@22 Je zou een beginnetje kunnen maken door aan te tonen dat je vaccinatieschade wel degelijk bestaat....
Het probleem verschuiven naar een land, dat net weer alles een beetje op de rails heeft. Het is er op wachten, dat daar de vlam in de pan losbar...
@11 De meesten lees ik wel, sommigen niet, ik ben geen moderator die even gaat bepalen wat mensen wel of niet mogen lezen.Het is wel een feit ...
@20 Dat is toch geen haatzaaien tegen Joden? Dat is gewoon dat walgelijke kolonistengeweld benoemen....
Laat de politie maar wegblijven. . . . dan lossen de burgers, die dit XR-zooitje inmiddels spuugzat zijn, het wel op. . . ....
@1 Ben vooral nieuwsgierig naar de hardheid van het politie optreden. Ik zou stoppen met het dragen, slepen van die lui. Opstaan en wegwezen. Zo...
"in 2030 ruim 900.000 woningen bij zullen komen."Mag ik aannemen dat al die huizen worden voorzien van zonnepanelen en een thuisbatterij?O...
Alkmaar zit ook met een moslimprobleem begrijp ik?...
Gaat niet gebeuren. De koning laat zich niet chanteren en kan hier niet het kabinet in de wielen rijden. De A10 blokkade zal net als de vorige k...
@19 Ik kwam dan precies langslopen toen ze over de kolonisten bezig waren....
Sambal bij?
Binnenkort word het gewoon verboden, varkensvlees weet je wel.
en de rijsttafel , is ook Nederlands.
Cultureel erfgoed is volgens bepaalde mensen, hutspot met klapstuk, boerenkool met worst en snert. Dat is "ons eten", wat ook asielzoekers moeten lederen eten.
@4 babi pangang ChinInd style is hier verzonnen dus hoort daar ook bij. Heb me altijd afgevraagd waarom er van het Indonesische/Maleise origineel is afgeweken, want een echte verbetering is het niet.
@1 De Chinezen eten zelf geen sambal die denken dat het Nederlands is
@5 Volgens sommige mensen hier op het forum hoort zo iets niet in de Nederlandse keuken.
Lees hier:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/352884-middelburg-asielzoekers-onthalen-gasten-met-lekker-eten
ik vind in deze wel dat dat moet.
zeker met onze Indonesie verleden.
laten we eerlijk zijn hutspot hebben we weer van de spaanse soldaten gejat.
@7 tja "ons" is zo relatief. Zoals @8 al zei die hutspot hebben we van de Spanjolen. Aardappels zijn overgekomen vanuit Zuid Amerika. Snert is peasoup, hebben we ook niet exclusief uitgevonden.
Begint Nederland nu ook
al een handels oorlog tegen China?
Geen babi pangang meer.
Pfffft.
Heel raar: als ik Bami Pangpang bestel krijg ik altijd Babi Pangang.
@11
nieuw kunstgebit?
@12 nee hoor, ik heb al mijn eigen tanden en kiezen nog.
Selamat makan.
@5 , idd een groot verschil. De marine nam ook de nasi goreng mee, met haar kruiden etc.
Niet te vergelijk wat je bij de chinees krijgt ja.
Ik denk dat er maar weinig van het aanbod in Chinese restaurants echt te vergelijken is met de originele Chinese of Indische keuken, het meeste is behoorlijk Vernederlandst.
Bami of Nasi goreng wordt in de Nederlandse keuken als hoofdgerecht gezien maar in de Indische keuken is het meer vergelijkbaar met aardappelen of gekookte rijst waarbij je nog groente/sajoer en een stukje kip, vlees of vis aan toe moet voegen.
Ik bestel weinig bij Chinees Indische restaurants, ik bestel vaker Indiaas wat meer lijkt op het origineel. Voor de rest maak ik het zelf wel, de meeste gerechten zijn echt makkelijk te maken als je weet wat kruiden doen en wat voor effect het heeft in het geheel. Meeste gaat op gevoel en ik hou me zelden tot nooit aan een specifiek recept, variëren is ook een vorm van een culinaire ontdekkingsreis.
