door =*(++)*= in Politiek  ·  70 Reacties

  • 13
  • 1025x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik zie weinig verschil de peilingen eerder gedaan, het blok PVV-FvD wisselen 2 zetels en het zelfde geldt voor de PvdA-SP
Het enige wat je uit de peiling kunt opmaken is dat het vormen van een kabinet steeds moeilijker zal worden, de versnippering is vergeleken bij de afgelopen verkiezingen alleen maar groter geworden.
Blok rechts/midden:
VVD-CDA-D66-CU-SGP-----56 zetels
Blok links
PdvA-SP-Groen Links-PvdD------ 51 zetels
Blok uiterst rechts
PVV-FvD--------31 zetels

Verder 50plus, die zou overal bij aan kunnen sluiten------ 5 zetels
Denk, voor mij niet plaatsbaar-------7 zetels

2
51 Roy-050

@45 en bij welke partijen met uitzondering van FvD, zouden de Wilders standpunten ingepast kunnen worden.

3
52 Roy-050

@51 "Het enige wat je uit de peiling kunt opmaken is dat het vormen van een kabinet steeds moeilijker zal worden, de versnippering is vergeleken bij de afgelopen verkiezingen alleen maar groter geworden".

Inderdaad! En het verontrustende van deze ontwikkeling is, dat de VVD constant de grootste aanhang blijft houden. Waardoor de VVD ook constant de meeste kans blijft houden... om wéér de dominante partij te worden in een volgend kabinet!
Want hoe het ook zij, de VVD zal na de verkiezingen bij coalitiebesprekingen wederom net zo lang druk blijven uitoefenen op enkele gesprekspartners van ander partijen... tot zij zich 'bekeren' tot de VVD standpunten!

2
53 Scorpio

FveeD en PVVee gaat het niet om het beleid:
'60 procent vindt dat privézaken tijdens de debatten niet benoemd hadden moeten worden en 51 procent had zich gestoord aan het taalgebruik tijdens het debat. Kiezers van PVV en FvD zijn het in hoge mate niet met die meerderheid eens.'

6
54 Hadjememaar

@9 Wanneer was de laatste peiling van Ipsos?
Precies.
En wanneer was de laatste peiling van De Hond?
Juist ja.
Dus waarom vind je het nodig te zeggen dat er bij Ipsos weinig is veranderd?
Inderdaad.

7
55 xtremy

@29 We zullen zien wie er gelijk krijgt.
Het zijn nu 4 partijen, en met 2 was het al moeilijk om op 1 lijn te blijven.
Ja, PvdA en VVD hebben het inderdaad volgehouden. Maar met 4 hebben ze toch wel het risico dat hun achterban gaat tegensputteren. Ik ben benieuwd wanneer die achterban zegt, nu is het genoeg geweest. 4 jaar is heel lang en diezelfde achterban kan hun zetels gaan kosten. Kijk maar naar de PvdA.

2
56 Liz

@56 Bij D66 is er op 6 oktober al een groot partij congres, waarin een aantal zaken hoog op de agenda staan.
Functioneren Pechtold
Afschaffing Dividendbelasting
Afschaffing referendum
Huidige partij koers

Dus we zullen eens zien hoe groot de steun is voor de verschillende onderwerpen.

1
57 Roy-050

Terecht. Wilders was de beste debater. Hij stak met kop en schouders boven de rest uit. Dijkhoff was ook goed.

8
58 Wylde Gjert

Twee dagen debatteren met een muur heeft toch totaal geen nut, maar ons stemvee denkt van wel. Rutte en zijn slaven lachen zich een bult.

4
59 niet-alles-geloven

@57 Ja, wil ik ook weleens zien hoeveel steun er nog is.

1
60 Liz

@58 : "Wilders was de beste debater. "

Hahahahahahahahahahahahahaha, enz.

16
61 =*(++)*=

@52

De PVV deels veel standpunten met de SP , maar ook met de VVD/CDA en FvD ...

7
62 Vageali6888

@61 ; Wordt het weer te moeilijk voor "Wijhuis"?
Wat een peuter-reactie.

6
63 profdrmrir

@62 "De PVV deels veel standpunten met de SP , maar ook met de VVD/CDA en FvD ..."

Het belangrijkste stand waarin bv. VVD/CDA verschillen van de PVV is Europa, Euro, Dividendbelasting, beloning/bonus topbestuurder, AOW leeftijd, pensioenen, gezondheidszorg ect. dus lijkt mijn een coalitie niet bepaald haalbaar.

Zo zijn er ook bij de SP wel degelijk verschillen, vluchtelingen beleid, standpunt over de islam, sociale bijstand, klimaat, energie, duurzaamheid, onderwijs en cultuur, wel minder Europa, maar niet uit Europa. ect.

