2009-04-28 12:28:05 SANTPOORT - Sinaasappelen bij groentewinkel Primeurshop Bol, voor groenten en fruit, in Santpoort. ANP XTRA KOEN SUYK
Volledig scherm
2009-04-28 12:28:05 SANTPOORT - Sinaasappelen bij groentewinkel Primeurshop Bol, voor groenten en fruit, in Santpoort. ANP XTRA KOEN SUYK © anp

Sinaasappel-app AH verhult misstanden Braziliaanse plantage

Bij een van de Braziliaanse plantages die sinaasappelen leveren voor jus d'orange van de Albert Heijn is het slecht gesteld met de werkomstandigheden. 

  1. Doorrijder toont geen berouw, Naoufels (7) trauma blijft: ‘Hij steekt nooit meer alleen over’
    PREMIUM

    Doorrijder toont geen berouw, Naoufels (7) trauma blijft: ‘Hij steekt nooit meer alleen over’

    Naoufel werd geschept op het zebrapad toen hij wilde oversteken. Hij vloog door de lucht, brak zijn nek een raakte daarna in coma. De bestuurder reed keihard door. Naoufel vocht in het ziekenhuis voor zijn leven. Volgens artsen was het een ‘wonder’ dat hij de aanrijding had overleefd. Maar nu, anderhalf jaar later, gaat het niet goed met hem en worstelt ook zijn familie nog met het drama. ,,Hele gezin loopt bij psycholoog.”
    Den Haag
  2. ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’
    PREMIUM
    meesteroplichter

    ‘Mooie Bram’ kan vrijkomen door 480.000 euro te betalen, maar hij verdient ‘slechts 100 euro per maand’

    De 61-jarige Abraham van der V. uit Den Haag moet, na een lange carrière als oplichtingsverdachte, nog een krappe half miljoen euro aan justitie terugbetalen. Zolang hij niet betaalt, blijft hij vastzitten. Met een kort geding probeert ‘Mooie Bram’ nu zijn vrijheid terug te krijgen. Dit is de roemruchte zaak over ‘ondernemen’ in de diamantenbranche, dure Gucci-tassen en vermeende bezittingen in Monaco en Spanje. ,,Justitie hijgt in de nek van cliënt, maar er is verder niets.”
    Den Haag