door Moskowfiets in Media  ·  19 Reacties

  • 25
  • 567x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Jaar in en jaar uit, wanneer houdt "lastenverzwaring" een keer op of is "de wens" een geestelijke dwaling, een dagdroom, een fata morgana? In werkelijkheid gaan grote groepen mensen er jaarlijks op ACHTERUIT en eens is de rek er echt uit! Wat dan!?

3
1 Snowflake

Dat kan ook niet anders economische voorspoed is nodig voor allerlei inconsequente zaken afdekken als uitkeringsfraude duurdere kosten van mislukte straaljagers en doldwaze plannen van gastransitie.

1
2 Eastwood

Doortrapte opnaaierij. opzouten.

2
3 Dalon

energie + 150 euro per jaar
ziektenkosten + 130 per jaar
gemeentelijke onroerend goed + 7%/10%
gemeentelijke belastingen + 5%
waterschapslasten + 10%

lagere belasting/koopkracht toename 1.5 %
wacht nog maar even met de kerstkalkoen, het zou best wel eens een speklapje kunnen worden....

1
4 beertje36

@4
jachtgeweer kopen. fazant is ook lekker, of wat anders wat je wil.

3
5 120db

Opruiend nepnieuws.
Met de koopkrachtberekeningen is rekening gehouden met de lastenverzwaringen. Blijft minimaal maar toch.

16
6 griepje

Het artikel insinueert dat de economische omstandigheden in Frankrijk in overeenstemming is met de economische omstandigheden verglijkbaar zoals hier in Nederland, en dat daardoor lasten verzwaringen asociaal en onbegrijpelijk zijn. Dat is als je je verdiept in de wereld economie appels met peren vergelijken. Frankrijk zit economisch nog steeds in een diep dal en moet economische hervormingen doorvoeren om het land te behoeden voor een vrije val. Dat de Franse bevolking daar een probleem mee heeft kan wel kloppen, ik vind meer belasting betalen ook niet leuk, maar als je beseft dat Frankrijk één van de grootste economieën van Europa is hoef je maar een klein beetje fantasie te hebben om te verzinnen wat er gebeurt als de hervormingen van Macron niet doorgevoerd worden. Als de Franse economie in elkaar klapt dan kan de gehele Europese economie dit niet meer opvangen en zal de volgende economische crisis zijn intrede gaan doen. Voorspellingen zijn dat, als dit gebeurd, deze crisis vele malen groter zal zijn dan de vorige. De zuidelijke landen zoals Griekenland, Italië en Spanje zijn nu nog steeds een zorgenkindje, maar Frankrijk is het daarop volgende probleem, dus als je dit in een grotere context bekijkt is het juist de Franse economie een heel groot probleem aan het worden, die gevolgen gaat krijgen voor heel Europa. De Fransen moeten wel na gaan denken over economische hervormingen, lasten verzwaringen en rigoureuze hervormingen in hun pensioen stelsel, want anders slepen ze de rest van de EU mee in hun val. Met deze molensteen om zijn nek zit Macron momenteel in een politieke spagaat, met aan de ene kant het franse volk en aan de andere kant de economische stabiliteit van de EU.

0
7 Mvid-

@7
Snap ik, ik weet dat de ineenstorting van het systeem pijnlijk is. Maar Macron is een leugenaar net als Rutte. Een wereld die rust op leugens is geen wereld. Mensen moeten beseffen dat deze wereld gedoemd is als die leugens blijven. De verdeling van welvaart is niet eerlijk. De verdeling van mogelijkheden is niet eerlijk. We stevenen recht op een ramp af, tenzij de burger wakker wordt en zich niet langer door leugens en mooie praatjes laat ringeloren.

