Binnenland
  • 0
'We gaan meer handhaven, er komen broodbakken en we gaan voorlichting geven over de nadelen van etensresten op straat gooien.' ...

28 dagen geleden door Schildpad

REAGEER MET EEN EMOJI
8

nooit last toen kwam marktwerking privatiseren question
zo veel goedkoper beter
voor het ongedierte letterlijk wel ja ....

1 Gratiebarmhart    
28 dagen geleden door Gratiebarmhart
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 Moszkowicz    
28 dagen geleden door Moszkowicz

* Verwijderd door de redactie *

3 GOTCHA666    
28 dagen geleden door GOTCHA666

De verwilderde katten van Zeeland vangen en in Den Haag uitzetten.

4 Reagurius    
28 dagen geleden door Reagurius
2
Meld

@2 @3 Ik word echt zo moe van dit soort racistische retoriek ... Dit is gewoon één op éen gekopieerd van de Nazi's, die van dit soort retoriek gebruik maakten om de Joodse bevolkingsgroep te ontmenselijken.

5 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
25
Meld

@5 Mensen worden moe van de overlast die ze veroorzaken
Stop toch met wegkijken

6 GOTCHA666    
28 dagen geleden door GOTCHA666
5
Meld

@6 En die overlast los je niet op door hele bevolkingsgroepen racistisch te bejegenen. Sterker nog, jullie zijn de belangrijkste bron van overlast die voortkomt uit minderheidsgroepen. Jullie zijn alleen te dom om dat te begrijpen.

7 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
22
Meld

@2 Misschien ook uit het binnenhof.

8 Reagurius    
28 dagen geleden door Reagurius
3
Meld

@7 Nee niet de zaken omdraaien
Los de problemen op dan wordt het vanzelf minder
Theedrinken hebben we lang genoeg gedaan

9 GOTCHA666    
28 dagen geleden door GOTCHA666
4
Meld

Van de Koran mag je geen voedsel vernietigen, daar zit hem het probleem. Je mag het wel aan de dieren geven. Maar dit slaat natuurlijk nergens op.

Broodbakken lijkt mij inderdaad het beste, want islamieten vinden ratten vast ook niet fijn. En als ze dan dat brood fijnmalen kunnen ze het voor diervoeder gebruiken, maar dan netjes gesteriliseerd enzo. Voor alle afval is er wel een industrie die het kan gebruiken, en is die er niet, dan komt die er wel.

10 Wendel    
28 dagen geleden door Wendel
4
Meld

@7 : Dat zegt de overheid ook altijd, dat wij te dom zijn om van alles te begrijpen, als ze het weer eens niet kunnen uitleggen omdat het niet uit te leggen valt zolang je niet eerlijk bent over je motieven.

11 Wendel    
28 dagen geleden door Wendel
4
Meld

@9 Lees eens een keer een goed boek over de oorzaken van criminaliteit, of bijvoorbeeld over de relatie tussen etnische groepen in een samenleving, en welke gevolgen deze relatie heeft op het gebied van criminaliteit. Ik denk dat u dan heel anders tegen het onderwerp zou aankijken.

12 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
20
Meld

@12 Nee je het beter weet regel het dan
Ik doe het op mijn manier
Als je het niet aanstaat jammer dan
Wegkijken lang genoeg gedaan
Teveel boek wijsheden jij dat zal het zijn

13 GOTCHA666    
28 dagen geleden door GOTCHA666
5
Meld

Ik dacht ze Finnen heetten. Blijkbaar is ratten de nieuwe alias.

14 Dune    
28 dagen geleden door Dune
4
Meld

@12 Waarom zijn die gevolgen er dan niet voor andere etnische groepen zoals de Aziatische bijv?

15 Reagurius    
28 dagen geleden door Reagurius
3
Meld

@5 Als jij en je meelopers ophouden met wegkijken word het een stuk rustiger in Nederland. Je wilt maar niet toegeven dat we een groot probleem hebben met rubberboot toeristen, criminelen van buiten Europa, Midden Oosten Maffia en terroristen.

