Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Fail: overvallers jatten geen wiet maar oregano

Een groep jonge ramkrakers dacht met een overval op een apotheek met medicinale marihuana in Colorado even een waardevolle buit binnen te halen.

Dit zal bij thuiskomst of tijdens het oproken echter voor de nodige teleurstelling hebben gezorgd: de groene ‘kruiden’ waren namelijk geen wiet, maar oregano.

Nepwiet

De eigenaren van Native Roots, de winkel waar de overval plaatsvond, vertelden aan KKTV dat er nooit echte wiet in de vitrinekasten van hun winkel zit. Dit juist om overvallers te slim af te zijn.

Het plan van de criminelen was om door middel van een ramkraak een grote partij softdrugs buit te maken. Zij reden met een busje het winkelpand binnen en pakten wat ze pakken konden. De schade aan het pand is groot door de plofkraak, ook werden vitrinekasten kapotgeslagen.

De twee verdachten, die waarschijnlijk nog maar tieners zijn, werden gespot toen ze met grote zakken met ‘groene kruiden’ het pand verlieten. Een getuige die net klaar was met werken zag alles gebeuren en alarmeerde de politie. Hierbij werd hij bekogeld met een bierflesje. De oregano-overvallers gingen er daarna in een vluchtauto vandoor. Het is nog niet gelukt om de verdachten in de kraag te vatten.

Het is niet bekend of de dieven inmiddels doorhebben dat ze geen marihuana maar oregano hebben buitgemaakt. Toch is er ook goed nieuws: met deze grote hoeveelheid kruiden in bezit hoeven ze zich in elk geval een poosje geen zorgen te maken over laffe pastasaus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.