1
64 Roy-050

Samenvatting van het (virtuele) Nederlandse politieke landschap op 23 september 2018:

Extreemlinks: GroenLinks (1question, SP (12), DENK (7) = 37
Centrumlinks: PvdA (13), PvdD (question, D66 (10) = 31
Centrum: 50Plus (5) + ChristenUnie (6) = 11
Centrumrechts: VVD (26) + CDA (11) = 37
Extreemrechts: PVV (17) + FVD (14) + SGP (3) = 34

Totaal links: 68
Totaal centrum: 11
Totaal rechts: 71

Nadere analyse: extreemlinks is ongeveer net zo groot als extreemrechts. Verder is het afwachten of centrumrechts (VVD en CDA) gaan splijten de komende maanden. Beide partijen gaan toch meer een conservatieve richting op, en bij de VVD zie je steeds meer klassiek-liberalen (e.g. Arend Jan Boekestijn) afstand nemen van de partij en haar leiding.

Bij het CDA is een vergelijkbaar proces gaande. De compassionele/''linkse'' christen-democraten, waar bijvoorbeeld Dries van Agt nog onder viel verliezen terrein, deze gaan meer naar partijen als CU of GroenLinks (hebben ook deels progressief-christelijke roots). Zowel de VVD als het CDA zullen verder gaan krimpen en hun middenpositie verliezen. Het CDA zal op termijn niet meer zijn dan een quantité négligeable, omdat die partij ook nog eens te maken heeft met een achterban die al decennia fors inkrimpt ten gevolge van de ontzuiling.

Op termijn zal het extreemlinkse en extreemrechtse blok gaan groeien ten koste van de centrumlinkse en centrumrechtse blokken.

4
65 Adamas95

"En hoewel 63 procent van de Nederlanders het eens is met de stelling van Baudet dat door het regeerakkoord door de oppositie bij dit soort debatten vrijwel niets te behalen is, ..."

Natuurlijk niet. Vroeger werden wetsvoorstellen en -wijzigingen ingediend n.a.v. de actualiteit en dingen die men voorzag, die fout gingen lopen, op goed onderzoek gestoeld. En voordat er een beslissing werd genomen, had je het voor publiek toegankelijke debat, dat wilde vaak wel helpen om de zaken fair en transparant te houden.

Nu is alles gelijk aan het begin muurvast gespijkerd tijdens het regeer-akkoord, behalve natuurlijk als je de PVV iets belooft in ruil voor gedoogsteun hè VVD? Bovendien wordt steeds meer dwingend opgelegd door de lobby en de EU, die in feite één pot nat zijn. En wordt er dus niet meer gedebatteerd, hooguit hoe we iets aan de bevolking moeten aansmeren, in achterkamertjes dus.

Dus heeft debat eigenlijk geen zin meer.

4
66 Wendel

"Kiezers van oppositiepartijen vinden in grote mate dat mocht de coalitie in de Eerste Kamer de meerderheid verliezen, dat men hetzij de regering niet moet steunen of dat alleen doen als de wet (of wetsvoorstel) over het beëindigen van de dividendbelasting wordt teruggetrokken/herroepen."

De Eerste Kamer hoort te stemmen zonder last of ruggespraak, vooral zij, maar alle parlementariërs horen dat te doen. Dus geen steunen van de Tweede Kamer, wat een onzin. De Eerste Kamer is er hoofdzakelijk om te toetsen of een nieuwe wet of het afschaffen van een oude wet, geen inbreuk maakt op onze grondrechten, hoe die in de grondwet staan. Ze houden duidelijk alleen rekening met mensenrechten als het de lobby goed uitkomt, zie de donorwet en binnenkort verplichte vaccinatie.

4
67 Wendel

@64

Klopt helemaal.

De keus is dus volgas door met méér EU ,immigratie en grootkapitaal , of kiezers die wakker worden en massaal op kritische partijen stemmen. Zie dat helaas niet gebeuren omdat MSM niet
de hele werkelijkheid weergeeft en de meerderheid geen weet heeft wat er echt speelt.

De bom moet eerst barsten voordat ze inzien dat het echt anders moet , helaas

3
68 Vageali6888

@39 Waar staat dat dan, dat @27 (Gunther) van plan is rechtstreeks voor de Eerste Kamer op de PVV te gaan stemmen? Dat staat er niet, maar dat maak jij er van. Ik ben van mening dat mensen die dergelijk insinuerend gedrag vertonen eerst een cursus 'sociale vaardigheden & inschattingsvermogen' zouden moeten volgen.