16 Verwonderd    
28 dagen geleden door Verwonderd
3
Meld

@12 Misschien moet jij 's uit je linkse bubbel kruipen en de straat opgaan. Van dat neo-marxistische universiteitswereldje wordt je niet veel wijzer.

17 Dune    
28 dagen geleden door Dune
3
Meld

Om te beginnen bij het binnenhof in Den Haag.

18 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
28 dagen geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
1
Meld

@17 word

19 Dune    
28 dagen geleden door Dune
1
Meld

@12 Er bestaan geen goede boeken die mijn mening zomaar kunnen wijzigen over de islamitische terreur over Europa. De koran is hun boeken, die volgen ze ook niet op maar interpreteren het naar eigen inzicht, zoals ook andere religies dit doen, moet ik toegeven.

20 Verwonderd    
28 dagen geleden door Verwonderd
1
Meld

@15 Aziatische minderheden in Nederland gebruiken vaak een andere emancipatiestrategie. Over het algemeen is dat ondernemerschap, vooral in de vorm van restaurants etc. Voordeel daarvan is dat een groot deel van de minderheidsgroep daardoor een stabiel inkomen heeft (en dus minder snel geneigd is in het criminele circuit te belanden), nadeel is echter dat er ook sprake is van meer segregatie (en dus gebrekkige integratie) want werkgevers uit een minderheid nemen vaak ook werknemers uit dezelfde minderheid aan.

Het is vaak een misvatting dat bijvoorbeeld Chinese Nederlanders goed geïntegreerd zijn. Veel spreken de Nederlandse taal slechts gebrekkig en gaan vooral binnen hun eigen sociale kringen om. Maar omdat je ze weinig ziet (want ze zijn er maar in kleine aantallen) en ze over het algemeen weinig overlast veroorzaken worden ze desondanks geaccepteerd.

Islamitische minderheden in Nederland zijn een ander verhaal. Ten eerste zijn ze hier in grotere aantallen dan bijvoorbeeld Chinezen, en ten tweede hebben ze in tegenstelling tot de grotendeels atheïstische Chinezen een religieuze achtergrond die meer verschilt dan die van de gemiddelde Nederlander. Daardoor lopen ze sneller tegen stereotypering en stigmatisering aan, want mensen met verschillende sociale identiteiten zijn geneigd bepaalde verschillen uit te vergroten om zichzelf op die manier van elkaar te onderscheiden. Bij de islamitische minderheden in Nederland zie je verschillende emancipatiestrategieën. Een groot deel van de Turkse gemeenschap maakt bijvoorbeeld ook gebruik van ondernemerschap om op die manier zichzelf en andere leden van de gemeenschap van een inkomen te voorzien. Een gevolg daarvan is echter wel dat de Turkse gemeenschap over het algemeen ook redelijk gesegregeerd leeft. Leden van de Turkse minderheid die kiezen voor sociale mobiliteit als emancipatiestrategie (opklimmen in sociaal-economische klasse door te participeren in de normale arbeidsmarkt) lopen door eerdergenoemde stereotypering/stigmatisering tegen problemen aan. Het deel dat uiteindelijk geen kans ziet (of dus geen kans krijgt) via de normale weg een toekomst op te bouwen is sneller geneigd in de criminaliteit te belanden. Zodra steeds meer leden van een bepaalde etnische minderheid in het criminele circuit belanden zal dit leiden tot verdere stereotypering/stigmatisering en daarmee een verdere beperking van de sociale mobiliteit (met dus weer een verdere toename van criminaliteit tot gevolg). Vooral binnen de Marokkaanse minderheid is dit een heel groot probleem, omdat zij over het algemeen bijna allemaal voor sociale mobiliteit als emancipatiestrategie kiezen, en daardoor op veel grotere schaal tegen vergelijkbare problemen aanlopen als de Turkse minderheid. En omdat zij nog veel meer van sociale mobiliteit afhankelijk zijn voor hun inkomen, raken zij ook nog sneller bij criminaliteit betrokken wanneer ze niet op die manier aan een inkomen kunnen geraken.