@8
Zat er toen ook al Spaanse peper bij?
Hoe komen ze erbij dat het Nederlands is?
"Vermoedelijk stamt het gerecht uit China, waar het geroosterd buikspek betrof. In Indonesië is de babi panggang vooral bekend zoals die wordt bereid door het overwegend christelijke Batak-volk, dat rondom het Tobameer in Noord-Sumatra woont, waarbij gemarineerd varkensvlees boven een houtskoolvuur wordt geroosterd. Het wordt gegeten met een saus gemaakt van varkensbloed of met een sambal van szechuanpeper.[1]
Uit krantenarchieven blijkt dat het gerecht al voor 1900 door Chinezen in Indonesië bereid werd. Het is dus niet pas in Nederland ontstaan, zoals soms geloofd wordt.
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Babi_pangang
Maar Nederland slaat zichzelf wel vaker op de borst. Net zoals dat sommigen denken dat pindakaas een Nederlands vinding is. hahaha
Ik dacht dat Nasi Goreng ook een Nederlandse vinding was?
Maar als niemand het meer bij de Chinees afhaalt, er zelfs geen Chinees-restaurant meer is, komt er dan een dineer-museum waar je het nog kan bestellen?
Kleine hapjes om alleen de diverse "maaltijden van toen" nog even te proeven. Mmmm.
@19 Ja en pitabroodje en shoarma zijn ook nederlands.
@20 shoarma niet, want dat is vies; tenminste ik vind dat.
Apfelstrudel is ook Nederlands, alleen noemen we dat appelflap.
@20
Shoarma ook ?
Dan ga ik eerdaags weer eens heerlijk genieten van de Hollandse pot.; -)
@21 Of het lekker is of niet dat laat ik in het midden.
Apfelstrudel is Oostenrijks. Appelflap is inderdaad nederlands.
@21
Onzin. Ik houd persoonlijk niet zo van snert, maar dat maakt het niet on-Nederlands!
loempia met varkensbloed uitdelen in de moskee moet kunnen toch?
@25 wat houd je tegen?
@25 Met welk doel bedenk je jouw ziekelijke idee?
** gebruiker verwijderd **
@27 is gewoon mijn mening harry handicap
@26 ik ben allergisch voor allah
@29 ach, grote mond maar je laat de uitvoering aan een ander over.
@30 ja goed hé, de uitvoering laat ik over aan linkse padvinders zoals kubusje/e.meel/hamaspapa die hebben ervaring genoeg met het verdraaien van feiten
@22 Ja echt waar. En pizza ook, ook al denken sommigen dat pizza Amerikaans is en sommigen denken zelfs dat het Italiaans is maar het is echt nederlands.
** gebruiker verwijderd **
@32
Pizza Nederlands??????? Sinds wanneer?
** gebruiker verwijderd **
@34 @35 Sorry, ik vergeet steeds een sarcasme emoticon erbij te zetten.
Maar kom op, als er mensen zijn die denken dat babi pangang en nasi goreng iets nederlands is dan moet je ook verwachten dat iemand shoarma of pizza nederlands gaat noemen.
** gebruiker verwijderd **
@11 Tja ze mogen geen wapens verkopen.
@14 Bami sentiasa lazat
Volgens mij maken die Chinezen er hun eigen recept van want het is bij iedere Chinees toch weer net effe anders. En ik heb ook Chinees gegeten in Brussel en dan lijkt het er zelfs niet op in vergelijking met hier. Ook dat ze natuurlijk overal dingen uit de lokale keuken overnemen. Zo kan je bij de Chinese restauranten in Brussel bijvoorbeeld als dessert namelijk ook geflambeerde banaan bestellen. (ontzetten lekker en een aanrader mocht je ooit in Brussel zijn) Dat hebben ze daar natuurlijk uit de Franse keuken overgenomen. Toen ik er hier over begon keek die Chinees hier me aan of hij toffees aan de boom zag groeien want hij had er nog nooit van gehoord zei hij.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.