Brett Kavanaugh.
Volledig scherm
Brett Kavanaugh. © AFP

Nieuwe beschuldiging aan het adres van beoogde opperrechter Kavanaugh

Terwijl de Republikeinen in de Senaat hun best doen om de beoogde opperrechter Brett Kavanaugh zo snel mogelijk benoemd te krijgen, doen de Democraten onderzoek naar een tweede beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de genomineerde rechter.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Veel onrust in Sydney nadat bisschop wordt neergestoken tijdens dienst, menigte voor kerk

    Veel onrust in Sydney nadat bisschop wordt neergesto­ken tijdens dienst, menigte voor kerk

    De Australische politie heeft een 15-jarige verdachte opgepakt na een steekpartij in een kerk in Sydney. Behalve een bisschop raakten een andere geestelijke en zeker twee andere personen gewond. Het incident was tijdens een mis die live werd uitgezonden. Na de steekpartij verzamelden zich honderden boze mensen bij het gebedshuis. Volgens Australische media werd de politie bekogeld met stenen en andere spullen.