RTV Drenthe doet stap terug na klachtenregen

Directeur Dink Binnendijk van RTV Drenthe aan het woord. Foto Archief DvhN

Directeur Dink Binnendijk van RTV Drenthe aan het woord. Foto Archief DvhN

RTV Drenthe past de nieuwe radioprogrammering iets aan naar aanleiding van klachten van luisteraars. ,,Het weerbericht komt terug en we gaan ervaren nieuwslezers opnieuw inzetten”, zegt directeur Dink Binnendijk.

De vernieuwde radioformule van de regionale omroep is voor de luisteraars in Drenthe duidelijk nog even wennen. Bij de omroep en ook bij deze krant komen veel reacties binnen over de programmering, die op 1 september van start ging. Met meer muziek en drie grote nieuwsblokken: om half negen, half een en half vijf.

Hele uur

Luisteraars missen het nieuwsblok op het hele uur, vinden dat het weerbericht er bekaaid afkomt, klagen over te ‘moderne muziek’ en missen het Drents op de radio.

,,Radio Drenthe is verworden tot een omroep die een hoop lawaai maakt en slechte programma’s. Het lijkt er op of men de jeugd wil bereiken, maar ze slaan de plank volledig mis”, aldus een inwoner van Peize.

,,Het Drents is bijna geheel verdwenen in de programma’s. Ook de weermannen krijgen maar weinig ruimte om een goed verhaal te vertellen”, mailt een luisteraar uit Rolde.

Weerbericht komt terug

Dink Binnendijk kent de klachten en zegt er iets aan de programmering te gaan doen.

,,Het uitgebreide weerbericht na tien uur komt terug. En vanaf maandag zetten we ervaren nieuwslezers als Marjan Koekoek weer in voor de presentatie van de nieuwsblokken. Zij gaat ook jongere collega’s coachen.”

De kritiek is voor de directeur geen aanleiding de programmering flink om te gooien. ,,Dat is nog te vroeg. We zijn net een maand bezig. De luisteraars moeten er misschien nog aan wennen. Kijk, in de oude nieuwsuitzendingen zaten veel herhalingen. Daar kregen we ook veel klachten over.”

RTV Drenthe doet onderzoek naar zijn programma’s. ,,Dat is een lopend onderzoek onder duizend Drenten. We vragen hen wat ze missen, wat goed is en wat anders kan.”