door Shit...Fan...WhatAMess in Binnenland  ·  18 Reacties

  • 1
  • 333x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo enorm mee eens, destijds, toen ik mijn kinderen naar en van school haalde was het al vaak manoeuvreren tussen auto,s door, zelfs op de stoep.

1
1 Koortje

Wat een debiel. Oordelen en veroordelen zonder de situatie te kennen. Ouders kunnen goede redenen hebben om hun kinderen op te halen, zeker met de drukke agenda's van vandaag de dag.

Als een school dat zo'n probleem vindt dan moeten zij maar zorgen voor een goede kiss&ride plek op het terrein van de school. Maar nee.. een mooie gevel met aangelegde tuin voor het gebouw vinden zij belangrijker.

10
2 Mariska3

Kinderen van een middelbare school, die nog door hun ouders worden opgehaald? Belachelijk.

1
3 Giesje

@2 , en hoezo een debiel? Hij is docent aan de school en onlangs aangereden. Ik denk dat hij beter over de situatie kan oordelen dan jij.

1
4 Giesje

@3 Mee eens, ze hoeven maar te piepen en de ouder(s) staan klaar.

1
5 lisaaatjuh

@3 ; De keren dat ik mijn kinderen van het voortgezet onderwijs heb opgehaald (bij elkaar 9 jaar) zijn op één hand te tellen. Waarom deed ik dat dan? gewoon agendatechnisch.

School op 20 minuten fietsen. Ergens heen moeten met de kinderen (of 1 kind) en tijdgebonden. En dan praktisch langs de school op komen op weg naar die afspraak. Scheelt dus 20 minuten en dat maakt een hoog enkele keer net het verschil van het op tijd redden of niet.

Eén zo'n situatie die ik me kan herinneren was de dag dat de beugel van jongste er in ging. Erg spannend dus ze wilde uiteraard heel graag dat ik meeging. Die afspraak was of op dat tijdstip of pas maanden later. Nu ja, sorry.. ik heb haar dus maar opgehaald. Na afloop terug bij school afgezet om haar fiets op te halen; ze voelde zich goed genoeg daarvoor.

Zo'n leerkracht moet dan echt niet bij mij komen klagen dat ik mijn kind van school haal. Flikker ff op.

Bij mijn kinderen zaten trouwens ook kinderen in de klas die dik een uur moesten fietsen op een traject waar geen OV reed.. Die werden bij heel slecht weer (denk aan dik pak sneeuw) vaak ook gebracht en gehaald. Van mij mogen ze. Dat gezeur ook altijd.

7
6 Mariska3

Een kiss&ride plek in plaats van een tuin? Over debiel gesproken.

1
7 PuurHagelslag

@6 Denkt u dat het probleem zich voordoet als een kind een enkele keer door een ouder wordt opgehaald? Het artikel suggereert dat sommige ouders hun kinderen dag in dag uit ophalen. Ik kan me niet voorstellen dat dat nodig is. En in de gevallen waar het wel nodig is moeten de ouders zich aan de verkeersregels houden.

2
8 Smiling

@8 ; In het artikel gaat die docent de discussie aan met een moeder die tweemaal per jaar haar kind van school haalt. Oké, vaker dan ik, maar ook zij zal daar een reden voor hebben:

Quote:
>een wachtende moeder. ,,Maar ik haal mijn kinderen maar twee keer per jaar met de auto op." Joosten: ,,Als iedere ouder dat doet, heb je, met 1500 leerlingen, al 6000 bewegingen met de auto rond de school."<

Ergo: De school is te groot en heeft geen voorzieningen getroffen om het auto verkeer in goede banen te leiden. Dat daar wel ruimte voor is, is te zien op de foto's.

4
9 Mariska3

@7 ; Jij en de school vinden een tuin dus belangrijker dan de veiligheid van de kinderen maar janken wel dat de ouders hun kinderen nooit naar school mogen brengen of hen ophalen want dat is zoooo gevaarlijk.

Kwestie van keuzes maken.

5
10 Mariska3

@10
Ouders die zo nodig hun kind met de auto naar school moeten brengen zouden zich normaal, fatsoenlijk en verkeersveilig kunnen gedragen.
Die tuin brengt die kinderen en andere weggebruikers niet in gevaar, dat zijn toch echt die ouders in hun auto's.
Ik kwam vroeger elke dag langs een lagere school die in de buurt van een watertje lag. Elke dag zag je doodgereden eenden en andere watervogels. Maar volgens jou zal dat ook wel aan die beesten hebben gelegen en niet aan de automobilisten die zelfs bij de lagere school zo hard/onverschillig rijden.

1
11 PuurHagelslag

@11 ; Zo. Dat moet wel een watertje van de OVP zijn geweest dat die iedere dag nieuwe watervogels aan kon leveren om dood te rijden...

Bij de basisscholen speelt een heel ander probleem omdat de kinderen in de jongste klassen niet oud genoeg zijn om de route van en naar school zelfstandig af te leggen. Veel moeders combineren dan het wegbrengen en halen met de rit naar hun werk. Moeten zij gaan lopen of fietsen dan zijn zij dus te laat op hun werk.

Jaren heb ik ze op die manier dus naar school gebracht en weer opgehaald. Tot ik een baan kreeg waarbij dat niet ging. In een stad met 100.000 inwoners waren er 6 (zes!) plaatsen voor voorschoolse opvang die uiteraard al vol waren. Noodgedwongen dus mijn schoonouders moeten gebruiken als voorschoolse opvang en die woonden te ver van de school om dat fietsend te doen. Die brachten en haalden ze dus ook met de auto.

