Noureddine Cheikhini, Hassan Iasir en Galip Kurum, de beschuldigden in het assisenproces over de moord op politieagente Kitty van Nieuwenhuysen. Die eerste komt nu vervroegd vrij.
Volledig scherm
Noureddine Cheikhini, Hassan Iasir en Galip Kurum, de beschuldigden in het assisenproces over de moord op politieagente Kitty van Nieuwenhuysen. Die eerste komt nu vervroegd vrij. © Photo News

Geens bevestigt aanpassing wet na commotie over vrijlating moordenaar Kitty: "Rechter kan beslissen dat iemand die tot 30 jaar of levenslang veroordeeld is, voortaan minstens 25 jaar in de cel zal zitten"

BinnenlandVakbonden ACV Politie, NSPV, ACOD, VSOA en Sypol.be reageren verbolgen op het nieuws dat een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen vervroegd wordt vrijgelaten. Noureddine Cheikhni komt vrij met een elektronische enkelband, nadat hij een derde van de 30 jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zegt dat er een zerotolerancebeleid gevoerd wordt tegen geweld op politie. De wet over de vervroegde vrijlating is intussen aangepast.

881 reacties

  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Wees fier op Geens. Hij is ook nog veroordeeld door een heel land om een berucht bendelid ongestoord te laten moorden: “Menselijke fout.” Als het wat warm wordt, kruipt hij in zijn schelp en is hij stoïcijns doof. Alsof hij niet bestaat, om dan te onpas op te duiken met wat wereldvreemd gemompel. Geens = geen respect voor slachtoffers.
  • Arie Verwimp

    6 jaar geleden
    Geens opstappen nu!
  • maurice snelders

    6 jaar geleden
    Enkele weken terug konden onze "topministers" om de 7 seconden iets "arengeren" de wet Lejeune afschaffen moet voor mij ook niet langer duren zenne
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    hoog tijd om te stoppen met groepskorting te geven bij misdrijven: die persoon reed doorheen politiecontrole, was in bezit van illegaal vuurwapen dat niet correct opgeborgen lag in de wagen, reed met gestolen voertuig, zonder verzekering, vuurde in de richting van agenten, vermoorde een agente, hielp geen persoon in nood met de dood tot gevolg etc. Veroordeel ze voor elk feit apart en zo kom je vlot aan 200jaar. 1/3 is dan ok voor mij!
  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Waarom is in bepaalde gevallen de toestemming van de bepaalde familie nodig en bij anderen niet ?