In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Supporters FC Groningen belagen stadion na bekernederlaag

Na de uitschakeling van FC Groningen in het KNVB-bekertoernooi zijn er rellen uitgebroken bij het stadion in Groningen. De ME is in actie gekomen om de woedende fans tot bedaren te brengen.

FC Groningen, dat onderaan bungelt in de eredivisie, verloor in eigen huis in de eerste ronde van FC Twente met 0-2. Na de wedstrijd probeerden boze fans de hoofdingang te bereiken.

Voor de ingang van het stadion stond een lange rij agenten om te voorkomen dat kwaadwillende supporters naar binnen gaan. De politie te paard dreef de supporters verschillende keren uit elkaar.

De supporters lieten zich onder meer horen met leuzen als "Nijland rot op". Nijland is de algemeen directeur van de voetbalclub.

Nijland heeft geen begrip voor de rellen. "Dit mag nooit gebeuren." De directeur doelt op het feit dat honderden mensen het stadion niet konden verlaten, omdat het buiten te onveilig was.

"Ik begrijp de frustratie", reageert FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik. "Maar het moet wel binnen de perken blijven." Inmiddels is iedereen het stadion uit, schrijft RTV Noord.

Advertentie via Ster.nl