midden Oosten en N...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@23 Serieus, je begrijpt de vraag "Wat heeft kritiek op een regering met jodenhaat te maken" niet? Je lult net zo dom als de meesten hier. Ga d...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

21 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

23 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
DesipornsGoku Porn18teen ComAnal PornxxxJavjunkyPorncomics GayOld Man To Man SexBbw PussylickingStripcamsH EntaiVídeo Pornô Amador BrasileiroColombianos PornBrazzers ImagesHeavenpovBlack Bangbros PornHidden MastuPorn 18 And AbuseCarlie MarieTeacher Sex GirlVoiranime DownSex SofaFree BondagevideosIrregular Hentai By KeyBig Bobs XvideoCute VeginaNhentai Futa On MaleHotwifeexperience ChaturbateSwinger PornoEgilea AsmrAmateurcreampie CompilationPuppiwi LeakedSex GratuiteChubby FuckingLesbian Teacher Student P O R NMatrue Album色情图片Ex Girlfriend NudesNaukrani XxxDaddy'sgirl PornBest Indian Porn HdFranceska Jaimes PornstarFat Black Granny PornSambapornôSlimthic VicPegnet XxxLesbian OnlyfansBritish Porn WebsitesZmeenaorr XxxCory Chase NakedJesse Williams DickAnal LesbansKirstie Allie BikiniJashin ShoukanSanilion Sex VideoCheating While On The Phone PornNao JinjugiComic SexA S M R Pornôسكس للاولادTelugu Xxx Videos HdJason Voorhees PornLeah Gotti Porn StarPorn BabaFurry YiffTiktokers NuasChatrandowIndian Bhabhi Sex PicXxxx Video Brother And SisterCarmen KarmaSnapnudesPunishing SubmissiveGrannyassOnaartistCreampied TeenHot Hot Porn VideosIrani Blue Filmسکس میلف ایرانیMeninas De Animes PeladasDuncanville PornAmma Ki ChudaiAnime Nipple SuckingSssniperwolf XxxHot Xxx VSexnxVideos IncestaMind Xontrol PornMom A D Son PornOc ListcrawlerYxhamsterRwdgifsAnime Mulheres PeladaPriscilla Barnes NudeDevon Lee PornL.e.x.x.x.i.l.o.n.d.o.nUnbirthing VoreHot Sex ChatCollege Fuck PartyKavita Bhabhi SeriesAmouranth Only Fans LeakedNude Porn IndianBhavana NavelSexunderwaterBlackambush FullTrain My Hole Angel YoungsNana Taipei PornLindzee NudesNude Balck WomenKayley Gunner AnalOnly AmateurpornAnal DwarfsDigitaldesireIndiano TransandoBdsm DrawnSexblack VideosCartoonteen PornScarlet BlueHelluva Boss PornSexc VideoSex Sex StoryKennedy Leigh NudePorn Fir WomenLesbianwrestling PornDanbooMexican PornstarRomaric PornHindi Picture Film BlueNiggapornWife UndressingFfm LatinaSara Ali Khan Nude PicsHd Pporn VideoAdira AllureCecilia Rose PornMature Women In Porn VideosKate Winslet NudesIndiaporn FreePorn GalariLadki Ka Nanga PhotoNewzealand Sex VideoErotic Fiction OnlinePornolandia NacionalChloe Temple NudeWet Pussie PicKitxkumPorn Video In Hindi Voice3d Xxx ComBhabi XxcPornzog.Entai PornosSec Vidos