De perfecte samenleving is in mijn ogen een samenleving waarin er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen groepen mensen, en iedereen exact dezelfde kans krijgt zichzelf te ontplooien en de aangeboren sociaal-economische klasse te ontstijgen. Eigenlijk dus gewoon liberalisme, maar dan gebaseerd op het socialistische ideaal van gelijkheid. Het gaat alleen een stuk minder ver dan socialisme. In plaats van absolute gelijkheid zou er alleen sprake moeten zijn van gelijkheid in kansen, niet alleen bij wet maar ook echt in praktijk.

21 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
13
Meld

@17 Want ik kom nooit op straat? Ik ben een antropoloog hè, wij stoppen niet alleen onze neus in boeken maar gaan juist ook het veld in.

22 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
13
Meld

@22 Leuk voor jou, maar ga eens de straten op ipv het veld. question

23 solidsteel    
28 dagen geleden door solidsteel
0
Meld

@23 Oh zou het daar aan liggen? Ik vond die koeien al zo weinig informatief in mijn interviews.

24 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
12
Meld

@5 Wij worden moe van wegkijkende goedpratertjes zoalls jij.....

25 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
2
Meld

@21 Verschil tov dat ratterige woestijntuig is wel ff dat die Aziaten je niet lastig vallen op straat of van alles roepen tegen de Westerse vrouwen.....

26 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
2
Meld

@25

Word een beetje moei van verkapte racisten zoals jij

27 Bullet108    
28 dagen geleden door Bullet108
9
Meld

@21 : Ze zijn bevoorrecht dat ze hier wonen en opgroeien en moeten, net als iedereen, niet steeds met het vingertje naar een ander wijzen als ze er zelf een zootje van maken en zich misdragen. Dat doen autochtonen toch ook niet? Die gaan toch niet auto's van Turken in de fik steken en daar dan de Turken zelf de schuld van geven, bijvoorbeeld?

En ik zie Aziaten nou nooit enorme gewelddadige demo's op touw zetten om één of ander feit dat zich in hun eigen land voordoet. Bovendien is mijn ervaring met Aziaten dat ze angstvallig aangepast zijn zodra ze buiten hun eigen deur treden. En dat ze heel prettig reageren en zich heel goed gedragen als je ze uitnodigt in je woning of buurt. En dat blijven ze doen. Daarom is het feit, dat zij niet volledig integreren, helemaal geen probleem.

28 Wendel    
28 dagen geleden door Wendel
2
Meld

@27 Holmaatje van....spreekt ook weer.

29 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
1
Meld

@26 Bijna iedereen wilt gelijkheid van kansen. Vooral links heeft hier problemen mee. Die willen gelijke uitkomst en dat is erg onrealistisch en erg gevaarlijk. Voor die reden delen ze ook zo graag iedereen in vakjes .

30 solidsteel    
28 dagen geleden door solidsteel
1
Meld

@30 Klopt, en iedereen die het niet met links eens is en/of meeknuffeld is een racist.

31 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
0
Meld

@28 U snapt duidelijk het verhaal niet, dat is jammer.

32 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
9
Meld

@32 En jij wilt gewoon het verschil niet zien tussen Aziaten die nauwelijks overlast veroorzaken tov woestijntuig wat constant rotzooi trapt.

33 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
1
Meld

@29

Ga toch naar storm-front, past beter bij je achterlijke gedachtengoed...

34 Bullet108    
28 dagen geleden door Bullet108
8
Meld

@21 Iedereen heeft in Nederland gelijke kansen als het gaat om opleiding en werk. De taak om kinderen die kansen te geven ligt grotendeels bij de ouders. Die maken het verschil en als die thuis geen Nederlands praten of achterlijke ideeën verkondigen of hun kinderen aan hun lot overlaten of de opvoeding overlaten aan de imam of de straat, dan zit daar het probleem. Vandaar dat het idee van Dijkhoff zo goed is om naar Deens model van overheidswege in te grijpen in de opvoeding van allochtone kinderen in probleemwijken.

35 Dune    
28 dagen geleden door Dune
1
Meld

@34 Blablablabla......

36 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
0
Meld

Toch niet alleen Den Haag heeft last van deze plaag?

37 Xmod    
28 dagen geleden door Xmod
0
Meld

@34 Als je niet mee kunt praten met de grote mensen dan ga je toch lekker buiten spelen.