1
8 Al

@8 Begrijp me niet verkeerd, ik ben persoonlijk heel erg verbaasd dat een figuur als Rutte nog steeds, na het zoveelste lijk uit de kast, genoeg krediet krijgt om aan te blijven. Het probleem zit hem nog niet eens in het feit dat er bepaalde maatregelen genomen worden die lasten verzwaring rechtvaardigen, maar het grootste probleem is dat men via een verkiezingsprogramma zaken beloofd die men absoluut niet waar kan maken. Of achteraf met impopulaire maatregelen komen die vooral slecht onderbouwd zijn of voorheen niet in een verkiezingsprogramma genoemd zijn zoals bv. de dividendbelasting. De kiezer wordt inderdaad geconfronteerd met verkiezings leugens en raakt zijn vertrouwen in de politiek steeds verder kwijt, terwijl men in Den haag zich graag voordoet als zijnde transparant naar de Nederlandse bevolking. Echter nu lijkt het dat onder druk van het grote geld bepaalde besluiten omringt zijn met geheimzinnigheid en halve waarheden. Dit is één van de grootste fouten die je kunt maken in een democratie, waar het de meerderheid van de bevolking zich na het verkrijgen van correcte en goed onderbouwde informatie een besluit neemt om op een bepaalde politieke partij te stemmen. Als het dividendplan vooraf in het VVD partij programma had gestaan, had Rutte het bij de laatste verkiezingen zeer waarschijnlijk niet gered. Macron is op een zelfde soortgelijke manier aan de macht gekomen, en de Fransen zijn nu ook niet meer blij met hem. Maar zonder die loze beloftes had hij ook niet aan de macht gekomen denk ik. Politiek is een raar spelletje, en iedere keer trappen we er helaas allemaal weer met open ogen in, en daar geef ik je volledig gelijk in

1
9 Mvid-

@9
Jammer genoeg is het politiek spel een van de spaken aan het wiel der leugens helaas. De financiële leugens over de zogenaamde gezondheid van het stelsel is een grove leugen. Als morgen 5 % van de spaarders zijn geld opeist is het over en uit. Mensen rekenen zichzelf rijk omdat het hoopje stenen waarin ze wonen in getalletjes een waarde betekend. Het blijft een hoopje stenen. Schandalig dat er nog steeds geen voldoende huisvesting is en de starters geen idee hebben hoe ze dan en waar kunnen starten. Gelijke kansen voor iedereen? Een farce en een leugen, de meest succesvolle mensen krijgen teveel van de koek. Het is absoluut niet zo dat ik mensen die succesvol zijn geen hogere status gun. Maar waarom schiet dat door en heeft 1 % ongeveer 50 % welvaart op zijn of haar bordje?
Omdat jij blijk geeft van een wil om een discussie te voeren deze reactie. Leuk om iets van inhoud te zien op nieuwskoerier.

0
10 Al

@6
Koopkrachtlaatjes zijn alleen maar een instrument om mensen op het verkeerde been te zetten.
Het zijn altijd voorspellingen die altijd later anders uitkomen.
Men moet in z'n portomonee kijken en niet naar plaatjes. question

0
11 Strongoli

@10 Toevallig zat ik net te discussiëren met een collega over de bizarre ontwikkeling van de huizenmarkt. Helaas creëren de makelaars, verkopers maar gek genoeg ook de kopers wederom een nieuwe luchtbel in de huizenmarkt. Kopers overbieden elkaar tot ver over de vraagprijs terwijl dit in mijn ogen onverantwoord is. Net zoals jij al vermelde in je vorige reactie, het is en blijft een berg stenen. Niemand kijkt meer terug naar 2008 a 2009 toen vele mensen met hun huis onder water stonden omdat hun hypotheek schuld vele malen hoger was dan dat hun huis op dat moment nog waard was. We gaan gewoon weer dezelfde kant op, de sky is the limit en niemand denkt verder na over de dag na morgen. Is dit probleem het gevolg van het politieke beleid? Ja, dat denk ik wel. De bevolkingsgroei in Nederland is de laatste jaren mede ook door migratie behoorlijk aan het groeien en het huidige huisvestingsbeleid loopt hopeloos achter met als gevolg dat, zoals jij al aangaf, starters geen kans krijgen. Op economisch gebied gaat het volgens het CPB heel goed, maar vooral de aandeelhouders zijn diegene die hier het meest van profiteren. Salarissen van werknemers blijven alsnog bij heel veel bedrijven steken op het huidige niveau. Onderzoek wijst uit dat de Nederlandse economie gestegen is met 3,3%. De gemiddelde loonstijgingen blijven daarbij beduidend achter met maar 1,7%. Let wel dit is een gemiddelde dus er zijn bedrijven bij waar er waarschijnlijk niet of nauwelijks sprake is van loonstijgingen. De lachende derden zijn ten slotte de aandeelhouders. Deze hebben hun investeringen zien stijgen met gemiddeld 33%. Inderdaad de verhoudingen zijn zoek, het verschil tussen modaal en boven modaal zal hierdoor alleen maar groeien. In mijn ogen een slechte ontwikkeling.

0
12 Mvid-

Nederland, het land met koninklijke huisjesmelkers.

0
13 Rapunzel

Rutte is een smerige rat, en als hij een voorbeeld voor iemand, dan dat is te belachelijk voor woorden.
zoiets had nog nooit gemogen.

1
14 Handalf

Franse president Macron doet Rutte na : lastenverlaging wordt lastenverhoging

Leerproces in het geraffineerd omdraaien van feiten en uitkomsten.

Ben ik nu zo dom of zijn die twee gluiperds zo slim?

0
15 Wil je niet weten

Hij was de beste kandidaat volgens Obama....

0
16 PabloEscobar

"Echter het verschil : de Figaro doet datgene waar de media mede voor bestaan, namelijk een diepgaand onderzoek naar het waarheidsgehalte van de dit maal uit Parijs komende sprookje, om tot de conclusie te komen, dat Macron kennelijk te copieus had gegeten en… gedronken."

Nog een groot verschil is de bevolking.
Hier in Nederland geloven de meeste nog in sprookjes.
Hier in Nederland zijn de meeste onder ons een stel makke schaapjes.
In Frankrijk is dat toch wel even anders.

m.vr. Groet,
een mak schaapje

0
17 DWZ

@17

Precies.

0
18 Dachtutniet

Verbaast het ons nog? Ik zou haast willen zeggen dat het weer tijd is om de guillotine uit het vet te halen, maar dat doe ik maar niet, zou als opruiing kunnen worden opgevat.

0
19 Commodus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Real Girl SexLav Lune PornRabarg TorrentsTürk Por IzlePorno StarsLift And CarryWww X Hot VideoTsukasa Aoi PornBlowjobs PornJenni GreggTeacher Student Sex StoriesKannada Sex ChatOnlyfans Leak ForumXbidrosSara JayxxxMaria Fernanda NudeGay Sex Full MovieDani Daniels SaxGirls Dry Humpingسكس لراطSexo Ao Vivo Na CamAsiansexpornCardi B Onlyfans LeakedRika AimiDry Hunping PornVideos Pornografico En EspañolTs Bella JoieKannada Sex Video FullHeroine Trisha Sex VideosPornografia Online VideosJust Sex VideoSax Hot XxxHentai CollectionNude In PblicCoco Only FansRoughthreesomeEhamsterLand Chut PicXxnxn ComKerri Gribble NudeUllu Series VideosJessic Alba PornPorntorrentSnxprnTatsumaki NakedNyrieuxNicole Aniston NakedSarah Palin PornCardi B TitieXxxii MomSkylar FoxNudevisraIporntv NetXxx BamClass Teacher SexIndianfreesexMalayalam Sex Movie HotXx Bengali New VideoMuslim Porn WebsiteBdsm EroticsYoung Men Gay PornCodi Vore TwitterRated X MoviesXxx Com Video IndiaHandicapp PornSkip The GameaWifes Double PenetrationAmime MilfXxn Video HdSexor RicoSunny Leone Ka Xxx VideoVoyeur-house.lifBella FoxTamil ChudachudiHomeporn KingStreet Fighter Rule 34Patricia FarinelliTamil Married Sex VideosColumbian PornhubCulos PornografiaChisato ShodaDani Danil SexAlysia Magen PornTubepornstasX M Xx.comXxx Indian Aunty VideoCatherine Knight IndexxxHot Asian OnlyfansBoner GidSexy Dance In SareeBrazzer Vedio.comHelping HandjobDirty RolleteKindgirls.conmChatubatiVideo Sexo GratisPornography ManNude Perfect BreastsHard Xvideo ComPorn Massage IndianCumshot In SleepAnarexic PornShessofreakyDdf Network VideoAnimation Dog PornTamilteachersexTeen MasterbationBangladeshi Hot PornDrawn Together PornAundrea BitoniPorn Movie Full LengthScoreland.Bo Derek NideAnnet Mahendru NudeLesbo Sisters PornOriginal Tamil Sex VideoLove Sex PhotoYour Kavita BhabhiHorny PenisFucking SisterPregnant PorntubesSun PornoAssworship PovSexuall PursuitMen Naked MassageElizabeth IbarraOmegle Se XBunnyblairxoCaught Cheating PornPakistani Hd Porn VideosHot Pron VedeoCockjockVanessa Sky BbcBrazink ChatXxx Video 2017Xxx Video Boys And BoysRussian PornCockquean StoriesLesbain 3d PornAdultism ComInfluencersgonrwildBbw Asain PornX Vídeos BrasileiroLunapornstarPornstar RomanceDancing NudCuckcold Storiesسكس سحاق مترجمPulsating CummingRussian Sexx