'Barcelona kent Messi-droom van De Jong en gaat ruim onder Ajax-prijs zitten'

'Barcelona kent Messi-droom van De Jong en gaat ruim onder Ajax-prijs zitten'

28-09-2018 07:08
184

Ook na de zomerse transferperiode blijft Frenkie de Jong de Catalaanse sportkranten domineren. Volgens El Mundo Deportivo denkt FC Barcelona dat 50 à 55 miljoen euro genoeg is om de middenvelder over te nemen van Ajax.

Barcelona heeft belangstelling voor Paul Pogba, die op ramkoers ligt met Manchester United-manager José Mourinho. De kans op zijn komst is echter nihil, omdat Barça niet een veelvoud van 100 miljoen euro wil betalen én geen zaken wil doen met Mino Raiola. De Jong wordt gezien als een véél goedkopere optie.

Dat zit zo: Ajax vraagt 80 miljoen euro en lijkt dat ook te kunnen krijgen door de belangstelling van onder meer Manchester United, Manchester City én Real Madrid. Bij Barça is men er echter van overtuigd dat De Jong een voorkeur heeft voor Camp Nou en uiteindelijk 50 tot 55 miljoen euro zal kosten.

De situatie is onder controle, is de teneur in Camp Nou. Barça praat wekelijks met de De Jong over zijn omgeving en de Ajacied geeft zo nu en dan aan dat hij in de toekomst graag in Barcelona wil spelen. Het is volgens El Mundo Deportivo de grote droom van De Jong om samen te spelen met Lionel Messi.

Toch is er nog steeds een kans dat Barcelona achter het net vist, zoals de club dat in het verleden ook deed bij Marco Asensio (Real Madrid) en Antoine Griezmann (Atlético Madrid). Het is volgens de Catalaanse sportkrant het gevolg van de besluiteloosheid in het transferbeleid.