AFP
Volledig scherm
© AFP

Ecologische flop: Frankrijk verwijdert duizenden autobanden uit de zee

Duikers zijn in het zuiden van Frankrijk volop bezig met het verwijderen van duizenden oude autobanden uit de zee. Blijkt dat de banden de zee vervuilen met giftige chemicaliën.

49 reacties

  • Aquila van Boxel

    6 jaar geleden
    Tja die wetenschappers dachten een band met de natuur te forceren
  • Martine Ghysels

    6 jaar geleden
    En dan zeggen dat sommigen autobanden gebruiken in de tuin voor het kweken van groenten.......
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    De bodem van zeeën en oceanen heeft altijd gediend als vuilbak van bedrijven.Vroeger kregen bedrijven na een zware storm materialen terug die een tijd eerder werden gedumpt.En waar is vroeger uitgewerkt radioactief overschot gebleven?En wat verdwijnt er nu nog altijd naar de bodem.
  • Patrick Meyfroit

    6 jaar geleden
    Vlaamse autobanden bevatten geen giftige chemicaliën en mogen vermalen uitgestrooid worden op voetbalvelden aldus bevoegd minister Schauvliege, in haar antwoord op vraag 728 van Bart Caron op 23-01-2018 in de Commissie voor Leefmilieu. Het voordeel is dat men geen duikers zal moeten inzetten om deze troep straks op te ruimen.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Wil je afval dumpen en daar zelfs subsidies voor krijgen? Stel dan een zeer lijvig rapport op dat verzuitp in zeemzoete eufemismen of plak er overal bio voor en het komt in orde. Biocentrales zijn bijvoorbeeld het eufemismen voor verbrandingsovens, met dit verschil dat ze daarvoor bommen in Canada omhaaken, ze met schepen die draaien op diesel naar België vervoeren en ter plaatse vervoeren met binnenschepen en vrachtwagens op diesel op dat hout in een verbrandingsoven op te stoken. 100% bio, LOL