38 Dune    
28 dagen geleden door Dune
0
Meld

@38 Kijk eens naar zijn reactiegeschiedenis....na 5 uur ingelogd om op mij te reageren. (deed ie wel vaker, het is mijn persoonlijke stalkertje)

39 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
0
Meld

@15 Aziaten vormen geen etnische groep je hebt wel clusters : Oost Aziatisch,Zuid Aziatisch,Zuid Oost Aziatisch,Centraal Aziatisch en West Aziatisch.
En daarnaast nationaliteiten en ethniciteiten, Turken,Chinezen,Indiërs,Indonesiërs,Syriërs,Iraniërs,Thai,Israëli om maar wat te noemen komen allemaal uit Azië.

40 21st Century Guy    
28 dagen geleden door 21st Century Guy
3
Meld

Toch zit het grootste rattennest op het binnenhof........

41 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
0
Meld

Het gaat om overlast door ratten omdat er voedselresten op straat worden gegooid.
Volgens mij is er maar een comment wat daar op in gaat en de rest is weer de dagelijkse NK bagger.

Eigenlijk best triest .. vinden jullie dat zelf ook niet?

42 Schildpad    
28 dagen geleden door Schildpad
2
Meld

@42 U praat over anderen maar wat is uw mening aangaande dit probleem ?

43 21st Century Guy    
28 dagen geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@43
Er zal op een of andere manier een einde moeten komen aan de rondslingerende voedselresten. Het is goed dat er meer aandacht voor is en er een begin van een actie hiertegen op touw wordt gezet.
Het is iedereen wel bekend, lijkt me, dat een bepaalde groep bewoners extra aandacht verdient om dit ratten probleem te kunnen oplossen,
Wat dat verder met criminaliteit en terrorisme te maken heeft dat zie ik niet echt, tenminste, niet binnen de context van dit artikel.

44 Schildpad    
28 dagen geleden door Schildpad
0
Meld

Heel goed ! Stuur ze maar naar hun eigen land.

45 B55    
28 dagen geleden door B55
0
Meld

@33 Nee ik heb juist uitgelegd wat het verschil is. Beter lezen.

46 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
6
Meld

@35 Fout! Iedereen heeft in theorie gelijke kansen. De praktijk wijst echter anders uit. Er zijn talloze onderzoeken gedaan die dit bevestigen.

47 Gewoon een student    
28 dagen geleden door Gewoon een student
6
Meld

@46 Nee, je kijkt gewoon weg inzake problemen die door steeds dezelfde groep veroorzaakt word, en wat men steeds meer beu aan het worden is.....

48 Undertaker    
28 dagen geleden door Undertaker
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nazikerstballen op Belgische markt
Op de antiekmarkt in het Belgische Tongeren z...

11 uur geleden door AD

Donald Trump beweert dat 'onbekenden uit...
President Donald Trump heeft maandag zonder b...

10 uur geleden door Denisova

Op de foto als goed voorbeeld, 'want wij...
Het is de Black Achievement Month. Daarom gin...

18 uur geleden door NOS

Melk drinken is rasisme
Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorgan...

13 uur geleden door Kuppie

Britten sluiten grens voor student universite...
Een 21-jarige student van de universiteit van...

15 uur geleden door chouffleur


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Hadjememaar
Jerry Afriyie: eisen Jenny Douwes in RTL Late...
@41 Daar kunt u nu wel mee klaar zijn en geen...

minder dan een minuut geleden door Hadjememaar

RoosjeB
Jerry Afriyie: eisen Jenny Douwes in RTL Late...
@43 Kijk maar uit, voor je het weet krijg je ...

1 minuut geleden door RoosjeB

Reagurius
Kamervragen over afname vingerafdrukken bijst...
Niksewaard....

3 minuten geleden door Reagurius

Grootmoeder
Jerry Afriyie: eisen Jenny Douwes in RTL Late...
@40gooi 't eruit, ben wel benieuwd ;)...

5 minuten geleden door Grootmoeder

21st Century Guy
Jerry Afriyie: eisen Jenny Douwes in RTL Late...
@35 Moet je je als witte kapot schamen voor w...

5 minuten geleden door 21st Century Guy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig