Laagterecord voor talkshow Twan Huys: 308.000 kijkers

Twan Huys zal zich langzaam aan wel een beetje achter de oren beginnen te krabben over zijn overstap van Nieuwsuur naar RTL Late Night. Hij zit nu in de vierde uitzendweek en de kijkcijfers worden alleen maar slechter; gisteren noteerde hij een laagterecord. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night met Twan Huys kwam donderdagavond uit op 308.000 kijkers en 8,8 procent marktaandeel en daarmee is het veruit de minst bekeken aflevering tot nu toe.

Voor de tweede keer valt Huys met zijn programma uit de kijkcijfer top 25, terwijl van een prominent programma op de late avond toch wel structureel een plek in de top 15 verwacht mag worden.

Het zal mede te maken hebben met de gastenlijst van Huys, die over het algemeen erg slecht is. Ook gisteren had hij weer een totaal niet aansprekende line-up, terwijl concurrent Pauw – die 947.000 kijkers (37 procent) scoorde – Linda de Mol aan tafel had zitten.

Huys benadert het laagterecord van het vroegere RTL Late Night, dat gepresenteerd werd door Humberto Tan. Hij trok op het dieptepunt 297.000 kijkers.

Tot nu toe lag het laagterecord van RTL Late Night met Twan Huys op de zevende aflevering, die met 366.000 kijkers ook niet genoeg kijkers trok voor een plek in de top 25. De meest bekeken aflevering tot nu toe is de Voice-special, die 1,7 miljoen kijkers scoorde.

RTL Late Night met Twan Huys trok in de eerste week gemiddeld 533.000 kijkers, in de tweede week keken er gemiddeld 682.000 mensen en vorige week kwam het gemiddelde uit op 463.000 kijkers. Deze week ligt het gemiddelde tot nu toe op 397.000 kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen