Zo brengt Elon Musk ons over tien jaar naar Mars (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Verkeer  ·  31 Reacties

  • 3
  • 348x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"ons"??

0
1 rubbie

Die Musk is een eng ventje. En Tesla btw is over 2 jaar failliet.

6
2 ontken

Heb al hoogtevrees bij 1e etage op steiger.

0
3 caso

gaat ie mee?

0
4 Jeb

Ach ja, over 100 jaar zijn deze tekeningen en filmpjes collecters items, als de wereld dan nog bestaat.

1
5 Marrie

Naar Mars? Probeer eerst eens een vaste basis op de maan te vestigen om wat oefening te hebben en wat extra ervaring op te doen voordat je naar Mars gaat.

1
6 TedjeR

Mijn Mars ligt nu al onder handbereik.

1
7 Belazerd

Het is maar wat je belangrijk vind.

2
8 Hein2

Musk gaat de wereld nóg ingrijpender veranderen dan Stev Jobs al heeft gedaan (met smartphones).
Musk zorgt ervoor dat elektrische auto's de benzine auto's gaan vervangen. Hij zorgt dat we via Hyperloops nóg veel sneller kunnen reizen. Dat we de ruimte gaan verkennen.
Echt een hele gave man. Geweldige ideeën. Alleen jammer dat hij al zijn bedrijven zélf wil besturen, en dat het hem allemaal een beetje teveel wordt en daardoor gekke dingen gaat zeggen.
Maar ik gun hem alle succes van de wereld. en hoop dat de instanties die erover gaan, hem niet te hard zullen aanpakken voor die fouten die hij de laatste tijd maakt.

4
9 xtremy

@2 ,

Tesla is al failliet, het is alleen nog niet officieel bekend gemaakt question

@9 ,

Hij heeft goede ideeën ja. Maar die heb ik ook dus dat zegt niet zoveel. Vooralsnog vertegenwoordigt de man vooral een hoop gebakken lucht en zijn zijn behaalde successen beperkt. Hij heeft winst gemaakt met zijn online betaalplatform, voor de rest is hij praktisch niet in staat gebleken die uitdagingen te verwezenlijken.

Niet meer dan iemand als Robert Bigelow of Richard Branson in ieder geval, en die twee moeten het dus ook veel minder van die cult-status en mooie beloftes hebben wat voorlopig het enige is wat Musk overeind houdt.

Mooie ideeën zijn leuk, maar daar is geen tekort aan. Eerder een overschot omdat vele ervan niet haalbaar zijn, en Musk begint steeds meer een bijdrage aan dat probleem te lijken met zijn projecten die niet uit de verf komen.

2
10 progressiefliberaal

@10 Tesla heeft nog nooit een cent winst gemaakt... dat klopt, maar door de constante instroom van geld door investeerders is er voldoende cashflow. Valt die instroom weg, dan is het inderdaad snel met Tesla bekeken.

1
11 TedjeR

@10 Wanneer kan ik inéén van jouw goede ideeën rijden, vliegen of ermee betalen?
Want alleen ideeën hebben is niet goed genoeg. Je moet dat ook durven te realiseren. Dat kan goed gaan of fout. Maar Musk die dóét het tenminste.
Over een aantal jaar rijden alle auto's elektrisch, en dat is dan begonnen met Tesla's. (zoals de eerste Smartphone een iPhone was, nu zijn er ook conurrenten uiteraard).
Over nog iets meer jaartjes gaan we via Hyperloops in zeer korte tijd van de ene naar de andere kant van het continent.
Over nóg iets meer jaar kunnen we Mars gaan bezoeken.
Ingrijpender dus dan wat Steve Jobs heeft gedaan.
Ik gun het Musk wel. Ondanks de fouten die hij de laatste tijd heeft gemaakt.

0
12 xtremy

@10 Misschien fuseren met Jeff Besos en/of die andere 2?

0
13 Reagurius

Musk heeft met SpaceX al vele successen behaald. Zaken die tien jaar geleden met hoongelach werden ontvangen zijn nu al normaal, zoals het tot op de meter nauwkeurig laten terugkeren van de eerste rakettrap van de Falcon-9 raket. Dat is een staaltje techniek van heb ik jou daar. Verder werkt Musk op verschillende fronten aan vernieuwingen. En, typisch Nederlands, dat wordt allemaal weggelachen zoals ooit de eerste auto en de eerste stoomlocomotief werden weggelachen. We zijn een erg behoudend en zuur volkje, hoor.
En dat de Tesla-auto als fabricagelijn moeite heeft: logisch. Er komt snel concurrentie opzetten. En dat was óók precies wat Musk beoogde: zorgen dat die vreselijk primitieve, energie-verspillende, hopeloos verouderde explosiemotor vervangen zal gaan worden door simpele, maar geperfectioneerde elektromotoren. En dat gaat 'm lukken; hij heeft de automarkt losgeschud.
En naar Mars?? Ja hoor, onze kinderen gaan dat 'normaal' vinden. Net als mijn oma destijds vol ongeloof luisterde, als ik haar vertelde over de Apollo-maanreizen. "Dat kon helemaal niet", zei ze dan. "Want je kunt niet van de Aarde af!"
Wie vernieuwingen als 'onmogelijk' wegzet en daarmee aangeeft niet open te staan voor vernieuwing en voortgang, is gedoemd om uit te sterven...

Vergelijk dit soort ruimtereizen maar met de eerste ontdekkingsreizigers, om op zoek te gaan naar de andere kant van de Aarde. Er vielen veel doden, velen keerden niet terug. En zo zal het met ruimtereizen net zo gaan. En nooit zal een ongeval een reden zijn om er dan maar mee te stoppen. Nee, we zoeken naar de problemen, lossen die op en we gaan dóór. Al vele, vele eeuwen lang...

0
14 weerman

@13 ,

Dat zou sowieso geen kwaad kunnen denk ik, wat meer consolidatie in de ruimtevaart.

Het liefst zou ik nog een grote internationale organisatie zien, in plaats van NASA, JAXA, ESA, Roskosmos enzovoorts. Ik denk toch dat het wat efficiënter zou zijn dan.

0
15 progressiefliberaal

@15 Mja ook meer onenigheid misschien.

0
16 Reagurius

@14 ,

Elektrische auto's bestaan al veel langer dan Musk en Tesla. Vooralsnog heeft hij weinig losgeschud, de transitie naar elektrisch was al aan de gang. Bovendien denk ik dat autonome auto's en het verminderde privé-autobezit wat daardoor mogelijk wordt, op termijn een veel radicalere hervorming zullen zijn dan het type motor.

Niemand hier lacht trouwens om de technologische vooruitgang op zich. De vraag is alleen of Musk de man is om het te verwezenlijken. Er zijn mensen die het veel beter doen dan hij, het minder van de cult-status moeten hebben en (wellicht als gevolg daarvan) minder vreemd gedrag vertonen bovendien.

0
17 progressiefliberaal

@14 Fantastisch geschreven. Helemaal met je eens!

0
18 xtremy

@15
Dat kan. Maar er gelden ook voor de ruimtevaart nog veel nationale prestiges. Dat er al erg veel internationale samenwerking is, cumulerend in het al jaren succesvol gerunde ISS, is een goed teken. Alle ruimtevaartorganisaties werken al op veel niveau's samen. Daarom zijn sinds ene paar jaar de Japanse en de Indiase ruimtevaartuigen succesvol. Gisteren nog effe ruim vijf TON aan goederen voor het ISS de ruimte ingeslingerd door een Japanse raket. Wie had dat 20 jaar geleden gedacht..!
Er zal op een gegeven moment logischerwijze vanzelf wel meer samenwerking komen. We zitten nog maar in de begintijd, en we verlaten net onze 'wieg'. Geef het maar 100 jaar, moet je zien wat we dan bereikt hebben...

0
19 weerman

@12 ,

"Ik gun het Musk wel. Ondanks de fouten die hij de laatste tijd heeft gemaakt."

Ik ook wel, dat is het punt niet. Realistisch gezien blijven zijn prestaties gewoon ver achter bij de beloftes. Helaas.

Overigens blijft het onderzoek van de NASA bijvoorbeeld, het fundamentele gedeelte, ook zeer belangrijk. Daar maken alle private partijen hevig gebruik van.

0
20 progressiefliberaal

@19 ,

"Maar er gelden ook voor de ruimtevaart nog veel nationale prestiges."

Helaas wel ja. De tribale neigingen hebben we nog niet achter ons gelaten.

De samenwerking zal wel komen ja, dat ben ik met je eens. Het gaat me alleen nog niet snel genoeg af en toe question

0
21 progressiefliberaal

@17 Dat er al elektrische auto's waren is ook wel duidelijk. Volgens mij was de aller aller eerste auto zelfs al elektrisch.
Maar Musk heeft eindelijk een model op de markt gebracht dat er niet als een golfkarretje of winkelwagentje uit zag. Iets wat anderen blijkbaar niet deden.
Autonoom rijdende auto's, motoren, bussen, vliegtuigen, en boten is iets waar ik met smart op zit te wachten. Lijkt me fantastisch.

Nogmaals ik denk dat Musk over een aantal jaar de boeken ingaat als dé man die de wereld drastisch heeft veranderd, zoals Steve Jobs ook de boeken in is gegaan met zijn smartphones.
Wie kan er nu nog zonder smartphone?
Wie kan er over een x-aantal jaar nog zonder de Musk producten?

0
22 xtremy

@20 Tja, de eerste smartphones van Apple waren ook niet te vergelijken met die van nu. Toch heeft die uitvinding de wereld veranderd.
En er zijn concurrenten die het overnemen en er in verder gaan.
Gaat natuurlijk ook zo met de Musk uitvindingen.
En dat is niet erg, juist goed.

Maar dan moeten we hem niet op alle mogelijke manieren tegenwerken, zijn producten belachelijk maken en hem verketteren, want dan komt er nooit meer iets nieuws van de grond.
We hoeven hem ook niet te aanbidden. Maar geef hem een kans, en eventueel nog een paar kansen. Zulke mensen moeten we koesteren (niet aanbidden dus), maar ook niet vergruizen.

0
23 xtremy

Bestaat er (heel) misschien toch een onzichtbare stille wereld waaruit mensen hun vaak prachtige fantasieën halen!? Science fiction van Jules Verne’s bijvoorbeeld, het verhaal “Reis naar de Maan” is min of meer reeds bewaarheid. De vele andere zoals Star Trek en Star Wars lijken opeens niet meer onmogelijk. Dat mensen ooit naar Mars gaan is nu slechts een kwestie van tijd. Wonderful world!

0
24 Snowflake

Nou ik denk niet dat hij mij naar Mars brengt.
En buiten dat moet er eerst nog een basis op Mars worden gebouwd waar mensen de rest van hun leven kunnen verblijven. Die moet dan geheel zelfvoorzienend zijn. Ik hoop dat Rutte zich al heeft ingeschreven. Voor de gewone man is de reis toch veel te duur. Het zal alleen voor miljardairs zijn die de aarde willen ontvluchten en daar een toekomst op willen bouwen in een gebouw.

Over 5 jaar zijn er al raket vluchten langs de maan en weer terug. Voor de happy few.

0
25 Jan met de korte achternaam

@21

Mee eens; van mij mogen de budgets voor ruimtevaart wel verhonderdvoudigen. Helaas; we vinden wapens ("defensie!") vele malen belangrijker, want we zijn gewoon niet intelligent. Daar ontbreekt het flink aan, en dat zie je bv. aan die maffe "concurrentie".

0
26 weerman

@25
Besef dat we net 60 jaar serieus met ruimtevaart bezig zijn! Bedenk liever hoe het er over 60 jaar uitziet, zeker als je dan ook bedenkt dat de luchtvaart in korte tijd beschikbaar kwam voor steeds méér mensen. In het begin ook alleen voor de welgestelden. In feite is dat met alles zo. Vroeger hadden alleen de notaris, de directeur en de dokter een auto... Geef het tijd!

0
27 weerman

ik ga niet mee.
koop wel mars in de winkel, vind het wel veel te zoet, maar heb ik toch iets van mars question

2
28 120db

@28
Ik blijf gewoon nier.
Moet er niet aan denken dat je ondergromds op Mars zit.
En nooit meer terug kan gaan naar de blauwe planeet.

0
29 Marrie

@29
zijn we met z'n 2en. of blijven er meer.

hier melden, voor de verdeling van de grond question

1
30 120db

Ha ha ha, ik hoef maar een heel klein stukje grond, met n boom en ,n beekje.
Zelfvoorzienend, en eigen voedsel verbouwen, en laat de rest dan maar mooi naar Mars gaan.

0
31 Marrie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

zojuist geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

zojuist geplaatst door RobP

Zie Hier
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Gewoon woke gezwam!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Kappen met die onzin!Terug naar de oude tijd...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

ABRACADABRA
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 en wie zijn die antivaxxers volgens jou en die asieltjes zijn volgens jou ook allemaal gevaccineerd in land van herkomst ?...

4 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

27 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

44 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Party BlojobValentina Jewels CreampieCandylistHdsex Video DownloaderRose Monroe BangbrosJamelizz LeaksSnacky Chan LeakedJapanese Porn StreamingEbonypulse Tv中国 成人 电影Fabswingers.Hentai PantiesIndain PornstarsMarica Hase AnalMiss Pooja Sex VideoRodney MooreKlixen PornSister Law PornIggy Azalea Onlyfans PicturesKara LeeIndian Sex Mms CoSexual Orgy VideosSleeping Stepdaughter PornSxyprn.vomJapanese PorngraphyXxx Sxe VideoMom Seduced BabysitterRileymaelewis LeakNude Male MassageOrissa Sex ComBlood PronDani Banks NudeCjiendoIs Miranda Cosgrove AsianPandamoviesمنتدى سكس العربيPorno LatinosXnnx StepmomTotal Drama Island Gwen PornXnzz ComLilly LoveMalayalam Adult VideosFacialabuse Plan BSolar Kate PornHolland Roden NudeKajal Sex BfMazzirati MonicaYamamotodoujinPrincessbabybratxXxnxxiranOne Piece Porn GamesOne Pumch Man PornRef Xxx VideoElizabeth Olsen DeepfakesTrippie Bri NakedWatch Chiquito Pero PeligrosoVillage Girl Porn VideoPriyanka Chopra Xxx Porn VideoSexnudeAnal Queensالسكس اليابانىMake Love Not PortnWww Sex Vidio ComAnalmature TubeJessicapalacios OnlyfansJananese PussyPornos Con Mi SuegraList Crawler HoustinCasual PornSleeping CumsXviderosIndian Boobs XnxxRomanticmilfGranma PornManga PornographieDanbaruuFree Black Porn GayPorn On StageEva Elfie ThreesomeBarb CummingThefappeningblogNipple Slips RedditPorn CatorgoriesXxnc TubePôrno GratiWho Is Teanna TrumpEbonyfistingTamil Aunty Xx VideosFolla A MadreSheena Ryder PornRoblox PormPornofemininoMssapphireAletta Ocean Sex Hd18 Years Girls Sex VideosSpanish BlowjobUnderhentaiPubliic PornFilmes De Sexos AnalD4 AppPorno BangAnal BorePorn Milf VidMolly Cyrus PornPussy TacoBrittney Atwood NakedSunny Lenon Xxx10 Man Cum Slam 18Horsse XxxLele Pons NudaRussefeiring PornKamsutra SexyIndian Bus X VideoDad Pron VideoDad Force Daughter XxxBanglavhotiTittesLina The PlugXvideo BhaiMia KhilafahGothpawgStars-891Alexandra Daddario Nudeسایت سکسWwwxxxcmHardcore Anal PornTelugu Bf KavaliTight Sex HdPorn FuckhardVideos Pornos Mexicanos CaserosTryst.linlJennysroomSex Angreji SexPorenhobLily Tamil SexXxx Sexy AdultWaiting For CumshotXxx Hindi Full Hd VideoXxx Sex KeralaUncensored Hentai SeriesCj Miles BrazzersHentai World Nintendo SwitchHentaiaiLesbiangirls PornEscoart ServiceFaciale PornNude 50 Yr Old WomenSister Big TitsFree Hindi Sex KahaniRani Chatterjee Sex