Overigens zijn zowel op de basisschool als het voortgezet waar mijn kinderen op zaten nog nooit ongelukken gebeurd tussen auto's en leerlingen al was het vaak wel hectisch op de basisschool met brengen door de rondrennende kinderen op het parkeerterrein.

4
12 Mariska3

,,Ja, ik weet dat ik hier fout sta", zegt een wachtende moeder. ,,Maar ik haal mijn kinderen maar twee keer per jaar met de auto op."

Goh, en toevallig nu zeker? Een kans van 1/90.

1
13 Vilseledd

@12
Zielige opmerking over de aanvoer van nieuwe watervogels, maar goed, je moest het blijkbaar kwijt.

Neem het verder vooral niet serieus, laat ouders gewoon lekker met de auto komen en gaan, op die manier leren kinderen ook zo goed met het verkeer omgaan ..en offer groen op voor auto's, leer je kinderen meteen wat écht belangrijk is.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1874439/kinderen-kunnen-niet-meer-fietsen
https://www.kinderopvangtotaal.nl/vvn-kinderen-oefenen-te-weinig-met-verkeer-1477476w/

1
14 PuurHagelslag

@14 ; Als je zo moet overdrijven om je punt te maken is dat nog veel zieliger.

4
15 Mariska3

@14 ; Er leiden meer wegen naar Rome dan je kind noooooooooit met de auto naar school brengen. Ik heb heel wat afgefietst met mijn kinderen, alleen niet naar school want ik werd als alleenstaande moeder geacht te werken.

Ze studeren nu en jongste fietst dagelijks een uur naar de uni. Oudste fiets een half uur naar het station. En dat terwijl ze ook gewoon de bus kunnen pakken met hun studenten OV. Willen ze zelf zo.

3
16 Mariska3

@9 En dan moet je natuurlijk wel op het fietspad wachten, waar je kind alle andere dagen fietst. Net als haar schoolgenoten zouden doen als daar niet toevallig die auto stond.

Zelfs als je het nodig vindt je kind van school te halen kun je je aan de regels houden. Een kind op de middelbare school kan best een paar honderd meter lopen naar een veilige, toegestane parkeerplaats. En met de huidige stand van mobiele telefoons kun je dat kind precies vertellen waar je staat te wachten.

Er is geen enkel excuus om de omgeving van een school onveilig te maken.

1
17 Smiling

@15
Jij denkt dat ik overdrijf, ik weet wel beter.

1
18 PuurHagelslag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

39 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Indian Baba Sex VideoEuropean Sex Video ComSuny Levni XxxSexyvideoCam X GratuitSeimin SeishidouTeen Latina PornGianna Michael CreampieBig Boobie BlogYoung CuckoldAunty Nude BoobsHot Desi Aunty NudeAnimes Like Highschool DxdDesi Pron MmsEva Notty Hd PornIndin Sxe VideoExtreme TubesDeeper PornsMird-150-uncensored-leakIndian Sex ScandleGatapopReal Mature PornNaughty SmericaMisty Stone BbcDick Sucking LipsChinese BbcAnna XxxBengali Girl BfBrother Sister Xxxx VideoDesperate AmuetersDiscord Server PornVoir Vidéos PornosHot Laura PreponJuan LuchoCelebdjihad.comPawg BbwStory SexesShoujo TsubakiHentai Nipple PlayGp ArenasMorgpie XxxRuls 34Bhai Behan Hindi Sex StorySexy Pussy PhotosDesi Porn BathLight Skin MasturbatingMy Friends Hot Mon PornPorno . .comGrannys Naked PicsMissary PornXvideos 4kPorn Series VideoCumface GrannyBignaked AssLeaked Onlyfans NudeDoujins.conFemmes PornographiqueDragon Ball Z HenraiWww Indan Sex ComBig Boobs Blue FilmCheating Xxx HdParis Porn VideosDesi Lovers Porn VideosNude Simran KaurNaked Japan WomenBest Anime PornosPorn In SoanishHand Job Over 40Sex Marwadi VideoShivada HotIndian BondageBlowjobs By MomBedeli ButtlandMom Zoey HollowayLaura Haddock NudeOnlyfans NakedCoco_coma NudeMature Nude Old WomenRaip PornHuge Black PenisesWrestling Ultimate SurrenderZoe Bloom PornCheerleader Black PornEnglish Sex Video Full HdStripped Search PornBangladeshisexYou OornFuckbuddyPunanniannieMorgan Lane OnlyfansLierbabyLucy Li PornstarHd Porn Videos BlackedPorn Maa BetaLisa Loring PornBig Tit CreampiesPriya Rai PovXxx Of Emma WatsonStriptease PornNude CelesteNude Tiktok LiveFree-x-moviesKailani KaiAlexandra SnowSexy Video Full Hd HotJalpari XxxKaley Cocoa NudeDakara Boku Wa H Ga DekinaSavita Bhabhi Hot SexBoobs Pictures NudeOlder Lady Nude PicsNude Beach Sex Videos25 PornLatina Porn GifTransgender HandjobLady Dimitrescu PornLatina Feet PornHyeon06179Thunder SexF F SpankingFsiblog ComJavlibraeySexo Video GayAliya Brynn PornUtopiaguide PlNude FilmingLindsay Vonn NudePrivate School 1983Dragon Porn ComicMomsexmoviesOrgasmatri XEvan Stone PornSex LoungeSex Video MastiPunjabi Saxe VideoXvediosCassie Groovy PornNekopara NudeAtk NaturalNaked Chinese GirlsBf SixeFree Sex Story In HindiZoey SinnsXxxmiya KhalifaHenta GifForum VoyeurismeSenior SwingersMissy Martinez PornBhad Bhabie Of LeakBihari Girl Sex