Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan premier Mark Rutte

29-09-2018 07:01

Nieuwe album van Kinderen voor Kinderen

Meneer Rutte,

Ik hoorde u gisteren in ‘Het gesprek met de minister-president’ zeggen: “We hebben in Nederland heel strenge wetgeving op het gebied van mensen die terroristische motieven hebben of die dreigen uit te reizen…”

Hardi N., het vermoedelijke brein achter twee goddank donderdag verijdelde grote islamitische aanslagen in Nederland, dreigde in 2014 uit te reizen naar Syrië, om zich aan te sluiten bij de jihadistische groepering Jahbat-al-Nusra, een filiaal van Al-Qaida.

In 2016 werd hij daarvoor veroordeeld tot 16 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. In 2017 werd daar in hoger beroep 24 maanden cel gemaakt, waarvan 21 maanden voorwaardelijk.

Hij moest dus drie maanden brommen. Lees: hoefde niet meer de cel in, omdat hij die drie maanden al in voorarrest had gezeten.

“We hebben in Nederland heel strenge wetgeving…”

Als u, uw medewetgevers in Tweede en Eerste Kamer en uw rechters, die dit soort gajes maar blijven knuffelen, binnenkort ontdekken dat er iets roods aan jullie handen zit, schrik dan niet.

Het is maar bloed.

Niets dat met een tweetje met het woord ‘medeleven’, een televisietoespraak met een jankmuil en een ‘waardig debat‘ in de Tweede Kamer niet kan worden weggespoeld.

Groet,

JanD

PS. Vier jaar cel voor het voorbereiden van een terroristische aanslag, dus 32 maanden effectief de cel in, lijkt me ook niet echt afschrikwekkend.

Bulk alert!