2
69 DruppeltjeDrie

Asscher was de enige die debatteerde zonder A4-tjes of laptop. Vind ik een knap staaltje. Baudet had gelijk, maar had gewoon moeten debatteren, en Wilders zei het ook goed. Het wordt hoog tijd om eens zonder VVD te regeren.

1
70 Robbedoes

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

@1 Dat zalencentrum denkt alleen aan de poen die ze ermee verdienen. Die lui vechten hun burgeroorlog maar thuis uit....

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@1 "Jarenlang" En zo is het ja, dit komt echt niet plots uit de lucht vallen, ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

En ook dit is 1 van de vele nare gevolgen door de overbevolking van ons landje. . . ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@40 "Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat hierover uit de weg wil gaan, wekt wel enige verbazing."Is ...

25 minuten geleden geplaatst door soapbox

Hendrianus
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

Jarenlang wisten de boeren en LTO dat er een einde zou komen aan de uitzonderingspositie wat betreft de mest. Al die tijd heeft men niets gedaan...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@16 "Verder ben ik wel klaar" Kijk eens aan ja, vluchten. De benen nemen. De plaat poetsen. enz. Precies wat ik al voorspelde i...

31 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Veel meningen tégen hier. Net als in het parlement. Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat...

35 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

   Veel meningen tégen hier. Net als in het parlement.Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat h...

36 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Om te beginnen Koningsdag. . . 4 en 5 mei Amsterdam, de Olympische Spelen in Parijs. . . ...

44 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

We gaan het de komende tijd beleven en ervaren wat Europa met z’n onnozele, ondoordachte verdragen, binnengehaald heeft. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Chinese Girl XvideoNifty Gay EroticaRule 34 PaheqlXnxx ZazzersUnderwater PornographyJessmike MillerNyxworksPorn StepdadNhentai MindbreakDixie Trailer ParkPawg GirlsWeb Series BoobsMutualmasterbationSkirt FuckBig Clit SuckErotic TumblirSoft Porn GifRoezlanyokLucy LiSẽx VnCory Chase VrBollywood Porn ImagesKannada Full SexSex Videos In AuntyIndian Cute FuckBeautyandthesenior ComAishwarya Rai Sexi PhotoSherilyn Fenn NakedHorny CartoonXhamater LiveHe Porn DudeFtm CreampiesBig Cougar TittiesJodie Sweetin NudeNude Bridget MoynahanPorn FistPorn Indian TamilBrother Cuming In SisterParlor Massage PornLunarexxMms IndiaXxx Hd Vedio ComPillow Talk Podcast2d Animation PornNonstop CummingFnaf 3d PornAdult Film DatbaseBig Tit OilyKissing Pron VideoWifelivesbbcLets Have SexLive Sex ComeChristie Stevens MomVideo X Francaise GratuiteKilljoy Rule 34Pervmom Krystal SparksHindi Xvedios ComEbony On Nude BeachGay Black PronKilly DivinSweetfox_365Nursh BjBikini XxxAmbvelo NudeHindi Hot Web Series VideoSexmilfSex In Village VideoMassage Videos EroticLesbian Cheerleaders Porn谷歌 搜 圖Pornografia Xxx AnimeWww NxxMost Beautiful Women XxxVideo De Sexo Gratis BrasileiraXxx Sex Video AllAssamese Porn StarXxx Indian Best VideoFull Sex In BusSexy Babes PornXhamster.com.Dirty RolletKatiegcups NudeRazzers AnalX Hamster ManipurAmaranta HanwTeen PorTommy Gun Sunny LeoneRiya Sen Nude VideoPov Creampie CompilationBrother And Sister Porn FreeLezmomSkyler Haze PornLitoricaStreaming Film XNaked Isla FisherVolumptiousXxx Porn GirlSex Video Download SexTamil Aunty Saree SexJapanese Big Boobs PornstarVideo Blue Film SexyHdoprnMallu Boob KissSuck Me Off MommyTransexual PornosFull H D XnxxSenelone XxxChristycanyonDesi Aunty Sex HdWeird XxxXbodeosMaddisontwins NudeFast Time Sex ComThong FlashersXnxx Indian HousewifeTeenybopperclubHot Movies Hd ComPamela Rios All VideosAsian UpskirtTry On Haul PornXx Video HotCam ShowsCelebrity JahadKriti PornFashion Designer Sex VideosFreepornosR34hentaiAmouranth Nude OnlyfansTila Tequila NakedSex Stories IndianTalia Sati NudeXxx Marathi Sex ComSandra SoulForced Wives PornLaos PornLesbain Maid PornTeddy MoutinhoPepper HartDirty Talk Xxx VideoProstitute AnalBenjikrol NakedNudes SuckingFree Blazers PornLilly JamesKarmen BellaKhet PornAbella Danger Porn MoviesMom Hypno PornNude SexscenePanty Poop Twitter